واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: وی با اشاره به راه.های علاقمند.تر شدن دانش.آموزان نسبت به درس ریاضی و رفع اضطراب آنها در این درس، اظهار داشت: یکی از راه.هایی که می.توانیم بچه.ها را نسبت به ریاضی علاقمند کنیم، این است که کلاس ریاضی را به یک محیط شاد و مفرح تبدیل کنیم؛ علاوه بر آن، باید سؤالات کاربردی.تری را در فضای کلاس برای بچه.ها حل کنیم تا انگیزه آنها برای یاد گرفتن مفاهیم ریاضی بالاتر برود.
یک بانوی ریاضیدان مسلمان اهل مالزی با اشاره به ریشه.های اضطراب دانش.آموزان نسبت به ریاضی گفت: `درک نکردن مفاهیم ریاضی ` عامل اصلی ترس دانش.آموزان از این درس است که برای حل این مشکل، دو راهکار پیشنهاد می.شود.
به گزارش فارس ، از گذشته تاکنون شنیدن نام «ریاضی» برای گروه قابل توجهی از دانش.آموزان با ترس و اضطراب همراه بوده است، به گونه.ای که آثار این ترس در بی.میلی دانش.آموزان نسبت به زنگ ریاضی و نیز در نمرات امتحانی این درس همیشه مشهود بوده است.
این سؤال همیشه در ذهن معلمان، اولیا و حتی دانش.آموزانی که از ریاضی ترس دارند، وجود داشته و دارد که «دلیل این بی.علاقگی و مشکل همیشگی در یادگیری ریاضی چیست؟!»؛ پاسخ.های مختلفی نیز از سوی کارشناسان مسائل آموزشی به این علامت سؤال داده شده است که هرکدام از آنها نیز در جای خود قابل تأمل است.
هفته گذشته همایشی با عنوان «نقش درس.پژوهی در توسعه حرفه.ای دبیران ریاضی» با حضور بیش از 150 نفر از دبیران ریاضی منتخب مدارس تهران در محل خانه معلم آموزش و پرورش منطقه 3 تهران برگزار شد؛ در این نشست تخصصی پروفسور «روحانی احمد ترمیزی» دانشمند زن مسلمان و استاد ریاضی دانشگاه umb مالزی به تشریح این روش و تأثیر آن در بهبود آموزش ریاضی پرداخت.
در حاشیه برگزاری این همایش گفت.و.گوی کوتاهی با این ریاضیدان مسلمان داشتیم و دلایل ترس دانش.آموزان از این درس راهبردی و نیز راه. حل این مشکل را از وی جویا شدیم؛ وی سفر به ایران را تجربه بسیار خوبی برای خود خواند و تصریح کرد: «این نخستین بار است که به ایران می.آیم و متوجه شده.ام که مردم ایران بسیار دوست داشتنی هستند و همواره به دنبال این هستند تا اطلاعات علمی خود را با مردمان سایر کشورها به اشتراک گذاشته و تبادل.نظر کنند و همین ویژگی آنها برای من بسیار جالب است».
پروفسور روحانی احمد ترمیزی در گفت.وگو با فارس در رابطه با راه.های توسعه آموزش ریاضی در کشورها به ویژه کشورهای اسلامی گفت: در زمینه آموزش ریاضی تمام کشورها باید بر این امر تأکید و نسبت به آن اهتمام داشته باشند تا بهترین «روش.های تدریس» را پیدا کرده و معلمان نیز روش.های تدریس خود را بهبود ببخشند.
این دانشمند مسلمان تصریح کرد: توسعه آموزش ریاضی باید به دغدغه اصلی کشورها به ویژه معلمان تبدیل شود.
وی با اشاره به زمینه.های علمی موجود در میان مردم ایران گفت: مردم ایران همواره به دنبال آن هستند تا اطلاعات علمی خود را با مردمان سایر کشورها به اشتراک گذاشته و تبادل.نظر کنند و همین ویژگی آنها برای من بسیار جالب است.
پروفسور روحانی احمد ترمیزی درباره ریشه.های ترس از ریاضی در میان دانش.آموزان خاطرنشان کرد: به طور کلی ترس از ریاضی به این نکته برمی.گردد که `آیا دانش.آموز مفاهیم ریاضی را خوب فهمیده است یا خیر؟ `.
استاد ریاضی دانشگاه umb مالزی با تأکید بر مسئله «درک مفاهیم ریاضی» ادامه داد: واقعیت این است که دانش.آموزانی که مفاهیم ریاضی را خوب نمی.فهمند، همیشه از رفتن در کلاس ریاضی ترس دارند.
«تبدیل کلاس به محیط شاد» و «کاربردی کردن مسائل»؛ 2 راه علاقه.مندی بچه.ها به ریاضی
وی با اشاره به راه.های علاقمند.تر شدن دانش.آموزان نسبت به درس ریاضی و رفع اضطراب آنها در این درس، اظهار داشت: یکی از راه.هایی که می.توانیم بچه.ها را نسبت به ریاضی علاقمند کنیم، این است که کلاس ریاضی را به یک محیط شاد و مفرح تبدیل کنیم؛ علاوه بر آن، باید سؤالات کاربردی.تری را در فضای کلاس برای بچه.ها حل کنیم تا انگیزه آنها برای یاد گرفتن مفاهیم ریاضی بالاتر برود.
پروفسور روحانی احمد ترمیزی خاطرنشان کرد: هرچند ممکن است این روش زمان زیادی را از معلم بگیرد اما باید توجه داشته باشیم که با این روش تعداد دانش.آموزانی که از یاد گرفتن ریاضی احساس رضایت می.کنند و با خوشحالی از کلاس خارج می.شوند، از حالت عادی به مراتب بیشتر می.شود. چرا که در روش عادی ممکن است فقط چند دانش.آموز از یاد گرفتن مفاهیم ریاضی احساس رضایت و خشنودی کنند.
این ریاضیدان مسلمان در پایان خاطرنشان کرد: ما در کشور مالزی بسیار علاقمند هستیم تا از نظام آموزشی کشور ایران و جریان «یادگیری و یاددهی» بیشتر مطلع شویم و امیدوارم که این دو کشور مسلمان با یکدیگر ارتباط خوبی داشته باشند و بتوانند تجربیات علمی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 488]