واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: رنگ آبي، حس آرامش و سكون را القا مي كند
رنگ آبي آسمان و درياي بيكران كه نقطه مقابل قرمز از نظر ايجاد حساسيت و تندي در افراد است اين رنگ در بدن حس آرامش و سكون را القا مي كند و باعث متمركز شدن افكارتان مي شود.
ويدا پوريگانه/گزارش اجتماعي
آيا تا به حال شد قدم به جايي بگذاريد و احساس خوشايند و رضايت بخشي به شما دست بدهد يا بر عكس احساس افسردگي و بي حالي يا حتي بدتر احساس تنش و عصبانيت را تجربه كنيد.
اين حس ها همان طنين رنگ ها است. در واقع رنگ ها با اثراتي كه از خودشان در ذهن بيننده بر جاي مي گذارند در فكر او اثر مي گذارند و حتي باعث تغييراتي در بدن او مي شوند. در محيط اطراف ما رنگ ها به طور چشمگيري بر روح و فكر ما اثر مي كند كه ما از آن كاملاً بي خبر هستيم.
پس رنگ ها در زندگي ما مي توانند نقش موثر و مهمي را ايفا كنند و ناقل محيط و كليدي مهم براي ايجاد حالت هاي مختلف در ذهن و فكر ما باشند. با يك بررسي ساده بر روي سه رنگ اصلي كه پايه و اساس رنگ هاي ديگر هستند و طيف هاي مختلفي از رنگ ها را مي سازند مي توانيم متوجه شويم كه از چه امر مهم و تاثير گذاري غافل مانده ايم.
مهدي رجب ترقي در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي برنا، با بيان اينكه رنگ آبي حس آرامش و سكون القا مي كند گفت: رنگ آبي آسمان و درياي بيكران كه نقطه مقابل قرمز از نظر ايجاد حساسيت و تندي در افراد است اين رنگ در بدن حس آرامش و سكون را القا مي كند و باعث متمركز شدن افكارتان مي شود.
وي ادامه داد: رنگ آبي فشار خون و ضربان قلب را پايين مي آورد و باعث كاهش دماي بدن مي شود. حتي مي تواند اشتهاي شما را به راحتي مهار كند. از اين رو با ديدن رنگ آبي حسي از آرامش، تميزي و سبكي را مي توانيم تجربه كنيم و افكار مغشوش را از ذهنمان خارج كنيم تا اهدافمان نظم و ترتيب بيشتري بگيرند.
اين متخصص اعصاب و روان ابراز داشت: رنگ زرد، رنگ آفتاب و روشنايي است. رنگي روشن و در عين حال اميدوار كننده كه باعث مي شود احساسات و سرزندگي در شما بيدار شود و حس خوشبيني را در شما ايجاد كند.
ترقي بيان داشت: اين رنگ هم اثرات خوب و بد فراواني دارد يعني هم مي تواند باعث افزايش تمركز و بالا بردن متابوليسم بدن شود و هم مي تواند احساس كرختي و بي حالي را در يك فرد ايجاد كند. اين رنگ مانند رنگ قرمز مي تواند به راحتي اشتهاي شما را تحريك كند.
وي تصريح كرد: البته بايد به اين نكته توجه كرد كه هر فردي برداشتي شخصي از يك رنگ دارد. يعني يك رنگ از ديد يك فرد مي تواند رنگي درخشان باشد كه باعث افزايش نيروي جسمي و شادابي و سرزندگي در وي مي شود ولي همان رنگ در فرد ديگر باعث هيجان كاذب و بيش از حد مي شود.
ترقي اظهار داشت: يك رنگ سرد ممكن است براي فردي آرامش و تمدد اعصاب را به ارمغان آورد اما در فرد ديگر بي حالي و سرما را تداعي مي كند.
برخي از رنگ ها اثر شفابخشي و شادي را بر روح و روان دارند و برخي ديگر اثر منفي و نااميد كننده. پس پاسخ هاي احساسي به رنگ ها را مي توان در گفت و گوي بين افراد تشخيص داد و بايد به ابعاد تاثير رنگ در فكر و ذهن توجه كنيم تا بتوانيم مطلوب ترين شرايط را با رنگ ها در زندگيمان ايجاد كنيم چون رنگ ها در همه ابعاد زندگي ما جريان دارند.
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]