واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران خبر داد: كاهش5/2 درصدي سرانه مصرف آب توسط مردم تهران
خبرگزاري فارس: مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با همكاري مردم سرانه مصرف آب تهران در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 5/2 درصد كاهش يافته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، داود ملايي مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران ديروز در يك نشست مطبوعاتي با بيان اينكه سال جاري به لحاظ رشد جمعيت و محدوديت منابع آبي سال سختي بود، اظهار داشت: اواخر سال گذشته طبق آمار هواشناسي مشخص شد كه در سال آبي جاري نسبت به حداقل پيش بينيهاي موجود، نزديك به 180 ميليون متر مكعب كمبود آب وجود خواهد داشت.
وي در ادامه گفت: به همين منظور در دو محور تجديد نظري در برنامهريزيها انجام شد كه محور اول آن مربوط به اموري بود كه شركت را در استفاده از آبهاي زيرزميني كمك ميكرد و محور دوم در جهت ترغيب مردم و رسانهها براي صرفهجويي در مصرف آب تنظم شده بود.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران گفت: در حال حاضر در استان تهران و 54 شهري كه مديريت تامين و توزيع آب آن به عهده شركت آب و فاضلاب است مشكلي از نظر كمبود آب وجود ندارد.
به اعتقاد وي اگر بارندگي در حوزه سدهاي تامين كننده آب تهران از قبيل سدهاي لار، لتيان، طالقان و كرج مناسب باشد و هدايت آبها به نحو مناسبي انجام شود، نگرانيها برطرف خواهد شد.
وي اظهار داشت: بارندگي در حوزههاي سدهاي تامين كننده آب تهران به نسبت سال گذشته 3 ميليمتر افزايش داشته است.
ملايي در مورد وضعيت سد كرج گفت: در سال آبي جاري ميزان بارندگي در اين سد 8/64 ميليمتر بود كه با توجه به بارش 6/54 ميليمتري در مدت مشابه سال گذشته رشد 6/18 درصدي را نشان ميدهد.
وي با بيان اينكه حجم مفيد سد كرج امسال 4/94 ميليون متر مكعب است، گفت: اين رقم سال گذشته 8/121 ميليون متر مكعب بود.
وي گفت: بارندگي در حوزه سد لتيان در سال جاري 64 ميليمتر و در سال گذشته 5/65 ميليمتر بوده است كه نشاندهنده كاهش 3/2 در صدي بارندگي در حوزه اين سد است.
ملايي در ادامه افزود: حجم مفيد سدلتيان در سال جاري 34 ميليون متر مكعب است كه اين رقم در سال گذشته 60 ميليون متر مكعب بوده است.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران در مورد وضعيت سد لار به خبرنگاران گفت: امسال در اين منطقه 130 ميليمتر و در سال گذشته 8/127 ميليمتر بارندگي بوده كه حاكي از رشد 2/3 درصدي بارندگي در حوزه سد لار است.
ملايي افزود: حجم مفيد سد لار در سال گذشته 4/85 ميليون متر مكعب بوده ولي امسال حجم مفيدي نداشته است.
وي با اشاره به حجم مفيد 157 ميليون متر مكعبي سد طالقان در سال جاري، خاطر نشان كرد: تمامي آمار، مربوط به سال آبي جاري است و لذا بارندگيها با توجه به شروع سال آبي آمار خوبي داشته است.
ملايي در مورد اقدامات انجام شده گفت: 5/4 متر مكعب ظرفيتسازي به منظور برداشت از آبهاي زيرزميني، تجهيز 154 حلقه چاه، جبران 180 ميليون متر مكعب كمبود آب، حفر 140 حلقه چاه و تجهيز و بهرهبرداري از 117 حلقه چاه از اقدامات انجام شده است.
وي در مورد ديگر اقدامات انجام شده به ايجاد 189 كيلومتر خط انتقال ايجاد شده، 215 كيلومتر اصلاح شبكه، 40 هزار متر مكعب احداث مخزن و احداث و تجهيز 9 ايستگاه پمپاژ اشاره كرد.
وي گفت: با همكاري مردم، رسانهها، نشستها و اطلاع رسانيهاي انجام شده، سرانه مصرف آب تهران 5/2 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش يافته است.
ملايي با بيان اينكه حجم مصرف آب استان تهران در سال جاري معادل 5/1 ميليارد متر مكعب پيشبيني شده بود، خاطرنشان كرد: در پيشبينيهاي بعمل آمده براي مقابله با آثار خشكسالي مبلغ 53 ميليارد تومان در نظر گرفته شده بود كه به خاطر حساسيت موضوع، كار با اتكاء به اعتبارات داخلي شركت آب و فاضلاب شروع شد.
وي تصريح كرد: با اين وجود دولت نيز اعتباري معادل 17 ميليارد تومان به اين امر تخصيص داد كه تا كنون 100 درصد آن پرداخت شده است.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اينكه دولت در سال جاري 32 ميليارد تومان براي بخش آب و 53 ميليارد تومان براي عمران شهري پرداخت كرده است، گفت: تا كنون در مجموع رقمي معادل 102 ميليارد تومان از منابع عومي و دولتي دريافت شده است.
ملايي در مورد طرح آب رساني ماملو گفت: طرح آب رساني ماملو جزء پروژهاي ضروري است كه قابليت ذخيره 100 ميليون متر مكعب آب براي شهر تهران را دارد.
وي با اشاره به رشد فيزيكي 25 درصدي خط انتقال اين طرح، خاطرنشان كرد: در حال حاضر مذاكرات براي انتخاب پيمانكار تصفيهخانه در حال انجام است و 10 ميليارد تومان بودجه نيز براي پيشبرد اهداف اين طرح تعيين شده بود كه با دستور وزير و افزايش 3 برابري اعتبار، اين رقم به 30 ميليارد تومان رسيده است.
ملايي در مورد زمان پايان اين طرح گفت: نياز به اين طرح حتي امروز هم وجود دارد و اتمام هرچه سريعتر آن به نفع تهران است ولي حجم اعتبارات و تخصيصها يكي از مهمترين عوامل تعيينكننده زمان پايان است.
وي زمان اتمام طرح را با توجه به اعتبارات فعلي، 4 سال آينده ذكر كرد و در مورد احتمال آلودگي آب تهران گفت: 80 درصد آب شهر تهران به وسيله آبهاي سطحي سدهاي تهران تامين ميشود كه اين آبها از بهترين آبهاي منطقه بشمار ميرود.
وي گفت: بقيه منابع آبي تهران به وسيله آبهاي زيرزميني برداشت ميشود كه در اين مورد 28 باب آزمايشگاه فعال در سطح استان تهران كار نظارت اين چاهها را بر عهده دارند.
ملايي در ادامه افزود: به غير از آزمايشگاههاي آبفا، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز بر كيفيت آب تهران نظارت عالي دارند و حتي استاندار تهران هم عدم مشكل آلودگي آب تهران را تاييد كرده است.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران در مورد نشست زمين و ارتباط آن با برداشت آبهاي زيرزميني گفت: برداشت بيش از حد آبهاي زير زميني از سفرههاي زير زميني باعث نشست زمين ميشود كه البته آبفا تنها برداشت كننده از اين آبها نيست،بلكه شهرداري نيز به منظور آبياري فضاي سبز 300 ميليون متر مكعب از آبهاي زيرزميني برداشت ميكند.
وي خاطرنشان كرد: علاوه بر اين برداشتهاي ديگري نيز براي كشاورزي، صنعت و آب شرب هم صورت ميگيرد.
ملايي در مورد فاضلاب تهران گفت: پروژه فاضلاب استان تهران بايد سرعت بيشتري پيدا كند اما اين امر ممكن نيست مگر با توجه بيشتر مسئولين كه اعتبارات 3 برابر شده ولي اين نياز بيشتر از اين است.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران در مورد تعرفه آب درسال آينده گفت: قيمت 230 تومان براي هر متر مكعب ربراي سال آينده در نظر گرفته شده است.
ملايي در مورد قطعي آب گفت: با همكاري مردم شاهد قطعي آب نخواهيم بود ولي در مورد سد لار و لتيان هنوز نگراني رفع نشده است به همين دليل از اين دو سد آب كمتري برداشت ميشود.
وي در مورد تفكيك آب شرب از آب بهداشتي گفت: اين طرح نياز به سرمايه گذاري بالايي دارد و اكنون كه 16 هزار و 500 كيلومتر شبكهگذاري لوله آب وجود دارد كه نياز به همين مقدار لوله گذاري ميباشد.
ملايي در ادامه گفت: اين طرح كمكي به صرفه جويي نمينمايد و احتمال مصرف بيش از حد آب بهداشتي را افزايش ميدهد، همچنين آب بهداشتي بايد تصفيه شود و تفاوت زيادي در تسويه با آب شرب ندارد.
انتهاي پيام/ص
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]