واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /١٦ آذرـ رسالت دانشجويي/ مسوول سازمان جوانان و دانشجويان مجمع نيروهاي خط امام (ره): جنبش دانشجويي در الگوپذيري مراقبت كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
مسوول سازمان جوانان و دانشجويان مجمع نيروهاي خط امام (ره) اظهار كرد: سياست حاكميت در محيط دانشگاهي بايد بر اساس تساهل و تسامح باشد.
كيوان خاجويي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به سالروز 16 آذر، روز دانشجو به بيان برخي از ويژگيهاي جنبش دانشجويي پرداخت و گفت: جنبش دانشجويي گروه سيالي است؛ بدان معنا كه هر گروه دانشجويي پس از چهار يا پنج سال درس خواندن، فارغالتحصيل و به گروه ديگري ميپيوندد. ويژگي ديگر اين جنبش كمالگرايي و ايدهآليسمبودنش است بدان معنا كه قشر دانشجو به دليل خصوصيات فيزيولوژيك و روانشناختي علاقهاي بر ساختن دنياي پيرامون خود با معيارهاي فكري و مطابق با ذائقهاش دارد و بر اين اساس با ديدن هر نقضي منقلب و اعتراض ميكند.
اين فعال سياسي الگوپذيري را از ديگر ويژگيهاي جنبش دانشجويي عنوان و خاطر نشان كرد: قشر دانشجو براي بيان ايدهها، طرز تفكر و قالب عملياتي خود در جستجوي الگو است، اين الگو كه شايد بتوان از آن به عنوان ايدئولوگ ياد كرد، مرز نميشناسد و عمدتا داراي خاصيت كاريزماتيك است.
وي يادآور شد: با توجه به سه خصوصيت سيال بودن، فيزيولوژيك و روانشناختي و الگوپذيري دانشجو ميتوان به علت انقطاع و بريده بريده بودن تحركات دانشجويي پي برد. در اعتصاب 16 آذر 32، دانشجويان دانشكده فني دانشگاه تهران در اعتراض به ورود نيكسون، رييس جمهور وقت آمريكا به ايران كه به كشته شدن سه تن از دانشجويان جبههي ملي انجاميد و متعاقب آن تا سه سال يعني تا سال 1335 و زمان حمله هوايي اسرائيل به مصر و همين طور مجددا از سال 1335 تا 1343 فعاليتهاي دانشجويي مهار شد.
خاجويي معتقد است: دانشجو ترجيح ميدهد به جاي مذاكره، مناظره و يا حتي مصاحبه، بيشتر اعتصاب، تحصن و تظاهرات كند و يا حتي در مواردي خشونت بيشتري به خرج دهد. اين موضوع به دليل اقتضاي سن اوست كه در دهههاي بعدي عمرش جاي خود را به واقعگرايي و استيلاي عقلانيت بر هيجان ميدهد. نمونههاي اين موضوع را ميتوان در تحركات قهرآميز و مسلحانه دانشجويان ، نظير قيام گروه سياهكل در سال 1349، چريكهاي فدايي خلق در سالهاي 1349 تا 1350 و دستگيري كادر فعال سازمان مجاهدين خلق در سال 1350 كه عموما از دانشجويان بودند، يافت.
عضو اسبق شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تربيت مدرس ادامه داد: الگوپذيري جنبش دانشجويي نيز همچون تيغ دولبهاي است كه بايد مراقب بود فقط محل مورد نظر را و نه عضو ديگري را برش دهد؛ به طور مثال در طي سالهاي 1342 تا 1356 الگوي عملياتي گروههاي دانشجويي، پارتيزاني و انقلابي عمدتا انقلاب الجزاير، جنگ ويتنام و خصوصا نهضت فلسطين بود. در طي همين دو دهه، ايدئولوگ طيف مذهبي دانشگاهيان مرحوم دكتر شريعتي و طيف غيرمذهبي دانشجويي ايدئولوگهاي ماركسيستي بود.
عضو اسبق شوراي عمومي دفتر تحكيم وحدت در بيان آفات جنبش دانشجويي گفت: دانشجويان با فائق آمدن بر هيجاناتشان و با صبر و حوصله و اندكي استقامت ميتوانند راههاي غير احساسي را براي بيان خواستههايشان برگزينند و به يكي از گروههاي مرجع جامعه تبديل شوند؛ اين تجربهاي است كه از سال 1378 به بعد ميتوان آن را به خوبي احساس كرد. همچنين در اوايل پيروزي انقلاب گروههاي دانشجويي موسوم به پيرو خط امام (ره) به عنوان مرجعي براي مردم به حساب ميآمدند تا حدي كه در آن زمان حاكميت وقت مجبور به تبعيد برخي از آنان شد.
اين فعال سياسي خاطرنشان كرد: تاثيرپذيري و الگوگيري جنبش دانشجويي از خصايصي است كه ميتوان آن را تابع معيارهاي انتخاب دانست چنانچه اين معيارها بر اساس عقلانيت باشد، انتخاب الگوي صحيحي است؛ نظير انتخاب دكتر مصدق در دهه 30، دكتر شريعتي در دهه 40، رهبر فقيد انقلاب اسلامي در دهههاي 50 تا 60 و خاتمي در نيمه دوم دهه 70 اشاره كرد.
وي با تاكيد بر اينكه سياست مسوولان در محيط دانشگاهي بايد بر اساس تساهل و تسامح باشد، گفت: اگر حاكمان بپذيرند كه گذر از اين مرحله سني با تمام اقتضائاتش براي قشر جوان و دانشجو در واقع طي مرحله بلوغ و تكامل شخصيتياش است، ديگر مانع آن نميشوند.
مسوول سازمان جوانان و دانشجويان مجمع نيروهاي خط امام (ره)، خاطرنشان كرد: دانشجويان بايد بدانند كه عرصه سياست نيز همچون عرصه اقتصاد داراي دورههاي رونق و ركود است؛ معمولا رونق سياسي طيف خاصي با ركود سياسي طيف مقابل در عرصهي اجرائيات همراه است، ولي ركود سياسي به معناي تعطيلي و بيكاري نيست؛ بلكه دوران ركود، دوران كسب آمادگي، آموزش، مطالعه و كسب مهارتهاي مديريتي و آشنايي با تاريخ و جامعهشناسي است.
خاجويي در پايان گفت: كساني كه ميخواهند سكان هدايت جامعه را عهدهدار باشند بايد با پيشينهي آن جامعه كه همان تاريخ سياسي و اجتماعي است آشنا باشند و بدانند بر كدام قشر از جامعه يعني جامعه مدرن، سنتي يا در حال گذر از سنت به مدرنيته حاكميت دارند كه هر يك قواعد حكومتي خاص خود را با توجه به ويژگيهاي آن جامعه داراست.
انتهاي پيام
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]