واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شهردار تهران: شهر بالاي10 ميليون نفر را با كارهاي مقطعي نميتوان اداره كرد 380 كيلومتر كانال جمعآوري آبهاي سطحي در تهران احداث شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
شهردار تهران با اشاره به اين كه تهران به 540 كيلومتر كانال و لولهگذاري براي جمعآوري آبهاي سطحي نياز داشت، گفت: با افزوده شدن مناطق 21 و 22، 160 كيلومتر به اين ميزان افزوده شد كه امروز 380 كيلومتر از كل نياز تهران آماده شده است و حجم زيادي نيز در اولويت توجه براي اعتبار قرار دارد.
به گزارش سرويس «شهري» ايسنا، دكتر محمد باقر قاليباف كه در مراسم بهرهبرداري همزمان 11 پروژه شبكه جمعآوري آبهاي سطحي در كنار سرشاخه حوزچه جمشيديه، ضمن گراميداشت سالروز شهادت شهداي سانحه سي 130 اظهار كرد: اين اتفاق حادثه تلخي بود كه هميشه خاطره آن براي من باقي مانده است. به خصوص اين كه در همان دقايق نخست كه در صحنه حضور يافتم. نميدانستم اين عزيزان در هواپيما هستند. ولي در مجموع روز تلخ و سختي بود.
وي همچنين روز دانشجو را تبريك گفت و خاطر نشان كرد: اين روز يادآور نقشي است كه دانشجويان عزيز در مبارزه با استكبار داشتند و براي استقلال و آزادي كشور تلاش كردند و شهداي گرانقدري تقديم اسلام و اين ملت كردند و امروز يكي از روزهاي به ياد ماندني در تاريخ ماست.
قاليباف افزود: نقش دانشجويان در تاريخ كشور توسعه علمي، سياسي، مبارزت دوران قبل از پيروزي انقلاب و دفاع مقدس برجسته بوده است و اميدوارم همه ما هميشه با اين روحيه نقادي، عدالتخواهي و عدالت جويي براي پيشرفت كشور تلاش كنيم.
وي با بيان اين كه از افتتاح پروژهاي كه از شمال تا جنوب تهران ادامه دارد، خوشحال هستيم، گفت: وقتي مردم در خيابانها تردد ميكنند محل دپوي خاك را ميبينند و اصل فعاليت را مشاهده نميكنند، اما اين پروژهها اصلشان زيرزمين است
شهردار تهران افزود: در تهران در انجام پروژهها غفلت نكرده و سعي كرديم همه پروژهها را چه آنهايي كه در معرض ديد است يا نيست و يا در مقياس ملي و محلي با يك برنامه مشخص پيش برده و همه ابعاد را مدنظر داشته باشيم.
وي با اشاره به اين كه هدايت آبهاي سطحي و احداث كانال و لوله گذاري و حوضچه رسوبگير از پروژههاي مهمي است كه در زمان بارش باران و برف قدر آن را ميدانيم، تصريح كرد: سال 84 در اولين سال حضور من در شهرداري، بيش از 800 نقطه شهر دچار آبگرفتگي ميشد كه هم اكنون ميزان آبگرفتگيها بهتر و دقيقتر با كمك سيستم 1888 و 137 به ما منعكس ميشود و بعد از 24 ساعت بارندگي مداوم كه چندي پيش در شهر شاهد آن بوديم، تنها شش تا هفت نقطه دچار آبگرفتگي اساسي شد.
به گفته قاليباف، اين ميزان آبگرفتگي نيز به دو دليل برميگردد. بعضي وقتها ميزان حجم آب به قدري است كه كشش براي رفع آن وجود ندارد كه در حال حل اين مسئله هستيم و بخش عمده آن نبود فرهنگسازي درست در شهر است.
شهردار پايتخت با بيان اين كه احداث بسياري از حوضچههاي رسوبگير نيز شايد در محدوده كار شهري نباشد، افزود: در دامنه ارتفاعات البرز نيز كارهاي اساسي بايد انجام دهيم كه سيل از بالا آغاز نشود. اينها موضوعاتي است كه ساليان سال رها شدهاند.
قاليباف با اشاره به اين كه از ميدان راهآهن تا شمال تهران 800 متر اختلاف ارتفاع وجود دارد، گفت: دامنه البرز با اين شيب دامنه آسيبپذيري است. در شمال تهران نيز 400 ميليمتر و در پايين كمتر از 200 ميليمتر بارندگي داريم و براي پيشگيري از سوانح حوضچههاي آرامش در نظر گرفته شده است كه اميدواريم با دقت و تلاش بيشتري مشكلات را حل كنيم.
وي افزود: وجود رشتههاي متعدد قنات در شهر از موضوعات جدي است و در مطبوعات نيز گاهي اين موضوعات را سياسي ميكنند كه با اين نوع دنبال كردن، به نتيجه نميرسيم.
شهردار تهران ادامه داد: موضوع قنات در تهران از موضوعات جدي است كه در اين سه سال در شهرداري به طور جدي به دنبال ساماندهي آن هستيم.
به گفته وي، شهر سيستم فاضلاب ندارد و هر خانهاي چاهي حفر كرده و مخزني احداث كرده است، با خاك دستي مخزنها پر ميشود، قناتها هم كه بسته ميشود، آن وقت ميگوييم كه چرا ريزش اتفاق افتاد.
قاليباف افزود: بعضي مشكلات را نخواستيم از گذشتههاي دور ريشهاي حل كنيم. شهري كه بالاي 10 ميليون نفر در آن زندگي ميكنند، را با كارهاي مقطعي نمي توان اداره كرد.
شهردار تهران با اشاره به اين كه اگر حجم تاسيسات در زير شهر بيشتر از حجم تاسيسات بر روي شهر نباشد، شهر قابل اداره كردن نيست، گفت: زماني كه زير شهر تخليه شود و تونلها و تاسيسات متعدد در آنجا احداث شود، مردم روي شهر با رفاه زندگي ميكنند.
وي با بيان اين كه يكي از اين تاسيسات سيستم فاضلاب است، به استفاده از تكنولوژي جديد براي فاضلاب اشاره كرد و گفت: برآوردها نشان ميدهد، غير از احداث تونل روشهاي ديگري نيز براي حل مشكل فاضلاب وجود دارد كه هم براي محيط زيست مناسب است و نه 130 سال زمان و نه هزينه گزاف ميخواهد. اين به عنوان موضوعي قابل بحث ميتواند، موضوع كارشناسان باشد تا در روشها تجديد نظر كنند.
قاليباف با اشاره به اين كه اميدواريم ظرف سه تا چهار سال آينده مجموعه شبكه هدايت آبهاي سطحي از طريق تونل، كانال، لولهگذاري و حوضچههاي آرامش حل شود و دغدغهاي به نام سيل و آبگرفتگي نباشد، گفت: به جد معتقدم وضعيت آبگرفتگي اصلا قابل قياس با سالهاي پيش نيست.
انتهاي پيام
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]