واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير كل دفتر پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي بهزيستي: پايگاههاي سلامت اجتماعي تشكيل ميشود
خبرگزاري فارس: مدير كل دفتر پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي بهزيستي كشور گفت: براي كاهش آسيبهاي اجتماعي و پيشگيري از آن از طريق افزايش مشاركتهاي مردمي در برنامهريزي و اجرا، طرح پايگاههاي سلامت اجتماعي تشكيل ميشود.
حبيبالله مسعودي فريد امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: طرح همياران سلامت از ميان افراد داوطلب كه توسط سازمانهاي مردمنهاد، منابع محلي و ظرفيتهاي آنها شناسايي و نيازسنجي ميشوند، مديريت شده و به پايگاههاي سلامت اطلاع و ارجاع داده ميشود.
وي افزود: رويكرد پيشگيري در آسيبهاي اجتماعي از جمله طلاق، خودكشي، اعتياد و ... مفيدتر و موثرتر خواهد بود و پيشگيري فقط اطلاعرساني نيست بلكه بايد به صورت ريشهاي فرهنگسازي شده تا منجر به تغيير رفتار و نگرش در جامعه شود.
وي خاطرنشان كرد: در حوزه آسيبهاي اجتماعي بايد بگونهاي عمل كرد تا سطح آگاهي و فرهنگ مردم ارتقا يابد و راه مقابله با معضلات اجتماعي جزو مطالبات مردم قرار گيرد.
وي خبر از تدوين و نهادينه شدن سند راهبردي آموزش مهارتهاي زندگي در تمامي مقاطع سني با همكاري وزارت آموزش و پرورش از پيشدبستاني تا پيشدانشگاهي داد و گفت: كتابهايي براي همه گروههاي سني در 10 مهارت از جمله خودآگاهي، حل مسئله و تصميمگيري، مهارت تفكر نقادي، كنترل هيجانات، مقابله با استرس، ارتباط موثر و ... طراحي و تدوين شده تا جوانان بتوانند در مقابل مشكلات و چالشهاي زندگي، اخلاق و رفتار منطقي از خود بروز دهند.
مسعودي فريد همچنين بيان داشت: سال گذشته يك ميليون و 600 هزار دانشآموز، 80 هزار پيشدبستاني، 10 هزار دانشجو در كل كشور آموزش مهارتهاي زندگي را در 10 عنوان متناسب با گروه سني خود فرا گرفتهاند.
وي همچنين خبر از اجراي 30 طرح ديگر در سطح خانواده را داد و افزود: آموزش قبل از ازدواج، حين ازدواج و بعد از ازدواج كه در سال گذشته 90 هزار نفر از زوجهاي جوان توسط هزار مربي اين آموزشها را فرا گرفتند، مطالعات نشان داده در اثربخشي اين آموزشها، 80 درصد از تعارضات در خانوادهها كاهش يافته است.
مدير كل دفتر پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي بهزيستي كشور تصريح كرد: در حال حاضر در جوامع، خانوادهها از مدل گسترده به مدل هستهاي تغيير كرده و فرآيند جامعهپذيري محدود شده است و مسائل اقتصادي، فناوريهاي جديد و عوامل ديگر باعث شده تا حضور افراد در خانواده و در كنار هم، كمرنگتر شود بنابراين شكاف بيننسلي افزايش يافته است و اين يك هشدار و خطر براي خانوادهها محسوب ميشود كه با استفاده از مباني ديني و معنوي در استحكام و بنيان خانوادهها ميتواند بسيار موثر باشد و اين خلأ را رفع كند.
وي اظهار داشت: براي گسترش مفاهيم ديني، اخلاقي و معنوي در جامعه با دو مركز معتبر تبليغات اسلامي قم و مركز پژوهشي دارالحديث در حوزه خانواده همراه شدهايم تا اين اخلاقيات جايگاه خود را در خانوادهها از دست ندهند.
وي در ادامه يكي ديگر از راههاي كاهش آسيبها و پيشگيري از آن را افزايش مشاركتهاي مردمي دانست و گفت: حضور گسترده مردم در برنامهريزيها و اجرا از طريق سازمانهاي مردمنهاد (سمنها) ميتوانند كمك مثبت و موثري در حوزه اجتماعي باشد.
مسعودي فريد خبر از برگزاري جشنواره ملي پايگاه سلامت در اسفند ماه سال جاري در تهران را داد و افزود: از تمامي پايگاههاي سلامت كشور براي همانديشي و تعامل و تبادل تجارب دعوت بهعمل ميآيد.
وي بيان كرد: استان سيستان و بلوچستان به علت تنوع فرهنگي و پراكندگي و نيز همسايگي با دو كشور مسئلهدار از محروميت اجتماعي و اقتصادي بيشتر برخوردار و آسيبپذيرتر است بنابراين شاخصهاي توزيع اعتبار براي فرهنگسازي و آشنايي مردم با فعاليتهايي كه منجر به كاهش آسيبهاي اجتماعي و تغيير نگرش شود مورد توجه است.
وي اولويت برنامههاي خود را در استان سيستان و بلوچستان افزايش آموزشهاي مهارتهاي زندگي، فرهنگسازي، ايجاد ارتباط و تعامل با استانهاي همجوار، تقويت سازمانهاي مردمنهاد، گسترش پايگاههاي سلامت محلي و ... برشمرد و افزود: جذب داوطلبان سلامت اجتماعي و توزيع كتابهاي رايگان در سطح گسترده نيز از ديگر برنامهها در اين استان است.
انتهاي پيام/ر10
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]