تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816711944




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

؛خطر در كمين سرمايه ايرانيان در دبي


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛خطر در كمين سرمايه ايرانيان در دبي
؛هيچ كس فكر نمي كرد كه لااقل تا سال ٢٠١٠ ميلادي «شيخ محمد» امير قدرتمند دبي دست به دامان آن يكي «شيخ محمد» امير ابوظبي شود. ركود اقتصادي و بحران ساخت و ساز در امارات متحده عربي و به خصوص دبي كار را به جايي رسانده است كه رئيس اميرنشين دبي كه تا همين چند ماه پيش سمبل موفقيت در تجارت بود و هيچ نيازي به درآمدهاي نفتي ابوظبي نداشت، دست نياز به سمت ابوظبي كه كسب كننده درآمدهاي كلان نفتي و توزيع كننده آن است، دراز كند.

اما قرار نيست ما دل به حال آنان بسوزانيم. در واقع بحث اصلي ما ايرانياني هستند كه سال هاست سرمايه هاي خود را از كشور خارج و در امارات و به خصوص دبي سرمايه گذاري كرده اند و به كار مشغول هستند. خيلي ها هم صرفا با خريد ملك در آرزوي كسب درآمدهاي بيشتري هستند.

فراموش نكرده ايم كه اگر سرمايه ايراني ها نبود، بورس دبي در بحران اقتصادي سال ٢٠٠٥ ميلادي نابود مي شد. ولي ايرانيان سرمايه گذار با سرمايه هايي كه مي توانست اقتصاد كشورشان را احيا كند، اقتصاد دبي را نجات دادند.

براساس آمارهاي منتشر شده توسط موسسه مطالعاتي ارتباطات آزاد فقط تا پايان سال ٢٠٠٦ ميلادي، بيش از ٤٠٠ هزار ايراني در امارات زندگي و كار مي كرده اند و تا همين زمان ٦ هزار و ٥٠٠ شركت نيز توسط ايراني ها در دبي به ثبت رسيده است كه از اين تعداد حدود ٢ هزار و ٨٠٠ شركت در زمينه خريد و فروش املاك و ويلا فعاليت دارند.

جالب آن كه اين ميزان به گفته كارشناسان، اكنون به ٨ هزار شركت رسيده است و حدود ٦٠ درصد صاحبان شركت ها در دبي ايراني اند. نكته تأسف بار براي ما و خوشايند براي شيوخ امارات اين است كه تا پايان سال ٢٠٠٦ ميلادي سرمايه ايراني ها فقط در دبي به ٣٠٠ ميليارد دلار رسيده و برآورد شده بود كه اين رقم تا اول سال ٢٠١٠ ميلادي به ٥٠٠ تا ٦٠٠ ميليارد دلار برسد ولي با وضعيت به وجود آمده فعلا اين موضوع روال عكس به خود گرفته است.

ايراني ها از كشور امارات بيشتر دبي را مي شناسند و البته تا حدودي شارجه را، اما مركز خريد و فروش املاك در ٧ امارت اين شيخ نشين، دبي است و در واقع دبي مركز پشتيبان سرمايه گذاري املاك و مستغلات در امارات متحده عربي است. بيشترين مراجعه كننده ها و معاملات، مربوط به ايرانيان است و اغلب آنان املاك را به نام همسر و فرزندان خود خريداري مي كنند و آن را به اتباع ساير كشورها اجاره مي دهند.

در مواردي هم كه آپارتمان يا ويلا احداث نشده است، مدارك خريد را تبديل به سهام مي كنند و در بورس دبي به فروش مي رسانند و در مواردي هم مدارك آن را به ايران منتقل كرده، به معامله آن در داخل كشور مي پردازند و در واقع زمينه سرازير شدن سرمايه هموطنان خود را به جيب اماراتي ها فراهم مي كنند.

ترفند ديگري كه امارات براي جلب اين سرمايه به كار گرفته، بيمه كردن اين معاملات توسط شركت هاي اروپايي و آمريكايي است و تا اين جا مشكلي وجود ندارد اما به دليل اين كه ايران با برخي تحريم هاي بين المللي مواجه است، معاملات ايراني ها در دبي كه توسط شركت هاي آمريكايي بيمه مي شود، عملا تحت پوشش بيمه قرار ندارد و در واقع از خدمات بيمه اي بهره اي نمي گيرد و اگر يك ايراني قصد بيمه كردن اسناد خود را در شركت هاي اروپايي داشته باشد، اين شركت ها با علم به محدوديت هاي ذكر شده درباره ايراني ها، مبالغ بيمه را بسيار گران محاسبه و به اين ترتيب مبالغ هنگفتي را از مالكان ايراني دريافت مي كنند. پيشنهاد قابل تأملي كه به ايراني ها درباره مالكيت املاك خود مي شود، «به نام كردن» املاك به نام يكي از اتباع امارات است. اين شيوه ظاهرا يكي از معمول ترين روش هاي تملك بي دردسر در دبي است و در بيشتر موارد، به نام كردن يك ملك يا آپارتمان به نام يك تبعه امارات، مساوي است با از دست دادن آن و قدم گذاشتن در راهي كه پايان آن كاملا معلوم است؛ از دست دادن سرمايه!

؛باز هم تلاش
؛باوجود ركود اقتصادي شديد، مطبوعات امارات همچنان با تبليغات وسيع سعي در تشويق ايرانيان براي سرمايه گذاري در اين اميرنشين دارند و با چاپ گزارش هاي ويژه تلاش خود را براي تسريع فرار سرمايه هاي كشورمان به دبي و ديگر شهرهاي اين شيخ نشين تشديد كرده اند.

روزنامه «البيان» چندي پيش در گزارشي به موضوع سرمايه گذاري ايرانيان و تشويق آنان براي سرمايه گذاري در دبي پرداخت كه مي تواند اطلاعات جالبي هم به ما بدهد.

اين روزنامه نوشت: «هرگاه ايرانيان نگاهي به كشورها كنند، دبي را بهترين جايگاه مي بينند؛ شهري كه در حال رشد و ترقي است، شهري كه در آن آزادي اقتصادي و اجتماعي وجود دارد. در چند دهه گذشته اكثر جوانان و سرمايه گذاران ايراني به فكر سرمايه گذاري در آمريكا و اروپا بودند ولي بعد از سفرهايي كه به دبي داشتند، با ديدن اين شهر متوجه آزادي اجتماعي و اقتصادي بيشتري نسبت به آمريكا و اروپا شدند».

«البيان» همچنين نوشت: «ايرانيان به آساني حتي با كشتي در يكي از بندرهاي ايران با جواز ايراني به سوي دبي حركت مي كنند و بعد از ٤٥ دقيقه وارد اين شهر مي شوند. اين جا(در دبي) ايرانيان بزرگ ترين باشگاه را دارند كه هيچيك از اتباع ديگر كشورها ندارند. مدارس ايراني به صورت خصوصي و دولتي امكان ادامه تحصيل آسان در مقاطع مختلف تحصيلي را براي ايرانيان فراهم كرده است و حتي دانشگاه آزاد اسلامي نيز در اين كشور شعبه دارد و در رشته هاي مختلف دانشجو مي پذيرد».

اين روزنامه ادامه داد: «از ٤ سال قبل كه خريد و فروش مسكن براي اتباع خارجي آزاد شد، هجوم ايرانيان و سرمايه گذاري در امر مسكن زياد شد، حتي به بازار بورس هم هجوم آوردند و سهام شركت هاي بزرگ اماراتي را خريدند.

همچنين اكثر ايرانيان در امر مسكن سرمايه گذاري مي كنند. آمار نشان مي دهد كه ١٠ تا ٣٠ درصد خريد و فروش املاك را ايرانيان انجام مي دهند و حتي برج هاي سر به فلك كشيده، متعلق به ايرانيان است. امسال املاك خريد و فروش شده از سوي ايرانيان نسبت به سال گذشته ١٠ درصد افزايش داشته است كه بيشتر آن در منطقه « جبل علي» است».«البيان» نوشت: «آمار نشان مي دهد كه تجارت بين امارات و ايران در ١٠ ماه گذشته به بيش از هفت ميليارد دلار رسيده است، در صورتي كه در سال گذشته اين ميزان در حدود چهارميليارد دلار بوده است».

«البيان» در پايان گزارش خود نوشت: «براي ايرانيان، دبي، نزديك ترين، بهترين و سودآورترين كشور و حتي بهتر از آمريكا و اروپاست».

به اين ترتيب حتي مطبوعات امارات هم به اين مطلب اذعان كرده اند كه دبي به همت ايرانيان رونق گرفته است.

درراستاي اين شيطنت ها كانال هاي ماهواره اي آن سوي آب، كماكان و حتي بيش از گذشته سعي در تشويق و حتي تهييج ايرانيان براي خريد ملك در امارات و به خصوص دبي دارند و متاسفانه هنوز برخي هم وطنان بدون توجه به واقعيت هاي اقتصادي، شكار اين دام مي شوند. كما اين كه طي چند ماه گذشته ده ها ايراني در دام كلاهبرداران در امر ساخت و ساز در امارات متحده عربي افتادند و از كلاهبرداران اماراتي به دادگاه هاي اين كشور شكايت كردند.

با تبليغات گسترده شبكه هاي تلويزيوني فارسي زبان و روزنامه هاي داخلي و خارجي در زمينه سرمايه گذاري در امر ساخت و ساز و خريد و فروش واحدهاي آپارتماني و ويلاهاي مسكوني در شهرهاي مختلف امارات و به خصوص در اميرنشين دبي، هزاران ايراني براي سرمايه گذاري در اين زمينه در دام شيادان و كلاهبرداران اماراتي افتاده و ميليون ها درهم خسارت ديده اند كه تاكنون هيچ مرجع قانوني جواب گوي آنان نيست.

طبق پي گيري هاي صورت گرفته، صاحبان چندين شركت توليدي معروف ايران با خروج ميلياردها تومان سرمايه خود از كشور و به شوق سرمايه گذاري و خريد املاك در اميرنشين دبي، به دام اين كلاهبرداران اماراتي افتادند كه چند تن از آنان به دادگاه دبي شكايت كرده اند كه تاكنون به نتيجه قطعي نرسيده اند و حكمي نيز از طرف دادگاه صادر نشده است.

يكي از مال باختگان با تاييد كلاهبرداري اماراتي ها به ايسنا مي گويد: در يكي از بنگاه هاي رسمي در دبي اقدام به خريد واحد آپارتماني كردم كه قرار شد پس از شش ماه اين واحد مسكوني را تحويل بگيرم. پس از مدت تعيين شده براي تحويل واحد خريداري شده به بنگاه مراجعه كردم كه هيچ اثري از بنگاه و عاملان آن نبود. با پي گيري هاي گسترده توانستم يكي از عاملان آن را كه شخصي ايراني بود، پيدا كنم كه وي نيز هيچ مسئوليتي در آن بنگاه نداشت و كارمند يك شركت خصوصي بود.

وي اضافه مي كند: مبلغ كلاهبرداري شده از من بيش از ٤٦٥ هزار درهم (بيش از ١٢٣ ميليون تومان) است كه از اين بنگاه نيز شكايت كرده ام و پرونده ام در دادگاه دبي است.

؛حقايق تلخ
؛مواردي از اين دست زياد است كه متاسفانه روز به روز بر تعداد آن ها افزوده مي شود. اصلا بگذاريد صحت و سقم تبليغات شركت هاي real state يا properties را از زبان مدير يكي از اين شركت ها كه به سختي حاضر به گفت وگو مي شود، بخوانيم. هرچند به گفته خودش نان آن ها كه آجر شده است و اين حرف ها شايد به كلي آن ها را به خاكستر بنشاند.

«ب-ق» مي گويد: سال گذشته موسسه بيزينس مانيتور پيش بيني كرده بود كه از سال ٢٠١٠ ميلادي دبي دچار ركود اقتصادي خواهد شد و ساخت و ساز در اين اميرنشين به كلي از رونق خواهد افتاد. بنابراين همه تلاش ما و همكارانمان اين بود كه هرچه سريع تر املاك خود را پيش فروش كنيم و در اين مسير به هر ترفندي دست مي زديم.

وي اضافه مي كند: با تبليغات صورت گرفته قيمت ملك در دبي طي سال هاي ٢٠٠٧ و ٢٠٠٨ ميلادي تا ٨٠ درصد رشد داشت كه سود بسيار زيادي نصيب ما و سرمايه گذاران كلان به خصوص شركت هاي developer (شركت هايي كه با سرمايه هاي كلان خود اقدام به ساخت و ساز و خريد و فروش مي كنند و صرفا دلال نيستند) كرد. ولي با بروز ركود اقتصادي جهان دو سال زودتر از پيش بيني ها، بازار ملك در دبي خراب شد و اين ركود بيش از تصور ما بود.وي كه به گفته خودش به دليل «خرابي بازار» مدتي است كه در ايران به سر مي برد، مي گويد: فعالان اقتصادي در دبي اكنون در سر در گمي كامل به سر مي برند و نمي دانند چه بايد بكنند. شركت هاي developer در حال حاضر ٧٠ ميليارد دلار سرمايه خود را از دبي خارج كرده اند. به اين ترتيب كليه كارهاي ساخت و ساز جديد خود را متوقف كرده اند و فقط آن دسته از پروژه هايي در حال احداث است كه پيش فروش شده و ناگفته پيداست كه خريداران آن چه ضررهاي هنگفتي خواهند كرد.از وي در خصوص تبليغاتي كه هنوز با قدرت به خصوص در كانال هاي ماهواره اي براي خريد ملك صورت مي گيرد، مي پرسيم، مي گويد: در شرايط فعلي به جرأت مي گويم همه آن حرف ها وعده هاي دروغي بيش نيست. به صراحت مي گويم مدت هاست كه ديگر هيچ گونه اقامتي حتي براي اروپايي ها هم از طرف دولت امارات صادر نمي شود و همه اين تبليغات كذب محض است.وي توضيح مي دهد: دولت امارات مدتي است كه فقط ٤٩ درصد سهام شركت ها را مي فروشد و با استناد به دارا بودن ٥١ درصد مابقي از دادن اقامت طفره مي رود. در مورد ملك هم همين طور است.

بنابراين حقيقت اين است كه خريداران ملك در دبي فقط مي توانند با گرفتن ويزاي موقت به دبي بروند و مدتي آن جا باشند و به ملكشان سر بزنند و برگردند.

اين مدير شركت معاملات املاك در دبي متذكر مي شود: البته خود مردم تا حد زيادي متوجه اين اوضاع شده اند و ديگر كمتر كسي دم به تله مي دهد ولي هنوز هم هستند كساني كه بي اطلاع از شرايط و فقط با تكيه بر تبليغات اقدام به خريد ملك مي كنند كه سرانجام آن روشن است!

از وي مي پرسيم اين وضعيت به كجا خواهد انجاميد؟ مي گويد: خب هنوز كه همه ما گيجيم ولي بايد مدتي صبر كنيم. همه چيز در سه ماهه اول سال ٢٠٠٩ ميلادي مشخص مي شود. ولي مسلما وضع بهتر نخواهد شد. در واقع ما نگران بدتر شدن اوضاع هستيم.

؛ايراني ها سرمايه هايشان را خارج كنند
؛ولي با اين وضعيت چه بايد كرد؟ به عبارت ديگر وضعيت اقتصادي دبي اكنون چگونه است و در آينده چگونه خواهد شد و چه آينده اي در انتظار ايرانياني است كه در دبي سرمايه گذاري كرده اند؟

دكتر «قنبري» اقتصاد دان و مدرس دانشگاه دراين خصوص مي گويد: دبي هم مثل همه كشورهاي ديگر از ركود اقتصادي جهاني به شدت لطمه ديده است به خصوص كه كل درآمد آن از محل تجارت و ساخت و ساز بود.

وي مي گويد: بحران فعلي به عنوان اولين تأثير خود، بورس بادكنكي دبي را تركاند و پس از آن به عرصه ساخت و ساز راه پيدا كرد و فعالان اين بخش را به زانو در آورد. با اين شرايط به نظر من مشكل اقتصادي امارات متحده عربي تازه آغاز شده است و به تدريج وخيم تر هم خواهد شد. در واقع تساهل دولت امارات براي پرداخت تسهيلات انبوه به منظور جذب سرمايه گذاران خارجي آن چنان بود كه همه اقتصاد دانان پيش بيني چنين روزي را مي كردند.

دكتر «قنبري» به ايرانياني كه در امارات سرمايه گذاري كرده اند، توصيه مي كند: با توجه به لطمه اقتصادي سنگيني كه به امارات خورده است، ركود اقتصادي اين كشور تشديد خواهد شد بنابراين به هم وطنانم توصيه مي كنم هرچه سريع تر حتي با قبول ضرر، سرمايه هاي خود را از امارات و خصوصا دبي خارج كنند تا در آينده بيش از اين ضرر نكنند.

؛بي توجهي مسئولان
؛حال بايد ديد اين داستان كهنه كه زواياي جديدي يافته، از چه اهميتي نزد مسئولان كشور برخوردار است.

يك عضو كميسيون امنيت ملي در مجلس هفتم در اين خصوص مي گويد: در دوره هفتم جلسه اي در اين خصوص در كميسيون امنيت ملي تشكيل و نسبت به عواقب اقتصادي- اجتماعي خروج سرمايه ها هشدار داده شد ولي چنين به نظر رسيد كه اين موضوع، زياد مورد توجه مسئولان نيست و آن ها به سادگي از كنار آن گذشتند.وي كه نماينده مجلس هشتم نيز هست و نمي خواهد نامش ذكر شود، اضافه مي كند: نبايد از خاطر دور داشت كه انتقال سرمايه از كشور توسط اين بنگاه ها و شركت ها، يكي از موانع بزرگ سرمايه گذاري مولد در داخل كشور است.

وي به نكته جالبي اشاره مي كند: به نظر من سياست هاي داخلي بيش از تبليغات و فعاليت هاي اين بنگاه ها، در خروج سرمايه نقش دارد.

ولي چرا دولت و مجلس در اين خصوص، حداقل اطلاع رساني نمي كنند؟ اين نماينده مجلس هشتم اظهار بي اطلاعي مي كند و مي گويد: مي پذيرم كه دولت و مجلس در اين خصوص قصور كرده اند.

به هر حال اكنون چه بايد كرد؟ اين نماينده مجلس مي گويد: پاسخ بسيار ساده است. بايد امنيت و سود مناسب را براي سرمايه گذار فراهم آوريم. چرا كه سرمايه خواه ناخواه به جايي مي رود كه ريسك كمتر و سود بيشتري داشته باشد.

به هر حال تاكنون، سرمايه اي كه بايد صرف آباداني و ايجاد شغل و توليد در كشور شود، صرف توسعه ديگر كشورها از جمله امارات كه هيچ نداشت، مي شد. در نهايت آن چه مسلم است اين كه بايد در تبديل تهديدها به فرصت، بهتر و عالمانه تر رفتار كنيم.

همان گونه كه امارات در اين مورد خاص عمل كرد و فشارهاي غرب را كه مي توانست سبب كاهش جدي ورود سرمايه ايرانيان به اين كشور شود، به گونه اي هدايت كرد كه حتي سبب تثبيت اين سرمايه ها در خاك كشورش شود و اين روند هوشياري مردم و مسئولان را مي طلبد. مسئولان بايد در اسرع وقت و به بهترين نحو اقدام به آگاه سازي مردم و تحريك عرق ملي آنان كنند و مردم نيز با آگاهي از حقايق، منافع ملي را به منافع فردي (كه اكنون آن نيز در خطر است) نفروشند.
 چهارشنبه 13 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن