محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828872931
تغييرات جديد در زمان و نحوه معاملات سهام
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تغييرات جديد در زمان و نحوه معاملات سهام
مدير بازار شركت بورس گفت: با بكارگيري سيستم جديد معاملاتي از روز شنبه آينده، تغييرات مهمي در زمان و نحوه معاملات و همچنين چگونگي معاملات كارگزاران به وجود خواهد آمد كه بايد مورد توجه كارگزاران و سهامداران حقيقي و حقوقي قرار گيرد.
علي صحرايي در گفتگو با فارس اظهار داشت: براساس هماهنگيهاي به عمل آمده و برنامههاي موجود، نحوه استفاده از سيستم جديد معاملاتي به همه كارگزاران بورس آموزش داده شد و بعد از انجام آزمايشهاي متعدد مقرر گرديده كه از اين سيستم جديد استفاده شود.
براساس اين گزارش، سيستم قديمي و تحت برنامه (DOS) معاملات بعداز تهيه از كشور كانادا از سال 72 در بورس به كارگرفته شد كه داراي مشكلات و محدوديتهاي گوناگوني بود.
قابليتهاي سيستم جديد
مديربازار شركت بورس درخصوص قابليتهاي سيستم جديد معاملاتي خاطرنشان كرد: اين سيستم تحت سيستم بوده و در كشورهاي پيشرفته مورد استفاده قرارمي گيرد.از طريق اين سيستم امكان چندين معامله وجود داشته و ميتوان روزانه با آن 100 هزار معامله را با سرعت بالا انجام داد.
صحرايي ادامه داد: از سوي ديگر با سيستم جديد معاملات ميتوان معاملات قرارداد آتي (فيوچر) و اختيار معامله (آپشن) را انجام داد. اين در حالي است كه در اين سيستم امكان فروش استقراضي سهام و بازار توافقي و جبراني (كه هنوز در بازار سرمايهايران به كار گرفته نشده) نيز ديده شده است.
وي افزود: اين سيستم جديد داراي دو حالت ديناميك و استاتيك است كه فعلا از حالت دوم استفاده ميشود اما براي كنترل پويا و هميشگي مواردي چون دامنه نوسان از حالت ديناميك استفاده خواهد شد.
به گفته صحرايي سيستم جديد معاملاتي از گرافيك محيطي بالا و كاربري آساني برخوردار است.
استفاده از سيستم جديد
وي افزود: براين اساس از روز شنبه آينده (16آذر) اين سيستم جديد جايگزين سيستم معاملات قبلي خواهد شد كه با اين اتقاق چند تغيير در زمان و نحوه معاملات به وجود خواهد آمد.
صحرايي گفت: اما سيستم قبلي معاملات همچنان باقي خواهد ماند چرا كه تخصيص سهام از طريق اين سيستم انجام خواهد شد.
تغييرات زمان معاملات
مديربازار شركت بورس در پاسخ به اين سئوال كه با بكارگيري از سيستم جديد معاملات چه تغييراتي در زمان معاملات به وجود ميآيد اظهارداشت: با استفاده از اين سيستم چند تغيير و تحول رخ خواهد داد و زمان سفارش گيري در حالي همان روال قبلي و از ساعت 8 و 30 دقيقه تا 9 صبح خواهد بود كه شروع و پايان معاملات ازساعت 9 تا 12 روزهاي شنبه تا چهارشنبه تعيين شده است.
صحرايي در برابر اين سئوال كه با توجه به امكانات متعدد اين سيستم چرا از زمان معاملات 30 دقيقه كاسته ميشود اظهار داشت: اين محدوديت و همچنين تخصيص سهام در سيستم قبلي ناشي از نبود سيستم پس از معاملات است كه قرار است توسط شركت سپرده گذاري مركزي راه اندازي شود.
صحرايي ادامه داد: از سوي ديگر از ساعت 12 تا 13 و 15 دقيقه نيز زمان امكان ورود، اصلاح و يا حذف سفارشات تعيين شده و از ساعت 13 و 45 دقيقه تا 14 و 45 دقيقه نيز زمان تخصيص معاملات گروهي در سامانه قديم در نظر گرفته شده است.
امكان خريد و فروش روزانه سهام
صحرايي در ادامه توضيحات مربوط به تغييرات به وجود آمده در نحوه معاملات سهام در سيستم جديد تصريح كرد: از روز شنبه امكان خريد و فروش روزانه سهام وجود خواهد داشت. بدين معني كه سهام خريداري شده در همان روز معامله در دارايي خريدار وارد شده و امكان فروش سهام در همان روز خريد وجود خواهد داشت.اما تسويه حساب و دريافت نقدينگي ناشي از فروش سهام همان روال قبلي يعني سه روز بعد از فروش تعيين شده است.
وي ادامه داد: از جانب ديگر از روز شنبه كليه معاملات انجام شده در بازار عادي و حتي معاملات بلوكي در محاسبات قيمت پاياني و شاخص بورس موثر خواهد بود.
اين تغييرات درحالي اعمال ميشود كه به گفته صحرايي دردامنه نوسان 3درصدي براي سهام عادي و 6 درصدي براي سهام حق تقدم و همچنين محاسبات مربوط به حجم مبنا و دستورالعمل رفع گره معاملاتي تغييري ايجاد نخواهد آمد و همانند سامانه قبلي است.
مديربازار شركت بورس خاطر نشان كرد: از سوي ديگر حداكثرحجم سفارش خريد و فروش سهام در بازار عادي نيز تغييرنكرده و بر همان رويه قبلي است. يعني بلوك 10هزار سهمي براي شركتهايي با سرمايهكمتر از300 ميليارد تومان (3 ميليارد سهم) و بلوك 50 هزار سهمي براي 11 شركت مخابرات، فولاد مباركه، سيمان فارس و خوزستان، بانك پارسيان، مپنا، ملي مس، پالايش نفت اصفهان و سرمايهگذاريهاي اميد، صندوق بازنشستگي، بانك ملي و غدير (كه داراي سرمايهبيش از300 ميليارد توماني هستند) تعيين شده است.
صحرايي ادامه داد: از سوي ديگر حجم سفارش خريد و فروش دربازارعادي براي سهام شركتهاي بازار ساز نيز مطابق روال قبلي است و اگر قرارداد بازارگرداني شركتي مثلا 3 هزار سهم در روز باشد همين تعداد براي بازارگرداني منظور ميشود.
وي با بيان اين كه سفارشهاي خريد و فروش موجود در سامانه فعلي قابل انتقال به سامانه جديد نيست از شركتهاي كارگزاري خواست تا امروزمشخصات سفارشها را در صورت نياز جهت انتقال به سامانه جديد حفظ كنند.
انتخاب سهامداران كارگزاران
مديربازار شركت بورس در بخش ديگري از توضيحات مربوط به تحولات ناشي از استفاده از سيستم جديد معاملات به نحوه تعيين كارگزار براي هر نماد توسط سهامداران حقوقي و حقيقي اشاره كرد و گفت: درحال حاضر و با توجه عبور از مرحله گذرسيستم قبلي به سيستم جديد، براي فروش دارايي يك سهامدار در هرشركتي تنها يك كارگزار عامل انتخاب ميشود و دارايي هر سهامداردرهرنماد به كد مشتري آن سهامدار به كارگزاري منتقل خواهد شد كه آخرين معامله را براي وي تا امروز انجام داده است.
صحرايي ادامه داد: براين اساس سهامداران براي جلوگيري از پراگندگي معاملات سهام خود بهتراست ازيك كارگزار استفاده كنند.
وي در پاسخ به اين سئوال كه با اين اوصاف آيا امكان تغييركارگزاربراي هر نماد وجود دارد يا خير گفت: بله. سهامداران ميتوانند با ارائه درخواست كتبي به شركت سپرده گذاري مركزي نسبت به انتقال معاملات نمادها و موجودي به ديگر كارگزار اقدام كنند.
صحرايي در برابر اين پرسش كه معامله هر نماد با يك كارگزارشامل همه سهامداران ميشود اظهارداشت: در حالت كلي و عمومي بله اما با توجه به حجم معاملات برخي از سرمايهگذاران نهادي و عمده، به طور استثنا تعدادي از سهامداران حقوقي شامل اين موضوع نخواهند شد. وي ادامه داد: با توجه به موضوع معامله هر نماد توسط يك كارگزار كه از روز شنبه اجرايي ميشود شركت سپرده گذاري مركزي اوراق بهادار امكاني درنظر گرفته تا سهامداران بتوانند يك كارگزار را به عنوان كارگزار خود در همه نمادها و يا هر نماد تعريف كنند و يا اينكه دارايي خود را تحت سرپرستي اين شركت (شركت سپرده گذاري مركزي) قرار دهند.
مراحل چهارگانه تعيين كارگزارعامل
صحرايي درباره مراحل چهارگانه تعيين كارگزار عامل درروز راه اندازي سيستم جديد معاملات خاطر نشان كرد: مرحله اول مراجعه سهامداربه فايل اعلام كارگزاراست. براين اساس در صورتي كه سهامداران با مراجعه به شركت سپرده گذاري مركزي كارگزارعامل خود را معرفي كرده باشند، كليه دارايي قابل فروش به كد مشتريان تحت نظر اين شركت كارگزاري منتقل خواهد شد.
وي ادامه داد: اما در صورتي كه سهامداران كارگزاري را تعيين و معرفي نكرده باشند، آن كارگزاري كه آخرين خريد يا فروش سهام را انجام داده به عنوان كارگزار عامل درنظر گرفته خواهد شد.
مدير بازار شركت بورس در توضيح سومين مرحله تعيين كارگزار عامل گفت: اگر در مورد فوق كارگزار عامل مشخص نشود، فايل سابقه سپردههاي سهامدار بررسي ميشود تا آن كارگزاري كه آخرين بار درخواست سپرده كردن سهام را داده به عنوان كارگزار عامل سهامدار در آن سهم در نظر گرفته شود.
صحرايي در خصوص آخرين مرحله تعيين كارگزارعامل سهامدار تاكيد كرد: از روز شنبه كارگزارعامل يك سهامدار با خريد و فروش سهام تغيير نخواهد كرد مگر اينكه سهامدار رسما درخواست تغيير كارگزار را به شركت سپردهگذاري مركزي ارائه كند.
به گفته وي اگر شخصي سهامدارشركتي نباشد و اقدام به خريد سهام كند، اولين كارگزاري كه مبادرت به خريد سهام براي سهامدار كند به عنوان كارگزارعامل در نظر گرفته ميشود.
اين در حالي است كه درعرضههاي اوليه سهام شركتها، عرضه كنندگان زير نظر كارگزار عرضهكننده قرار گرفته و باقي تحت نظر شركت سپرده گذاري مركزي خواهند بود.
صحرايي در بخش انتهايي توضيحات خود از همه سهامداران حقوقي و حقيقي خواست به تغييرات ايجاد شده ناشي از بكارگيري سيستم جديد معاملات توجه كنند.
وي همچنين از كارگزاران خواست تا موارد ياد شده را از روز شنبه اعمال كنند.
عملكرد كارگزاران بورس
69 درصد از معاملات 12 هزار ميليارد توماني بورس در هشت ماه سال را 10 شركت كارگزاري بانكي و خصوصي انجام دادند.
در حالي طي 8 ماه سال جاري و در عرض 161 روز كاري بالغ بر 4/39 ميليارد سهم عادي و حقتقدم به صورت خرد و بلوكي و در قالب سهام عدالت، رد ديون و جوايز صادراتي به ارزش 2/12 هزار ميليارد تومان جابهجا شده كه در اين ميان 10 شركت كارگزاري بانكي و خصوصي، 12/69 درصد از كل معاملات هشت ماهه بورس يعني بيش از 4/8 هزار ميليارد تومان را به خود اختصاص دادند.
براين اساس، 10 شركت كارگزاري برتر بورس از لحاظ معاملات مربوط به سه گروه معامله خرد و بلوك و سهام عدالت مشخص شدند كه در صدر آن كارگزاري بانك ملت با توجه به معامله 8/2 ميليارد توماني سهام عدالت و با انجام 49/13 درصد از كل معاملات ايستاده است.
اما در صورت كسر اين حجم از معاملات مربوط به سهام عدالت (كه خارج از زمان معاملات انجام شده ) كارگزاري بانك ملت در ميان 86 كارگزار بورس در رتبه 53 قرار ميگيرد.
كارگزاري كيميا سهم نيز در حالي 29/10 درصد از كل معاملات 2/12 هزار ميليارد توماني 8 ماهه بورس را انجام داده و در رتبه دوم ايستاده كه اين حجم از معاملات ناشي از جابهجايي انجام شده سهام توسط سرمايهگذاري تامين اجتماعي است و كارگزاري كيميا سهم وابسته به اين شركت بزرگ شبه دولتي است.
بانك صادرات نيز با توجه به انجام چند معامله عمده از بلوك 51 درصدي سرمايهگذاري غدير به ارزش 923 ميليارد تومان با اختصاص 52/8 درصد از كل معاملات بورس در رتبه سوم ايستاد.
اين در حالي است كه بعد از اين سه شركت كارگزاري وابسته به بانكها و شبه دولتيها، كارگزاري خصوصي ارديبهشت ايرانيان قرار دارد كه با جابجايي بلوكهاي چادر ملو و گل گهر و... موفق به جابهجايي 06/8 درصد از ارزش معاملات شده و در جايگاه چهارم ايستاد.
كارگزاري آگاه نيز كه متولي معامله بلوك 5/30 درصدي فولاد خوزستان به ارزش 1364 ميليارد تومان است 67/6 درصد از كل معاملات 2/12 هزار ميليارد توماني را به خود اختصاص داد و در رتبه پنجم جا خوش كرد.
براساس اين گزارش، شركتهاي كارگزاري رضوي، سهم آشنا، حافظ، آرمون بورس و بانك صنعت و معدن نيز با انجام معاملات 2/6 تا 59/2 درصدي كل معاملات در ردههاي ششم تا دهم كارگزاران برتر بورس در 8 ماه سال جاري قرار گرفتند.
در برابر اين 10 شركت كارگزاري كه 12/69 درصد از كل معاملات بورس را به خود اختصاص دادهاند شركتهاي كارگزاري عمران، گنجينه سهام، بدره سهام، سهام پويا، معين سهم، برهان سهند، محك سهام صنايع، سهام گستران شرق، دنياي نوين و موحدان 10 شركت كارگزاري كوچك و شايد زيان ده بورس بودند كه فقط 3 دهم تا 8 دهم درصد اين كل معاملات را انجام دادند تا در رتبههاي انتهايي قرار گيرند.
اين شركتهاي كارگزاري در ردههاي 86 تا 77 جا گرفتهاند.
فروش سهم آهنگري تراكتورسازي
مدير بازار شركت بورس گفت: يك ميليون و200 هزارسهم آهنگري تراكتورسازي در دومين روز عرضه به قيمت هر سهم 3هزار و 282 ريال به فروش رسيد.
علي صحرايي اظهار داشت: در دومين روز از عرضه يك ميليون و200 هزار سهم آهنگري تراكتورسازي، اين تعداد سهام به قيمت هر سهم3 هزار و 282 ريال به فروش رسيد.
وي گفت: شركت ارزش آفرينان سرمايهاين تعداد سهام را به صورت يكجا و نقد و به قيمت پايه هر سهم 310 تومان عرضه كرده بود اما اين عرضه با رقابت سه خريدار مواجه و با افزايش 10 توماني هر سهم روبرو شده بود.
براساس اين گزارش، با اين معامله دومين عرضه بلوكي سهام آهنگري تراكتورسازي بعد از عرضه و فروش بلوك 26/10 درصدي اين شركت توسط سرمايهگذاري بوعلي (كه در30 مرداد ماه به قيمت هر سهم 270 تومان صورت گرفته بود) انجام شد.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]
-
گوناگون
پربازدیدترینها