واضح آرشیو وب فارسی:قدس: مدير عامل آب و فاضلاب استان تهران؛ آب تهران آلوده نيست اما نگران آينده ايم
ميهن- غلامي: مدير عامل آب و فاضلاب استان تهران آلودگي آب شهر تهران را تكذيب كرد.
پس از آنكه وزير نيرو آلودگي آب تهران را بي اساس دانسته بود، مدير عامل آب و فاضلاب استان تهران هم در پاسخ به پرسش قدس اين مسأله را رد كرد.
ملايي كه در يك نشست خبري سخن مي گفت، اضافه كرد: اغلب روزنامه نگاران در مورد آلودگي آب تهران كليگويي مي كنند و پرسشهاي كلي مي پرسند، در حالي كه بايد به اين مقوله به شكل تخصصي نگاه كرد پس كلي گويي ها باعث نگراني مردم مي شود.
وي افزود: وقتي مي گوييم آب شهر تهران از چهار سد طالقان، لتيان، لار و كرج تأمين مي شود، نگراني در خصوص آلودگي بي مورد است؛ چون 80 درصد آب شهر تهران از اين محل تأمين مي شود و آبهاي سطحي ما همواره از بهترين آبهاي منطقه بوده است. فقط يك نگراني وجود دارد و آن هم آلودگي آبهاي زيرزميني توسط فاضلابهاست كه در شرايط غير خشكسالي حداكثر 24 درصد از آن استفاده مي كنيم و تلاش داريم اين عدد را به صفر برسانيم.
وي تلاش براي به حداقل رساندن برداشت از آبهاي زيرزميني را صرفاً ذخيره سازي براي روز مبادا دانست و گفت: ما براي رفع اين نگراني طرح داريم؛ مثلاً اگر آب سد ماملو وارد مدار شود هم نگراني ما برطرف مي شود و هم كيفيت كلي آب بالا مي رود.
ملايي به وجود آزمايشگاه هاي متعدد براي آزمايش آب تهران به طور روزانه اشاره كرد و خاطر نشان نمود: روزانه با نمونه برداري هايي كه انجام مي شود، برخي چاه ها از مدار خارج مي گردند و به جاي آن چاه هاي جديدي حفر مي شود و با اذعان سازمان استاندارد استان، وجود هر گونه آلودگي در آب تهران تاكنون مردود اعلام شده است.
وي همچنين به نظارت عالي از سوي دانشگاه هاي علوم پزشكي تهران و ايران بر آب شهر تهران اشاره و اضافه كرد: قطعاً نمي توان نگراني را از دستور كار خارج كرد. صرفاً براي آينده نگرانيم؛ چون فاضلاب همواره نگران كننده است.
به گفته مير عامل آب و فاضلاب استان تهران، روزانه چندين نامه از سوي وزارت بهداشت به اين اداره ارسال مي شود كه خواهان از رده خارج كردن برخي چاه هاي جنوب شهر تهران است كه اين بخش در حوزه فعاليت اين اداره نيست.
ملايي گفت: در عين حال ما اين نامه ها را به معاون بهره برداري ارجاع مي دهيم و مديران نيز هر هفته آخرين وضعيت چاه هاي شبكه خود را گزارش مي كنند.
وي ادامه داد: تأكيد مي كنم تسريع در ساخت پروژه هاي فاضلاب ضروري است، ولي اين امر فقط از دو راه ممكن است يا اينكه دولت قيمت را به گونه اي تأمين كند كه امكان سرمايه گذاري مردم در آن وجود داشته باشد يا اينكه خود مستقيماً براي اجراي پروژه پول تزريق كند.
اين مقام مسؤول همچنين در مورد تعرفه جديد آب در استان تهران گفت: ما قيمت تمام شده را به وزارت نيرو پيشنهاد داده ايم؛ يعني رقمي بيش از 220 تومان براي هر مترمكعب؛ ولي تاكنون وزارت نيرو در اين زمينه پاسخي نداده و آنچه مسلم است اينكه با توجه به تعديل قيمتها در سالهاي قبل و با چنين درآمدي قادر به انجام تكاليف خود نيستيم.
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]