واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خوراکی های ضروری برای سلامت جسم و روان
رژیم غذایی روزانه شما اینجاست
در تاثیر و اعجاز خوراکی ها فراوان داد سخن داده اند و تقریبا همه افراد نیز وقتی به این بخش از سرزمین تندرستی می رسند تامل و د رنگی گاه طولانی می کنند و مجذوب آن می شوند. اما این توجه چندان هم بیراه نیست زیرا شاید گزافه نباشد که خوراکی های مورد مصرف ما در تمامی جنبه های زندگی جسمی و ذهنی مان تاثیرگذارند.
تحقیقات جدید نشان می دهد که آنچه می خوریم فقط در ظاهر و جسم ما موثر نیست بلکه در رفتار و خلق و خوی ما تاثیرات فراوانی خواهد داشت. به عبارت دیگر، تغذیه تاثیر چشمگیری بر خلق و خوی انسان و احساسات او می گذارد و همان گونه که تغذیه خوب می تواند در این مورد تاثیرات مثبت و سازنده فراوانی داشته باشد، رژیم غذایی ناسالم نیز در جای خود باعث بروز مشکلات عدیده جسمی و ذهنی خواهد شد.
البته نباید تصور کنی که تغذیه به تنهایی مشکل گشای تمامی مصائب و حلال همه مشکلات است بلکه در بسیاری از موارد که پای بیماری یا اختلالی در میان است، تغذیه، عامل کمکی به شمار می رود و نمی تواند رای اصلی را بازی کند؛ مثلا درمورد افسردگی و سایر بیماری های ذهنی خطرناک تغییر در برنامه غذایی نمی تواند جایگزینی کافی برای داروها باشد.
در چنین مواردی حتما باید به پزشک مراجعه و به توصیه های او در زمینه درمان به دقت عمل کنید. مطمئن باشید اگر پرهیز غذایی یا برنامه غذایی مناسبی بتواند به بهبود شما کمک کند، پزشک معالجان آن را به شما توصیه خواهد کرد. از بیماری ها و شرایط حاد بگذریم. در ادامه سعی داریم به معرفی موادی بپردازیم که مصرف روزانه و مرتب آنها تاثیرات بسیار مطلوبی بر جنبه های گوناگون سلامتی افراد خواهد داشت:
**اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی آزاد، بذر کتان و روغن آن و نیز گردو یافت می شوند در تضمین سلامتی شما بسیار موثر عمل خواهند کرد. پیش تر آمده بود که ایناسیدهای چرب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و نیز سکته را در زنان تا 40 درصد کاشه می دهد. همچنین افرادی که امگا 3 را به میزان بسیار زیاد در برنامه غذایی خود می گنجانند خطر ابتلا به دیابت را در یک دهه آینده زندگی خود کاهش می دهند. اگر از آن دسته افرادی هستید که در خوردن امگا 3 دست و دلبازی به خرج می دهند و نیز در کنار آن تحرک و ورزش را نیز در برنامه روزانه خود گنجانده اند، امیدوارانه به دوردست های دشت سبز تندرستی خود نگاه کنید.
**تریپتوفان، نوعی آمینواسید است که در گوشت بوقلمون، سویا، گوشت قرمز و لبنیات یافت می شود؛ برای بدن ضروری است و موجب ساختن سروتونین در مغز و در پی آن تسکین و آرامش می شود. همچنین سروتونین موجب خواب عمیق و راحت می گردد. پایین بودن میزان سروتونین باعث می شود مغز در کنرتل پاسخ های خود در موقعیت های خشم با مشکل مواجه شود؛ به همین دلیل کاهش این ماده در بدن منجر به عصبانیت های شدید و ناهنجار خواهد شد.
**منیزیم که در آووکادو، آجیل و سبزیجات برگدار سبز یافت می شود از املاح مورد نیاز هر سلول بدن انسان است و در حفظ فعالیت طبیعی ماهیچه و عصب، ضربان منظم قلب و استحکام استخوان ها موثر است. همچنین بدن برای پیشگیری از فشارهای عصبی به منیزیم نیاز دارد و کمبود آن منجر به بی اشتهایی؛ تهوع، استفراغ، تنش عصبی، گرفتگی عضله و خستگی می شود. مصرف منیزیم کافی در کاهش فشار خون و پیشگیری از حمله و سکته قلبی و کاهش اضطراب و افسردگی و بهبود وضعیت خواب موثر است. به این ترتیب منیزیم، معدن فواید است و هرگز نباید از آن غافل بود؛ به ویژه آنکه هم در تنظیم شرایط جسمی و هم در تنظیم شرایط ذهنی بسیار موثر عمل می کند.
**فولیک اسید در میوه ها و سبزیجات برگدار موجود است. این ماده که به اسید فولیک یا فولات نیز معروف است در سلامت سیستم عصبی، خون و یاخته ها نقشی اساسی ایفا می کند و از بدن در مقابل بیماری های قلبی، نقص های مادرزادی، پوکی استخوان و سرطان رکتال و کولون محافظت می نماید.
ویتامین B12 که در مواد لبنی، گوشت، آبزیان صدف دار و ماهی یافت می شود باید به طور روزانه برای تضمین سلامت دستگاه عصبی بدن تامین گردد. ویتامین B12 از منابع حیوانی تامین یم شود و نباید در خوراکی های گیاهی به دنبال آن بگردید. کمبود این ویتامین به کم خونی منجر خواهد شد. به همین دلیل گیاهخواری صرف که در آن از فراورده های حیوانی استفاده نمی شود مورد اشکال بسیاری از متخصصان است و چنین برنامه غذایی ای هرگز توصیه نمی گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]