تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829395081




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

با داشتن امكانات مالي ، فعاليت توليد و اكتشاف در خليج فارس افزايش مي‌يابد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با داشتن امكانات مالي ، فعاليت توليد و اكتشاف در خليج فارس افزايش مي‌يابد
اقتصاد. شركت ملي نفت ايران. خليج فارس
مديرعامل شركت ملي نفت ايران گفت: اگر امكانات مالي در اختيار داشته باشيم ،مي توانيم در زمينه اكتشاف و توليد منابع هيدروكربوري در خليج فارس طرح‌هاي خوبي انجام دهيم و از نظر ميزان برداشت از اين منطقه با كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس برابري كنيم.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا،سيف الله جشن ساز روز شنبه در نشست مطبوعاتي در خصوص اظهارنظر قبلي‌اش مبني بر برداشت بيشتر از منابع هيدروكربوري خليج فارس توسط كشورهاي جنوبي اين منطقه گفت: اگر يك خط فرضي به صورت طولي از وسط خليج فارس ترسيم شود و شمال اين خط مربوط به ايران و جنوب آن مربوط به پنج كشور عربي عمان، قطر، امارات ، كويت و بخشي از عربستان سعودي باشد، اين نكته دريافت مي‌شود ميزان برداشت منابع هيدروكربوري مايع و درجا اعم از نفت وگاز حدود ‪ ۹‬برابر آن چيزي است كه ايران برداشت مي‌كند.

وي در ادامه افزود: بخشي از اين امر به كمبود امكانات ايران و وسعت مخازن نفت وگاز كشور در منطقه درون ساحلي ، بازمي گردد.

معاون وزير نفت دليل اين اظهار نظر را يادآوري اهميت سرمايه‌گذاري در منطقه خليج فارس و دنيا عنوان كرد و افزود: در حال حاضر ‪ ۱۳‬دستگاه حفاري در بخش شمالي خليج فارس كه مربوط به ايران است ،در حال فعاليت مي‌باشد.

درحاليكه تعداد دكل‌هاي حفاري در بخش جنوبي آن حدود ‪ ۸۴‬دستگاه است.

برداشت كشورهاي جنوبي خليج فارس به طور عمده از منابع مستقل است .

** ارايه ‪ ۱۵‬بسته سرمايه‌گذاري
مديرعامل شركت ملي نفت ايران درخصوص اينكه پيش از اين اعلام شده بود كه ‪۱۵‬ بسته سرمايه‌گذاري به سرمايه‌گذاران ارايه مي‌شود، گفت: براي اينكه شركت ملي نفت ايران بتواند كار سرمايه‌گذاري خود را انجام دهد ، بايد متكي به منابع مالي داخلي و خارجي باشد.

جشن ساز سرمايه‌گذاري مورد نياز براي اجراي طرح‌هاي توسعه‌اي صنعت نفت در پنج سال اينده را حدود ‪ ۱۶۰‬ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: بخشي از اين اعتبار مربوط به توسعه ميادين گازي مشترك و مستقل و توسعه ميادين نفتي مشترك و مستقل است. بنا به دلايلي تامين اين ميزان اعتبار از داخل كشور مقدور نيست.

وي با اشاره به اينكه بهتر است يك بخشي از اين سرمايه از خارج جذب شود ، افزود: يك سري بسته‌هاي سرمايه‌گذاري تعريف شده و در آن مشخصه‌هاي ميادين ، ذخيره و پتانسيل توليدي اين ميدان‌ها معرفي شده است. اين بسته‌ها را در سمينارهايي كه در اينده در داخل و خارج از كشور برگزار مي‌كنيم به سرمايه‌گذاران و شركت‌هاي مختلف كه داراي توان هستند ، عرضه مي‌كنيم.

آنها را تشويق خواهيم كرد در اين طرح‌ها شركت كنند و در داخل كشور سرمايه گذاري نمايند.

معاون وزير نفت با اشاره به اينكه اين بسته‌ها آماده شده و مقدمات كار فراهم شده است ، ابراز اميدواري كرد كه نتيجه اين كار جذب بخشي از سرمايه گذاري مورد نياز از خارج از كشور باشد.

** ‪ ۳۰‬ميليارد دلار سرمايه‌گذاري
جشن ساز در خصوص جذب ‪ ۳۰‬ميليارد دلار سرمايه‌گذاري در صنعت نفت از ابتداي سال تاكنون گفت: اين رقم شامل قراردادهايي كه با شركت‌هاي مختلف براي طرح‌هاي مختلف منعقد شد از جمله توسعه ميادين نفتي يادآوران، قرارداد جديد توسعه مسجد سليمان كه هر دو اجرايي شدند.

وي توسعه ميدان نفتي جفير، اكتشاف و توسعه بلوك دير، قرارداد احداث تاسيسات دريايي ميدان رشادت، توسعه بخش بالادستي ميدانهاي گلشن و فردوس ، توسعه ميدان نفتي رسالت را از جمله ديگر قراردادها نام برد.

** تخصيص پنج تريليون ريال اعتبار براي گازرساني
جشن ساز در خصوص تخصيص پنج تريليون ريال اعتبار براي طرح‌هاي نيمه تمام گازرساني گفت: بنا بر دستور وزير نفت كه حدود يك ماه پيش صادر شد، قرار براين شد از محل منابع داخلي پنج تريليون ريال براي طرح‌هاي نيمه تمام گازرساني و بعضي از مناطق سردسير كه در اولويت شركت ملي گاز هستند و كار گازرساني در انجا انجام نشده است، اختصاص يابد.

وي با اشاره به اينكه دستور وزير نفت انجام شده است و اولين قسط آن تا پايان آذرماه به شركت ملي گاز ايران داده مي‌شود، در خصوص اينكه ايا درزمستان امسال قطعي گاز خواهيم داشت ، گفت: با رعايت اصول صرفه جويي مي توان گفت كه امسال قطعي گاز نخواهيم داشت. وزارت نفت وشركت ملي نفت ايران به تعهدات خود براي توليد گاز عمل كرده است و ‪۷۰‬ميليون مترمكعب توليد اضافي نيز محقق شده است.

معاون وزير نفت با اشاره به اينكه اين به معناي آن نيست كه هر چه توليد مي شود ، بايد مصرف شود، گفت: علاوه بر مديريت عرضه در كشور بايد مديريت تقاضا نيز صورت گيرد. در مقابل مصرف بيشتر بخواهيم توليد گاز را بيشتر كنيم ، راه حل خوبي نيست و ما را به سرمنزل مقصود نمي‌رساند.

** اصلاح نظام قيمت‌گذاري راه حل مصرف بهينه
مديرعامل شركت ملي نفت ايران با اشاره به اينكه شدت انرژي در كشور نسبت به بسياري از كشورهاي توسعه يافته دنيا مانند انگليس، فرانسه چند برابر است، گفت: رقم شدت انرژي درايران نسبت به انگليس هشت برابر و نسبت به كره جنوبي چهار و نيم برابر است. اگر اين روند مصرف ادامه داشته باشد هرچه گاز توليد كنيم بايد مصرف كنيم و پديده خوبي براي كشور نيست.

وي با اشاره به اينكه شدت انرژي در كشور از ‪۲‬و ‪ ۸۸‬صدم در سال ‪ ۱۳۷۵‬به سه و ‪۲۷‬صدم در سال گذشته رسيد، تاكيد كرد، با ادامه اين روند به اهداف سند چشم انداز ‪ ۲۰‬ساله نمي‌رسيم و تراز منفي رو به تزايد از چالش‌هاي جدي ما در سال‌هاي اتي است.

جشن ساز با اشاره به اينكه افزايش مصرف در بخش‌هاي مولد نبوده و در بخش هاي غير مولد بوده است، تاكيد كرد، رفتارهاي مسرفانه باعث اين وضعيت شده است و راه حلي پيشنهادي ما اصلاح نظام قيمت‌گذاري است كه از زياده روي در مصرف و منابع كشور جلوگيري كند و مديريت تقاضا به سمتي رود كه توليد ملي از محل افزايش مصرف حداكثر شود.

وي افزود: براي دستگاه‌هايي كه از گاز يا ساير فراورده‌هاي نفتي استفاده مي كنند و كارايي مناسب ندارند بايد قانوني وضع شود كه ملزم به استفاده از فناوري روز شوند تا مصرف بهينه داشته باشند.

** اعتبار واردات بنزين
وي ميزان اعتبار دراختيار شركت ملي نفت ايران براي واردات فراورده‌هاي نفتي در سال جاري را سه ميليارد و ‪ ۳۰۰‬ميليون دلار اعلام كرد و افزود:
باتوجه به افزايش زياد قيمت‌هاي بنزين و گازوئيل در بازارهاي جهاني كه در مواقعي قيمت آنها سه برابر شده بود، اعتبار مذكور در پايان مرداد ماه امسال پايان يافت.

وي ميزان واردات بنزين و گازوئيل از محل معاوضه نفت خام را به ترتيب سه ميليون و ‪ ۶۰۰‬هزار تن و يك ميليون و ‪ ۸۰۰‬هزار تن اعلام كرد و افزود: در سال‌هاي گذشته ، از سال ‪ ۱۳۷۹‬تا ‪ ۱۳۸۶‬به جز يك سال سقفي براي واردات فراورده نبوده است و يك تفاهم نانوشته بين دولت‌ها و مجالس بوده است. يا واردات سقف نداشته است و يا اگر بود هم اين تفاهم وجود داشت كه به محض اتمام سقف خريد كنند و بعد مجوز بگيرند.

** شاخصه‌هاي خوب فعاليت وزارت نفت در دولت نهم
جشن ساز با اشاره به اينكه در دولت نهم شاخصه‌هاي خوبي از فعاليت وزارت نفت را شاهد هستيم، گفت: ظرفيت‌سازي توليد نفت خام در اين سه سال به حداكثر رسيده است و اميدواريم تا پايان سال جاري ظرفيت توليد نفت خام ايران به چهار ميليون و ‪ ۳۰۰‬هزار بشكه در روز برسد.

وي افزود: در بخش گاز نيز با اعتبار خوب تخصيص يافته از محل سه درصد درامد فروش نفت جهش خوبي در طرح‌هاي توسعه‌اي پارس جنوبي رخ داد ، ضمن انكه مراحل ‪۶‬و ‪ ۷‬و ‪ ۸‬توسعه ميدان گازي پارس جنوبي افتتاح شد و مراحل نهايي ان در حال انجام است.

مديرعامل شركت ملي نفت ايران با اشاره به اينكه مراحل ‪ ۹‬و ‪ ۱۰‬توسعه ميدان گازي پارس جنوبي در آينده نزديك اماده راه اندازي است ، گفت: براي اولين بار در دولت نهم هفت مرحله توسعه ميدان گازي پارس جنوبي زيرساخت است.

وي بااشاره به اينكه مناقصه مراحل ‪ ۱۵‬تا ‪ ۱۹‬و ‪ ۲۱‬تا ‪ ۲۳‬ميدان پارس جنوبي برگزار شده است و به زودي پيمانكار اجرايي مشخص خواهد شد ، گفت: تا پايان سال سايت را تحويل مي‌گيرند و كار شروع مي‌شود.

اين مقام مسئول تاكيد كرد: باتوجه به اهميت برداشت از اين ميدان مشترك ، رئيس محترم جمهوري در سفر به عسلويه قول دادند از محل منابع داخلي براي توسعه اين ميدان كمك كنند. قرار است تا پايان سال مقدارقابل توجهي ارز به شركت ملي نفت ايران براي تامين مالي سال اينده اين طرح‌ها تخصيص يابد.

مديرعامل شركت ملي نفت ايران قابليت برداشت گاز از ميدان گازي پارس جنوبي را ‪ ۱۴‬تريليون مترمكعب پيش بيني كرد و افزود: بعيد نيست مراحل جديد توسعه اين ميدان تعريف شود و تعداد مراحل به ‪ ۳۰‬مرحله افزايش يابد.

** دستگاه حفاري ايران البرز
جشن ساز در خصوص زمان بهره برداري از دستگاه حفاري ايران البرز در شمال كشور گفت: اين دستگاه اكنون اماده است و مشكلي ندارد. يكي از كشنده‌هايي كه بايد اين دكل را به محل حفاري هدايت كند ، اماده است و براساس اخرين قول پيمانكار اين كشنده تا پايان اذر ماه امسال اماده تحويل خواهد شد تا به سمت محل حفاري هدايت شود.

وي با اشاره به اينكه معطلي بهره برداري از اين دستگاه به دليل اماده نبودن اين شناورها بوده است ، تصريح كرد، به محض اماده شدن دومين شناور ، دستگاه به محلي كه كارحفاري بايد انجام شود، منتقل مي‌شود.

** ذخيره‌سازي گازطبيعي
معاون وزيرنفت در خصوص طرح ذخيره ساز ي گاز در مخزن سراجه قم گفت: بخش عمده كار در اين مخزن تمام شده است و نصب كمپرسورها كه مربوط به شركت ملي گاز ايران مي‌باشد ، مانده است. بعيد به نظر مي‌رسد موفق به برداشتي از اين ميدان شويم.

وي با اشاره به اينكه تزريق و برداشت گاز از اين ميدان به زمستان امسال نمي رسد، گفت: به طور قطع براي زمستان سال آينده اين كار صورت مي‌گيرد و برداشت خواهيم داشت.

** توسعه ميدان اسفنديار درحال انجام است

جشن ساز ضمن بيان اينكه كار توسعه ميدان اسفنديار در حال انجام است و باوجود مشكل مالي كار آن متوقف نشده است، ابراز اميدواري كرد مشكل مالي اين طرح برطرف شود.
 شنبه 16 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن