واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مدارس خراسان شمالي از نظر كتاب و كتابخانه نيازمند تقويت است
داخلي. اجتماعي. كتابخانه. مدارس.
شماري از دانشآموزان خراسان شمالي با اشاره به كمبود كتاب و كتابخانه در مدارس اين استان وضعيت كتابخانهها و موجودي كتاب در مدارس را نامناسب دانستند.
آنان ميگويند كتابهاي موجود در كتابخانههاي مدارس اين استان اندك است و بيشتر آنها به دليل قديمي بودن برطرفكننده نيازهاي علمي و آموزشي دانشآموزان مقاطع و رشتههاي مختلف تحصيلي نيست. همچنين كتابخانههاي مدارس عمدتا محقر است و به يك قفسه محدود شده كه جوابگوي نياز مطالعاتي نيست.
يك دانشآموز بجنوردي به ايرنا گفت: كتاب و كتابخانه در مدرسه در حالي مظلوم واقع شده كه در عصر ارتباطات با گسترش اطلاعرساني و افزايش سطح اطلاعات دانشآموزان مجهز شدن كتابخانهها به نرمافزار و كتابهاي جديد سال امري ضروري است.
مريم افضلي با اشاره به اينكه كتاب ضروريترين ابزار آموزشي است افزود:
لازم است مسوولان با تجهيز كتابخانههاي مدارس به كتابهاي مورد نياز دانشآموزان آنان را از جستجو در كتابخانههاي سطح شهر بينياز كنند. يكي ديگر از دانشآموزان بجنوردي گفت: مدرسه ما كتابخانه مستقل ندارد لذا در تحقيقهاي كلاسي با مشكل مواجه ميشويم.
حسن قرباني افزود: اكنون به دانشآموزان تحقيقهاي مختلفي داده ميشود كه نياز به دسترسي به كتاب دارند اما كمبود كتاب در مدارس مانع اين امر ميشود.
وي گفت: در برخي مدارس كتابخانههاي بزرگ و كاملي نيز وجود دارد كه به علت عدم سنخيت با نياز و گروه سني دانشآموزان و فقدان جاذبيت به انباري از كتاب ماننده هستند.
يك دانشآموز شيرواني گفت: كتابخانه مدارس بايد داراي متولي باشد.
حسام فخراييان افزود: تجهيز كمي و كيفي كتابخانه نياز به مسوول و پيگيري دارد.
وي گفت: بعضا براي خريد كتابهاي مدارس بدون نيازسنجي از دانشآموزان اقدام به خريد فلهاي كتاب ميكنند كه اين كار جواب نميدهد.
مريم رباني نيز گفت: نياز اطلاعاتي دانشآموزان از كتابخانههاي عمومي سطح شهر برآورده نميشود و اين نياز بايد با تامين كتابهاي مناسب در مدارس پاسخ گفته شود.
يكي از فرهنگيان نيز گفت: هدف كتابخانههاي مدارس پشتيباني از فعاليتهاي آموزشي آموزشگاه، ترغيب دانشآموزان به مطالعه و جذب آنان به كتاب و كتاب خواني و ايجاد روحيه تحقيق است ولي اين امر در آموزشگاهها كمتر محقق ميشود.
سامان عليزاده افزود: نبود برنامهريزي و نيروي انساني متخصص، كمبود فضا و تجهيزات باعث شده تا كتابخانههاي مدارس مطابق زمان و بر حسب نياز دانش آموزان پيش نرود.
وي از مظلوميت كتاب و كتابخانه در مدارس گلايه و بيان كرد: مسوولان مربوط بايد در اين خصوص توجه ويژهاي داشته باشند.
كارشناس فرهنگي ادبي معاونت پرورشي سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالي هم ضمن تاييد گفتههاي دانشآموزان گفت: تنها ۱۳۹مدرسه اين استان كتابخانه مستقل دارند.
مهدي حسنزاده در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: در ۴۹۸آموزشگاه اين استان نيز كتابخانه مدرسه به صورت قفسه در سالن و يا نمازخانه داير است.
وي تعداد كل كتابهاي موجود در كتابخانههاي مدارس اين استان را ۴۰۳هزار و ۸۸۷جلد كتاب ذكر و بيان كرد: اين كتابها با موضوعهاي مذهبي، داستاني، اخلاقي و اجتماعي و آموزشي است.
وي افزود: ۱۹۹هزار و ۷۴۹جلد كتاب در كتابخانههاي مدارس متوسطه، ۱۲۶ هزار و ۴۱جلد در راهنمايي و ۷۸هزار و ۹۷جلد كتاب در كتابخانههاي مدارس ابتدايي است.
وي اظهار داشت: ۵۰۱مدرسه اين استان كتابخانه ندارد.
او گفت: نيمه نخست امسال ۲۷۱بسته كتاب به ارزش ريالي ۲۶ميليارد و ۷۰۰ ميليون ريال بين مدارس توزيع شده است.
وي افزود: از مجموع مدارسي كه داراي كتابخانه هستند تنها ۷۰آموزشگاه كتابدار دارند.
او گفت: ۲۷۳بسته كتاب به ارزش ۱۳۰ميليون ريال نيز در نمايشگاههاي كتاب در سطح استان توزيع شده است.
۱۸۴هزار دانشآموز خراسان شمالي در دو هزار و ۳۹۱مدرسه مشغول تحصيل هستند.ك/۴
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 716]