تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر که رکوع نمازش را کامل انجام دهد هیچ ترس و وحشتی در قبر با سراغش نمی آید. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816718864




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قابل توجه مهمان گریزها


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:









در فرهنگ دینی ما مهمان موجب برکت است و تا حدی محترم شمرده شده که از آن به حبیب خدا تعبیر کرده اند.بی احترامی به مهمان به هیچ دلیلی موجه نیست حتی اگر مهمان ،دشمن باشد .هر کس با هر نسبتی مادامیکه مهمان شماست به گردن شما حق دارد که او را اکرام کنید.


اکرام میهمان شامل هر کار پسندیده ایست که موجب خرسندی خاطر و آسایش میهمان باشد لذا تنها پذیرایی، شرط اکرام نیست .بلکه خوشحالی از حضور میهمان و گپ و گفتگوی صمیمانه بیش از پذیرایی نشانه اکرام است.

معروف است که« آدم از روی باز وارد می شه نه از در باز .»

شاید ناراحتی و اخم شما به خاطر مشکلی مثل خجالت کشیدنتان از نم روی دیوار منزل یا کهنه شدن مبلمان و ... باشد ،اما مهمان آن را به حساب خودش می گذارد. توجه داشته باشید که این چیزها برای شما اهمیت پیدا کرده است؛ برای مهمان شما اهمیتی ندارد و شاید اصلا آن را ملاحظه نکند.

آنچه برای مهمان اهمیت دارد این است که او را به نحوی شایسته و کریمانه تحویل بگیرید این همان حسی است که خود شما هم در میهمانی رفتن دارید.پس به روی مهمان هر چند سرزده باشد ،لبخند بزنید و با چهره ای عبوس تعارف نکنید.

زحمت کشیدن مهمان هم از ادب مهمان داری به دور است در برخی روایات است که معصومین _ علیهم السلام _ اجازه انجام کارهای کوچک هم به مهمانشان نمی دانند و می فرمودند ما خاندانی هستیم که از مهمان کار نمی خواهیم.(آداب و سنن رفتاری پیامبر اکرم ،45) البته وقتی با کسی زیاد رفت و آمد داشته باشید مثل خانواده همسر ،آنجا دیگر مهمان نیستید و موظفید کمک کنید.

آماده برای مهمان داری

موقع چیدمان دکوراسیون منزل ،فکر مهمان را هم بکنید تا بعدا به دلیل مهمان داری متحمل ضرر و زیان نشوید. وقتی فرشهایی با زمینه ی بسیار روشن بخرید ،یا مبلمانی شیک اما بسیار آسیب پذیر تهیه کنید، به زودی متوجه خواهید شد که جایی برای مهمان ندارید .مخصوصا مهمانی که کودکی به همراه داشته باشد. بنابراین اگر می خواهید بااخلاق باشید و از دیگران بیزاری نجویید منزلتان را به گونه ای بسازید و مرتب کنید که در صورت داشتن مهمان، آسوده بوده و آرامش داشته باشید.

اثر تربیتی مهمان داری

اگر مجبورید در شهری زندگی کنید که با اقوامتان فاصله زیادی دارند، طبیعتا برای مدتهای طولانی از امتیاز مهمان داری محروم خواهید شد. و این چیز خوبی نیست .خانه هایی که درهای بسته ای دارند هر چند در فعالیتهای اجتماعی شرکت داشته باشند، باز هم در برخی از جنبه های اخلاقی از رشد باز می مانند. مثلا بسیاری از آداب و رسوم لازم و رایج در جامعه را نمی آموزند و نمی توانند نرمال و طبیعی رفتار کنند. علاوه بر این ممکن است این دوری از مردم ، عادتشان شود و بعدها هم دیگر تحمل مهمان نداشته باشند . علاوه بر اینها تجربه مهمان در خانه تاثیر روانی و تربیتی خوبی روی بچه ها هم خواهد داشت .با اکرام مهمان می توانید بسیاری از دستورهای اخلاقی مثل احترام گذاشتن به دیگران ،رعایت ادب در حضور دیگران ،نحوه معاشرت و ... را به فرزندانتان عملا بیاموزید.تاثیر تربیتی مهمان را ،یک همکلاسی در کلاس ،یا یک بغل دستی در مترو ... نمی تواند داشته باشد .

کم مهمان داشتن می تواند موجب بی حوصله و کسل بار آمدن فرزندانتان شود و از آنها انسانهایی خودخواه و بد خلق بسازد.لذا برای آنکه منزلتان برای مدتی طولانی از مهمان خالی نباشد ،دوست ،همکار،یا همسایه ی نزدیکتان را به منزل دعوت کنید و مهمانی بگیرید

اثر درمانی مهمان داری

میزان رفت و آمد و کیفیت مهمان داری در هر خانواده ای ارتباط مستقیمی با شخصیت صاحب خانه دارد آقایی که حساب و کتاب غذای منجمد داخل فریزر منزلش را هم دارد انقدر از دیدن مهمان شوک می شود که مجبور است پیش بینی های لازم برای جلوگیری از این حادثه را از قبل بنماید فی الجمله مجبور است از معاشرت خود کم کند و عزلت اختیار کند.

خانمی که فقط برای حضور مهمان خانه را مرتب می کند، مهمانداری را یک زحمت و مشقت می بیند.

بنابراین افراد خسیس ،تنگ نظر ،تنبل ،خودخواه و از این قبیل، نمی توانتد میزبان خوبی باشند اما این دلیل نمی شود که میهمان خوبی هم نباشند زیرا زیادند کسانی که میهمانی رفتن را خیلی دوست دارند اما میهمان داشتن را دوست ندارند. اینها وقتی خودشان میهمانند خیلی خوش اخلاق و دوست داشتنی هستند ولی اگر موفق شوی میهمانشان بشوی ،دیگر از اخلاق خوبشان خبری نیست .

اما گاهی ترس از میهمان داشتن به جایی می رسد که شخص مجبور به محدود کردن روابطش با دیگران می شود. در این صورت صفات بدشان بیشتر محکم و ثابت می شود زیرا میهمان داری خود، موجب ترقی اخلاق و مهارتهای ارتباطی با دیگران می شود. بنابراین مادامی که این افراد در شرایطی قرار گیرند که مجبور به مهیمان داری باشند رو به اصلاح خواهند بود و یا لااقل انحطاط اخلاقی کمتری را پیدا می کنند.اگر کسی در اقوام شما هست که از میهمان بیزار است،نباید او را رها کنید تا در عزلت خودش روز به روز بیشتر به صفات بد خو بگیرد .بلکه باید هر چند علی رغم میلش، با او معاشرت نموده و او را از انحراف بیشتر روانی _ اخلاقی بازدارید.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن