واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با داشتن امكانات مالي ، فعاليت توليد و اكتشاف در خليج فارس افزايش مييابد
اقتصاد. شركت ملي نفت ايران. خليج فارس
مديرعامل شركت ملي نفت ايران گفت: اگر امكانات مالي در اختيار داشته باشيم ،مي توانيم در زمينه اكتشاف و توليد منابع هيدروكربوري در خليج فارس طرحهاي خوبي انجام دهيم و از نظر ميزان برداشت از اين منطقه با كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس برابري كنيم.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا،سيف الله جشن ساز روز شنبه در نشست مطبوعاتي در خصوص اظهارنظر قبلياش مبني بر برداشت بيشتر از منابع هيدروكربوري خليج فارس توسط كشورهاي جنوبي اين منطقه گفت: اگر يك خط فرضي به صورت طولي از وسط خليج فارس ترسيم شود و شمال اين خط مربوط به ايران و جنوب آن مربوط به پنج كشور عربي عمان، قطر، امارات ، كويت و بخشي از عربستان سعودي باشد، اين نكته دريافت ميشود ميزان برداشت منابع هيدروكربوري مايع و درجا اعم از نفت وگاز حدود ۹برابر آن چيزي است كه ايران برداشت ميكند.
وي در ادامه افزود: بخشي از اين امر به كمبود امكانات ايران و وسعت مخازن نفت وگاز كشور در منطقه درون ساحلي ، بازمي گردد.
معاون وزير نفت دليل اين اظهار نظر را يادآوري اهميت سرمايهگذاري در منطقه خليج فارس و دنيا عنوان كرد و افزود: در حال حاضر ۱۳دستگاه حفاري در بخش شمالي خليج فارس كه مربوط به ايران است ،در حال فعاليت ميباشد.
درحاليكه تعداد دكلهاي حفاري در بخش جنوبي آن حدود ۸۴دستگاه است.
برداشت كشورهاي جنوبي خليج فارس به طور عمده از منابع مستقل است .
** ارايه ۱۵بسته سرمايهگذاري
مديرعامل شركت ملي نفت ايران درخصوص اينكه پيش از اين اعلام شده بود كه ۱۵ بسته سرمايهگذاري به سرمايهگذاران ارايه ميشود، گفت: براي اينكه شركت ملي نفت ايران بتواند كار سرمايهگذاري خود را انجام دهد ، بايد متكي به منابع مالي داخلي و خارجي باشد.
جشن ساز سرمايهگذاري مورد نياز براي اجراي طرحهاي توسعهاي صنعت نفت در پنج سال اينده را حدود ۱۶۰ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: بخشي از اين اعتبار مربوط به توسعه ميادين گازي مشترك و مستقل و توسعه ميادين نفتي مشترك و مستقل است. بنا به دلايلي تامين اين ميزان اعتبار از داخل كشور مقدور نيست.
وي با اشاره به اينكه بهتر است يك بخشي از اين سرمايه از خارج جذب شود ، افزود: يك سري بستههاي سرمايهگذاري تعريف شده و در آن مشخصههاي ميادين ، ذخيره و پتانسيل توليدي اين ميدانها معرفي شده است. اين بستهها را در سمينارهايي كه در اينده در داخل و خارج از كشور برگزار ميكنيم به سرمايهگذاران و شركتهاي مختلف كه داراي توان هستند ، عرضه ميكنيم.
آنها را تشويق خواهيم كرد در اين طرحها شركت كنند و در داخل كشور سرمايه گذاري نمايند.
معاون وزير نفت با اشاره به اينكه اين بستهها آماده شده و مقدمات كار فراهم شده است ، ابراز اميدواري كرد كه نتيجه اين كار جذب بخشي از سرمايه گذاري مورد نياز از خارج از كشور باشد.
** ۳۰ميليارد دلار سرمايهگذاري
جشن ساز در خصوص جذب ۳۰ميليارد دلار سرمايهگذاري در صنعت نفت از ابتداي سال تاكنون گفت: اين رقم شامل قراردادهايي كه با شركتهاي مختلف براي طرحهاي مختلف منعقد شد از جمله توسعه ميادين نفتي يادآوران، قرارداد جديد توسعه مسجد سليمان كه هر دو اجرايي شدند.
وي توسعه ميدان نفتي جفير، اكتشاف و توسعه بلوك دير، قرارداد احداث تاسيسات دريايي ميدان رشادت، توسعه بخش بالادستي ميدانهاي گلشن و فردوس ، توسعه ميدان نفتي رسالت را از جمله ديگر قراردادها نام برد.
** تخصيص پنج تريليون ريال اعتبار براي گازرساني
جشن ساز در خصوص تخصيص پنج تريليون ريال اعتبار براي طرحهاي نيمه تمام گازرساني گفت: بنا بر دستور وزير نفت كه حدود يك ماه پيش صادر شد، قرار براين شد از محل منابع داخلي پنج تريليون ريال براي طرحهاي نيمه تمام گازرساني و بعضي از مناطق سردسير كه در اولويت شركت ملي گاز هستند و كار گازرساني در انجا انجام نشده است، اختصاص يابد.
وي با اشاره به اينكه دستور وزير نفت انجام شده است و اولين قسط آن تا پايان آذرماه به شركت ملي گاز ايران داده ميشود، در خصوص اينكه ايا درزمستان امسال قطعي گاز خواهيم داشت ، گفت: با رعايت اصول صرفه جويي مي توان گفت كه امسال قطعي گاز نخواهيم داشت. وزارت نفت وشركت ملي نفت ايران به تعهدات خود براي توليد گاز عمل كرده است و ۷۰ميليون مترمكعب توليد اضافي نيز محقق شده است.
معاون وزير نفت با اشاره به اينكه اين به معناي آن نيست كه هر چه توليد مي شود ، بايد مصرف شود، گفت: علاوه بر مديريت عرضه در كشور بايد مديريت تقاضا نيز صورت گيرد. در مقابل مصرف بيشتر بخواهيم توليد گاز را بيشتر كنيم ، راه حل خوبي نيست و ما را به سرمنزل مقصود نميرساند.
** اصلاح نظام قيمتگذاري راه حل مصرف بهينه
مديرعامل شركت ملي نفت ايران با اشاره به اينكه شدت انرژي در كشور نسبت به بسياري از كشورهاي توسعه يافته دنيا مانند انگليس، فرانسه چند برابر است، گفت: رقم شدت انرژي درايران نسبت به انگليس هشت برابر و نسبت به كره جنوبي چهار و نيم برابر است. اگر اين روند مصرف ادامه داشته باشد هرچه گاز توليد كنيم بايد مصرف كنيم و پديده خوبي براي كشور نيست.
وي با اشاره به اينكه شدت انرژي در كشور از ۲و ۸۸صدم در سال ۱۳۷۵به سه و ۲۷صدم در سال گذشته رسيد، تاكيد كرد، با ادامه اين روند به اهداف سند چشم انداز ۲۰ساله نميرسيم و تراز منفي رو به تزايد از چالشهاي جدي ما در سالهاي اتي است.
جشن ساز با اشاره به اينكه افزايش مصرف در بخشهاي مولد نبوده و در بخش هاي غير مولد بوده است، تاكيد كرد، رفتارهاي مسرفانه باعث اين وضعيت شده است و راه حلي پيشنهادي ما اصلاح نظام قيمتگذاري است كه از زياده روي در مصرف و منابع كشور جلوگيري كند و مديريت تقاضا به سمتي رود كه توليد ملي از محل افزايش مصرف حداكثر شود.
وي افزود: براي دستگاههايي كه از گاز يا ساير فراوردههاي نفتي استفاده مي كنند و كارايي مناسب ندارند بايد قانوني وضع شود كه ملزم به استفاده از فناوري روز شوند تا مصرف بهينه داشته باشند.
** اعتبار واردات بنزين
وي ميزان اعتبار دراختيار شركت ملي نفت ايران براي واردات فراوردههاي نفتي در سال جاري را سه ميليارد و ۳۰۰ميليون دلار اعلام كرد و افزود:
باتوجه به افزايش زياد قيمتهاي بنزين و گازوئيل در بازارهاي جهاني كه در مواقعي قيمت آنها سه برابر شده بود، اعتبار مذكور در پايان مرداد ماه امسال پايان يافت.
وي ميزان واردات بنزين و گازوئيل از محل معاوضه نفت خام را به ترتيب سه ميليون و ۶۰۰هزار تن و يك ميليون و ۸۰۰هزار تن اعلام كرد و افزود: در سالهاي گذشته ، از سال ۱۳۷۹تا ۱۳۸۶به جز يك سال سقفي براي واردات فراورده نبوده است و يك تفاهم نانوشته بين دولتها و مجالس بوده است. يا واردات سقف نداشته است و يا اگر بود هم اين تفاهم وجود داشت كه به محض اتمام سقف خريد كنند و بعد مجوز بگيرند.
** شاخصههاي خوب فعاليت وزارت نفت در دولت نهم
جشن ساز با اشاره به اينكه در دولت نهم شاخصههاي خوبي از فعاليت وزارت نفت را شاهد هستيم، گفت: ظرفيتسازي توليد نفت خام در اين سه سال به حداكثر رسيده است و اميدواريم تا پايان سال جاري ظرفيت توليد نفت خام ايران به چهار ميليون و ۳۰۰هزار بشكه در روز برسد.
وي افزود: در بخش گاز نيز با اعتبار خوب تخصيص يافته از محل سه درصد درامد فروش نفت جهش خوبي در طرحهاي توسعهاي پارس جنوبي رخ داد ، ضمن انكه مراحل ۶و ۷و ۸توسعه ميدان گازي پارس جنوبي افتتاح شد و مراحل نهايي ان در حال انجام است.
مديرعامل شركت ملي نفت ايران با اشاره به اينكه مراحل ۹و ۱۰توسعه ميدان گازي پارس جنوبي در آينده نزديك اماده راه اندازي است ، گفت: براي اولين بار در دولت نهم هفت مرحله توسعه ميدان گازي پارس جنوبي زيرساخت است.
وي بااشاره به اينكه مناقصه مراحل ۱۵تا ۱۹و ۲۱تا ۲۳ميدان پارس جنوبي برگزار شده است و به زودي پيمانكار اجرايي مشخص خواهد شد ، گفت: تا پايان سال سايت را تحويل ميگيرند و كار شروع ميشود.
اين مقام مسئول تاكيد كرد: باتوجه به اهميت برداشت از اين ميدان مشترك ، رئيس محترم جمهوري در سفر به عسلويه قول دادند از محل منابع داخلي براي توسعه اين ميدان كمك كنند. قرار است تا پايان سال مقدارقابل توجهي ارز به شركت ملي نفت ايران براي تامين مالي سال اينده اين طرحها تخصيص يابد.
مديرعامل شركت ملي نفت ايران قابليت برداشت گاز از ميدان گازي پارس جنوبي را ۱۴تريليون مترمكعب پيش بيني كرد و افزود: بعيد نيست مراحل جديد توسعه اين ميدان تعريف شود و تعداد مراحل به ۳۰مرحله افزايش يابد.
** دستگاه حفاري ايران البرز
جشن ساز در خصوص زمان بهره برداري از دستگاه حفاري ايران البرز در شمال كشور گفت: اين دستگاه اكنون اماده است و مشكلي ندارد. يكي از كشندههايي كه بايد اين دكل را به محل حفاري هدايت كند ، اماده است و براساس اخرين قول پيمانكار اين كشنده تا پايان اذر ماه امسال اماده تحويل خواهد شد تا به سمت محل حفاري هدايت شود.
وي با اشاره به اينكه معطلي بهره برداري از اين دستگاه به دليل اماده نبودن اين شناورها بوده است ، تصريح كرد، به محض اماده شدن دومين شناور ، دستگاه به محلي كه كارحفاري بايد انجام شود، منتقل ميشود.
** ذخيرهسازي گازطبيعي
معاون وزيرنفت در خصوص طرح ذخيره ساز ي گاز در مخزن سراجه قم گفت: بخش عمده كار در اين مخزن تمام شده است و نصب كمپرسورها كه مربوط به شركت ملي گاز ايران ميباشد ، مانده است. بعيد به نظر ميرسد موفق به برداشتي از اين ميدان شويم.
وي با اشاره به اينكه تزريق و برداشت گاز از اين ميدان به زمستان امسال نمي رسد، گفت: به طور قطع براي زمستان سال آينده اين كار صورت ميگيرد و برداشت خواهيم داشت.
** توسعه ميدان اسفنديار درحال انجام است
جشن ساز ضمن بيان اينكه كار توسعه ميدان اسفنديار در حال انجام است و باوجود مشكل مالي كار آن متوقف نشده است، ابراز اميدواري كرد مشكل مالي اين طرح برطرف شود.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]