تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828011982




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

20درصد از تخت‌هاي آي‌سي‌يو اشغال كاذب هستند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: 20درصد از تخت‌هاي آي‌سي‌يو اشغال كاذب هستند
عمومي- مريم غفاري:
به رغم كمبود تخت آي‌سي‌يو در مراكز درماني، نيمي از اشغال اين تخت‌ها به دليل نبود نيازسنجي صحيح توسط پزشكان است و تنها بيماراني كه در تشكيلات نظام درماني نفوذ و رابطه‌اي داشته باشند، موفق به بستري در اين بخش خواهند بود.

اگرچه يكي از مهم‌ترين وعده‌هاي مسئولان وزارت بهداشت، افزايش تخت‌هاي آي‌سي‌يو بود، اما سال به پايان خود نزديك مي‌شود و هنوز تغيير محسوسي اتفاق نيفتاده است و به گفته معاون سلامت وزارت بهداشت، 2 هزار تخت آي‌سي‌يو در كشور كم داريم و بيماران همچنان چشم انتظار بستري شدن در بخش هاي آي‌سي‌يو هستند.

به‌رغم نقش حياتي بخش مراقبت‌هاي ويژه در بيمارستان‌هاي عمومي، كمبود تخت و پزشكان و متخصصان مربوطه، از بزرگترين ضعف‌هاي مراكز درماني كشور است كه همواره مورد انتقاد مردم بوده است.

دكترحسن امامي‌رضوي، معاون سلامت وزارت بهداشت در اين خصوص گفت: حدود
20 درصد تقاضاها براي تخت‌هاي مراقبت‌هاي ويژه در كشور كاذب است، با اين حال در مقايسه با شرايط استاندارد حدود 2 هزار تخت آي سي يو در كشور كم داريم.

وي افزود: براساس شاخص‌هاي استاندارد بايد به ازاي هر 20 تخت عادي بيمارستاني يك تخت آي سي يو در كشور داشته باشيم اما اكنون با اين استاندارد فاصله داريم كه البته تقاضاهاي كاذب و ارجاع غير ضروري بيماران به بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه بر اين كمبود افزوده است.

امامي رضوي گفت: مشكلي كه در به كارگيري تخت‌‌هاي مراقبت‌هاي ويژه در كشور وجود دارد اين است كه نيازسنجي مناسبي درباره بيماران نمي‌شود به طوري كه حدود 20 درصد بيماراني كه توسط پزشكان به بخش‌‌هاي آي سي يو ارجاع مي‌شوند نيازي به اين تخت‌‌ها ندارند و با مديريت و مراقبت بيشتر در بخش‌هاي عادي هم مي‌توانند نگهداري شوند.

تخت هاي آي‌سي‌يو در بيمارستان‌هاي دولتي، همواره اشغال‌اند!

«درحال حاضر اگر شما به طور تصادفي به 20 بيمارستان براي بستري در بخش مراقبت‌هاي ويژه (آي‌سي‌يو)مراجعه كنيد محال است كه به‌سادگي و بدون رابطه موفق به اين كار شويد و اين نقص بزرگي در نظام سلامت كشور ما محسوب مي‌شود.»

دكتر مهدي‌ قيامت،‌ رئيس‌ انجمن بيهوشي‌ و مراقبت‌هاي‌ ويژه‌ ايران در گفت‌و گو با همشهري اين جمله را بيان كردو افزود: بر اساس ادعاي مسئولين وزارت بهداشت، تعداد تخت هاي‌ آي‌سي‌يو افزايش داشته است ولي اين افزايش نه اثر بخش بوده و نه قابل لمس، چون كمبود ما دراين حوزه خيلي بيشتر از اينهاست.

به گفته او، بر اساس استاندارد جهاني، اختصاص ۵ درصد از تخت‌هاي هر بيمارستان به بخش مراقبت‌هاي ويژه ضروري است، درحالي كه در كشور ما تقريبا هيچ بيمارستان خصوصي و دولتي از استاندارد لازم برخوردار نيست.

اين پزشك متخصص بيهوشي مي‌گويد: درحالي‌كه بسياري از تخت‌هاي ‌آي‌سي‌يو در بيمارستان‌هاي ما استاندارد لازم را ندارند و براي ارائه خدمات درماني كامل تجهيزاتشان تكميل نيست، 2 هزار تخت آي‌سي‌يو اگر اضافه شده باشد، در مناطق محروم و مناطقي كه اساسا چنين امكاني نداشته‌اند، مستقر شده و از همين رو، افزايش اين امكانات در شهرهاي بزرگ كمتر حس مي‌شود.

رئيس انجمن بيهوشي كشور معتقد است: براي مطلوب شدن شرايط مراقبت‌هاي ويژه بايد تعداد تخت‌هاي آي‌سي‌يو به دو برابر افزايش يابد؛ اگرچه مشكل فقط كمبود بودجه براي احداث اين تخت‌ها نيست بلكه عدم مديريت صحيح، توزيع غلط و... نيز اين مشكلات را دوچندان مي‌كند.

2هزار تخت آي‌سي‌يو كم داريم

معاون وزير بهداشت به فارس گفت: در زمان حاضر حدود 100 هزار تخت بيمارستاني در كشور موجود است بنابراين بايد حدود 5 هزار تخت آي سي يو يا همان تخت‌هاي مراقبت‌هاي ويژه تنفسي در كشور داشته باشيم اما متأسفانه تعداد تخت‌هاي آي سي يو موجود در كشور حدود 3 هزار تخت است و حدود 2 هزار تخت آي سي يو كمبود داريم.

وي گفت: درباره تخت‌هاي مراقبت‌هاي ويژه قلبي يا سي سي يو اين مشكل كمتر است زيرا تعداد نياز به اين تخت‌ها نصف تخت‌هاي آي سي يو است و اكنون حدود 1700 تخت سي سي يو در كشور فعال است.

وي افزود: بسياري از بيماران فقط به علت احتياط بيش از حد پزشك به پخش مراقبت ويژه ارجاع مي‌شوند در حالي كه هنوز ممكن است به ‌آن مرحله حاد بيماري نرسيده باشند.

معاون وزير بهداشت در پاسخ به اين پرسش كه آيا ممكن است برخي بيمارستان‌ها به خاطر درآمد بيشتر، بيماران را به بخش‌هاي مراقبت ويژه بفرستند، توضيح داد: اين امر ممكن است در بيمارستان‌هاي خصوصي اتفاق بيفتد به خصوص اينكه بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه اين بيمارستان‌ها همواره تخت خالي دارد و ضريب اشغال تخت آنها 100 درصد نيست و شايد حدود 50 تا 60 درصد باشد اما در بخش‌هاي مراقبت‌ ويژه بيمارستان‌هاي دولتي با ضريب اشغال بالاي 100 درصد و صف انتظار مردم چنين كاري صورت نمي‌گيرد.

به نظر مي‌رسد هزينه بالاي تخت‌هاي آي‌سي‌يو از مهم‌ترين علل اين كمبود به شمار مي رود.

اين تخت‌ها كه به‌ خاطر تجهيزاتشان‌ بسيار هزينه‌بر هستند، به‌طور متوسط‌ 50 برابر يك‌ تخت‌ متوسط‌ هزينه‌ دارند و كمبود اعتبارات باعث شده در بيمارستان‌هاي‌ دانشگاهي با ظرفيت 500 تخت بستري، تنها 6 تخت‌ در بخش‌ آي‌سي‌يو موجود باشد درحالي‌كه براساس‌ استانداردهاي‌ جهاني‌ بايد بين‌ 5 تا10 درصد تخت‌هاي‌ يك‌ بيمارستان‌ به‌ تخت‌هاي‌ بخش‌ آي‌سي‌يو اختصاص‌ يابد.

تجهيز هرتخت آي‌سي‌يو ، 100‌ميليون تومان

دكتر احمد رضا سروش، قائم مقام رياست بيمارستان شريعتي و متخصص جراحي، در اين خصوص به همشهري مي‌گويد: احداث يك تخت‌ آي‌سي‌يوي استاندارد با در نظر داشتن چند فاكتور از قبيل فضا، نيروي انساني و تجهيزات مكمل اين تخت‌ها، بالاي يكصد ميليون تومان هزينه مي‌برد؛ لذا نگاه مسئولان در تخصيص بودجه بايد معطوف به اين موضوع باشد.

كارشناسان مي‌گويند تهران شهري بزرگ و مهاجر پذير است و مهاجران ضمن اينكه خودشان خدمات درماني و بهداشتي را دريافت مي‌كنند والدين و اقوام شان را هم نيز روانه تهران مي‌كنند.

از سوي ديگر، اميد به زندگي نيز افزايش يافته و بيماراني كه قبلا فوت مي‌شدند در حال حاضر با داشتن گاهي چندين بيماري پيچيده، زنده مي‌مانند و به اين ترتيب نياز به بستري در اين نوع تخت‌ها نسبت به سال‌هاي قبل، افزايش يافته است.

دكتر سروش اضافه مي‌كند: يك دليل مهم ديگر درخصوص ضرورت افزايش تخت‌هاي ‌آي‌سي‌يو، بحث پيوند اعضا و شيمي درماني و... است كه در حال حاضر نسبت به زمان قبل افزايش داشته و همه اين موارد به نوعي به مراقبت‌هاي ويژه نيازمندند.

با همه اين اوصاف، هنوز هم گاهي بيماران به علت كمبود تخت در بخش‌ها 15 تا 20 روز در اورژانس بستري مي‌مانند و اين امر موجب اشغال تخت‌هاي اورژانس و نارضايتي بيماران مي‌شود
 شنبه 16 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن