واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: دفتر ارتباط مستمر با نمايندگان ادوار مجلس تشكيل ميشود
رئيس مجلس با اشاره به اينكه نمايندگان ادوار مجلس هر يك به نحوي نقشآفرين حوزه قانونگذاري و تصميمسازي كشور بودند، از ايجاد دفتري براي ارتباط مستمر با آنها خبر داد.
به گزارش خبرنگار امور مجلس خبرگزاري فارس، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در اولين همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت ضمن خير مقدم و خوشامدي گويي به نمايندگان و روساي ادوار مختلف گفت: حضورتان را در روز مجلس و سالگرد شهادت نماد نمايندگي شهيد مدرس گرامي ميداريم و از همه سروران و سپاسگذار همه سروران عزيز مخصوصا رئيس قوه قضائيه و روساي محترم مجالس مختلف ادوار پيشين آقايان هاشمي رفسنجاني، كروبي، ناطق نوري، حدادعادل، اعضاي شوراي نگهبان و دبير اين شورا، آقاي خاتمي، گلپايگاني، مهدوي كني و ساير عزيزان هستم كه در نشست خانه ملت حضور يافتند.
وي افزود: جمع حاضر كه در كوران حوادث پس از انقلاب هر يك به نحوي نقشآفرين حوزه قانونگذاري و تصميمسازي كشور بودند، سرمايه ملي كشور محسوب ميگردند و مجلس هشتم قدر اين نعمت را ميداند و افتخار ميكند با سازوكاري از چنين ظرفيت فكري در ساماندهي امور جاري كشور بهره جويد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: به همين جهت مقرر گرديده تا دفتري در مجلس با ارتباط مستمر با دوستان، اين مهم را به انجام برساند و از نظرات و آراي آنها استفاده شود و انشاءالله به نحو مرتبي در خدمت روساي مجالس خواهيم بود.
لاريجاني در ادامه اظهار داشت: از ابتداي مشروطيت كه قانونگذاري در ايران آغاز گرديد، قريب به يك صدسال ميگذرت و بيشك يكي از دستاوردهاي مهم اين نهضت تاسيس مجلس قانونگذاري بوده است؛ هر چند به دلايل مختلف پس از چند دوره اوليه مجلس با دسايس غرب استبداد ساده قاجاريه به استبداد پيچيده پهلوي تبديل گرديد و بنياد مردمسالاري در ايران با موانع بسيار مواجه شد، اما حضور شخصيتي ممتاز يعني شهيد مدرس از مجلس دوم تا ششم، مولفههاي تفكر پارلماني سالم را نشان داد.
وي با بيان اينكه تلاش سياسي شهيد مدرس بر سه وجه مهم استوار بود، اظهار داشت: اولين تلاش شهيد مدرس تثبيت موقعيت مجلس در نظام كشور بود كه در اين باب برخي سخنان شهيد مدرس اينگونه است.
"هر كاري در مملكت حكومت ملي بايد به اراده ملت باشد و بايد مجلس شوراي ملي راي بدهد. وزير بايد مجري قانون باشد، وزير اگر عالم هم باشد در غياب مجلس شوراي اسلامي نبايد خودش يك قانون وضع كند. قانون بايد حاكم باشد و وضع آن از وظايف شوراي ملي است. اگر امروز كه مجلس هست يك قانون محتاج به اصلاح و شرح باشد بايد به مجلس رجوع كند نه اينكه هر جا نفهميدند خودشان تغيير دهند و يك ماده اضافه كنند."
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفت: در ماجراي ترورهاي ساختگي سردار سپه و ايجاد حكومت نظامي در تهران، مدرس با همه موانعي كه در مجلس ايجاد ميكردند پشت تريبون رفتند و فرمود: مسئله ديگر كه آقاي رئيس صلاح ندانستند گفته شود، مسئله حكومت نظامي است كه تا لايحه حكومت نظامي به مجلس نيايد خلاف قانون است.
وي افزود: اصرار مدرس در مقاطع مختلف تثبيت جايگاه مجلس و ايجاد فرهنگ قانونگذاري بود.
لاريجاني وجهه بارز ديگر شهيد مدرس را توجه ويژه ايشان به اسلامي بودن قوانين و يا به تعبيري عدم مخالفت با قوانين اسلامي خواند و تصريح كرد: مدرس كه چند ماه پس از شهادت شيخ فضلالله نوري به عنوان احدي از پنج مجتهد تراز اول جهت نظارت بر قوانين مجلس انتخاب شد و بعدها از مجلس سوم به بعد به عنوان نماينده اول تهران انتخاب شد، نيز بر اين هويت حركت نمود و مواضع و سخنان او ناشي از چنين ديدگاهي بود كه لازم به ذكر نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: ايشان حتي نسبت به حفظ حقوق ساير ملل كه در ايران حضور داشتند مقيد به منهج اسلامي بود. پس از قتل كنسول آمريكا در سال 1342 هجري قمري در نطقي ميگويد كه "ملت ما چون مسلمان هستند دينشان هم اقتضا داشته كه ملل متنوعه را از هر جهت محترم بدارند؛ جاناً و مالاً. كما اينكه تاريخ نشان ميدهد در تمام انقلابها هر وقت كه انقلابي واقع ميشد نسبت به ملل متنوعه بياحترامي نشد و در كمال آسايش به سر بردند. من خيلي متاسفم كه اين واقعه اتفاق افتاد. قتل كنسول آمريكا كه نبايد اتفاق ميافتاد و همه ما متاسفيم."
وي افزود: البته نگاه مدرس در اين امر عدم مخالفت شرع در امور عرفي است همان چيزي كه امروز شوراي نگهبان در اظهار نظر خود نسبت به مصوبات مجلس مبنا قرار داده است.
لاريجاني در ادامه بيان داشت: شهيد مدرس ميگويد كه در مسئله ادارات دولتي و امورات عرفي هر قدر بين موافقت با شرع و عدم مخالفت آن نقطه قانون اساسي اين است كه گفته مخالفت با شرع نداشته باشد
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه شهيد مدرس با شجاعت و مناعت طبع بينظيري كه داشتهاند از پايگاه مجلس در بحرانهاي سنگين سرنوشت كشور را تغيير ميداد، اظهار داشت: پس از اشغال ايران توسط قشون تزار و انگليسيها و عثمانيها و اضطراب و وحشتي كه بر مردم و دولت وقت ايجاد شد، مدرس بود كه با آرامش پشت تريبون رفت و شرايط را با چند جمله تغيير داد. حال آنكه احمدشاه تصميم گرفت با اولتيماتوم روسيه به اصفهان برود.
وي ادامه داد: سخن مدرس چنين بود:" آقايان اگر مشيت امور بر اين قرار گرفته باشد كه آزادي و استقلال ما به زور از ما سلب شود، سزاوار نيست ما خود به دست خود آن را امضا كنيم. نه، هرگز تسليم نميشويم، مقاومت ميكنيم و از اين تهديدات نميهراسيم" و اين سخنان كوتاه مردم را به خيابانها كشيد و با شعار "زنده باد ملت و زنده باد مدرس" و اولتيماتوم روسيه مردود اعلام شد.
لاريجاني اظهار داشت: در قرارداد 1919 دولت وثوقالدوله با نماينده انگليس نيز مدرس به صحنه آمد و مردم را بسيج كرد و وثوقالدوله را در منزل خود مواخذه نمود.
وي ادامه داد: در استيضاح سردار سپه و پايان سلطنت قاجاريه نيز مدرس با وجود اينكه ميدانست در فضاي ساختگي در مجلس و اكثريت دستنشانده موفق نميگردد اما از تحرك باز نايستاد كه اين سه ويژگي پايههاي تعريف مجلس در ايران گرديد كه پس از انقلاب اسلامي مبناي عمل واقع شد به طوريكه مهمترين مسائل سرنوشت ساز در كشور از ابتدا تا اين دوره به مجلس ارجاع گرديد و يا ركن اصلي تصميمگيري بوده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: تصميمگيري در مورد جاسوسهاي آمريكايي در ايران، عدم كفايت سياسي بنيصدر، تصميمسازي در بهبود شرايط دفاع مقدس، قوانين مادر براي ساماندهي امورات كشور، قوانين برنامه پنجساله و قوانين بودجه نمونههايي از مرجعيتي كه نظام جمهوري اسلامي ايران براي مجلس قائل است به طوري كه بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام (ره)، مجلس را در راس امور خواند و رهبر فرزانه انقلاب اسلامي حضرت خامنهاي، مصوبات مجلس كه مويد به نظر شوراي نگهبان گردد را لازمالاجرا و مجلس را قوه نرمافزاري نظام معرفي نمودند.
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]