تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846273059




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جزییات جلسه دادگاه جاسوس آمریکایی بازداشت شده در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:


نخستین دادگاه رسیدگی به اتهامات امیر میرزایی حکمتی که چندی پیش به اتهام جاسوسی برای آمریکا بازداشت شده بود، پیش از ظهر دیروز، سه شنبه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.


فارس:در کیفرخواست صادره برای امیر میرزایی حکمتی که توسط نماینده دادستان خوانده شد، با استناد به گزارش.های مدیرکل حقوقی قضایی معاونت جاسوسی وزارت اطلاعات آمده است که حکمتی با هدف نفوذ اطلاعاتی به سیستم اطلاعاتی کشور وارد ایران شده و با بررسی دقیق.تر، مشخص شد که هدف وی متهم سازی ایران به دست داشتن در تروریسم است.

در این کیفرخواست همچنین آمده است که متهم از ماه می 2009 میلادی توسط سازمان جاسوسی آمریکا «سیا» استخدام شده و مأموریت.هایی را برای جاسوسی در ایران داشته است.

در این کیفرخواست با اشاره به فرستادن حکمتی به پادگان بگرام افغانستان و دسترسی وی به اسناد سری و سپس گرفتن مأموریت برای حضور در ایران و سپس مراجعه به وزارت اطلاعات و برقراری رابطه با کارشناسان این وزارت به عنوان مراحل انجمن مأموریت متهم، آمده است. اقرار صریح و نزدیک به واقع متهم، ارتباط با سازمان سیا و اقدام علیه امنیت کشور بوده و انگیزه.های همکاری با سیا محرز است؛ از این روی، تقاضای کیفر برای متهم خواستار می.شود.

* دفاعیات متهم

پس از خوانده شدن کیفرخواست، متهم خود را امیر میرزایی حکمتی متولد ۱۹۸۳ میلادی، مجرد، دارای لیسانس اقتصاد معرفی کرد و گفت: سال 2001 برای تأمین هزینه.های دانشگاه وارد ارتش آمریکا شدم و می.خواستم چند سال سربازی کنم تا هزینه.های دانشگاهم فراهم شود، چراکه پدرم نمی.توانست هزینه.های دانشگاهم را پرداخت کند.

حکمتی ادامه داد: من چهار سال سرباز بودم و ۹ ماه در عراق حضور داشتم. پس از سربازی در یک سازمان پژوهشی برای وزارت دفاع آمریکا استخدام شدم که کارم ترجمه و پژوهش فرهنگ و زبان عربی بود.

حکمتی ادامه داد: پس از آن برای یک شرکت به منظور آموزش زبان و فرهنگ عربی و اسلامی استخدام شدم. من به سربازان آمریکایی یاد می.دادم که چگونه با مردم عرب رفتار کنند؛ افزون بر اینکه یکسری تاکتیک.های سربازی را نیز به آنها آموزش می.دادم.

وی خاطرنشان کرد: سال 2009 مصاحبه.ای با سازمان جاسوسی آمریکا «سیا» داشتم؛ پس از این مصاحبه به من زنگ زدند و گفتند که می.خواهیم رزومه شما را ببینیم. پس از ارایه رزومه و چند مصاحبه دیگر با من تماس گرفتند و من برای همکاری با DAE در نظر گرفته شدم که در این شرکت، پنج ماه آموزش اطلاعاتی داشتم و پس از آن به عراق رفتم و ۹ ماه آنجا بودم. در این مدت، کارم این بود که نحوه رفتار با سربازان عراقی را به سربازان آمریکایی یاد می.دادم.

این متهم خاطرنشان کرد: پس از عراق به مدت دو سه ماه در پادگان بادران افغانستان به عنوان تحلیلگر اطلاعات مشغول شدم.

حکمتی در ادامه و در توضیح مأموریتی که به وی درباره ایران سپرده شده بود گفت:. به من گفتند یکسری اطلاعات را به ایران ببر و به وزارت اطلاعات بده و پول هم بگیر. این اطلاعات البته اطلاعات درستی بود. من هم فکر کردم که هیچ ضرری به ایران از این ناحیه وارد نمی.شود و من نیز نمی.خواستم ضرر بزنم. من فریب خوردم و قصد خودم این بود که در ایران زندگی کنم و به آمریکا برنگردم.

وی در پاسخ به این پرسش قاضی صلواتی که میزان حقوق دریافتی شما از ارتش آمریکا چقدر بود، مبلغ دو هزار دلار در ماه را به عنوان حقوق خود ذکر کرد و در پاسخ به این که نخستین افسر «سیا» که با شما دیدار کرد چه کسی بود، از «مارک» به عنوان نخستین افسر رابط خود با CIA نام برد و گفت: مارک یکسری سؤال از من کرد که بیشتر درباره شخصیت من و علاقه.ام به کار اطلاعاتی بود.

* آموزش.ها و راهکارهای انجام مأموریت در ایران

حکمتی در پاسخ به این پرسش قاضی صلواتی که به شما چه آموزش.هایی در رابطه با مأموریتت در ایران داده بودند، اظهار داشت:. در واشنگتن در مصاحبه.ای که با مأمور «سیا» داشتم به بنده آموزش دادند که از کجا و چگونه وارد ایران شوم و چه اطلاعاتی بدهم و چگونه فعالیت کنم.

قاضی صلواتی به متهم گفت که به شما نقشه وزارت اطلاعات و خیابان.های اطراف آن و همچنین نحوه برخورد با کارشناسان وزارت اطلاعات را نیز آموزش داده بودند که حکمتی پاسخ داد: نقشه.ای که گفتید، به من نشان داده و گفته بودند که از دبی با هواپیما به ایران بیایم و اطلاعاتی که داده بودند، به مأموران وزارت اطلاعات ایران تحویل دهم.

حکمتی در پاسخ به پرسش قاضی صلواتی مبنی بر مدت حضورش در بگرام افغانستان، مدت زمان دو ماه حد واسط ژوئن 2001 تا آگوست 2001 را میزان اقامتش در بگرام افغانستان ذکر کرد و در پاسخ به این که در بگرام چه می.کردی، گفت: من تحلیلگر اطلاعات بودم و تخصصم طالبان بود. بیشتر گزارش می.خواندم و می.نوشتم و خودم نیز به گزارش.های جاسوسی درباره ایران دسترسی داشتم.

آگاهی.های محرمانه از ایران

متهم در پاسخ به این که آیا شما به اطلاعات محرمانه درباره ایران دسترسی داشتید، با تأیید این موضوع گفت: از طریق سیستم محرمانه.ای که وجود دارد، می.توانستم درباره همه کشورهای دنیا گزارش.های سری را بخوانم. یکی از منابع این سیستم سازمان سیا بود همچنین از طریق منبع NSA شماره تلفن.هایی را که شنود می.شوند، می.توانستم مکالماتشان را بخوانم؛ بیشتر از منبع NSA و CIA گزارش.ها را می.خواندم و یادداشت می.کردم و بخشی از آنها را به ایران آوردم.

حکمتی همچنین گفت: پیش از استخدام در سازمان «سیا» سه مصاحبه داشتم که نخستین .آنها با آقای مارک بود که درباره شخصیتم و علاقه.ام به کار اطلاعاتی پرسید. مصاحبه دومم در واشنگتن بود که به دروغ سنج نیز متصل شدم و از نظر روانی من را آزمایش کردند. مصاحبه سومم نیز در واشنگتن بود که درباره کار در «سیا» و حقوق و بیمه و مزایای کارمندان آن با من صحبت شد.

* سوابق همکاری.های حکمتی

متهم همچنین در پاسخ به پرسش قاضی صلواتی مبنی بر اینکه طبق گزارش.ها و اسناد شما با شرکت پژوهشی اطلاعاتی کوبیک CUBIC از سال 2008 تا 2010 همکاری داشته و سالانه 85 هزار دلار دریافت کرده.ای، گفت: شرکت کوبیک یک شرکت خصوصی دفاعی است. من کارم در این شرکت معلمی آموزشی برای سربازان آمریکایی بود که خود این سربازان مربی سربازان عراقی و افغانی می.شدند. مسئولیت من این بود که از نظر فرهنگی و زبانی به آنها آموزش دهم که چگونه با سربازان عراقی و افغانی ارتباط برقرار کنم.

قاضی صلواتی به متهم گفت: شما در شرکت بای سیستم(BAESYSTEMS) انگلیسی نیز دوره پنج ماهه آموزشی گذرانده.ای؟ حکمتی پاسخ داد: من پنج ماه دوره آموزشی در شعبه آمریکایی این شرکت داشتم. کسی که تجربه.ای در تحلیلگری اطلاعات ندارد، این دوره را می.گذراند و من نیز در این دوره یاد گرفته.ام که چگونه با سیستم.های محرمانه کار کنم و چگونه گزارش بنویسم و تخلیه اطلاعاتی کنم.

حکمتی در پاسخ به این که در این شرکت چه آموزش.هایی در رابطه با ایران به شما داده شد، گفت: درباره ایران هیچ آموزشی در این شرکت نداشتم و فقط یک دوره تحلیلگری گذراندم. پس از پایان این دوره آموزشی، ۹ ماه به عراق رفتم و در آنجا کارم تحلیلگری و مصاحبه با سربازان عراقی بود.

متهم همچنین در پاسخ به این گفته قاضی صلواتی که شما به دستور «سیا» در شرکت X3 که در ساخت تجهیزات نظامی فعالیت دارد، استخدام شدی، گفت: این شرکت یک شرکت خصوصی دفاعی است که با نیروهای آمریکایی در افغانستان قرارداد دارد و خدمات اطلاعاتی به آنها می.دهد و من نیز به عنوان تحلیلگر در این شرکت استخدام شدم.

* زمان شروع انجام مأموریت

حکمتی در پاسخ به این که از چه زمان مأموریت ایران به شما داده شد، گفت: وقتی از عراق برگشتم از «سیا» با من تماس گرفتند و گفتند به هتلی در واشنگتن می.رود تا با آنها دیداری داشته باشم. در این هتل، با مأموران «سیا» سه روز جلسه داشتم و هر جلسه چندین ساعت طول کشید. آنها به من گفتند که می.خواهیم شما بروی در بگرام اطلاعات جمع کنی و سپس به ایران رفته و آنها را به وزارت اطلاعات بدهی و پول هم بگیری و وقتی برگشتی بیشتر توضیح می.دهیم و مأموریت دیگری می.سپاریم.

وقتی قاضی صلواتی پرسید، انگیزه شما از این مأموریت و اقدام علیه مملکت خودت چه بود، حکمتی پاسخ داد: من نمی.دانستم کاری علیه ایران انجام می.دهم. من نیاز به کار داشتم. آنها به من گفتند برو اطلاعات بده و من هم دیدم این چیزی نیست که به ایران ضرر بزند؛ افزون بر اینکه پول هم می.گیرم. البته قصدم این بود که در ایران ادامه زندگی بدهم و به آمریکا برنگردم، چرا که من ایران را دوست دارم. اگر به من می.گفتند مثلا برو و یک نفر را در ایران ترور کن، هیچ گاه این کار را نمی.کردم.

حکمتی در پاسخ به این که در قبال این مأموریت چقدر پول به شما پیشنهاد شد، گفت: پانصد هزار دلار به من پیشنهاد کردند؛ اما گفتند این پول را هنگام برگشتن به من می.دهند.

وی ادامه داد: در نشستی که در واشنگتن داشتم، نحوه برخورد با کارشناسان وزارت اطلاعات ایران را به من آموزش داده و گفته بودند، برو به مأموران اطلاعاتی ایران بگو که سرباز بودی و عملکرد دولت آمریکا را قبول نداری. به همین دلیل آمدی اطلاعات بدهی و پول بگیری.

حکمتی افزود: به من گفتند، اطلاعات را از راه اینترنت در ایران تحویل بگیر، چون اگر لپ تاپت باشد، ممکن است آن را ببینند و بگیرند؛ افزون بر این که اطلاعات را جدا کن، یکسری از اطلاعات را به مأموران وزارت اطلاعات بده و بگو بررسی کنند، اگر استقبال کردند قسمت بعدی را به آنها بده.

* نحوه انجام مأموریت

متهم خاطرنشان کرد: من به مأموران وزارت اطلاعات ایران گفتم که از سیاست.های آمریکا و فشارهای این کشور علیه ایران ناراضی هستم و از کارم هم رضایت ندارم و می.خواهم با شما همکاری کنم. البته واقعا این چیزها که گفتم (نارضایتی از سیاست.های آمریکا و کار) حقیقت دارد.

حکمتی خاطرنشان کرد: هم من و هم سربازان دیگر سیاست.های آمریکا را قبول ندارند؛ البته قرار بود از این داستان به عنوان پوشش نیز استفاده کنم ضمن اینکه به من گفته بودند این حرفها را بزنم و پس از آن هیچ مشکلی نخواهم داشت و نباید نگران باشیم.

وی افزود: به من گفتند پس از این که از این مأموریت برگشتی در هر شرکتی که خواستی می.توانی استخدام شوی.

متهم در پاسخ به پرسش قاضی صلواتی مبنی بر اینکه در ازای اطلاعات چقدر از مأموران وزارت اطلاعات پول درخواست کرده بودی، گفت: من اول نصف مدارک را دادم و گفتم پول نمی.خواهم. اگر راضی بودید، بقیه را هم می.دهم و پانصد هزار دلار می.گیرم، ولی اگر هم پولی به من نمی.دادند، مشکلی نبود چرا که هدفم نبود.

حکمتی با بیان اینکه به من گفته بودند این پول باید در ایران بماند و به آمریکا آورده نشود اظهار داشت: خودم قصدم این بود که پول در ایران بماند و خودم هم در ایران بمانم و برنگردم.

وی در پاسخ به این پرسش قاضی صلواتی، مبنی بر اینکه آیا قرار بود در ازای پولی که از وزارت اطلاعات دریافت می.کنی، مدرکی هم بگیری تا پس از آن هیأت حاکمه آمریکا از این مدارک علیه ایران استفاده کرده و جو سنگینی علیه کشورمان راه بیندازند و ایران را به ارتباط با تروریسم متهم کنند، گفت: قرار بود در ازای این کارم، صورتحسابی از وزارت اطلاعات دریافت کنم.

متهم در پاسخ به این که چگونه ریسک این مأموریت را پذیرفتی، گفت: من فریب خوردم و به آنها اعتماد کردم، چراکه به من گفتند هیچ مشکلی نیست و من هم پیش خودم می.گفتم آنها کارشان همین است و نمی.گذارند، یک مأمور سازمان سیا دستگیر شود. آنها اصلا به من نگفتند که احتمال دستگیری هست.

حکمتی در پاسخ به این که چند جلسه با مأموران وزارت اطلاعات داشتی، گفت: سه جلسه با مأموران وزات اطلاعات داشتم. در نخستین نشست، یکسری اطلاعات دادم. در جلسه دوم از من یکسری سؤال پرسیدند که از کجا .آمده.ام و چه کسی هستم و من گفتم: رزومه ارایه کنم. در جلسه سوم به من گفتند، رزومه خود را بنویس و امضا بده و پس از اینکه امضا دادم از آنجا که متوجه مأموریت من شده بودند، گفتند یا صادقانه با ما همکاری کن یا می.فرستیمت زندان.

وی در پاسخ به پرسش قاضی صلواتی مبنی بر اینکه شما که می.گویی نمی.خواستی به ایران ضربه بزنی، چگونه می.خواستی صورتحسابی تهیه کنی تا از آن برای شانتاژ تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده شود، گفت: در این سه جلسه اصلا نگفتم که صورتجلسه می.خواهم. تنها خواستم اطلاعات به آنها بدهم و اگر دوست داشتند پول بدهند و اگر نداشتند، ندهند. قصد خودم ضربه زدن نبود؛ اما مأموریتم این بود.

متهم در پاسخ به این گفته قاضی صلواتی، مبنی بر اینکه اگر دستگیر نمی.شدی همه مراحل مأموریتت را انجام می.دادی، گفت: اگر دستگیر نمی.شدم، یک پولی می.گرفتم و در ایران زندگی می.کردم.

قاضی صلواتی خطاب به حکمتی گفت: این تیزهوشی کارشناسان وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را نشان می.دهد که شما را دستگیر کردند؛ اما شما آموزش.های لازم را دیده بودید که مأموریتت را انجام بدهی و از ایران از راه دبی با آمریکا برگردی و آنجا قرار بود با شما تماس بگیرند که آیا مأموریتت را درست انجام دادی یا خیر.

حکمتی در پاسخ به خواسته قاضی صلواتی برای توضیح دادن درباره در اختیار گرفتن نقشه وزارت اطلاعات ایران از مأموران سیا گفت: یک نقشه به من نشان دادند که در آن وزارت اطلاعات و خیابان.های پیرامون و همچنین پارک شریعتی مشخص بود؛ سپس سناریویی که نوشته بودند، به من نشان دادند تا بدانم چه باید بگویم و بقیه را نیز شفاهی به من گفتند. روز آخر نیز به من مراجعه کردند تا مطمئن شوند همه چیز را خوب فراگرفته.ام.

وی در پاسخ به این پرسش قاضی که آیا در برنامه توجیهی افسران سیا شما را با عظمت و رده تشکیلاتی وزارت اطلاعات ایران آشنا نکرده بودند، اظهار داشت:.خودم اصلا انتظار نداشتم که دستگیر شوم.

* دفاعیات وکیل مدافع

پس از اظهارات متهم، صمدی وکیل وی با بیان اینکه دو بار با متهم دیدار کرده است، به دفاع از متهم پرداخت و گفت: شنیده دارم که شیطان دشمن قسم خورده.ای است برای اغوای انسان و در محضر رب العالمین قسم خورده به عزت و جلالش که همه را فریب می.دهد، مگر عده.ای خاص که مخلص هستند، وگرنه هیچ انسانی نمی.تواند از وسوسه.های شیطان دوری کند.

صمدی با بیان اینکه امام خمینی (ره) در یک کلام زیبا، ظریف و بی.بدیل گفتند که آمریکا شیطان بزرگ است، خاطرنشان کرد: آمریکا، این روباه مکار و این عقرب جرار، فریب می.دهد و موکل من هم می.گوید که فریب خورده.ام. الان هم جایی نیست که بخواهد حقایق را پنهان کند؛ اینجا محضر دادگاه عدل اسلامی است و همه چیز بر مبنای موازین قانونی و اصول است.

وکیل مدافع حکمتی ادامه داد: امثال موکل من را آمریکایی.ها به دام می.اندازند اما وقتی پرنده تیزپرواز هزارچشم هزار گوش پوشیده از انظار را مأموران ما، جوانان ما و چشم و گوش.های ما صید می.کنند، آمریکا در تلاش برای چه چیزی است؟ جایی که عقاب پر بریزد، از پشه لاغری چه خیزد؟ موکل من چگونه می.توانسته در سیستمی نفوذ کند که هیچ احدی راه به آنجا ندارد. میکده حمام نیست، سرزده وارد نشو.

صمدی با بیان اینکه در کیفرخواست صادره اتهام موکل من را همکاری با دولت متخاصم آمریکا به وسیله سازمان جاسوسی CIA علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی قید کرده.اند تصریح کرد: دلایل انتصاب این اتهام چیست؟ گزارش وزارت اطلاعات و اقاریر متهم و کارهایی که وی انجام داد، آمده است. چون شالوده و پایه پرونده از باب انتصاب اتهام گزارش وزارت اطاعات است، اتخاذ سند می.کند، به گزارش نامه مدیرکل حقوق قضایی معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات که مأمور به رسیدگی به پرونده بوده.

وکیل مدافع حکمتی خاطرنشان کرد: در این گزارش می.گوید حکمتی جاسوسی آمریکاست که با قصد نفوذ در سیستم اطلاعاتی کشور و با هدایت مستقیم سیا وارد ایران شده است. در بحث اقرار قابلیت تجزیه وجود ندارد و نمی.شود آنچه به سود متهم است، رها کنیم و .آنجا که علیهش است، بچسبیم. متهم می.گوید اصل مأموریتش نفوذ در سیستم اطلاعاتی ایران و تبدیل شدن به منبع اطلاعاتی CIA بوده و انگیزه.اش این بوده که پول بگیرد تا بتواند زندگی کند.

صمدی با طرح این پرسش که آیا قصد جرم، جرم است، گفت: اگر تهیه مقدماتی انجام داد برای اینکه موصله متصله به ارکان جرم باشد، آیا می.تواند جرم تلقی شود؟ خیلی.ها خیلی قصد می.کنند اما در اینجا قصد ایشان برای نفوذ در وزارت اطلاعات، جرم محال است؛ مگر می.شود در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران که مأموران زبده و کارشناسان ورزیده دارد نفوذ کرد؟ وزارت اطلاعات ایران هزاران فیلتر دارد، وگرنه با این سیستم.های متخاصم در جهان اساس کشور بر باد می.رفت.

وکیل مدافع حکمتی افزود: در هر کجا جنبده.ای علیه نظام جمهوری اسلامی است و توطئه می.کند، به دست سربازان و جان برکفان خوشنام پوشیده مرام بسیار خوش مرام کشف می.شود؛ بنابراین، آیا می.توان در چنین سیستمی نفوذ کرد؟ لذا اینجا فقط صرف قصد جرم مطرح است و ارتکاب این جرم به نظر من جرم محال است.

صمدی ادامه داد: آموزش هایی که موکلم دیده نیز جرم نیست؛ آیا می.توان آموزش دیدن برای جرم را جرم تلقی کرد؟

وی همچنین با بیان اینکه با آموزش.های بچگانه.ای که به موکل من داده بودند، نمی.شد در چنین سیستمی نفوذ کرد، گفت: موکل من غافل از این بوده که از بدو ورود تحت نظر بوده و شناسایی شده بود.

صمدی با تأکید دوباره بر اینکه عمل موکلش جرم محال بوده گفت: طبق تبصره یک ماده ۲۴۱ مجرد قصد ارتکاب جرم و عملیات اقدام که فقط مقدمه جرم است و ارتباط مستیم با وقوع جرم نداشته جرم نیست. وقتی هنوز نفوذ نشده و تنها با کارشناسان حرف زده شده، این آغاز جرم نیست.

وی با بیان اینکه آمریکایی.ها موکل من را فریب داده. و خود او را قربانی و نابود کرده.اند، اظهار داشت: موکلم ده.ها بار گفته فریب خورده.ام و اظهار پشیمانی توبه کرده و ماده قانونی 508 هیچ گونه تطابق و تناسبی با اعمال موکلم ندارد.

حکمتی در پایان این بخش از دفاعیاتش از محضر دادگاه استدعای صدور حکم با رحمت و عطوفت اسلامی کرد.

* توضیحات نماینده دادستان

در ادامه این دادگاه نماینده دادستان در پاسخ به دفاعیات وکیل گفت:. آقای وکیل می.گوید که متهم فقط قصد جرم داشته اما متهم در واشنگتن سه مرحله آموزش دیده و سوء نیت و انگیزه تخریبی او علیه نظام محرز است و وی قصد داشته پس ازبازگشت به آمریکا از مستندات خود علیه نظام استفاده کند و بگوید ایران در فعالیت.های تروریستی خارج از کشور دست دارد.

نماینده دادستان افزود: اقدامات خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران بسیار روشن است و از آن جمله می.توان به اعزام هواپیمای جاسوسی به ایران و اعزام جاسوسان انسانی متعدد اشاره کرد و برای همین، من تقاضای اشد مجازات برای این متهم را دارم.

* توضیحات قاضی صلواتی

در ادامه جلسه دادگاه قاضی صلواتی اظهار داشت: با توجه به اقدامات هیأت حاکمه آمریکا و «سیا» علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در سی سال گذشته از جمله تحریم.ها، جنگ تحمیلی، واقعه طبس، حمایت از فتنه ۸۸ و تخصیص بودجه برای آن، اعزام جاسوسان گوناگون به ایران و اقدام برای برگزاری دشمنی آمریکا با ایران روشن است.

صلواتی در ادامه با طرح این پرسش که آیا اتهامات متهم همکاری با دولت متخاصم نیست که مطابق با ماده 508 باشد، گفت: اگر اینگونه نیست، این فرد چه ارزشی برای آمریکا داشته که چندین سال وی را آموزش بدهند و کارشناسان «سیا» با او جلسات متعدد آموزشی و کاری بگذارند و او را به ایران بفرستند.

* دفاعیه نهایی وکیل

در ادامه این جلسه دادگاه، صمدی وکیل مدافع متهم با بیان اینکه بنده نیز می.پذیرم که سوءنیت محرز است، اظهار داشت: بحث درباره عنصر مادی جرم است، وگرنه در متخاصم بودن آمریکا هیچ شکی نیست. کجا از نیش آمریکا در امان است؟ افعانستان، عراق، پاکستان یا ...؟

وی با بیان اینکه ظلم و ستم آمریکا در جهان اظهر من الشمس بوده و تنها کشوری که جلوی این رژیم قد برافراشته ایران اسلامی است، اظهار داشت: سوء نیست محرز است؛ اما آیا مقدمات آموزشی که موکل دریافت کرده، خود جرم است؟ من اگر آموزش ببینم که ترور کنم ولی ترور نکنم، آیا باز هم باید به اتهام ترور من را بگیرند؟.

وکیل مدافع حکمتی ادامه داد: در کیفرخواست یکی از اتهامات موکلم، «اتهام سازی و مرتبط نمودن ایران با فعالیت.های تروریستی خارج از کشور» آمده، اما آیا متهم این کار را کرده و توانسته در وزارت اطلاعات نفوذ کند؟ .بنابراین به نظر من، عنصر مادی جرم در اینجا مفقود و فشل و ابتر است.

وکیل مدافع حکمتی در پاسخ به این پرسش نماینده دادستان که آیا می.پذیرید، متهم با آمریکا همکاری کرده گفت: موکلم می.گوید من فریب خورده.ام و به این هدف امده.ام اما هدفم را انجام نداده.ام.

وکیل مدافع حکمتی در پایان تأکید کرد که در روزهای آتی لایحه دفاعی خود را تقدیم دادگاه خواهد کرد.

پس از سخنان وکیل مدافع، نماینده دادستان گفت: متهم به همکاری با آمریکا اقرار کرده و در پرونده نیز درج شده و عنصر مادی هم همان دوره آموزشی است، چرا که با این دوره.ها، متهم همکاری خود را ثابت کرده و سه جلسه نیز در وزارت اطلاعات حضور یافته و در راستای مأموریتش پیش رفته، ولی غافل از اینکه از قبل شناسایی شده بوده است.

نماینده دادستان تأکید کرد: انگیزه وی نفوذ بوده و آموزش.های لازم را هم دیده بود؛ بنابراین، انیگزه وی کاملا محرز است.

قاضی صلوتی در پایان این دادگاه گفت: بر خود لازم می.دانم که از زحمات و تیزهوشی.های سربازان گمنام امام زمان به ویژه معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات تشکر کنم.

گفتنی است، در پایان این دادگاه، وکیل مدافع متهم از قاضی صلواتی به دلیل آزادی کامل در دادگاه برای ایراد دفاعیات تشکر و همچنین امیر میرزایی حکمتی نیز از دفاعایت وکیل ابراز رضایت کرد.




گردآوری:گروه خبر سیمرغ










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 416]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن