واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزير اقتصادي و دارايي: حدود ۴۰ميليارد دلار پروژه براي سرمايهگذاري خارجي تعريف شده است
اقتصاد. ژاپن. ايراني. عليشيري
توكيو - معاون وزير امور اقتصادي و دارايي و رييس سازمان سرمايهگذاري و كمكهاي اقتصادي و فني ايران گفت: درحال حاضر حدود ۴۰ميليارد دلار پروژه براي سرمايهگذاري خارجي تعريف كرده ايم.
دكتر بهروز عليشيري كه براي شركت در نخستين همايش ايرانيان خارج از كشور در ژاپن به اين كشور سفر كرده پيش از ترك ژاپن در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: امروز حدود ۱۰۰پروژه در قالب خصوصيسازي ، فرصتهاي سرمايه گذاري و پروژههايي كه آنها را از فاينانس به سرمايهگذاري خارجي تبديل كرده ايم، تعريف شده است كه حجم اين پروژهها بيش از ۳۰الي ۴۰ميليارد دلار است.
عليشيري با اشاره به فعاليتهاي اين سازمان افزود: فرصت يابي پروژههاي سرمايهگذاري به ويژه فرصتهاي سرمايهگذاري خارجي از جمله كارهاي بزرگ اين سازمان است.
به گفته عليشيري، از يك سال پيش يك نهضت فرصت يابي در استانهاي كشور آغاز شده است كه به اين نهضت از شش ماه پيش تاكنون شتاب خاصي بخشيده شده است و تاكنون نيز توانستهايم حدود ۴۰پروژه قابل عرضه به سرمايهگذاران خارجي را شناسايي كنيم.
وي با اشاره به فراهم كردن فرصتهاي سرمايهگذاري به عنوان يكي ديگر از كارهاي اين سازمان گفت: درحال حاضر در قالب اصل ۴۴قانون اساسي و خصوصي سازي آماده عرضه پروژهها به بخش خصوصي اعم از داخلي و خارجي هستيم كه حجم آنها نيز خيلي بالا است.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي و رييس سازمان سرمايهگذاري و كمك هاي اقتصادي و فني ايران يادآور شد: فرصتهاي برابري براي سرمايهگذاران داخلي و خارجي براي رقابت در ايران وجود دارد و سرمايهگذاران ميتوانند براساس قيمت بازار اين سهام را خريداري كنند.
عليشيري با اشاره به كار ديگري كه در اين سازمان در راستاي جذب سرمايه گذاري خارجي انجام شده است، گفت: در اين راستا يكسري از پروژهها را از قالب تامين مالي به شكل قرضي درآوردهايم و ميخواهيم آنها را به صورت سرمايهگذاري ارايه كنيم.
وي توضيح داد: شكل قرضي بدين ترتيب است كه در آنجا شما مسئول بازپرداخت پول هستيد، اما در اينجا خود سرمايه گذار حضور دارد و بايد سود ببرد.
وي گفت: براي مثال براي اجراي بخشي از پروژههاي ريلي و فاضلاب كشور و پروژههاي بندري، از بانكهايي نظير بانك همكاريهاي بينالمللي ژاپن (جي.
بيك) وام دريافت ميكرديم و پروژه را اجرا ميكرديم و پول آن را در سررسيد به وامدهنده پرداخت ميكرديم.
عليشيري در ادامه گفت: يكي از كارهاي جدي كه با توجه به بحرانهاي مالي غرب و نوسانات موجود در بازارهاي مالي غرب و وجود ثبات بهتر و بيشتر در بازار ايران بايد آن را آغاز كنيم، اين است كه بايد كاري كنيم تا سرمايهگذاران اعم از ايرانيان خارج از كشور و يا سرمايهگذاران خارجي وارد كشور شوند و بر روي اين پروژهها كار كنند.
وي خاطرنشان كرد: طراحي پروژههايي كه در ايران آماده اجرا است، كاملا براساس استانداردهاي بينالمللي صورت گرفته و خلاصه پروژهها به سرمايه گذاران ارايه ميشود.
وي افزود: در هفته گذشته بخش عظيم و عمده اين پروژهها را براي سفراي كشورهاي سرمايه فرصت ، نظير كشورهاي اروپايي و آسيايي چون ژاپن ، كره جنوبي ، روسيه و هند ارسال كرديم كه اين پروژهها را ببينند و در اختيار بخشهاي خصوصي و اتاقهاي بازرگاني اين كشورها قرار دهند تا بيايند و در اين فضاي رقابتي شركت كنند.
معاون وزير اقتصادي و دارايي به ديدارهاي انجام شده در ژاپن از جمله با بخشهاي مختلف اقتصادي اين كشور اشاره كرد و افزود: در جريان گفت وگو و تبادل نظر با شركتهاي بزرگ ژاپني دريافتيم كه شركتهاي ژاپني بسيار مايل هستند كه در ايران سرمايهگذاري كنند اما بايد دولت ژاپن از اين شركتها حمايت كند.
عليشيري خاطرنشان كرد: نخستين حمايت از سرمايهگذاران ژاپني، حمايت سياسي از آنها است كه در ديدار با هيروفومي ناكاسونه وزير امور خارجه ژاپن، ديدار با مسئولان وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت اين كشور و سازمان تجارت خارجي ژاپن (جترو) ، اين موضوع با آنها درميان گذاشته شد.
وي گفت: در اين ديدارها ضمن تشريح فرصتهاي سرمايهگذاري و بازار ايران در شرايط كنوني، از مسئولان ژاپني خواسته شد تا دولت ژاپن از شركتهاي ژاپني حمايت سياسي كند و اجازه دهد تا اين شركتها در ايران حضور يابند و سرمايهگذاري كنند و يك سقف پوشش بيمهاي را براي آنها در نظر بگيرند.
* ژاپنيها دارند فرصتهاي سرمايهگذاري در ايران را از دست ميدهند معاون وزير امور اقتصادي و دارايي و رييس سازمان سرمايهگذاري و كمك هاي اقتصادي و فني ايران گفت: وقتي به فرآيند جذب سرمايهگذاري خارجي در جمهوري اسلامي ايران نگاه ميكنيم مشاهده ميشود كه ژاپنيها دارند بازار ايران را از دست ميدهند.
عليشيري افزود: درحال حاضر بازار امروز ايران توسط شركتهاي آلماني و كشورهاي آسياي شرقي كه صاحب سرمايه هستند دارد پر ميشود و شركتهاي ژاپني اين موقعيت را دارند از دست ميدهند.
وي با بيان اين كه ما نميخواهيم در سطح دولتها همكاري انجام شود، گفت:
ما خواستار همكاري بخش خصوصي هستيم زيرا هيچ كس بهتر از بخش خصوصي واقعي نميتواند منافع خودش را تشخيص دهد.
وي توضيح داد: اگر اين پروژهها به بخش خصوصي معرفي شود ، اين بخش بازار ايران ، مزيتهاي موجود در آن و فضاي اقتصادي ايران و برتري اين بازار را نسبت به ديگر بازارهاي اقتصادي ميشناسند، بخوبي تشخيص ميدهند و خودشان ميآيند.
وي ادامه داد: دولتها بايد از اين بخشها حمايت كرده و پوشش بيمه اي لازم را در اين زمينه به اين شركتها ارايه كنند كه اين اتفاق درحال وقوع است.
عليشيري گفت: آنچه كه ما در گفت و گوهايمان با بخش خصوصي ژاپن به دست آورديم آن است كه اين شركتها واقعا علاقه مند هستند به بازار ايران وارد شوند و ديگر اين كه اينها درك درستي از بازار ايران دارند و ميدانند كه اقتصاد ايران، اقتصادي توجيه پذيري است و سرمايهگذاري در آن مقرون به صرفه است و ميتوانند در آن به راحتي فعاليت كنند.
* مجموعه تويوتا علاقه مند به حضور در ايران است
معاون وزير اقتصادي و دارايي در ادامه با اشاره به ديدارهاي انجام شده با مسئولان شركت خودروسازي تويوتا گفت: در ملاقات با مسئولان تويوتا و مجموعه تويوتا گروپ ، آنها گفتند كه علاقه مند هستند به ايران بيايند و قرار است كه آنها يك سقف پوشش بيمهاي براي حضور در ايران بگذارند.
عليشيري با بيان اين كه بايد در سطح دولتها نيز توافقهايي براي حضور سرمايهگذاران ژاپني صورت گيرد تا زمينه حضور سرمايهگذاران در ايران فراهم شود، افزود: اين مجموعه بايد با هم همكاري كنند زيرا به نظر من درغير اين صورت شركتهاي ژاپني بازار ايران را از دست ميدهند و به نظر مي رسد كه آنها هم نميخواهند چنين اتفاقي بيفتد.
* ايران در مركز يك بازار بزرگ ۳۰۰ميليوني قرار گرفته است
عليشيري گفت: در عرصه سرمايهگذاري خارجي ايران علاوه بر مزيتهاي اقتصادي بسيار زياد آن از جمله وضعيت بسيار خوب انرژي و دسترسي به نفت و گاز غني، نيروي انساني ارزان، بازار بزرگ ۶۰ميليوني، در قلب يك بازار بزرگ ۳۰۰ميليون نفري قرار گرفته است.
وي با بيان اين كه بازار ايران يك بازار كاملا رقابتي نيست بلكه بازاري با شكاف است ، افزود: امروز اگر شركتي بيايد در بازار ايران دستگاه سي.ان .سي و يا تي.بي.ام ماشينهاي تونل زن ايجاد كند، انحصار بازار ما را به طور كل در اختيار خواهد گرفت.
وي توضيح داد: بازار ايران همانند بازار رقابتي ژاپن نيست و مثلا اگر زيمنس بيايد در بازار ژاپن سرمايهگذاري كند بايد حداقل با ۱۰شركت ژاپني به رقابت بپردازد اما برخي از تكنولوژيها در بازار ما كاملا انحصاري مي شود.
عليشيري گفت: به لحاظ پوشش قانوني، قانون سرمايهگذاري ما نيز براي اينها خيلي پوشش قايل شده است به طوري كه در اين پوشش به هيچ وجه دولت مداخله در سرمايه گذار خارجي نميكند، نقش تسهيل كنندگي دارد و احيانا در موارد خاص اگر مداخله كند، يا طرحي را ملي و يا مصادره كند، بايد جبران خسارت نمايد.
به گفته عليشيري ، رفتار اين سازمان با بخش خصوصي اعم از داخلي و خارجي يكسان است و هر سرمايهاي با منشا بيروني وارد كشور شود سرمايه گذار خارجي تلقي ميشود و ميتواند از پوششهاي قانوني ما استفاده كند.
وي افزود: حتي اگر ايرانيان مقيم ژاپن و يا هر كشور ديگري باشد و سرمايهاي داشته باشند و بخواهند اين سرمايهها را از مجاري درست براي اجراي پروژههاي خاصي وارد كشور كنند، ما اينها را تحت پوشش قرار مي دهيم و هميشه از حمايت دولت ايران برخوردار خواهند بود.
* انتظار ما از سرمايهگذاران ايراني خارج از كشور
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي و رييس سازمان سرمايهگذاري و كمكهاي اقتصادي و فني ايران گفت: امروز انتظار داريم كه سرمايهگذاران ايراني با توجه به اين فضايي كه در كشور ايجاد شده است نه فقط سرمايههاي خود را به داخل بياورند بلكه با خودشان و سرمايهگذاران خارجي را نيز به داخل كشور دعوت كنند.
عليشيري با بيان اين كه درحال حاضر همه گونه حمايت و پوشش قانوني را از اين سرمايهگذاران انجام ميدهيم ، اظهار داشت: هم اينك زمينه آن كه در فضاي نابسامان مالي بينالمللي با كمك ايرانيان مقيم خارج از كشور علاوه بر اين كه سرمايههاي خود را وارد كشوري كنند كه به لحاظ مالي باثبات است فراهم شده ، زمينه حضور سرمايهگذاران خارجي نيز در داخل كشور وجود دارد.
* بخش خصوصي همانند گل است و نياز به مراقبت دارد
معاون وزير اقتصاد و دارايي در ادامه با بيان اين كه بخش خصوصي همانند گل است و نياز به مراقبت دارد، گفت: اگر قرار باشد اين گل به درستي رشد كند بايد شرايط و يا محيط اقتصادي كشور را به گونهاي تنظيم كنيم كه سرمايهگذاران بتوانند به راحتي در آن رشد كنند.
عليشيري افزود: متاسفانه وضعيت اقتصادي ما تاكنون اين گونه نبوده است يعني اهتمامي به بخش خصوصي نداشته ايم، براي بخش خصوصي حرف زديم اما براي رشد اين بخش بايد محيط مناسب فراهم شود.
وي توضيح داد: براي اين كه اين اتفاق بيفتد ما درحال بازسازي و بازنگري فضا و موقعيت محيط اقتصادي كشور و يا اصلاحا كسب و كار كشور هستيم و اين اتفاق بايد بيفتد و ما وضعمان بايد بهتر شود.
وي تاكيد كرد: بايد يك فضايي را فراهم كنيم كه بخش خصوصي در آن بتواند راحت و بدون دغدغه و استرس كار كند و براي فراهم شدن اين زمينه هم اينك حدود ۱۸دستگاه از جمله قوه قضائيه و دستگاههاي ديگري نظير شهرداريها ، وزارت نيرو ، وزارت كار، سازمان مالياتي در كشور درگير اين كار هستند و
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]