واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با حضور مدير كل امور كتابوكتابخواني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي:نشست «بررسي مميزي كتابهاي ديني و قرآني» در ايكنا برگزار شد
گروه ادب: نشست «بررسي مميزي كتابهاي ديني و قرآني» با حضور «محمدعلي رمضاني» دبير اداره امور كتاب و كتابخواني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در محل خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) عصر امروز 12 آذر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) نشست بررسي مميزي كتابهاي ديني و قرآني با حضور «محمد علي رمضاني» دبير اداره امور كتاب و كتابخواني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، «محمود حكيمي»، نويسنده ديني و قرآني، «غلامرضا امامي»، «عليمحمد رفيعي» از مميزان سابق حوزه كودك و نوجوان، «محمدحسين ساكت» استاد دانشگاه تهران، «سيد حبيب نبوي» استاد دانشگاه و نويسنده و «حميد باباوند» بهعنوان دبير نشست در خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) عصر امروز ساعت 2 تا 4 برگزا رشد.
در اين نشست «محمدعلي رمضاني» ضمن ابراز خشنودي از تشكيل چنين جلسهاي درباره مشاركت ساير نهادهاي فعال در زمينه فعاليتهاي فرهنگي ديني و قرآني گفت: اين مسئله را از دو ديدگاه ميتوان بررسي كرد، يكي ديدگاه قانوني و مديريتي و ديگر كارشناسي، از ساليان پس از انقلاب به صورت جسته و گريخته موضع قانوني بررسي و مميزي كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بوده و اين از وظايف قانوني اين وزارتخانه بوده است، در بعضي دورهها برخي از مسئولان اعتقاد كمتري به مميزي داشته و برخي ديگر اعتقاد بيشتر داشتند. اما در اكثر سالهاي پس از انقلاب كار مميزي وجود داشته و انجام شده است و بهلحاظ قانوني هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي عهدهدار امر فرهنگ است.
او ادامه داد: ما اگر كتاب را بهعنوان يكي از رسانهها بدانيم و نخواهيم بهصورت قانونمند آن را وارد جامعه كنيم و به گونهاي دست افراد را باز گذاريم كه هركس هر نوشتهاي را در اختيار جامعه قرار دهد وظيفه نگهداري ارتقاي عمومي را نميتوانيم تضمين كنيم، آنچه كه اكنون وزارتخانه در حال انجام است اجراي مصبوهايي است كه براي امر مميزي در نظر گرفته شده و استفاده از آنها به بهترين نحو ممكن.
رمضاني تصريح كرد: اين نكته كه از توان تخصصي برخي دستگاهها يا سازمان و نهادها در مميزي كتابهاي ديني و قرآني استفاده شود، حرف درستي است كه طبق برداشت ما ميتواند حالت مشاوره و نه معاونت داشته باشد و تصميمگيري بايد متمركز باشد؛ هماكنون نيز بسياري از مراكز فعال در عرصه فرهنگي ديني و قرآني بهعنوان پشتوانه تخصصي بهره ميگيريم و اين سخنها حكم حجت نيز براي ما دارد.
او ادامه داد: بايد اين را در نظر داشت كه نهادها بهدليل حاشيههايي كه ميتواند داشته باشد، مثلاً مراجعاتي كه از سوي ناشران به آنها ميشود، نميتوانند به ارباب رجوع پاسخ زيادي دهند. لذا اگر خود علاقهمند به همكاري با ما باشند منعي درباره همكاري آنها با ما وجود ندارد.
دبير اداره امور كتاب و كتابخواني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: كتابهاي حوزه فرهنگ عمومي، ادبيات، علوم اسلامي و دين و قرآن نيازمندترين حوزههاي مميزي و بررسي هستند كه طبيعتاً مشاوراني كه از نهادهاي مختلف دانشگاهي و حوزوي هستند و در اين حوزهها با ما همكاري دارند، بر آن تأكيد ويژه دارند.
مشروح اين نشست متعاقباً روي خروجي ارسال ميشود.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]