واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: پوست یک محافظ بدن از عوامل خارجی سمی مثل اشعه ماورای بنفش، عوامل شیمیایی سمی یا آب آلوده است. اثرات فوری آلاینده.های محیطی بر پوست می.تواند به شکل بروز آکنه، درماتیت تماسی و حتی سرطان پوست باشد.
این روزها خیلی.ها مهارت استفاده از اینترنت را دارند و برای یافتن پاسخ سوالاتشان به سایت های مختلف سر می زنند. اما گاهی نه تنها جواب سوال را نمی یابند، بلکه چندین پرسش دیگر هم برایشان مطرح می شود.
آیا پوست انسان.های شهرنشین با غیرشهرنشین متفاوت است؟
شهرنشینی با دو مکانیسم بر پوست انسان تاثیرگذار است. مکانیسم اول این است که استرس با افزایش ترشح هورمون کورتیزول باعث افزایش تولید چربی در پوست می.شود و به دنبال آن منجر به بروز آکنه می.گردد. از طرفی استرس می.تواند پوست را کم.آب نماید و توانایی ترمیم پوست را مختل کند. بنابراین منجر به بروز مشکلات جدید در پوست شده یا مشکلات قبلی را تشدید می.کند. از جمله دیده می.شود که بیماری روزاسه، پسوریازیس و اگزما با استرس تشدید می.شوند و از طرف دیگر آلودگی هوا تاثیرات منفی بر پوست دارد.
در واقع می.توان گفت پوست هدف اصلی ذرات آلوده در هوا است که منجر به بروز تومورها و آلرژی می.شود. پوست یک محافظ بدن از عوامل خارجی سمی مثل اشعه ماورای بنفش، عوامل شیمیایی سمی یا آب آلوده است. اثرات فوری آلاینده.های محیطی بر پوست می.تواند به شکل بروز آکنه، درماتیت تماسی و حتی سرطان پوست باشد.
عوارض درازمدت آلاینده.ها از جمله بروز چین و چروک یا پیری زودرس، ریزش غیرطبیعی موها، گودی و تیرگی اطراف چشم و مهم.تر از همه آغاز بدخیمی.های پوستی در میانسالی هستند
بر اساس آمار مرکز ملی بیوتکنولوژی، سرطان.های پوست رابطه مستقیم با تماس با اشعه فرابنفش B با طول موج 290 تا 320 نانومتر دارد. بنابراین آلاینده.های محیطی با حذف لایه ازن یک معضل بزرگ در درماتولوژی محسوب می.شوند. یکی از آلاینده.های محیطی فرمالدئید است که با بروز تهوع و تحریک پوست و چشم همراه است و هیچ محدوده استانداردی برای این ذره وجود ندارد، بنابراین باید از تماس با آن به کلی اجتناب کرد.
بر اساس مطالعه.ای که در سال 2010 در آمریکا انجام شده است شواهدی وجود دارد که ذرات آلوده در محیط می.تواند بر پیری پوست تاثیر بگذارد. در این مطالعه 400 بیمار مسن سفید پوست شمال اروپا با مقیاس.های استاندارد مورد بررسی قرار گرفتند و مشاهده شد که ذرات آلوده هوا می.تواند باعث بروز رنگدانه.های قهوه.ای، چین.وچروک.های عمیق و عروق برجسته روی پوست .شود.
آیا آلودگی هوا می تواند دلیل خارش یا خشکی پوستمان باشد؟ راه حل شما چیست؟
آلاینده ها نه تنها از طریق پوست، بلکه از راه تنفس و خون نیز جذب شده و به راحتی قابل دفع نیستند. از آسیب.های دیگر آلاینده.ها می.توان به بروز خارش، کهیر، اگزمای دست و صورت، بروز زخم.های سطحی به.خصوص در افراد دچار بیماری.های مزمن مثل دیابت، خشکی پوست و حتی ترک لب اشاره کرد.
عوارض درازمدت آلاینده.ها از جمله بروز چین و چروک یا پیری زودرس، ریزش غیرطبیعی موها، گودی و تیرگی اطراف چشم و مهم.تر از همه آغاز بدخیمی.های پوستی در میانسالی هستند.
آلاینده.های محیطی از طریق تاثیر مستقیم یا اختلالات هورمونی در افراد می.تواند بر پوست تاثیرگذار باشد. شاید شما هم خشکی و غیر شادابی و کدری پوست خود را در این هوای آلوده تجربه کرده باشید. پر واضح است که با کنترل عوامل فردی می.توانیم در کاهش آلودگی هوا موثر باشیم و تا حد امکان از حضور در محیط آلوده پرهیز کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]