واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير علوم: ظرفيت بسياري در آموزش عالي خالي است
خبرگزاري فارس: وزير علوم تحقيقات و فناوري گفت: ظرفيت بسياري در آموزش عالي در كشور خالي مانده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، محمدمهدي زاهدي ظهر امروز در جمع دانشگاهيان تبريز افزود: يكي از مهمترين اقداماتي كه طي سالهاي اخير در وزارت علوم انجام شده، افزايش ظرفيت دانشگاهها بوده و در حال حاضر برخي دانشگاههاي كشور ظرفيتهاي خالي بسياري براي پذيرش دانشجو دارند.
وي ظرفيت خالي در دانشگاهها را فرصتي براي جذب دانشجويان خارجي دانست و گفت: وزارت علوم سعي دارد تا با تاسيس واحدهاي بينالمللي و همچنين ايجاد دورههاي آموزش مجازي علاوه بر تعامل علمي به دنبال تربيت دانشجو با اهداف فرهنگ ايراني باشد تا نسبت به گسترش باورهاي ديني و سياسي خود اقدام كند.
زاهدي خاطرنشان كرد: در حال حاضر افراد بسياري در منطقه حضور دارند كه داوطلب تحصيل در دانشگاههاي ايران هستند كه بايد از اين فرصت بهره لازم را ببريم.
وي خالي ماندن ظرفيت دانشگاهها را باعث رقابتي شدن جذب دانشجويان برتر و در نهايت كيفيتر شدن دانشگاهها دانست و اظهار داشت: اين موضوع نقطه شروعي براي كيفيسازي فعاليتها است و شاهد آن هستيم كه از هماكنون دانشگاهها براي جذب دانشجويان برتر تسهيلات ويژه ارائه ميدهند.
زاهدي با بيان اينكه علم موضوعي نيست كه با بخشنامههاي وزارت علوم توليد شود، افزود: وظيفه ما در وزارت علوم تحقيقات و فناوري فراهم كردن بسترهاي مناسب است و در واقع اين دانشگاهيان هستند كه بايد فضاي توليد علم را عملاً به اجرا درآورند.
وزير علوم با اشاره به انجام طرحهاي پژوهشي در دانشگاههاي كشور تاكيد كرد: ديگر زمان اينكه دور خود بگرديم و همواره به دنبال بودجههاي پژوهشي دولتي باشيم به سر رسيده است و امروز بايد به سمتي حركت كنيم كه از صنعت درآمدزايي كنيم تا علاوه بر حل مشكلات كشور مشكلات بودجه دانشگاهها در زمينه پژوهش نيز حل شود.
وي خاطرنشان كرد: بايد تعامل دوطرفه بين وزارت علوم و دانشگاهها وجود داشته باشد تا بتوانيم حركت سريعتري به سمت اهداف سند چشمانداز و نقشه جامع علمي كشور داشته باشيم.
زاهدي در پاسخ به درخواست دانشگاهيان تبريز در خصوص تحول در زمينه فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي در كشور گفت: اين موضوع از ضرورياتي است كه سخت مورد توجه وزارت علوم است تا نتايج فعاليتهاي پژوهشي و آموزشي دانشگاهها بتواند به رفع معضلات جامعه كمك كند.
وي گفت: ماموريتهاي ما در اين خصوص بايد مسئلهمحور باشد، بسياري از بخشهاي كشور نظير صنعت برق و نفت نياز به همراهي دانشگاهها براي رفع مشكلات دارند كه بايد بستر كار با كمك خود دانشگاهيان با تعريف و اجراي طرحهاي پژوهشي ، رسالههاي دكتري و كارشناسي ارشد فراهم شود.
وزير علوم تحقيقات و فناوري رشد توليدات علمي از نظر شاخص چاپ مقالات ISI در سطح جهان بينظير دانست و گفت: كشور ما در سال 83 تنها موفق به عرضه 3 هزار و 800 مقاله ISI شده بود در حالي كه امسال تا امروز 12 هزار مقاله توليد شده و تا پايان سال ميلادي بدون شك به مرز 13 هزار مقاله خواهد رسيد.
وي با اشاره به راهاندازي پايگاه استنادي جهان اسلام ISC يادآور شد: پيشبيني ميكنيم بيش از 10 هزار مقاله از ايران در اين پايگاه ارائه شود.
زاهدي حركت كشور را در زمينه فناوريهاي نو از جمله فناوري هسته كه امروز به صورت بومي در كشور اجرا ميشود، بسيار مطلوب دانست و گفت: ميخواهيم اين فناوريها را به جايي برسانيم كه جايگزين مناسبي براي درآمدهاي نفتي باشد.
وي به رشد آمار ثبت اختراعات در كشور اشاره كرد و گفت: ميزان ثبت اختراع در كشور از 4 هزار و 573 مورد در سال ظرف سه سال گذشته تا اوايل امسال به بالاي 14 هزار رسيده است كه رشد چشمگيري را نشان ميدهد.
زاهدي اضافه كرد: در سال 84 كل بودجه وزارت علوم 480 ميليارد تومان بوده كه اين بودجه در سال جاري به هزار و 200 ميليارد تومان رسيده است و هيچگاه چنين رشدي در خصوص بودجه وزارت علوم صورت نگرفته است اما اين به آن معنا نيست كه تمام هزينههاي ما بايد از طريق دولت تامين شود.
وي تصريح كرد: امسال براي نخستين بار بودجه عمراني وزارت علوم 400 ميليارد تومان و دو برابر سال قبل تعيين شده كه فقط 100 ميلياد تومان از آن به خوابگاهسازي اختصاص داده شده است.
زاهدي همچنين در خصوص حمايت از مجتمع دانشگاهي ربع رشيدي نيز گفت: وزير علوم تحقيقات و فناوري، عضو هيئت امناي اين دانشگاه است و متولي اصلي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي است كه در اين زمينه تلاش ميكنيم حمايتهاي لازم صورت گيرد.
زاهدي همچنين در اين نشست با گراميداشت ياد و خاطره شهداي گرانقدر انقلاب اسلامي با اشاره در پيش بودن روز دانشجو گفت: شهداي دانشجوي 16 آذر سمبل مبارزه با استكبار و استثمار و حفظ استقلال و امنيت بوده و شهادت آنان لكه ننگي بر دامان استكبار حهاني است.
وي حضور در دانشگاه تبريز و مشهدالشهداي دانشگاههاي كشور را توفيقي براي خود دانست و گفت: دانشگاهيان دانشگاه تبريز حق بزرگي بر گردن انقلاب اسلامي دارند
زاهدي با اشاره به سوابق درخشان استان آذربايجان شرقي در بخشهاي مختلف گفت: اين خطه با حضور آگاهانه در صحنههاي مختلف و دارا بودن روحانيون، دانشمندان و فرهيختگان بسيار، زبانزد خاص و عام بوده و از جايگاه والايي برخوردار است.
وي به انتخاب دانشگاه تبريز به عنوان يكي از 10 دانشگاه برتر كشور اشاره كرد و گفت: دانشگاه تبريز با تلاشي كه در عرصههاي مختلف علمي، آموزشي و پژوهشي از خود نشان داده، توانسته است به اين رتبه دست پيدا كند و بايد با توجه به رقابت جدي بين دانشگاههاي كشور، حركتهاي خود را با انسجام بيشتري تداوم بخشد.
رئيس دانشگاه تبريز نيز در اين نشست با ارائه گزارشي از وضعيت اين دانشگاه گفت: دانشگاه تبريز به عنوان دومين دانشگاه قديمي كشور در حال حاضر تقريباً در همه رشتههاي كارشناسي و 77 رشته دكتري و 106 رشته كارشاسي ارشد دانشجو ميپذيرد.
علوي با اشاره به نقش ارزنده دانشجويان، كاركنان و اعضاي هيئت علمي دانشگاه تبريز در دوران پيروزي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس، اين دانشگاه را مشهدالشهداي دانشگاههاي كشور عنوان كرد و گفت: در سال 1365 در حالي كه جمعي از دانشجويان دانشگاه تبريز در كارگاه دانشكده فني مشغول ساخت ادوات جنگي براي رزمندگان اسلام بودند با حمله هواپيماهاي رژيم بعثي، 22 تن از دانشجويان اين دانشگاه به شهادت رسيدند كه هماكنون محل شهادت آنان به موزه شهدا تبديل شده و آثاري از اين شهداي دانشجو در آن براي بازديد عموم نگهداري ميشود.
وي وجود شش قطب علمي، فعاليت موزههاي تاريخ، فرهنگ و هنر دانشگاه تبريز، موزه جانورشناسي، استقرار آزمايشگاه هاي مجهز، اعضاي هيئت علمي فعال و مجرب را از جمله ظرفيتهاي دانشگاه تبريز عنوان كرد و گفت: سياست دانشگاه تبريز توسعه دورههاي كارشناسي ارشد و دكتري و دورههاي عالي در دانشگاه تبريز و ايجاد دورههاي كارشناسي در دانشكدهها و آموزشكدههاي اقماري اين دانشگاه در ساير شهرهاي استان است.
علوي با اعلام قدرداني دانشگاهيان تبريز از معرفي اين دانشگاه به عنوان يكي از 10 دانشگاه برتر كشور از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: اين اقدام شور و نشاط خاصي را در بين دانشجويان، كاركنان و اعضاي هيئت علمي اين دانشگاه به وجود آورده تا ضمن حفظ اين رتبه، تلاش مضاعفي را براي ارتقا و كسب شاخصهايي كه از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اعلام ميشود به عمل آورند.
وي با اشاره به تركيب و تعداد اعضاي هيئت علمي دانشگاه تبريز گفت: هماكنون اين دانشگاه از وجود 526 عضو هيئت علمي، كه 48 نفر از آنان در مرتبه استادي، 69 نفر دانشيار و 292 نفر استاديار و 116 مربي هستند كه اصلاح هرم هيئت علمي و ارتقا در راستاي سياستهاي وزارت علوم تحقيقات و فناوري ادامه دارد همچنين دانشگاه تبريز هماكنون 111 دانشجوي بورسيه از دانشگاههاي داخلي و هشت دانشجوي بورسيه از دانشگاههاي خارجي دارد.
وي انتشار چهار نشريه با درجه علمي پژوهشي را از ديگر فعاليتهاي دانشگاه تبريز برشمرد و گفت: چندين نشريه علمي ـ تخصصي نيز در دانشگاه تبريز منتشر ميشوند كه در مسير ارتقا و كسب رتبه علمي پژوهشي قرار دارند.
انتهاي پيام/ر10
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]