واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش تحليلي مهر/تأمين هزينه هاي مدرسه با جيب اولياي دانش آموزان
خبرگزاري مهر- گروه اجتماعي: با گذشت دوماه از آغاز سال تحصيلي بسياري از مدارس شهر تهران اقدام به اخذ شهريه به بهانه هاي مختلفي همچون برگزاري كلاسهاي تقويتي، تامين پول آب و برق و گاز و حتي خريد وسايل مورد نياز مدرسه كرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، همه ساله همزمان با بازگشايي مدارس، مسئولان آموزش و پرورش اخذ شهريه از والدين دانش آموزان را خلاف اصل 30 قانون اساسي عنوان مي كنند و با تاكيد و هشدار ظاهري عنوان مي كنند كه هيچ مدرسه اي حق دريافت شهريه اجباري را ندارد.
سرانه هردانش آموز در سال تحصيلي جاري همچون سال گذشته بين 10 تا 15 هزار تومان است كه به تازگي اعتبار سال گذشته به مدارس پرداخت شده واعتبار امسال نيز هنوز واريز نشده است.
اين در حالي است كه موضوع اخذ وجوه نقدي و غير نقدي توسط مديران مدارس همواره يكي از اصلي ترين معضلات آموزش و پرورش قلمداد مي شود و مسئولان بعد از آگاه شدن از موارد اينچنيني واكنشهاي نه چندان مناسبي در قبال آن از خود نشان مي دهند.
مادر دانش آموز يكي از مدارس منطقه 5 تهران با بيان اينكه مدرسه فرزندش به بهانه برگزاري كلاسهاي تقويتي درخواست 56 هزار تومان كرده است گفت: بعد از مراجعه به مدرسه براي مطلع شدن از ساعت كلاسهاي پسرم مسئولان مدرسه عنوان كردند كه كلاسها در غالب ساعتهاي درسي است و دانش آموزان مثل روزهاي عادي تا ساعت يك بعد از ظهر در مدرسه هستند.
كسري بودجه 6 هزار و 700 ميلياردي در سال گذشته و عدم تامين بودجه سال جاري باعث بروز مشكلات مالي شديد در مدارس شده و مديران مدارس را وادار به اخذ شهريه تحت عناوين مختلف از والدين كرده است.
مديران مدارس در بسياري از مدارس تهران و حتي سراسر كشور تلاش مي كنند تا با تأمين برخي از هزينه هاي اساسي مدارس از طريق دريافت مستقيم از اولياي دانش آموزان به نحوي مايحتاج مدارس خود را نه از طريق كمكهاي داوطلبانه مردمي بلكه تحت عناويني همچون برگزاري كلاسهاي تقويتي و فوق برنامه تامين كنند.
موضوعي كه همواره پس از ابراز نارضايتي والدين و رسانه اي شدن آن از سوي مديران و مسئولان آموزش و پرورش به عنوان شهريه برگزاري كلاسهاي تقويتي عنوان مي شود و دريافت وجوه نقد در امور ديگر از سوي مسئولان آموزش و پرورش به شدت تكذيب مي شود.
همچنين مسئولان مدارس به والدين دانش آموزان تاكيد مي كنند كه شركت در كلاسهاي تقويتي اجباري است و شهريه آن بايد پرداخت شود.
در اين باره مادر يكي از دانش آموزان ابتدايي منطقه 14 شهر تهران با اشاره به اينكه مدرسه فرزندش خواهان 30هزار تومان شهريه شده است به خبرنگار مهر مي گويد: مسئولان مدرسه عنوان مي كنند كه اين شهريه خرج امور عادي مدرسه مي شود و چون امسال با كمبود مالي مواجه شدند براي رفع مشكلات مدرسه به كمك مالي والدين نياز دارند.
بنا بر ادعاي اين شهروند مسئولان اين مدارس از والدين دانش آموزان خواسته اند كه به سازمان آموزش و پرورش يا وزارتخانه براي مطرح كردن اين موضوع مراجعه نكنند.
پس از مشاهده عيني اين موارد خبرنگار مهر با مسئول ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات آموزش و پرورش شهر تهران تماس گرفت تا درباره تعداد مدارس متخلف در اخذ شهريه و نحوه برخورد با آنها جويا شود كه "حسين محمد اصغري" گفت: اجازه مصاحبه ندارم و نمي توانم پاسخگوي شما باشم. به من گفته اند كه راجع به اين مسئله صحبت نكنم.
اين در حالي است كه معاون جذب مشاركتهاي مردمي انجمن اوليا و مربيان در اين باره به خبرنگار مهر گفت: تا كنون هيچ گزارشي مبني بر اخذ شهريه اجباري به انجمن مركزي اوليا و مربيان نيامده است.
نصيري تنها به اين نكته بسنده كرد كه مديران مدارس حق دريافت شهريه اجباري ندارند و همه كمكها بايد داوطلبانه باشد و از پيش بيني تمهيدات لازم براي جلوگيري از تخلف در اخذ شهريه و يا دريافت كمكهاي مردمي از سوي انجمن مركزي اوليا و مربيان سخن نگفت.
با توجه به كسري بودجه كلان آموزش و پرورش در سال گذشته و عدم تامين بودجه سال جاري و به دنبال آن عدم پرداخت سرانه دانش آموزي به مدارس قطعا مديران با كمبود شديد مالي روبرو هستند و براي حل مشكلات خود دست به دامان والدين مي شوند. اما توقعي كه از مسئولان وزارت آموزش و پرورش و سازمانهاي تابع آن مي رود اين است كه به دنبال راه حلي براي سازماندهي كمكهاي مردمي باشند تا به اقشار كم درآمد جامعه فشار وارد نشود.
عدم پرداخت به موقع سرانه دانش آموزي مدارس طي دوسال اخير يكي از دلايل نمايندگان مجلس در طرح دوباره استيضاح وزير آموزش و پرورش است.
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]