واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: جهان - بازگشت كلينتونها
جهان - بازگشت كلينتونها
گروه بينالملل: بيلكلينتون رئيسجمهوري سابق آمريكا كه در هنگكنگ بهسر ميبرد، براي پذيرفتن نقش اجرايي در دولت اوباما ابراز تمايل كرد. به گزارش سايت Politico بيل كلينتون در مصاحبهاي با سيانان در اين خصوص گفت: «تا وقتي كه اوباما از من نخواهد مشتاق به هيچ كاري در دولت وي نيستم.» براساس گزارش Politico احتمال ميرود كلينتون در دولت اوباما در مقام يك سفير فوقالعاده به ماموريتهاي ويژهاي براي مثال به كشور هند يا نقاط ديگر اعزام شود يا حتي در مقام يك چهره سياسي از طرف دولت باراك اوباما براي احياي جايگاه آمريكا در جهان به خارج از آمريكا سفر كند. بيل كلينتون همچنين چهارشنبه و دو روز پس از اعلام اسامي اعضاي امنيت ملي كابينه اوباما كه در ميانشان نام هيلاري كلينتون نيز به عنوان وزير خارجه به چشم ميخورد از انتخابهاي اوباما تمجيد كرد. به گزارش خبرگزاري فرانسه رئيسجمهور سابق آمريكا كه اينك همسر خود را در مقام وزير خارجه ايالات متحده ميبيند درخصوص انتخابهاي اوباما گفت: «بر اين باورم كه اوباما تيم اقتصادي خوبي را در كنار يك تيم امنيت ملي خوب گرد آورده است.» لازم به ذكر است كه در آستانه اعلام نام هيلاري به عنوان وزير خارجه كابينه اوباما، بيل كلينتون موافقت كرد تا با انتشار اسامي 200 هزار نفر از كمككنندگان به بنياد بيل كلينتون راه را براي وزارت همسرش هموار كند.
امتناع گيتس از تاييد جدول 16ماهه خروج از عراق
رابرت گيتس وزير دفاع فعلي آمريكا كه از سوي باراك اوباما به عنوان وزير دفاع دولت او هم انتخاب شده كه اين براي نخستينبار است- كه يك رئيسجمهور جديد آمريكا وزير دفاع دولت قبل از خود را در مقام خود ابقا ميكند- از خطمشي اوباما درخصوص عراق دفاع كرد اما حاضر به حمايت از ايده خروج 16 ماهه از عراق كه از شعارهاي تبليغاتي اوباما در ايام رقابتهاي انتخاباتي بود، نشد. به گزارش خبرگزاري رويترز، گيتس كه روز شنبه از سوي اوباما به سمت وزير دفاع دولت آتي آمريكا معرفي شد در اين خصوص گفت: «اوباما دوشنبه مجددا بر خروج 16 ماهه نيروهاي رزمي از عراق تاكيد كرد اما همچنين گفت كه به دنبال يك خروج مسوولانه است و به حرف فرماندهان آمريكايي دراين خصوص گوش فراخواهد داد. گيتس در سخنان روز سهشنبه خود با خبرنگاران اما تاكيد كرد كه فرماندهان ارتش آمريكا به دنبال خروج هرچه سريعتر نيروها از عراق هستند. وي همچنين تاكيد كرد كه همكاري با كنگره براي تعطيلي زندان خليج گوانتانامو كه هماكنون 250 مظنون به تروريسم در آن محبوس هستند از اولويتهاي وي خواهد بود. لازم به ذكر است كه دولت اوباما هشتمين دولتي است كه گيتس با آن كار ميكند. وي زماني كه رئيس سازمان سيا بود تاكيد كرده بود كه عضو هيچ حزب سياسي نيست اما خود را يك جمهوريخواه ميداند.
اوباما يك رقيب ديگر را وارد كابينه خود ميكند
پس از آنكه اوباما در گام اول جوزف بايدن رقيب انتخاباتي خود را به سمت معاون اولش برگزيد و در گام دوم هيلاري كلينتون سرسختترين رقيب درونحزبياش را به عنوان وزير خارجه خويش برگزيد، اينك نوبت بيل ريچاردسون رقيب درونحزبي ديگر وي است كه در مقام وزير تجارت وارد كابينه اوباما شود. به گزارش آسوشيتدپرس، اوباما چهارشنبه در پنجمين كنفرانس خبري خود در شهر شيكاگو در حالي قرار بود بيل ريچاردسون فرماندار ايالت نيومكزيكو را به عنوان وزير تجارت معرفي كند كه در كنفرانسهاي پيشين ساير اعضاي اقتصادي دولتش را معرفي كرده بود. لازم به ذكر است كه ريچاردسون در دولت كلينتون به عنوان وزير انرژي و نماينده آمريكا در سازمان ملل خدمت كرده بود و حضور وي در كابينه اوباما هم جمع رقبا را در دولت اوباما كاملتر ميكند و هم حضور مردان عصر بيل كلينتون در دولت اوباما را پررنگتر ميكند. بدينسان حضور مردان باتجربه عصر كلينتون در كابينه اوباما به معناي رجعت اوباما به عصر كلينتون و حركت وي در درون پارادايم آن عصر خواهد بود. برخي ناظران حتي معتقدند كه اين روي آوردن اوباما به تجربه سياستمداران عصر كلينتون به معناي به حاشيه راندن شعار انتخاباتي وي يعني شعار تغيير است.
دموكراتها نتوانستند 60 كرسي سنا را كسب كنند
با پيروزي سناتور جمهوريخواه ساكسبي چامبليس در رقابت انتخاباتي ايالت جورجيا براي ورود به مجلس سنا، دموكراتها شكست خورده و بدينسان نتوانستند به حدنصاب اكثريت مطلق 60 كرسي در مجلس سنا برسند. با اين پيروزي هماكنون دموكراتها 58 كرسي در سنا دارند و جمهوريخواهان صاحب 41 كرسي هستند. تكليف تنها كرسي باقي مانده در ايالت مينهسوتا هنوز مشخص نشده است. در صورتي كه دموكراتها 60 كرسي به دست ميآوردند به راحتي ميتوانستند بسياري از طرحها و لوايح خود را در اين مجلس به تصويب برسانند.
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]