تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827596626




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نويسنده: احسان كيانخواه چالشهاي برقراري امنيت اطلاعات درايران


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده: احسان كيانخواه چالشهاي برقراري امنيت اطلاعات درايران
خبرگزاري فارس:در اين آشفته بازار ايمن سازي سيستم هاي مبتي بر IT و آمادگي در برابر تهديدات دشمنان در اين حوزه لازم است بخشي بصورت متمركز و تاثير گذار و عامل در برقراي امنيت اطلاعات در سازمان ها شكل بگيرد كه هم از دل حراست ها بوده و هم با بدنه سازمان ارتباط تنگاتنگي داشته باشد.


ماده 123 برنامه چهارم توسعه : «به منظور بهينه كردن استفاده از فناوري‌ها در امور امنيتي و انتظامي، شوراي امنيت كشور موظف است، با همكاري دستگاه‌هاي ذي‌ربط، نسبت به سياست‌گزاري و استانداردسازي سامانه حفاظتي و امنيتي مورد نياز سازمانها، حراست ادارات، نهادها و وزارتخانه‌ها، اقدام نمايد.»

سه سال از شروع برنامه چهارم توسعه مي گذرد و شاهد تلاش هاي جدي و منسجم در حفاظت از داده هاي ملي و منطقه اي نيستيم . در بخشنامه ها شاهد تكرار موضوعي با عنوان «لزوم راه اندازي سامانه مديريت امنيت (حفاظت) اطلاعات ISMS و تكليف برنامه توسعه چهارم» و يا مواردي از اين دست در عدم استفاده از سخت افزاري خاص و يا محدود نمودن ترمينال ها و بكارگيري نرم افزارها و سخت افزار هاي اتصال به اينترنت هستيم كه بعضا حتي انشاء ها نيز كاملا شبيه هم است!

البته همه اين موارد خوب و انجام آن راه گشا است اما با بخشنامه و يا بيان مصداق ضعف امنيتي سيستم ها برطرف نشده و مخاطرات از بين نمي رود.

استاندارد «سيستم مديريت امنيت (حفاظت) اطلاعات يا (ISMS(Information Security Management System) مجموعه اي از استاندارد هاي مصوب سازمان بين المللي استاندارد (ISO) و كميسيون الكتروتكنيكال (IEC) با نام اختصاري ISO27K است كه در بر گيرنده هفت الي هشت (و در حال افزايش) استاندارد منتشرشده و يا در حال انتشار است كه مجموعه اي از بهترين رهيافت هاي مديريت امنيت اطلاعات و كنترل مخاطرات را در بر دارد. اين سند بيان مي دارد امنيت اطلاعات با بكارگيري مجموعه اي از كنترل هاي مناسب خط مشي ها ، فرايندها ، رويه ها ، ساختار سازماني ، ابزار نرم افزاري و سخت افزاري مناسب دست يافتني است.

در كشور ما فعاليت مديران به نوشتن و كپي برداري از بخشنامه ها و نامه هاي ادارات مشابه و كارشناسان به نوشتن شرح خدمات مورد نياز طبق توانمدي پيمانكاران محدود است . خوشبينانه ترين حالت اجراي ISMS در مجموعه هاي دولتي توليد چندين جلد الزامات و دستورات با هزينه هاي چند ده ميليوني كه بايستي با توجه به نياز سازمان طراحي و تدوين گردد اما بيشتر از متن هايي كه بصورت عمومي و كلي مي باشند ، شامل شده است.

در مجموعه هاي دولتي بخشي بنام فناوري اطلاعات وجود دارد كه با توجه به درجه اهميت موضوع بخشي را تشكيل داده كه وظيفه به ثمر رساندن بخشنامه ها را به عهده دارد كه عموماً با گسترش خصوصي سازي و برون سپاري فعاليت هاي سازمان امنيت نيز به پيمانكاران سپرده شده و از يكسري اصول ايمن سازي كه دستاورد شركت هاي خارجي است براي امن سازي استفاده مي شود و ما فن آوري آنها را با دستورالعمل خودشان ايمن مي سازيم و حتي بصورت كامل هم اينكار را انجام نمي دهيم .

از طرفي ديگر طبق ابلاغيه هاي ديگري حراست ها نيز موظف به راه اندازي بخشي بنام حراست IT شده اند كه اين تشكيلات هم به همان آفت قبل مبتلا است و صرفا وظيفه هندل كردن دستورالعمل ها را به عهده دارد و عملا تاثير موثري در فرآيندهاي امن سازي نمي گذارد و انگيزه نيروي هاي بكارگرفته شده از بين مي رود.

در اين آشفته بازار ايمن سازي سيستم هاي مبتي بر IT و آمادگي در برابر تهديدات دشمنان در اين حوزه لازم است بخشي بصورت متمركز و تاثير گذار و عامل در برقراي امنيت اطلاعات در سازمان ها شكل بگيرد كه هم از دل حراست ها بوده و هم با بدنه سازمان ارتباط تنگاتنگي داشته باشد و به سياستگذاري ، استاندارد سازي ، طراحي برنامه راهبردي و پياده سازي و كنترل و نظارت با توجه به نياز هر سازمان و محدوده عملكردي آن بپردازد.نكته مهم ديگري كه مورد غفلت قرار مي گيرد آموزش و ارتقاء سطح آگاهي كاركنان در مواجهه با فن آوري اطلاعات و حفظ نكات ايمني است ، همه كاركنان سازمان را بايد براي حفاظت از اطلاعات متعهد و پاسخگو نمود.
........................................................................................
انتهاي پيام/
 سه شنبه 12 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن