واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: جهان پر از راز و رمزهای مختلفی است که بشر هنوز به آن ها دست نیافته است. میل به شناخت ناشناخته ها انسان را وادار می کند تا به مناطقی که به آن ها دسترسی ندارد نظر اندازد و از طریق تجاربی که تا کنون به دست آورده است حدس و گمان هایی درباره آن ها ارائه کند.
خیال و علم؛ گرچه در نگاه اول این دو از هم جدا هستند اما مانند دو بال پرنده در طول تاریخ توانسته اند انسان را تا جایگاهی که اکنون در آن قرار دارد به پیش ببرند و به پیش خواهند برد. گاهی اوقات علم در مقابل خیال سرکشی کرده و بعضی مواقع این خیال بوده است که بر علم چیره گشته. اما شکوفایی هر دو زمانی اتفاق افتاده است که در کنار یکدیگر بودند و با هم حرکت کرده اند.
حال شما نیز قوه تخیلتان را به پرواز دربیاورید و به دو تصویر پیش رو با دقت نگاه کنید:
به نظر شما دو تصویر بالا مربوط به چه چیزی یا چه مکانی هستند؟ آیا می توانید حدس بزنید که نخستین عکس چه چیزی را نمایش می دهد؟ نظرتان درباره دومین عکس چیست؟ لطفا قبل از خواندن شرح کامل تصاویر، حدس های خود را در قسمت نظرات وارد کنید تا ما و دیگران با تراوشات ذهنی شما بیشتر آشنا شویم!
فراموش نکنید که درست یا غلط بودن حدس های شما مهم نیست آنچه که ارزشمند است تنها تفکر بر روی خالق این زیبایی هاست.
تصویر اول: ماه را پیدا كن
برخلاف مطالب " این عکس کجای عالم است" های گذشته، تصویر اول را بدون هیچ تغییری عینا در همینجا هم آورده ایم. هدف ما در این عکس این نبود که شما بگویید " این عکس کجای عالم است" بلکه قصد داریم دقت شما را برای مشاهده تصاویر، بالا ببریم.
ماه كامل كجاست؟ ماه زمین جایی در این تصویر پنهان شده است. ماه كامل در فاز كاملش دیده می.شود. حتی چشمان تیزبین عکاس هم نتوانسته آن را پیدا کند درحالیكه می.دانست کجا دنبالش بگردد؛ فقط نوردهی طولانی دوربینش توانسته است به سختی آن را شكار كند. اگرچه اكنون ممکن است به علت پیدا كردن آن در تصویر به خودتان تبریك بگویید، ولی چرا دیدن آن تا اینقدر سخت است؟ علت نخست آن این است که این تصویر هنگام گرفت کامل ماه در ماه گذشته گرفته شد، زمانی که سایه.ی زمین، ماه را تیره.تر از ماه کامل در حالت طبیعی آن کرده بود. علت دیگر این است كه این تصویر در کلرادو در آمریكا و فقط 12دقیقه قبل از طلوع خورشید گرفته شده است. ماه دقیقاً در سمت مقابل آسمان نسبت به خورشید قرار گرفته، یعنی خورشید درست زیر افق قرار دارد، با این حال آسمان را روشن کرده است. علت آخر این است ماه فقط حدود دو درجه بالای افق قرار دارد و حجم زیاد هوا بین دوربین و افق، نور زیادی را در پس.زمینه.ی ماه پخش کرده است. دوازده دقیقه پس از گرفتن این تصویر خورشید از افق بیرون آمد و ماه غروب کرد.
تصویر دوم: شفق قطبی در سرتاسر آسمان بر فراز نروژ
بلندتر از بلندترین ساختمان، بلندتر از بلندترین کوه، بالاتر از بالاترین هواپیما، قلمرو شفق.های قطبی نهفته است. ارتفاع شفق.های قطبی از سطح زمین به ندرت کمتر از 60 کیلومتر است و می.تواند محدوده.ای فراتر از 1000 کیلومتر داشته باشد. نور شفق قطبی از الکترون.های پر انرژی و پروتون.هایی که به مولکولهای جو زمین برخورد می.کنند نشات می.گیرد. وقتی از فضا به زمین می.نگریم یک شفق کامل به صورت یک دایره به دور یکی از قطب.های مغناطیسی زمین دیده می.شود. در هنگام شکل گیری شَفَق قُطبی، آسمان تابان می شود و نقش هایی با رنگها و شکل های گوناگون دیده می شود. گاهی دارای شکل کمان یکنواخت، ساکن یا تپنده است و گاهی عبارت است از شمار زیادی پرتو با طول موج های متفاوت، که مانند پرده ها و نوارها بازی می کنند و پیچ و تاب می خورند. رنگ تابانی از سبز مایل به زرد به سرخ و بنفش مایل به خاکستری تغییر می کند. بعضی از قبایل کانادایی به این پدیده رقص ارواح می.گویند. تصویر عریض بالا که به صورت افقی فشرده شده است، یک شفق غیر منتظره را نشان می.دهد که یک ماه پیش سرتاسر آسمان شرق نروژ را پوشانده بود.
منبع:
پایگاه ماهنامه نجوم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]