واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به بهانه دومين سفر استاني رييس جمهور به تبريز آذربايجان به توجه بيشتري نياز دارد
تبريز- مردم آذربايجان شرقي كه درطول چند سده اخير به عنوان پيشگامان حركت هاي انقلابي نقش به سزايي درشكل گيري تاريخ پرافتخار ايران زمين و مبارزه با ستمگران و بيگانگان داشته اند درحالي رييس جمهور مردمي را در پايان دومين سفر استاني بدرقه كردند كه بردلگرمي آنان براي پيشرفت هرچه بيشتر و مطلوب تراين ديار كهن افزوده شده است .
فريادهاي " آذربايجان اوياخدي ، انقلابا داياخدي " ( آذربايجان بيدار است ، پشتوانه انقلاب است ) چه نيكو درهر مناسبتي از ته دل هزاران نفر از ملت شهيد پرور و قهرمان اين خطه بر مي خيزد و با نوازش گوش جان دوستداران ميهن اسلامي، بر روحيه و دلگرمي آنان مي افزايد و چون تيري زهرآگين بردل بدخواهان اين مرز و بوم فرود مي آيد.
تا زمانيكه مردم غيرتمند آذربايجان ازجان و دل اين شعار را سر مي دهند و به آن اعتقاد راسخ دارند و دركنار ساير هم ميهنان خويش در اقصي نقاط كشورعزيزمان حراست و حفاظت از تماميت ارضي ايران و نظام مبتني بر مردم سالاري ديني را به عنوان يك تكليف و وظيفه شرعي و ملي براي خود تلقي مي كنند به طور يقين ايران اسلامي ازگزند دشمنان در امان خواهد ماند.
سرزمين عالمان بي همتا ، شاعران پرآوازه شيرين زبان ، سرداران ظلم ستيز ، زنان و مردان سخت كوش و غيرتمند و مهد عاشقان امامت و ولايت و فرهنگ و تمدن اسلامي روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه ميزبان رييس جمهور و وزيران دولتي بود كه خدمتگزاري بي منت همراه با مهرورزي و عدالت براي مردم حق شناس ايران اسلامي را محور فعاليت هاي خود قرار داده است .
هر چند توجه به توسعه و پيشرفت كشوربه طور يكسان و با نگاه عدالت گرايانه براي همه نقاط كشور محور برنامه هاي دولت نهم است ، اما استان آذربايجان شرقي و شهر تبريز به چند علت اساسي مستحق و شايسته توجهات بيشتر است .
از طرفي عدالت واقعي نيز با توزيع امكانات و اعتبارات به تناسب استحقاق هر منطقه براي دريافت آن ها مفهوم اصلي و واقعي خود را پيدا مي كند.
يكي از عوامل مهمي كه توجه بيشتر دولت به استان آذربايجان شرقي را ضروري تر كرده است حقي است كه ميهن اسلامي برگردن مردم مومن و انقلابي اين خطه دارد.
مروري كوتاه بر تاريخ مبارزات مردم آذربايجان نشان مي دهد كه زنان با عفت و مردان با غيرت اين ديار درطول دوران مختلف همواره در خط مقدم دفاع از ميهن و كيان اين مرز و بوم قرار داشته و دارند و سرمشق بزرگي براي مردم آزاده و آزادي خواه هستند.
وقايع مربوط به جنگ دوم جهاني ، نهضت مشروطه ، وقوع اولين جرقه هاي انقلاب اسلامي ، حضور جانانه در عرصه هاي دفاع مقدس و تقديم هزاران شهيد و سردار رشيد اسلام در نبرد حق عليه باطل از جمله اين افتخارات است كه براي هميشه در اذهان انسان هاي آزاده ماندگار شده اند.
از سويي با اينكه آذربايجان شرقي از سابقه طولاني به عنوان يك استان برخوردار است به دلايل گوناگون ، متناسب و هم رديف با بعضي از استان هاي برخوردار پيشرفت نكرده است و نياز به اجراي طرح ها و برنامه هاي گوناگون و تقويت زيرساخت هاي توسعه دراين استان بطور ملموسي احساس مي شود.
هر چند آذربايجان شرقي به عنوان يكي ازمراكز مهم صنعتي در ايران مطرح است اما هنوز مردم اين استان با بعضي از مشكلات اقتصادي و اجتماعي دست و پنجه نرم مي كنند.
عامل ديگري كه فلات آذربايجان را به عنوان يك سرزمين كوهستاني براي اجراي طرح هاي گوناگون و انجام سرمايه گذاري هاي كلان مستعد تر كرده ظرفيت ها و قابليت هاي فراواني است كه درطبيعت متنوع و نيز يادمان هاي تاريخي اين خطه در زمينه گردشگري وجود دارند.
باغ هاي پر ميوه و سرسبز ، كوه ها و صخره هاي رنگارنگ با نقش و نگارهاي كم نظير خالق هستي ، رودخانه هاي خروشان ، آب هاي معدني ، آب و هواي متنوع و دلپذير و نيز ده ها بناي باستاني در گوشه و كنار اين استان از مراغه گرفته تا اهر و از مرند گرفته تا سراب و از عجبشير گرفته تا بستان آباد و از هشترود گرفته تا بناب همه استعدادهاي بالقوه طبيعي و تاريخي هستند كه هنوز نتوانسته اند در توسعه اقتصادي و اجتماعي استان بطور شايسته نقش داشته باشند.
گذشته از همه اين ظرفيت هاي طبيعي و تاريخي كودكان ، نوجوانان و جوانان خلاق و مبتكري در جاي جاي اين سرزمين سكونت دارند كه محروميت هاي زندگي و نا كافي بودن توان مالي ، امكانات كمك آموزشي و ابزار لازم مانع از شكوفايي و به ثمر رسيدن استعدادهاي آنان مي شود.
استعدادهايي كه درصورت حمايت و توجه مي توانند با به بار نشستن خود كمك موثري به پيشرفت در زمينه هاي گوناگون ، رونق اقتصادي و رفع مشكلات اقتصادي و اجتماعي بنمياند.
مردم استان آذربايجان شرقي انتظار دارند كه دومين سفر احمدي نژاد و هيات دولت به اين استان بيش از سفر قبلي محروميت ها را از چهره اين منطقه بزدايد، بطوريكه قاطبه ساكنان در گوشه و كنار استان طعم شيرين آباداني و رفاه را بيش از پيش بچشند.
نماينده ولي فقيه در استان آذربايجان شرقي و امام جمعه تبريز در ديدار مردمي رييس جمهور در ورزشگاه تختي اين شهر گفت : سفرهاي استاني دولت يك پديده بي نظير در اداره امور كشورها است .
آيت الله محسن مجتهد شبستري افزود : اين سفرها آثار و بركات ارزنده اي دارند بطوريكه شخص رييس جمهور و وزيران او از نزديك و بطور ملموس با مشكلات مردم نقاط مختلف آشنا شده و براي رفع آن ها چاره جويي مي كنند.
وي اين سفرها را بها دادن به مردم توصيف كرد و افزود : اين سفرها نشان مي دهند كه ايران فقط در تهران خلاصه نمي شود.
فرماندار تبريز مي گويد : بر خلاف آمارهايي كه ارايه مي شود نرخ بيكاري در اين شهرستان بيش از 10 درصد است .
"محمد علي ذبيحيان " در نشست شوراي اداري شهرستان تبريز به مناسبت دومين سفر هيات دولت به آذربايجان شرقي با حضور معاون وزير صنايع و معادن گفت : سازمان مديريت و برنامه ريزي استان آذربايجان شرقي پيشتر نرخ بيكاري در شهرستان تبريز را 2/6 درصد ذكر كرده بود كه اين رقم صحيح نيست .
وي اظهار داشت : در ديدار مردمي رييس جمهور در شهر تبريز اكثر افراد از نرخ بالاي بيكاري گلايه كردند و درخواست اشتغال نمودند.
او گفت : باوجود آنكه تبريز از مراكز مهم صنعتي در ايران محسوب مي شود اما در زمان حاضر 30 واحد صنعتي در اين شهر با ركود رو به رو هستند.
وي افزود : نيروهاي انساني و كارگران اين واحدها در حال از دست دادن كارشان هستند كه اين موضوع معضل بيكاري را در اين شهرستان تشديد مي كند.
وي يادآور شد : مناسب ترين راه رفع معضل بيكاري در شهرستان تبريز اين است كه به جاي احداث واحدهاي صنعتي بزرگ در ساير نقاط كشور سرمايه گذاران صنعتي را به اين شهرستان سوق دهيم .
ذبيحيان تاكيد كرد : در صورت سرمايه گذاري بخش خصوصي فرمانداري تبريز آماده كمك به تامين زيرساخت هاي واحدهاي صنعتي از قبيل آب ، برق و گاز است .
وي همچنين با اشاره به اينكه در شهرستان تبريز مبتكران و نخبگان زيادي وجود دارند اما به لحاظ نبود توان مالي كافي نمي توانند از تفكر خلاق خود بهره بگيرند خواستار اختصاص تسهيلات بانكي مناسب براي بنگاه هاي كوچك زود بازده و كارآفرين شد.
فرماندار تبريز همچنين قرار داشتن زندان و پادگان هاي نظامي در مركز شهر را از مشكلات اجتماعي مهم در اين شهر ذكر كرد و خواستار تامين اعتبار مورد نياز براي سامان دهي و اصلاح بافت فرسوده تبريز در وسعت دو هزار و 500 هكتار شد.
مسير گشايي و سامان دهي محلات حاشيه شمال و جنوب تبريز ، تكميل جاده جنگلي منطقه ارسباران ، اجراي طرح توسعه پالايشگاه تبريز و تكميل ورزشگاه 70 هزار نفري يادگار امام (ره ) از ديگر درخواست هاي فرماندار تبريز از نماينده معين رييس جمهوري در سفر دوم هيات دولت به آذربايجان شرقي بود.
سفر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري به همراه 22 نفر از وزيران وي و نيز تعدادي از رييسان و مديران سازمان ها و ارگان ها به استان آذربايجان شرقي دو روز طول كشيد.
رييس جمهوري در اين سفر ضمن ملاقات چهره به چهره با جمع كثيري از مردم تبريز نشست هايي را نيز با علما و روحانيان و خانواده هاي ايثارگران انجام داد.
در اين سفر علاوه بر بهره برداري از ده ها طرح مهم در شهر تبريز و شهرستان هاي تابعه تعداد 220 مصوبه در نشست استاني هيات دولت به تصويب رسيد.
استان آذربايجان شرقي براساس سرشماري سال 1385 با چهار ميليون و 549 هزار و 88 كيلومتر مربع مساحت داراي سه ميليون و 325 هزار و 540 نفر جمعيت است كه در 19 شهرستان سكونت دارند.
اولين سفر استاني رييس جمهوري و هيات دولت به اين استان مرداد ماه سال 1385 انجام شد كه حاصل آن 169 مصوبه در 34 بند در زمينه هاي عمراني ، اقتصادي ، توليدي و فرهنگي بود.
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 403]