تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827641303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزیر ارشاد: خانه سینما اعتقاد به انقلاب و ارزشهای اسلامی را از اساسنامه خود حذف کرده بود


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:


گفتگوی ویژه خبری شبکه 2؛
وزیر ارشاد: خانه سینما اعتقاد به انقلاب و ارزشهای اسلامی را از اساسنامه خود حذف کرده بود


چند روزی می شود که خبر انحلال خانه سینما در محافل سینمایی کشور به گوش می رسد، خبری که درنهایت توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تایید شد و مشخص شد تخطی اعضای هیئت مدیره خانه سینما از اساسنامه اولیه این صنف دلیل اصلی به تعطیلی کشیده شدن این نهاد صنفی بوده است.


گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما با حضور دکتر سید محمد حسینی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی به بررسی دلایل انحلال خانه سینما پرداخت. البته توحیدی رئیس هیئت مدیره خانه سینما نیز به این برنامه دعوت شده بود که به دلایلی موفق به حضور در برنامه نشد.
وزیر ارشاد در پاسخ به اولین سوال مجری برنامه مبنی براینکه مهمترین دلایل تعطیلی خانه سینما از سوی وزارت ارشاد چیست گفت:در مباحث ایجاد شده پیرامون خانه سینما دو مساله اساسی وجود دارد.مساله اول اینکه وزارت ارشاد به تغییرات صورت گرفته در اساسنامه این واحد صنفی اعتراض دارد چراکه هر گونه ایجاد تغییر در اساسنامه خانه سینما مطابق با اساسنامه اولیه اش می بایست باتصویب شورای فرهنگ عمومی انجام می شد.
وی تصریح کرد: با وجود دعوت از هیئت مدیره خانه سینمادر اوایل امسال و سال قبل برای تصویب تغییرات اساسنامه در شورای فرهنگ عمومی آنها اعلام کردند با وجود داشتن مجمع عمومی نیازی به تصویب تغییرات در شورای فرهنگ عمومی ندارند.
وی در ادامه افزود: متاسفانه خانه سینما از همان ابتدای شکل گیری خود در سال 1366وشروع کار با 21ماده روال قانونی را طی نکرد ودر سال 72بدون تصویب شورای فرهنگ عمومی تعداد مواد اساسنامه را به 31ماده ودر سال جاری نیز به 52ماده رسانده است. تغییراتی که بدون تصویب شورای فرهنگ عمومی انجام گرفته است.
حسینی برگزاری انتخابات داخلی از بین عده ای محدود و بدون مشارکت تمامی اعضای صنف را از دیگر مشکلات خانه سینما عنوان کرد و افزود: در مباحث نظارتی نیز هر تشکلی نیاز به نظارت دارد.
وی مباحث ارزشی در خانه سینما را از دیگر مباحث مورد انتقاد سینماگران دانست و خاطرنشان کرد: در طول سالیان گذشته و در تغییراتی که در اساسنامه این تشکل صنفی صورت گرفته است مواردی مانند رسیدن به سینمای مطلوب جمهوری اسلامی ،همسو بودن آثار با شئونات اسلامی وحتی اعتقاد و التزام به نظام جمهوری اسلامی وقانون اساسی از اساسنامه خانه سینما حذف شده است. حتی در طول این سالها دارا بودن تقوا وتعهد و صلاحیت حرفه ای سینما گران نیز از اساسنامه این تشکل صنفی حذف شده و در مقوله نظارتی هم تشکیلاتی که در ابتدای تاسیس تحت نظارت وزارت ارشاد فعالیت می کرد کم کم کار رابه جایی رسانده است که وقتی نامه دستورالعمل انحلال خانه سینما از سوی وزارت ارشاد صادر وبرایشان ارسال می شود اعلام می کنند خانه سینما هیچ ارتباطی با وزارت ارشاد ندارد.
مجری برنامه در راستای صحبتهای وزیر ارشاد از قول مسئولان خانه سینما گفت: مسئولان این تشکل صنفی معتقدند مجوز فعالیت خود را از سازمان ثبت شرکتها گرفته اند و برای انحلال نیز مراجع قضایی باید اعلام نظر کنند نه وزارت ارشاد. باتوجه به این اظهار نظرها آیا انحلال خانه سینما از سوی وزارت ارشاد صحیح است؟
وزیر ارشاد در پاسخ به این سوال اظهار داشت: ثبت صنف در ثبت شرکتها لازم است ولی کافی نیست و بدین معنا نیست که صنفی برای فعالیت خود به مجوز وزارتخانه مرتبط با فعالیتش نیازی نداشته باشد. چرا که ثبت ثبت شرکتها کار محتوایی انجام نمی دهد و به همین دلیل است که برای شروع به کار هرصنفی هم مجوز لازم است هم ثبت در ثبت شرکت ها.
وی در ادامه صحبت های خود این سوال را مطرح کرد که درشرایطی که در برخی صنوف سینمایی مانند صنف تهیه کنندگان 4گروه مشغول به فعالیت هستند اگر مشکلی بین این گروهها پیش بیاید چه کسی باید فصل الخطاب باشد و به مشکلات خاتمه دهد؟
وی در ادامه به بروز مشکل درصنف خوشنویسان اشاره کرد و تصریح کرد: در مورد اختلافات این صنف وزارت ارشاد وارد عمل شد و نقش فصل الخطاب بودن را اجرا کرد. در مجموع یک تشکل نمی تواند بگوید که کاری با وزارت خانه مرتبط بافعالیتش ندارد.
وی به ذکر نمونه های مشابه دیگری در طول چند سال گذشته پرداخت؛ نمونه هایی مثل ادعای استقلال دفتر تحکیم وحدت در زمان علی افشاری که در نهایت با دخالت وزارت علوم منحل شد و یا انحلال انجمن روزنامه نگاران به دلیل انجام کار سیاسی در زمان مزروعی که الان در اروپا به سر می برد.
مجری باطرح این سوال از وزیر ارشاد که چرا شورای فرهنگ عمومی پس از هربار تغییر در اساسنامه خانه سینما آنرا تصویب کرده است از وزیر خواست علت تصویب تغییراتی که حال دولتیان آنرا خلاف موازین می دانند را توضیح دهد.
حسینی در پاسخ به این سوال ابتدا به اعتراضی که در هشتم تیرماه سال 88 و در دوران فعالیت دولت نهم به برخی تغییرات صورت گرفته انجام شده بود اشاره کرد و گفت: در تاریخ مذکور مشاور اجرایی معاونت سینمایی وزارت ارشاد نامه ای را خطاب به ثبت شرکت ها نوشته و در آن نامه مراتب اعتراض وزارت ارشاد را نسبت به انجام تغییرات در اساسنامه خانه سینما بدون مجوز وزارت ارشاد اعلام کرده است.
وی افزود: ممکن در گذشته تخلفی در بخشی انجام شود ولی به محض مشخص شدن این تخلف باید به آن رسیدگی شود. به عنوان نمونه در دولت نهم دانشگاهی به نام هاوایی بدون داشتن مجوز از وزارت علوم اقدام به پذیرش دانشجو کرده بود و حتی به برخی مسئولین دولتی نیز مدرک اعطا کرده بود.در خصوص این پرونده هم پس از پی گیری هایی که در وزارت علوم انجام شد برخی افراد محکوم شدند و از ادامه کار دانشگاه هاوایی جلوگیری به عمل آمد. لذا باید گفت هیچ کار غیر قانونی با مرور زمان قانونی نمی شود.
حسینی در پاسخ به این سوال که جدای از تخلفات اساسنامه ای چه تخلفات دیگری در خانه سینما انجام می شده است اظهار داشت: متاسفانه بروز برخی اتفاقات در کشور باعث شده بود متدینین و مسئولان این سوال را ازما بپرسند که چرا وزارت ارشاد به عنوان متولی امور فرهنگی کشور در مقابل این اتفاقات واکنشی از خود نشان نمی دهد. به عنوان نمونه می توان به نحوه برگزاری جشن خانه سینما در سال 89و90اشاره کرد؛ جشنی که در آن از افرادی با تفکرات سیاسی خاص دعوت شده بود و نمادهایی هم که دراین دو جشن به کار گرفته شده بود جای تامل دارد. وزیر ارشاد جشنهای دو سال گذشته خانه سینما را بیانگر انجام فعالیت سیاسی در این تشکل صنفی دانست و گفت: در این جشنها از عده ای از معاندین نظام اسلامی حمایت می کردند و جمعی نیز برایشان کف می زدند. این درحالی است که ما نسبت به حوادث سال 88اغماض کردیم.
این مقام مسئول در حوزه فرهنگ کشور حمایت این تشکل صنفی از برخی مستند سازانی که با شبکه معاند بی بی سی همکاری داشته اند را از دیگر مشکلات خانه سینما دانست و گفت: همین افراد پس از مدتی از اطلاعیه خود عدول کردند و گفتند قانون باید در این مورد حکم کند.
وی با تاکید براینکه اینگونه موضع گیریهای سیاسی کار خانه سینما را از حالت صنفی خارج کرده است اذعان داشت: این صنوف در طول سی سال فعالیت های خود مشکلات زیادی داشته اند و امروز نیز اگر خدماتی به هنرمندان ارائه می شود از طریق صندوق حمایت از هنرمندان وزارت ارشاد است؛ خدماتی تجون بیمه اجتماعی، بیمه تکمیلی و تکریم سالمندان هنرمند.
وی در جواب به این پرسش که این 29صنف چگونه بدون حضور نماینده وزارت ارشاد نسبت به برگزاری انتخابات داخلی خود اقدام می کردند گفت: این صنوف به تدریج نقش وزارت ارشاد را حذف کردند. در خصوص انتخابات باید بگویم آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است. اگر مشکلی در این صنوف وجود نداشت چه ایرادی داشت تا نظارت از سوی وزارت ارشاد انجام شود.
وزیر ارشاد با بر تاکید اساسنامه اولیه تشکیل خانه سینما بر این موضوع که اعضای هیئت مدیره باید توسط اعضا انتخاب شوند گفت: در هیئت نظارت برمطبوعات نیز برحضور یکی ازمدیران مسئول روزنامه ها به عنوان نماینده مطبوعات در هیئت نظارت تاکید شده که این فرد از طریق رای گیری توسط تمامی مدیران مسئول انتخاب می شود اما متاسفانه این موضوع در خانه سینما تغییر یافت و به 29نماینده صنوف محدود شد. محدودیتی که می تواند باعث بروز برخی اتفاقات ولابی گری ها در سینما شود.
وی در واکنش به اظهارات وکیل خانه سینما مبنی براینکه تا تاریخ 21دی ماه یعنی زمان برگزاری دادگاه خانه سینما از فعالیت دست نخواهد کشید گفت: قانون تعطیلی مراکزی که بدون مجوز قانونی دایرشده اند در سال 72 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و مطابق این قانون ثبت در ثبت شرکتها لازم است ولی کافی نیست و بر اساس همین قانون اگر مرکزی که انحلال آن توسط وزارت خانه مرتبط با فعالیتش اعلام شده است به فعالیت خود ادامه دهد در حکمش در حکم کلاهبرداری است و در صورت شکایت از طرف وزارت خانه مربوطه تحت تعقیب قانونی قرار خواهد گرفت.
حسینی با تاکید بر همکاری تنگاتنگ وزارت ارشاد با صنوف و خدمت رسانی به صنف های هنری گفت: مطابق اصل 44قانون اساسی دولت قصد دارد تصدی گری را به بخش خصوصی واگذار کند و در این مورد خاص نیز به دلیل تخلفات قانونی وارد عمل شده ایم.
وی از تدوین لایحه نظام صنفی سینمایی در وزارت ارشاد خبر داد و در خصوص آینده کاری خانه سینما گفت: هدف نهایی ما برقراری ارتباط نزدیک با صنوف است و قصد نداریم از فعالیت خانه سینما جلوگیری کنیم بلکه با منحل شدن هیئت مدیره فعلی عده ای از اعضای خانه سینما برای دوره ای موقت مشغول به کار خواهند شد تا در آینده ای نزدیک سازمان سینمایی تشکیل شود.
این مقام مسئول خطاب به بنگاه های دروغ پراکنی غرب مانند بی بی سی و صدای امریکا که سعی دارند بروز اختلاف دربین سینما گران را القا کنند گفت: هیچ اختلافی وجود ندارد و وزارت ارشاد با صنوف و تشکل ها مخالفتی ندارد و به جد حامی صنوف و تشکل هاست. نظر ما توجه بیشتر به تمامی اهالی سینما و دیده شدن تمامی جامعه سینمایی کشور است نه اینکه تنها عده ای نورچشمی مد نظر قرار گیرند و حمایت شوند.
وی خاطرنشان کرد: دولت دهم معتقد به توزیع مساوی امکانات در سراسر کشور است و حتی در اعزام گروه های هنری به خارج از کشور نیز استانهاو شهرستانهای دیگر و حتی مرزی را در اولویت قرار داده ایم.
وی در خصوص زمان تشکیل سازمان سینمایی که در مصاحبه های گذشته قول تشکیل آنرا در مهرماه داده بود اظهار داشت: وزارت ارشاد در مقوله سینما به سمتی می رود که سینما انسجام بیشتری پیدا کند و جایگاه این هنر در جامعه ارتقا یابد. در شرایطی که وزارت خانه ها بایکدیگر اذغام شده اند معاونت سینمایی از حد یک معاونت در حال ارتقابه سازمان سینمایی است و در همین راستا شورایی تحت عنوان شورای عالی سینما به ریاست شخص رئیس جمهور در کشور تشکیل شده است.
وی تاکید کرد: تشکیل شورای عالی سینما نه به منظور کاهش اختیارات وزارت ارشاد بلکه به منظور استفاده از اختیارات دولت در این بخش بوده است.
حسینی در ادامه با اشاره به تصمیم اتخاذ شده توسط 10نفر از اعضای شورای عالی سینما در اولین جلسه خود مبنی بر تشکیل سازمان سینمایی گفت: شورای عالی و سازمان سینمایی مانند سازمان حج وزیارت و شورای عالی حج فعالیت خواهند کرد در این حوزه نیز شورای عالی حج شاید سالانه دو جلسه برگزار کند و در مورد مسایل کلان تصمیم گیری کند ولی کار اجرایی برعهده سازمان است.
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد: با تخصیص اعتبار قابل توجهی که رئیس جمهور برای تشکیل سازمان سینمایی اختصاص داده اند این سازمان در دهه مبارک فجر شکل بگیرد و پس از آن مردم شاهد تاثیر گذاری این سازمان بر تولیدات سینمایی باشند. چرا که تا امروز برخی افراد در مقابل هر قدمی که برای اعتلای سینما می خواست برداشته شود موضع می گرفتند.
وی با اذعان به برخی موضع گیری ها نسبت به تشکیل سازمان سینمایی گفت: بسیاری مسایل از سوی ارشاد بیان و رسانه ای نشد اما در شرایط فعلی بسیاری از نیروهای متعهد کشور نسبت به محتوای برخی فیلمها گلایه مندند.
وی در پاسخ به برخی شبهات در خصوص پیشنهاد پیوستن خانه سینما به شورای عالی سینما اظهار داشت: با تشکیل سازمان سینمایی جنبه صنفی بودن کار حفظ خواهد شد و قصد دولتی کردن سینما را در ارشاد وجود ندارد. بلکه تاکید ما بر لزوم تعامل منطقی صنوف با دستگاه های اجرایی است.
وی در پاسخ به گلایه برخی منتقدین نسبت به زمان انحلال خانه سینما و انحلال این تشکل صنفی در آستانه برگزاری سی امین دوره جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره فیلم فجر در شرایط مختلف حتی در شرایط خاص سال 88نیز برگزار شد. امسال هم عده ای تهدید به تحریم جشنواره کردند ولی کار فراتر از این موضوعات است و جشنواره در هر شریطی برگزار خواهد شد. البته همین افراد پس از مدتی از ادعای خود عدول کردند و گفتند ما چنین چیزی نگفتیم چون می دانند جشنواره فجر یک جشنواره ملی و حتی فراملی است و وزارت ارشاد نیز بر حضور تمامی اهالی سینما در این جشنواره ملی تاکید دارد.
وی در خاتمه از طراحی طرح جامع اشتغال وکارآفرینی فرهنگی برای اولین بار در کشور و طرح آن در شورای عالی اشتغال خبر داد و گفت: در این طرح تنها برای اهالی سینما پیشنهاد ایجاد 13هزار و 604شغل دائمی داده شده و برای سایر حوزه های هنری مانند موسیقی و تئاتر هم ایجاد فرصتهای شغلی دائمی در نظر گرفته شده است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن