تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833505351




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بزرگان تاریخ سینمای جهان که در سال 2011 از دنیا رفتند


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:



سال 2011 ميلادي درحالي به آخرين روزهاي خود نزديك مي.شود كه دنياي سينما در اين سال شاهد مرگ برخي از چهره.هاي سرشناس از جمع بازيگران، كارگردانان و فيلم.نامه.نويسان بود كه البته در مقايسه با سال گذشته، بزرگان كمتري با دنياي هنر هفتم خداحافظي كردند.

مرگ سينماگران سرشناس و پرطرفدار كه براي جايگزيني آنها شايد به سال.ها زمان نياز باشد، هرساله هاليوود و دنياي سينما را دچار چالش.هاي جدي مي.كند كه در اين بين كشف استعدادهاي نوظهور مي.تواند تا حدودي مرهمي بر فقدان بزرگان باشد.

در زير نگاهي به چهره.هاي سرشناس سينماي جهان مي.اندازيم كه در سال جاري ميلادي (2011) دار فاني را وداع گفتند:

«.پيت پوستل توايت» (2 ژانويه)

اين بازيگر انگليسي كه استيون اسپيلبرگ وي را بهترين بازيگر دنياي سينما مي.دانست، پس از سال.ها مبارزه با سرطان در سن 64 سالگي درگذشت. وي از بازيگران توانمند سينماي انگليس و هاليوود بود كه در سال 1994 براي فيلم «به نام پدر» نامزد جايزه اسكار بهترين بازيگر نقش مكمل مرد شد.

آخرين نقش.آفريني او در فيلم «تلقين» به كارگرداني كريستوفر نولان بود. وي كه در فيلم «پارك ژوراسيك» اسپيلبرگ نقش.آفريني داشت، در سال 2004 به پاس خدمت به فرهنگ انگلستان نشان «افسر امپراتوري بريتانيا» را دريافت كرد.

«اليزابت تيلور» (23 مارس)

بازيگر پيشكسوت سينماي هاليوود و برنده. دو جايزه. اسكار در سن 79 سالگي درگذشت.

وي بازيگر فيلم.هايي چون «گربه روي شيرواني داغ» بود كه در طول حيات.اش با حضور در يك بنياد خيريه بالغ بر25 ميليون دلار براي كمك به بيماران آلوده به ايدز جمع.آوري كرد.

«اليزابت تيلور» از مشهورترين بازيگران انگليسي.الاصل سينماي هاليوود بود كه در بسياري از ماندگارترين فيلم.هاي كلاسيك سينماي آمريكا كه بعدها به دوران طلايي هاليوود مشهور شد ايفاي نقش داشت.

«سيدني لومت» (9 آوريل)

كارگردان سرشناس سينماي آمريكا و خالق آثار معروفي چون «12 مرد خشمگين» و «بعدازظهر سگي» در سن 86 سالگي درگذشت. وي كه بيش از پنج دهه در عرصه هاليوود حضور فعالي داشت، پنج.بار نامزد جايزه اسكار شد، اما هرگز موفق به كسب اين عنوان معتبر نشد. هرچند در سال 2005 آكادمي اسكار جايزه يك عمر دستاورد سينمايي را به او اعطا كرد.

سيدني لومت در سال 1957 براي اولين فيلم بلند خود با نام «12 مرد خشمگين» نامزد جايزه اسكار بهترين كارگرداني شد و پس از آن با فيلم.هاي «بعدازظهر سگي»، «شبکه» و «حکم دادگاه» بارديگر نامزد اسکار بهترين کارگرداني شد و براي فيلم «شاهزاده شهر» نيز نامزد اسکار بهترين فيلم.نامه اقتباسي شد.

«سفر روز طولاني به شب»، «تپه»، «سمسار»، «نوارهاي آندرسن»، «سرپيکو»، «جنايت در قطار سريع.السير شرق»، «اسب»، «قدرت» و آخرين فيلم.اش «پيش از آنکه شيطان بداند مرده.اي» از آثار برجسته كارنامه سينمايي لومت هستند.

لومت نيز مانند «وودي آلن» و «مارتين اسکورسيزي» علاقه فراواني به ساخت آثارش در خيابان.هاي نيويورك داشت و در بيشتر فيلم.هايش اين احساس به چشم مي.خورد. سيدني لومت توانايي خاصي در بازي گرفتن از بازيگران سرشناس داشت و هنرپيشه.هاي معروفي چون «کاترين هپبورن»، «مارلون براندو» و «هنري فوندا» براي فيلم.هاي او نامزد و برنده جايزه اسكار شدند.

اولين فيلم بلند لومت درام دادگاهي «12 مرد خشمگين» بود که سال 1957 ساخته شد. اين فيلم با بازي «هنري فوندا» اولين نامزدي اسکار بهترين کارگرداني را براي او به.همراه داشت. اين فيلم در بخش بهترين فيلم و فيلم.نامه اقتباسي هم نامزد اسکار شد.

وي در سال 1960 در فيلم «فراري» که اقتباسي از نمايش.نامه تنسي ويليامز بود با «مارلون براندو» همكاري کرد و پس از آن در سال 1962 «سفر روز طولاني به شب» با بازي «هپ.بورن» را كه بازهم يك اثر اقتباسي از يک نمايش.نامه بود را ساخت.

فيلم.هاي لومت در دهه 60 بيشتر رنگ.وبوي سياسي داشتند؛ ازجمله «تپه» با موضوع جنگ جهاني دوم، «Fail-Safe» با بازي «هنري فوندا» و «سمسار». فيلم «سرپيکو» با بازي «آل پاچينو» كه در آن افسر اداره پليس نيويورک برابر فساد نيروي پليس مي.ايستد يکي از آثار برجسته كارنامه سيدني لومت است. اين فيلم نامزدي جايزه اسکار را براي آل پاچينو به.همراه آورد.

او در سال 1975 بارديگر با آل پاچينو همکاري کرد و اين بار در فيلم «بعدازظهر سگي» كه براساس داستان واقعي از يک سرقت نافرجام بانک ساخته شد. اين فيلم برنده جايزه اسکار بهترين فيلم.نامه شد و در پنج بخش ديگر هم نامزد بود. فيلم بعدي لومت، «شبکه» بود که از کمدي.هاي موفق او محسوب مي.شد و برنده چهار جايزه اسکار شد و شش نامزدي ديگر را هم به.دست آورد.

لومت در سال 1978 فيلم «جادوگر». را با بازي مايکل جکسون براسا نمايش.نامه.اي موزيکال ساخت. او سال 1981 فيلم پليسي «شاهزاده شهر» را مقابل دوربين برد. لومت در سال 1983 با فيلم «حکم دادگاه» و نقش.آفريني «پل نيومن» نامزد پنج جايزه اسکار شد.

«شب منهتن» ديگر فيلم لومت با موضوع فساد پليس بود كه چندان موفق نبود. او سال 2007 در سن 83 سالگي درام «پيش از آنکه شيطان بداند مرده.اي» را با بازي «فيليپ سيمور هافمن» ساخت كه بسيار مورد استقبال منتقدين قرار گرفت. سيدني لومت در سال 1957 جايزه خرس طلاي جشنواره برلين را براي «12 مرد خشمگين» گرفت و در سال 1977 جايزه بهرتين كارگرداني گلدن گلوب را براي شبكه به.دست آورد.

«گونار فيچر» (11 ژوئن)

فيلم.بردار سرشناس سينماي سوئد كه برخي از آثار ماندگار «اينگمار برگمن» را به تصوير كشيد، در سن 100 سالگي درگذشت. وي كه مدير فيلم.برداري برخي از آثار كلاسيك اينگمار برگمن ازجمله «مهر هفتم» و «توت فرنگي.هاي وحشي» بود، فارغ.التحصيل دانشكده هنر كپنهاگ بود كه بعدها به.عنوان نويسنده آثار كودك به فعاليت پرداخت.

وي براي اولين.بار در سال 1948 با فيلم «بندر شلوغ» به.عنوان فيلم.بردار با برگمن همكاري كرد؛ سپس در فيلم «لبخندهاي يك شب تابستاني» نيز پشت دوربين اين فيلم قرار گرفت. اين فيلم اولين موفقيت بين.المللي برگمن بود كه در سال .1955 در جشنواره كن علاوه.بر كسب جايزه بهترين اثر طنز شاعرانه، تا آستانه كسب نخل طلا نيز پيش رفت.

همكاري او با برگمن با فيلم «مهر هفتم» كه جايزه ويژه هيأت داوران جشنواره كن را كسب كرد و «توت.فرنگي.هاي وحشي» كه برنده خرس طلاي جشنواره برلين شد،. ادامه يافت.

از ديگر فيلم.هاي سرشناس برگمن كه «گونار فيشر» فيلم.برداري آنها را برعهده داشت مي.توان به «چشم شيطان»، «تابستان با مونيكا» و «ساحره» اشاره كرد كه در جشنواره ونيز 1959 جايزه ويژه هيات داوران را گرفت.

«مايكل كاكويانيس» (25 جولاي)

كارگردان سرشناس يوناني و خالق فيلم «زورباي يوناني» براثر نارسايي قلبي در بيمارستان شهر آتن در سن 89 سالگي درگذشت. .معروف.ترين فيلم كارنامه سينمايي اين كارگردان سرشناس، «زورباي يوناني » محصول 1964 است كه نامزد سه جايزه اسكار بهترين كارگرداني، بهترين فيلم و بهترين فيلم.نامه اقتباسي بود.

اين فيلم براساس رماني از «نيكوس كازانتاكيس» و با نقش.آفريني «آنتوني كوئين» ساخته شد. عمده موفقيت «كاكويانيس» مربوط به حضور در جشنواره كن است كه شش.بار در بخش رقابتي نامزد دريافت جايزه نخل طلا بود و در سال 1962 موفق به دريافت جايزه فني اين رويداد سينمايي معتبر شد.


وي اولين فيلم بلند خود را در سال 1954 با نام «گردباد در آتن» ساخت. از معروف.ترين ساخته.هاي اين كارگردان يوناني مي.توان از به «دختر سياه پوش»(1956) ،«كشورشيرين» (1988) ،. «زنان تروجان» (1971) و «باغ گيلاس» (1999) نام برد.

از بزرگترين دستاوردهاي «كاكويانيس» به نشان هنر و ادبيات فرانسه.، نشان ققنوس طلايي يونان و دكتراي افتخاري از دانشگاه كلمبيا آمريكا مي توان اشاره كرد.

«رائول روئيز» (19 اوت)

كارگردان پركار و سرشناس سينماي جهان كه اصالتي شيليايي ـ فرانسوي داشت، در سن 70 سالگي دار فاني را وداع گفت. اولين فيلم بلند او «سه ببر غمگين» بود كه در سال 1969 ساخت و موفق به كسب جايزه يوزپلنگ طلايي جشنواره لوكارنو شد.

آخرين ساخته اين كارگردان سرشناس «اسرار ليسبون» بود كه جايزه فيلم معروف «لويي دلوك» فرانسه را كسب كرد. اين فيلم به مدت چهار ساعت .و نيم بر اساس رماني از يک نويسنده پرتغالي قرن نوزدهم ساخته شده است.

رائول روئيز در دوران دولت دموکراتيک سالوادور آلنده با جبهه سينماگران پيشرو، نزديک به حزب سوسياليست شيلي، همکاري داشت. وي همواره خود را به.عنوان يك کارگري تبعيدي معرفي مي.کرد و عقيده داشت که در آثار سينمايي خود هرگز اين پايگاه فکري را از دست نداده است.

«رائول روئيز» کارگرداني انديشمند و صاحب سبک بود و روش شخصي و جسورانه وي و بيان سورئاليستي.اش يادآور آثار لوئيس بونوئل، سينماگر بزرگ اسپانيايي بود. يکي از معروف.ترين آثار او فيلم سينمايي «سه زندگي و يک مرگ» است كه «مارچلو ماستروياني»، بازيگر معروف ايتاليايي در سال 1995 يکي از آخرين نقش.هاي سينمايي خود را در اين فيلم ارائه كرد.

وي در سال 1999 بر پايه رمان «زمان بازيافته» اثر مارسل پروست فيلمي ساخت که در آن «کاترين دونوو» بازي کرد.يکي از ديگر آثار معروف وي فيلم «کليمت» (2005) است كه «جان مالکويچ» نقش هنرمند نوگراي اتريشي را در آن ايفا کرده است.

روئيز با کارگرداني بيش از 100 فيلم در ژانرهاي گوناگون، يکي از پرکارترين سينماگران جهان بود. او در روزهاي آخر زندگي در تدارک ساختن فيلمي بر پايه خاطرات کودکي خود بود. وي در سال 1997جايزه خرس نقره.اي جشنواره برلين را گرفت و ماحصل پنج.بار حضور در بخش رقابتي جشنواره كن، جايزه «نگرش.هاي دنياي سينما» بود كه در سال 1983 كسب كرد.

روئيز در سال 2007 جايزه «استاد سينما» را از جشنواره رم گرفت و سال گذشته در جشنواره سن.سباستين موفق به كسب جايزه صدف نقره.اي بهترين كارگرداني شد.

«كليف رابرتسون» (10 سپتامبر)

بازيگر آمريکايي برنده اسکار كه بيشتر با فيلم «سه روز كندور» در كشورمان شناخته مي.شود، در سن 88 سالگي درگذشت. وي كه در سال 1968 به.خاطر بازي در نقش يک مرد بزرگ.سال عقب افتاده در فيلم «چارلي» برنده جايزه اسکار بهترين بازيگر شده بود، عمده شهرت خود را مديون بازي در نقش جان اف.کندي در فيلم «پي.تي 109» بود.

او در سال.هاي اخير با ايفاي نقش در سري فيلم.هاي «مرد عنکبوتي» بار ديگر مورد توجه قرار گرفته بود.

«ليويو سيولي» (24 اكتبر)

كارگردان رومانيايي برنده نخل طلاي كن كه طي پنج دهه فعاليت سينمايي موفق به كسب جوايز معتبري چون نخل طلاي كن شد، در سن 88 سالگي در مونيخ آلمان درگذشت. «سيولي» به .عنوان بازيگر.، كارگردان و طراح صحنه تاثيرگذارترين شخصيت فيلم و تئاتر روماني در عصر خود محسوب مي.شد.

وي در سال 1967 براي فيلم «جنگل آويزان» موفق به دريافت جايزه نخل طلاي كن شد و جايزه. بهترين كارگرداني را به .دست آورد و در مقام كارگردان و بازيگر 20 اثر سينمايي را از خود به جاي گذاشت.
وي تحصيلات آكادميك خود را در رشته تئاتر و طراحي در دانشگاه بخارست پشت سر گذاشت و در سال 1946 با بازي در فيلم «روياي نيمه.شب تابستان» براي اولين.بار مقابل دوربين قرار گرفت و به. عنوان كارگردان در سال 1957 اولين تجربه خود را به ثبت رساند.

«كن راسل» (27 نوامبر)

كارگردان سرشناس سينماي اروپا و خالق فيلم معروف «زنان عاشق» در سن 84 سالگي درگذشت. وي خالق فيلم.هايي چون «عشاق موسيقي»، «زنان عاشق»، «تامي» و «شياطين» بود كه کارش را به.عنوان کارگردان در اوايل دهه 60 با بي.بي.سي آغاز کرد و با ساخت فيلم «زنان عاشق» در سال 1969 که اقتباسي از داستان جنجالي «دي..اچ لاورنس» بود، به شهرت رسيد و نامزد جايزه اسكار بهترين كارگرداني شد.

«کن راسل» يکي از خاص.ترين کارگردانان سينماي انگليس بود و برخي از منتقدين سينما او را «اورسن ولز» سينماي بريتانيا لقب داده.اند. وي به.خاطر نگاه انتقادي.اش به کليسا و مذهب در فيلم.هايش شهرت داشت و سوژه.هاي خود را معمولا از ميان موسيقي.دانان بزرگ جهان انتخاب مي.کرد و به اقتباس از آثار ادبي علاقه داشت.

اولين فيلم «کن راسل» در سينما «لباس فرانسوي» بود که در سال 1963 ساخت که برداشت آزادي از فيلم «و خدا زن را آفريد» روژه واديم بود، اما در گيشه به موفقيتي نرسيد.

پس از آن وي فيلم «زنان عاشق» را ساخت كه نامزد چند جايزه اسکار از جمله بهترين فيلم، بهترين فيلم.نامه و بهترين فيلم.برداري شد و «گلندا جکسون» نيز اسکار بهترين بازيگر زن را به.دست آورد.

به دنبال موفقيت اين فيلم، او فيلم «عشاق موسيقي» را درباره زندگي «چايکوفسکي»، آهنگساز بزرگ روسيه ساخت که با بي.اعتنايي منتقدين مواجه شد اما فروش خوبي در گيشه داشت.

فيلم «شياطين» کن راسل که براساس رمان «شياطين لودون» نوشته الدوس هاکسلي ساخت، فيلمي بر خلاف دستگاه کليسا و مسيحيت شناخته شد. در اين فيلم «اليور ريد» نقش يك کشيش را بازي كرد كه در مقابل ايده.هاي شيطاني و فاسد دستگاه کليسا و دولت مي.ايستد.

فيلم بعدي اين كارگردان سرشناس «مالر» نام داشت كه درباره «گوستاو مالر»، آهنگساز سرشناس اتريشي بود که گرايش.هاي ضد يهودي داشت. اين فيلم جنجال آفرين شد، اما نمايش آن در جشنواره کن موفقيتي جز يک جايزه براي بهترين تکنيک فيلم نداشت.

«راسل» در سال 1978 فيلم «والنتينو» را که برداشت آزاد از زندگي «رودلف والنتينو»، بازيگر مشهور سينماي کلاسيک بود ساخت که موفقيتي به دست نياورد و خود آن را يک شکست در کارنامه هنري خود مي.دانست و از ساخت آن اظهار پشيماني مي.کرد.

راسل در سال 1984 فيلم تريلر روانکاوانه «جنايت.هاي هوس» را با بازي آنتوني پرکينز ساخت که آخرين فيلم آمريکايي او محسوب مي.شود و نتيجه.اش شکست مطلق بود.

وي بعد از چند سال کناره.گيري از سينما و کارگرداني اپرا، با فيلم ترسناک «گوتيک» درباره مري شلي و داستان آفرينش فرانکشتاين به سينما بازگشت. او فيلم ديگري به نام «آشيانه کرم سفيد» براساس رماني از برام استوکر درباره يک افسانه ترسناک فولکلوريک انگليسي ساخت که «هيو گرانت» در آن بازي مي.کرد.

فيلم «رنگين کمان» اقتباس ديگري از رمان.هاي «دي..اچ لاورنس» بود که در سال 1989 ساخت و دنباله رمان و فيلم «زنان عاشق» محسوب مي.شود و «گلندا جکسون» در آن بازي مي.کرد. منتقدين از اين فيلم به.عنوان آخرين فيلم شخصي راسل نام مي.برند. «راسل» در سال.هاي اوايل 2000 چند فيلم با بودجه کم از جمله «دهان شير» ساخت که بسيار ناموفق بود. وي مدتي هم به عنوان استاد مهمان در دانشگاه ولز و مدرسه فيلم نيوپورت تدريس کرد.
منبع : ایسنا





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 374]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن