واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: خدمات بيمه اي /از انتظار تا واقعيت
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/09/15
فرشباف ماهريان رئيس كل بيمه مركزي ايران و منصور خاكي مديركل اموربانك وبيمه وزارت امور اقتصادي و دارائي ميهمان حضوري و سهاميان مقدم مدير عامل بيمه ايران ميهمان تلفني شب گذشته گفتگوي ويژه خبري شبكه دوم سيما بودندكه نقش صنعت بيمه درطرح تحول اقتصادي و تاثيرآن در اقتصاد كشور را ارزيابي كردند .
رئيس كل بيمه مركزي ايران با اشاره به وضعيت موجود بيمه در كشور گفت.. از لحاظ ضريب نفود بيمه كه شاخص بين المللي است رقم يك و سه دهم درصد را داريم كه در مقايسه با كشورهاي پيشرفته فاصله زيادي دارد البته در كشورهاي منطقه نسبتا رقم مطلوبي است ، اين رقم در امارات يك و نه دهم درصد ، و در تركيه يك و شش دهم درصد است اما نسبت به كشورهاي پيشرفته اروپائي با ميانگين 8 و يا كره جنوبي با ميانگين 11 فاصله زيادي با آنها داريم .
وي افزود.. ظرفيت اقتصادي كشور و توليد ناخالص داخلي كشور با رتبه بيمه كه 47 است ، همخواني ندارد. تا سال 1380 ، 4 شركت بيمه دولتي داشتيم ، سابقه بيمه از 1314 به 74 سال مي رسد تا سال 1380 كه ادغام شدند و اصلاحات ساختاري شد و هيات دولت اجازه تاسيس شركت هاي بيمه خصوصي داد كه تا كنون افزون بر چهار شركت بيمه دولتي ، 15 شركت بيمه خصوصي داريم و 4 شركت خصوصي نيز در حال گرفتن مجوز هستند.
منصور خاكي مدير كل امور بانك و بيمه وزارت امور اقتصادي ، دارايي با اشاره به لزوم سرمايه گذاري در كشور گفت.. تحول صنعت بيمه در كشور، ريسكها و خطرهاي سرمايه گذاري را در كشور برطرف مي كند و آرامش اقتصادي در سرمايه گذاري ايجاد مي كند .
وي افزود.. چالشها و كمبودهايي در زمينه هاي نظارت ، فرهنگسازي و فناوري اطلاعات شناسايي شده است و از دو سال گذشته تا كنون پس از شناخت چالشها ، پرسشنامه هائي توزيع شد و براساس تحليل داده ها ، سميناري برگزار شد كه حاصل ان پايه اي براي شناخت چالشها شد بعد از سمينار اول كارگروههائي با نمايندگان وزارتخانه هاي مرتبط و كارشناسان بخش بيمه برگزار شد و 2000 نفر ساعت كار كارشناسي انجام شد كه به برگزاري سمينار دوم منجر شد و در نهايت با اتكاء به 2 سال كار تحقيقاتي در شهريور سال 86 فرمان رئيس جمهور به وزارت امور اقتصادي و دارائي صادر شد.
سهاميان مدير عامل بيمه ايران نيز با اشاره به ضرورت تحول در صنعت بيمه كشور گفت.. وقتي فاصله زيادي بين نيازهاي واقعي جامعه و خدمات صنعت بيمه بوجود آيد ، نياز به تحول در اين صنعت ضروري ميشود زيرا روشهاي سنتي مردم را ناراضي مي كنند .
وي افزود.. در 22 منطقه تهران بيمه سيار ايجاد كرده ايم ، و بر خلاف گذشته امروزه اين صنعت بيمه است كه بايد خدمات را به مردم برساند و به محض اعلام تصادف به نيروهاي انتظامي و واحدهاي سيار بيمه ايران مشكل بيمه اي مردم بررسي مي شود و پيش بيني شده در سطح تهران اين تعداد به 60 واحد افزايش يابد .
رئيس كل بيمه مركزي ايران نيز با اشاره بر لزوم اشراف صنعت بيمه بر تمامي مسائل اقتصادي كشور گفت: 60 درصد حق بيمه مربوط به خودرو است چون بخشهاي ديگر اقتصادي ، تحت پوشش بيمه نيستند و 47 درصد از ان 60 در صد ، بيمه شخص ثالث است .
وي افزود.. ارديبهشت سال 87 مجلس شوراي اسلامي قانون شخص ثالث را تصويب كرد سقف ديه پرداختي در اين قانون مشخص شد و تفاوتي در حق بيمه كساني كه خسارت مي زنند وكساني كه خسارت نمي زنند ، ايجاد شده است و از 40 درصد تخفيف در سال اول تا 70 درصد در سال نهم ، تخفيف در نظر گرفته شده است و در قانون براي كساني كه خسارت مي زنند بر عكس عمل شده است و يك ميليون و سيصد هزار نفر كه خسارت مي زنند در ائين نامه ، تعرفه پرداختي انان تعيين شده است .
وي افزود.. در خسارتهاي مالي بدون كارشناسي پليس پرداخت بدون سقف خواهدشد پليس بايد مقصر را معين كند تا پايان سال تا 3 ميليون ريال اين پرداخت افزايش يافته است و نهادي غير از نهاد بيمه گر و نهاد حقوقي مستقلي بنام ارزيابي خسارت ، ميزان پرداخت را تعيين خواهد كرد و اين بهترين حالت است كه نهادهاي حقوقي باوجود آدمهاي صالح از اول سال 88 اين نوع مشكلات را حل مي كنند .
منصور خاكي نيز با اشاره به وجود نماينده وزارت در شوراي عالي بيمه و هماهنگي لازم با بيمه ها گفت.. در فرايند اجرايي ، آموزشهاي لازم براي كاركنان ،صدور مجوز نيروي انساني مجرب و حضور نمايندگان بيمه در شهرستانها در نظر گرفته شده است.
فرشباف نيزگفت.. ارزيابان خسارت شامل بازنشستگان بيمه اي و تحصيل كردگان صنعت بيمه هستندو حدود 15 شركت ارزيابي خسارت داريم كه از نظر اجرايي درانتظار اجراي اين قانون هستند ، اين افراد نه وابسته به بيمه گر و نه وابسته به بيمه گذار و كاملا" بيطرف هستند ، و سهمي در اين بين ندارند و براي اين كار سامانه ويژه اي طراحي شده است وتا پايان سال اين مقدمات به پايان مي رسد .
سهاميان مدير عامل بيمه ايران نيز تاكيد كرد بايد از صنعت آي تي استفاده كنيم وصنعت بيمه كشور و شبكه فروش ما بايد به سايتهاي الكترونيكي و شبكه مخابراتي وصل شوند .
وي افزود.. براي اجراي اين كاربايد زيرساختها مهيا شود و فرهنگ سازي در بين مردم و همچنين آموزش دست اندركاران بيمه صورت گيرد و به اين ترتيب اگر روشهاي جديد جايگزين روشهاي سنتي شود صنعت بيمه متحول مي شود .
وي گفت.. بدليل نبود اطلاع رساني درست فرهنگ بيمه اشاعه نيافته است مانند طرحي كه براي موتورسيكلتها اجرا شد .
وي ياداور شد تخفيفها براي بيمه شدگان بيشتر شده است و كساني كه خسارت ندارند تخفيف خوبي دريافت خواهند كردواگر مردم بيمه شخص ثالث نداشته باشند هم خود گرفتار مي شوند و هم ديگران را آزار مي دهند .
فرشباف ماهريان نيز درباره نبود اطلاع رساني درست گفت.. فرهنگ سازي از طريق ارائه خدمات خوب به مردم و اطلاع رساني دقيق در همه بخشهاي جامعه صورت مي گيرد و به اين ترتيب آرامش اقتصادي به بخش بيمه القاء مي شود .
وي افزود.. در خصوص شخص ثالث هزينه ، بيشتر از حق بيمه است و اين در حالي است كه در كشور تصادفات جاده اي رقم بالايي دارد و خسارتهاي اين بخش بايد پايين بيايد كه در اين راستا 1000 ميليارد ريال در اختيار پليس قرار گرفته است تا ايمني جاده ها تامين شود و اين كار موجب شد 3500 نفر از تعداد جان باختگان جاده ها كم شود.
مدير كل امور بانك و بيمه وزارت امور اقتصادي و دارائي نيز در مورد اجرائي كردن اصل 44 قانون اساسي در صنعت بيمه گفت: شفافيت صورتهاي مالي بدون هيچ نقصي به نحوي كه سهامداران به نتايج آن به راحتي اتكاء كنند ، صورت گرفته است .
همچنين رئيس كل بيمه مركزي ايران تصريح كرد : فقط شركت بيمه ايران دولتي مي ماند و در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي 80 درصد شركت هاي بيمه اسيا - البرز - دانا به بخش خصوصي واگذار خواهد شد .
وي تاكيد كرد دو و نيم درصد صنعت بيمه متعلق به بخش خصوصي است و با واگذاري 53 درصد صنعت بيمه به بخش خصوصي ، 47 درصد مابقي ، دولتي مي ماند.
كد : 0001/10104/88/85
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]