تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816998002




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نوار کاست 50 ساله شد


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نخستین نوارکاست را شرکت فیلیپس 50 سال قبل در سال 1962 اختراع کرد و یکسال بعد با وارد کردن آن به بازار توانست تحولی در پخش موسیقی ایجاد کند.






نوارکاست یک سخت افزار فنوگرافیکی بر روی نوار مغناطیسی است که تا پیش از آغاز قرن 21 به خاطر قیمت پایین و سهولت استفاده از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار بود.
نوارکاست از یک محفظه کوچک و دو قرقره تشکیل شده است که نوار مغناطیسی دور آنها پیچیده می شود و می توان بر روی این نوار، اثر صوتی را ثبت کرد.
این وسيله صوتی را شرکت فیلیپس در سال 1962 اختراع کرد و یکسال بعد در آگوست 1963 از آن در نمایشگاه رادیوی برلین که امروز با عنوان نمایشگاه محصولات الکترونیکی مصرفی برلین شناخته می شود رونمایی کرد.

تولید جهانی این ابزار از سال 1965 در هانوفر آلمان شروع و به موازات آن فروش نوارهای از پیش ضبط شده نیز آغاز شد.

طول نوار، مدت زمان نوارکاست را نشان می دهد. ضبط و پخش محتوای صوتی در هر دو طرف نوار امکانپذیر است.
رایجترین فرمتهای نوارکاست C46 (ضبط 23 دقیقه در هر طرف)، C60 (ضبط 30 دقیقه در هر طرف) و C120 (ضبط 60 دقیقه در هر طرف) هستند.
حتی اگر امروز به خاطر فرمتهای دیجیتال صوتی به ویژه MP3 نوارکاست آخرین روزهای حیات خود را پشت سر می گذارد جوانان دهه های 80 و 90 به خوبی با این مفهوم آشنا هستند.
پس از اختراع نوارکاست، دستگاههای ضبط و پخش موسیقی ویژه اتومبيل ها وارد بازار شدند که با نام آشنای "رادیوپخش" شناخته می شدند و سپس سونی در سال 1979 "واکمن" را به بازار عرضه كرد. به این ترتیب، نوار هاي کاست از خانه ها خارج و با دنیای داشبورد اتومبيل.ها و جیب جوانانی که در خیابان با واکمن خود موسیقی گوش می دادند نیز آشنا شدند.
نوارکاست برای صنعت یک مزیت بزرگ داشت. درحقیقت، از یک طرف قرقره ها و جلد پلاستیکی نوارکاست بسیار شکننده بود و به راحتی می شکست و از طرف دیگر، چوپ پنبه ای که زیر نوار مغناطیسی قرار می گرفت اتصال محکمی نداشت و پس از مدت زمان کوتاهی از جلد جدا می شد. با جدا شدن چوب پنبه، نوار داخل ضبط پیچیده شده، بنابراین پس از مدتی باید نوارهای جدید خریداری می شد.
هرچند، بسیاری از جوانان دیروز هنوز به یاد می آورند که پس از پیچیده شدن نوار، آن را با یک خودکار بیک دوباره جمع می کردند و از یک تکه پنبه به جای چوب پنبه استفاده می کردند.

در زمانی که هنوز خبری از حافظه های فلش "یو. اس. بی" و حمایتهای اپتیکی "سی. دی" نبود، جوانان باید تا نیمه های شب بیدار می ماندند تا آهنگ مورد علاقه خود را از رادیو ضبط کنند. سپس باید نوار را بارها عقب و جلو می بردند تا از ضبط با کیفیت بالا مطمئن شوند.
در ماه مه سال 2007 بزرگترین فروشگاه زنجیره ای لوازم الکترونیکی در انگلستان اعلام کرد که عصر تولید و فروش نوار کاست در این کشور به پایان رسیده است.
در آن زمان روزنامه تلگراف در این باره توضیح داد : "فروش نوار کاست در این کشور در مدت 15 سال گذشته و با ورود لوح های فشرده و پخش کننده های MP3 با کاهش قابل ملاحظه ای همراه بوده است. با وجود این در حال حاضر هنوز 500 میلیون نوار کاست در انگلستان در گردش است که بیشتر برای پخش کننده های اتومبيل.ها استفاده می شوند ."
فروش نوار کاست در انگلستان از 83 میلیون در سال 1989 به نیم میلیون در سال 2005 کاهش یافت تا به این ترتیب پایان عصر این ابزار صوتی در سال 2007 اعلام شد.
در شرایطی که شرکت سونی در سال 2010 اعلام کرد پس از 30 سال با "واکمن" که به عنوان اولین پخش کننده قابل حمل تاریخ شناخته می شود وداع می کند و سال گذشته شرکتهای تهیه کننده موسیقی تصمیم گرفتند تولید آلبوم روی CD را تا پایان سال 2012 متوقف و آهنگ هاي موسیقی را تنها از راه فروشگاههای آنلاین عرضه کنند، هنوز بسیاری از مردم در نقاط مختلف دنیا از نوارهاي کاست استفاده می کنند و بنابراین، نمی توان گفت که این ابزار کاملاً مرده است.
اما باوجود اینکه تقریبا دیگر کسی از نوارکاست استفاده نمی کند هنوز کسانی در دنیا هستند که دوست دارند بدون صرفه هزینه های زیاد و استفاده از دستگاههای پیشرفته، نوارهای قدیمی خود را حفظ کنند و به آنها در فرمت.های دیجیتال گوش دهند.

به همین منظور در آوریل 2011 شرکت ژاپنی "تانکو" گجت جدیدی راعرضه کرد که می تواند با هزینه پایینی این کار را انجام دهد.
این دستگاه که Cassette Mate نام دارد شبیه به یک واکمن است که می توان داخل آن یک نوارکاست را قرار داد.
Cassette Mate می تواند از طریق اتصال با پورت "یو. اس. بی 2.0" به رایانه وصل شود و در زمان پخش محتویات صوتی داخل نوار، این صوت را به نرم افزاری که بر روی رایانه نصب شده است ارسال کند.
این نرم افزار می تواند محتوای صوتی را ضبط کرده و سیگنالهای آن را به فرمت دیجیتال رمزگذاری کند و به این ترتیب یک فایل صوتی در فرمتهای WAV، MP3 و یا WMA با سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه را به دست آورد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن