واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كرباسچي در جمع خبرنگاران: وحدت ملي موضع كارگزاران است طرح تحول اقتصادي بايد با برنامه انجام شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دبير كل حزب كارگزاران سازندگي گفت كه تصميمي براي نامزدي در انتخابات رياستجمهوري آينده ندارد.
به گزارش خبرنگار ايسنا غلامحسين كرباسچي كه در حاشيه گردهمايي اين حزب اين حزب در جمع خبرنگاران سخن ميگفت، در پاسخ به اين پرسش كه « چقدر با كانديداتوري آقاي كروبي موافق هستيد؟» گفت: هرچه نظر حزب باشد همان است. وحدت ملي كه عنوان كردم نيز موضع حزب است.
خبرنگار ديگري پرسيد « آيا پيشنهاد شما همان پيشنهاد آقاي محسن رضايي درباره ائتلاف ملي است» كه كرباسجي گفت: من اين را نشنيده بودم، اما ممكن است نقطه مشترك باشد؛ البته ايشان منظورشان محدوده اصولگرايان بوده، اما منظور من اصولگرايان و اصلاحطلبان است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه « ائتلاف ملي با كداميك از شخصيتها و طيفها به طور مشخص امكانپذير است» گفت: معتقدم دو خط مشي را ميتوان در پيش گرفت؛ يكي آن كه همه نيروهاي انقلاب با توجه به وضعيت كشور و شرايطي كه هست براي يك دولت ملي ائتلاف كنند، كه به نظر ميآيد زمينه چنين كاري در برخي نيروهاي هر دو جناح وجود دارد، حال اگر چنين اتفاقي رخ ندهد، حداقل در سطح جبهه اصلاحات بايد بتوانيم يك ائتلاف كامل داشته باشيم و بحثهاي اختلافي را كه در حاشيه مطرح ميشود، از بين ببريم.
خبرنگار ديگري پرسيد « تا چه حد براي انتخابات رياستجمهوري دهم اين امر (ائتلاف ملي) در جبههِ اصلاحات مورد بحث قرار گرفته است.»
دبير كل حزب كارگزاران سازندگي پاسخ داد: « زمينه آن بسيار زياد است، اما هنوز به نتيجه نهايي نرسيدهايم. ما در شش ماه گذشته جلساتي را در اين زمينه داشتهايم و در آينده نيز خواهيم داشت كه اميدوارم به نتيجه برسيم.»
به گزارش ايسنا پارلمان اصلاحات و پارلمان نخبگان و شوراي حكميت دو مورد ديگري بود كه از سوي خبرنگاران مطرح شد .
كرباسچي پاسخ داد: من در جريان جزئيات شوراي حكميت نيستم، بحث ما در درجه اول يك بحث كلي است كه بتوانيم از تفرقه در جبهه اصلاحات جلوگيري كنيم و همه نيروها را در يك جهت، يعني مصالح مردم و انقلاب سوق دهيم. حال يكي از راهها ميتواند پارلمان اصلاحات باشد يا شوراي حكميت يا ساير مكانيزمها؛ البته آن چه امروز در رسانهها به نام حكميت شايع شده در واقع بخشي از مجموعه يك آييننامه است كه بايد درباره كل آن ابتدا به توافق رسيد و يكي از مكانيزمها براي رفع موارد اختلافي شوراي حكميت است.
در ادامه يكي از خبرنگاران به اشاره به بخشي از سخنان كرباسچي در سخنرانياش به نقل از حضرت علي (ع) مبني بر اين كه « اگر ميوه را در زمان خود نچينيم، گويي در زمين ديگران كشت كردهايم» پرسيد « چرا اين موضوع را مطرح كرديد؟ آيا احتمال ميدهيد اين بار اصلاحطلبان به موقع كار كنند و موفق شوند؟»
يكي ديگر از خبرنگاران پرسيد « آقاي كروبي گفتهاند تا بيستم آذرماه اصلاحطلبان وقت دارند اعلام آمادگي كنند اما اگر پس از آن كسي آمادگي خود را اعلام كند، به هيچ وجه كنار نميرود، در اين صورت فكر نميكنيد جبهه اصلاحات با چالش جديدي مواجه خواهد شد؟»
كرباسچي در پاسخ گفت: «شما خبرنگاران آقاي كروبي را وسط جمع گير مياندازيد. آقاي كروبي به حركت جمعي معتقد است، ايشان جزو مشوقان وحدت اصلاحطلبان هستند و اين حرف كه بايد در تاريخ مشخص بحث به جايي برسد حرف نامعقولي نيست، اما دليل بر عدم وحدت اصلاحطلبان يا چالشهاي جديد نخواهد بود.»
وي همچنين از تعيين تاريخ 22 بهمنماه به عنوان روز وحدت ملي اصلاحطلبان اظهار بياطلاعي كرد.
يكي ديگر از خبرنگاران با طرح پرسشي مبني بر اينكه چرا نامزد حزبي نداريد گفت كه « با توجه به اين كه آقاي محمد هاشمي گفتند اگر كانديدا شوم كانديداي مستقل خواهم بود، شما چه خواهيد كرد؟»
كرباسچي در پاسخ اظهار كرد: « آقاي هاشمي گفتند از من در برنامه مثلث شيشهاي سوال كردند ممكن است روزي كانديدا شويد؟ من هم گفتم در عالم احتمالات همه چيز امكانپذير است و توضيح دادند تعدد كانديدا پيش از رسيدن به كانديداي واحد بايد وجود داشته باشد تا اگر به هر دليلي يكي از كانديداهاي نهايي منصرف شد، اين گونه نباشد كه جبهه اصلاحات كانديدايي نداشته باشد.
كرباسچي همچنين در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره كانديداتوري خود گفت : تصميمي براي نامزدي در انتخابات رياست جمهوري آينده ندارم.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامه اين گفتوگو يكي ديگر از خبرنگاران پرسشي را مطرح كرد مبني بر اين كه « جبهه مشاركت گفته است اگر خاتمي نيايد نامزد حزبي معرفي خواهد كرد، آيا كارگزاران هم نامزد حزبي معرفي خواهد كرد؟»
كرباسچي در پاسخ گفت: «من چنين چيزي از مشاركت نشنيدهام.»
خبرنگار پاسخ داد:« آقاي تاجزاده اين موضوع را گفتهاند.»
كرباسچي گفت: «آقاي تاجزاده امروز اينجا بودند اما چنين حرفي نزدند. »
يكي از خبرنگاران پرسيد:«اگر گفته باشند چطور؟»
كرباسچي در پاسخ گفت: « شما نبايد بر اگرها فرضيه بسازيد و نظريه سياسي بدهيد. آقاي تاجزاده جبهه مشاركت و ساير گروههاي سياسي مشغول رايزني و فعاليت هستند براي آنكه بر سر نامزد واحد به نتيجه برسند؛ بنابراين چنين حرفي را نميزنند.»
يكي ديگر از خبرنگاران پرسيد « به سوال من به طور كامل پاسخ نداديد، اگر پس از بيستم آذر آقاي خاتمي كانديداتوري خود را اعلام كند، جبهه اصلاحات چه خواهد كرد؟»
كرباسچي پاسخ داد: « اگر با طرح اين پرسش دنبال آن هستي كه ميان اصلاحطلبان جدايي ايجاد كني يا ميان آقاي كروبي، خاتمي و روحاني، امكانپذير نيست.»
خبرنگار گفت: « ما درصدد اختلافافكني نيستيم.»
كرباسچي پاسخ داد:« اما از سوال شما چنين برميآيد.»
يكي ديگر از خبرنگاران پرسيد:«عدهاي معتقدند ائتلاف ملي مانع از شور و نشاط رقابت انتخاباتي ميشود.»
كرباسچي در پاسخ با بيان اين كه « زماني كه مقام معظم رهبري رييسجمهور ميشدند و همه بر ايشان اتحاد داشتند شور و نشاط انتخاباتي وجود داشت» گفت: « آن زمان ، زمان جنگ بود و ضرورتهايي براي اتحاد ملي احساس ميشد. امروز هم اگر احساس شود نبايد بنا به ضرورتهايي نياز به وحدت ملي داريم بايد اين كار را انجام دهيم و اين شور و نشاط انتخاباتي را از بين نخواهد برد.»
خبرنگار ديگري پرسيد: « پيشبيني شما از انتخابات آينده چيست؟ آيا آقاي احمدينژاد دوباره رييسجمهور ميشوند؟»
كرباسچي با لحني طنزآميز گفت: « من نوستراداموس نيستم كه پيشبيني كنم؛ اما به هر حال جامعه ما نزديك به انتخابات است و گروهها و احزاب در حال بررسي كانديداهاي خود هستند.»
خبرنگار ديگري پرسيد: « با توجه به مواضع بسياري از اصولگرايان آيا فكر ميكنيد آقاي احمدينژاد بتوانند پيروز شوند ؟»
كرباسچي با شوخي پاسخ داد: « نميتوان طرفداران آقاي احمدينژاد را هم انكار كرد . اگر ايشان هم به سياستهاي مورد نظر مردم بگردند، انتخاب با مردم است. ما كه نميخواهيم چيزي را بر مردم تحميل كنيم.»
خبرنگار يكي ديگر از خبرگزاريها پرسيد: « آقاي هاشمي گفتهاند مخالف تاسيس حزب كارگزاران بودند، اما شما ايشان را پدر معنوي خود ميدانيد چرا؟»
كرباسچي گفت: « كجا كارگزاران چنين چيزي گفتهاند. ما گفتيم معتقديم در راستاي سياستهايي كه آقاي هاشمي به آن معتقد است بايد كشورها اداره شود، نگفتيم ايشان پدر معنوي ما هستند، ما هم به صورت مادي و هم به صورت معنوي پدر داريم.»
دبير كل حزب كارگزاران سازندگي در پاسخ به آخرين پرسش خبرنگاران مبني بر اين كه « گفتيد طرح تحول اقتصادي بايد در برنامهي پنجم توسعه گنجانده شود، آيا به اثر آن در تورم و مسكن توجه داريد؟» گفت: «اگر بدون برنامه اجرا شود وحشتناك است، اما اگر با برنامه باشد اين طرح قابل كنترل است. در گذشته در سياست تعديل يكي از برنامهها اين موضوع مد نظر بود كه سالي 10 درصد قيمت سوخت افزايش پيدا كند، اما متاسفانه مجلس هفتم درست در آستانهي انتخاب آقاي احمدينژاد طرحي را ارائه كرد كه افزايش قيمتها را متوقف ساخت؛ در حالي كه آن كار بسيار ضروري بود؛ زيرا اگر 10 درصد به قيمتها اضافه ميشد شيب بسيار آرام بود و اثر تورمي چنان وحشتناكي نداشت، حال كه سوخت از 100 تومان به 400 تومان رسيده اثر منفي آن به راحتي مشاهده ميشود. گمان ميكنم اگر اين طرح به مجلس برود عقلاي مجلس آن را سامان خواهند داد.»
انتهاي پيام
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]