واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش روز ملي صادرات و توسعه پايدار استان كرمان برگزار شد
داخلي. اقتصادي. صادرات. همايش.
همايش روز ملي صادرات و توسعه پايدار استان كرمان روز پنجشنبه در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن كرمان برگزار شد.
نماينده تامالاختيار ايران در سازمان تجارت جهاني در جمع صادركنندگان و مسوولان اجرايي و اقتصادي استان كرمان گفت:صنعت كشور بايد با در جهتگيري هاي بازارهاي خارجي و نه بازارهاي داخلي پيش رود تا رقابت در توسعه صنعتي و صادرات ايجاد شود.
"اسفنديار اميدبخش" افزود: عليرغم افزايش صادرات صنعتي هنوز به طور جدي وارد بحث توسعه صنعتي و صادرات نشدهايم و در حال حاضر تنها به عنوان صادر كننده نفت در جهان شناخته ميشويم.
وي ادامه داد: طي هشت ماه نخست امسال ميعانات گازي سهم بالايي در صادرات ما داشته اما نميتوان از آن به عنوان صادرات صنعتي نام برد.
به گفته وي، بايد واقعيتهاي صادرات را مورد شناسايي قرار داد و سپس مطابق با آن ارزشگذاريهاي لازم صورت گيرد.
اميدبخش اظهار داشت:براي رشد كمي صادرات بايد به دنبال الگوي مناسبي در صادرات باشيم زيرا با اين اقدام ميتوان در پي توسعه صنعت بود.
وي ميزان صادرات غيرنفتي كشورمان را سالانه ۲۰ميليارد دلار عنوان كرد و گفت: اين ميزان نسبت به قدرت خريد جهاني كه ۸۰۰ميليارد دلار است ،كم است .
وي ارتباط مستقيم غرب با بازار آمريكارا عامل اصلي توسعه بخشي اين كشورها بيان كرد و گفت: با حفظ هويت سياسي و فرهنگي نظام ميتوان اقتصاد كشور را شكوفا ساخت.
به گفته وي، سند چشمانداز ۲۰ساله و اجراي اصل ۴۴قانون اساسي تا حدودي از دغدغه اقتصادي كشور ميكاهد.
وي بخش اقتصادي را در پيشبرد اهداف اقتصادي موثر دانست و افزود: براي تحقق توسعه در اين بخش بايد بخش اعظمي از منابع را در اختيار بخش خصوصي قرار داد و دولت نيز نظارت بر آن را عهدهدار باشد.
وي ادامه داد: ارزش افزوده در بخش صنعت و به خصوص در مورد توسعه منابع انساني بيش از بخش كشاورزي است زيرا تنها با صادرات پسته و نخ نميتوان به توسعه صادراتي رسيد.
رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن كرمان در ادامه گفت: توليد محوري امروز در دنيا جاي خود را به توليد صادرات محوري داده است.
"محسن جلالپور"افزود: مهمترين و اصليترين ركن پيش روي توليد در كشورها صادرات است كه پاياندهنده عرضه توليد به مقصدنهايي محسوب ميشود.
وي بااشاره به آمار بانك مركزي مبني بر تورم ۲۰تا ۲۵درصدي كالاها،بيان كرد: با ۱۸تا ۲۲درصد جريمه توليد، هزينه كالاهاي توليدي افزايش مييابد.
جلالپور ادامه داد: در صورت ادامه توليد، در صادرات و قيمت ارز چارهاي انديشيده نشود هزينههاي توليد افزايش يافته و صادرات كمتري خواهيم داشت.
وي برآورد كل صادرات در سال ۸۶را يك ميليارد و ۸۰۰ميليون دلار اعلام كرد و گفت:اين ميزان در سال ۸۵يك ميليارد و ۵۰۰ميليون دلار بوده است.
رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن كرمان، رفع مشكلات بانكي و پرداخت تسهيلات، كنترل كيفيت كالاهاي صادراتي، توجه دولت به بخش خصوصي و تشكلهاي مربوطه و توجه به تحريمهاي بانكي را براي بخش خصوصي خواستار شد.
وي به اقدامات اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران در استان اشاره كرد و گفت: ايجاد دفتر بازاريابي با كمك سازمان توسعه و تجارت، صندوق ضمانت صادرات، افتتاح دفتر اتاق بازرگاني در جيرفت، مشاوره در زمينههاي مالياتي و قانون كار، بيمه اجتماعي و بيمه كار، پيگيري جهت ايجاد تشكلهاي خاص براي محصولات مختلف و برگزاري دورههاي آموزشي متعدد با سازمان بازرگاني از اقدامات مهم اين اتاق طي دو سال گذشته بوده است.
رييس سازمان بازرگاني استان كرمان در ادامه اين همايش گفت: با بحران ايجاد شده در اقتصاد جهان نبايد متكي به اقتصاد تك محصولي باشيم.
"حميد قاسمنژاد" افزود: داشتن خوشههاي صنعتي خرما،پسته، سنگ، فرش،گلاب و عرقيات صنعتي با توجه به مطالعات انجام شده براي ما قابل تعريف است.
وي كرمان را داراي رتبه چهارم كشور دربحث ارزآوري صادرات پس ازاستانهاي تهران، آذربايجان شرقي و اصفهان دانست.
قاسمنژاد ادامه داد: از ۳۳ميليارد دلار جذب سرمايههاي خارجي تنها ۲۳ ميليون و ۹۵۲هزار دلار سهم استان كرمان است كه ضريب محروميت را به استان تحميل كرده است.
وي تاكيد كرد: در صورت توليد متناسب با نياز مشتري، ميتوان شاهد اشتغال ثروت و امنيت در كشور بود.
قاسمنژاد در پايان اظهار داشت: براي تسهيل در روابط جهاني بايد به سمت شركتهاي بزرگ رفته و فرهنگ توسعه صادرات را در ميان مردم ترويج دهيم.ك/۲ /۶۵۹
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]