تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس چهل روز خود را براى خدا خالص كند چشمه هاى حكمت از قلب وى بر زبانش جارى مى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815440336




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تغذیه.ی کودک در دوران بیماری و نقاهت


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در دوران بیماری کودک بی.اشتها، بهانه.گیر و خسته است، اگر مادر به تغذیه او بی توجهی کند او دچار مشکلات دیگری هم شده و درمان او سخت و طولانی می.شود. مادران باید در این دوران توجه داشته باشند که نیاز کودک بیمار به مواد غذایی افزایش می.یابد.



در دوران بیماری برای این که بدن بتواند با عوامل بیماری.زا مقابله کند نیاز به انرژی و مواد معدنی دارد که باید از طریق غذا تأمین شود. اگر به شخص بیمار غذا داده نشود بدن او ضعیف شده و نمی.تواند در مقابل عوامل بیماری.زا مقاومت کند. در این صورت بیماری او شدیدتر می.شود و دیرتر بهبود پیدا می.کند.
در طول دوران بیماری اگر غذای کافی مصرف نشود چربی ذخیره در بدن برای تولید انرژی مصرف می.شود و عضلات تحلیل می.رود و در نتیجه وزن کمتر می.شود.

اتلاف بیشتر مواد غذایی از بدن کودک

اگر بیماری با علائمی مثل اسهال، استفراغ یا تب همراه باشد در هر سه حالت مواد غذایی بدن از دست می.رود، در تب نیز با افزایش حرارت بدن انرژی بیش از حالت عادی مصرف می.شود.

دریافت مواد غذایی کم می.شود

معمولاً در دوران بیماری به ویژه کودک بیمار به شدت بی اشتها می.شود. اگر زخم در دهان یا گلو داشته باشد اگر در اثر سرماخوردگی و گرفتگی بینی برای نفس کشیدن مشکل داشته باشد، غذا خوردن برای کودک سخت می.شود. در دوران بیماری از یک طرف نیاز کودک به مواد غذایی افزایش می.یابد چون می.خواهد با عامل خارجی مقابله کند و همزمان دریافت غذا به دلیل بی اشتهایی کم می.شود و از طرف دیگر از طریق تب و استفراغ، اتلاف غذا و انرژی هم پیش می.آید. همه.ی این عوامل دست به دست هم می.دهند و وزن کودک کم می.شود. این آغازی است برای توقف و یا تأخیر رشد کودک که با پایش رشد و توجه به روند منحنی رشد کودک می.توان آن را دید. در این حالت مادران باید تا حد امکان به کودک غذا بدهند چون باعث می.شود وزن او کم نشود و یا وزن کمتری را از دست بدهد و روند بهبودی او سریع.تر شود.


تغذیه.ی کودک تب.دار

کودکی که تب دارد انرژی بیشتری می.سوزاند به همین خاطر نیاز بیشتری به تأمین انرژی پیدا می.کند. این امکان وجود دارد که کودک مبتلا به گلو درد یا مشکلات گوارشی، تغذیه مناسبی نداشته باشد؛ این مسئله یکی از نکات فراموش شده در تغذیه کودکان است، هنگامی که کودک به این عارضه.ها دچار می.شود از ابتدا باید کالری مورد نیاز وی محاسبه و تأمین شود و به ازای هر درجه تب باید دید که کودک به چه میزان کالری و آب نیاز دارد.
از1 تا 4 ماهگی روزانه 600 کالری، 5 تا 12 ماهگی 900 کالری، یک سالگی 1100 کالری،2 تا 3 سالگی 1350 کالری، 4 تا 6 سالگی 1550 کالری، 7 تا 9 سالگی در پسران 2100 و در دختران 1800 کالری، 10 تا 12 سالگی پسران 2200 و دختران 1950 کالری،13 تا 15 سالگی پسران 2400 و دختران 2100 کالری مورد نیاز است؛ با توجه به این میزان کالری در هر سنین باید به ازای هر درجه تب 13 درصد کالری بیشتر، دریافت شود.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن