تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند از نادانان پيمان نگرفته كه دانش بياموزند، تا آنكه از عالمان پيمان گرفته كه به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855909791




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ناگفته هاي تغيير تصميم فراكسيون اصولگرايان در گفت و گو با حشمت الله فلاحت پيشه فراكسيون اكثريت را براي دولت فدا كردند


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ناگفته هاي تغيير تصميم فراكسيون اصولگرايان در گفت و گو با حشمت الله فلاحت پيشه فراكسيون اكثريت را براي دولت فدا كردند
كيوان مهرگان

درخواست الياس نادران براي استيضاح هيات رئيسه فراكسيون اكثريت موسوم به فراكسيون اصولگرايان، گوياي پس لرزه هاي شديد راي اعتماد مجلس به صادق محصولي در اردوگاه اين جريان در درون مجلس است. بنابر آنچه تاكنون منتشر شده است و حشمت الله فلاحت پيشه نيز در گفت وگوي خود با اعتماد بر آن انگشت تاييد مي گذارد، پس از راي كبود مجمع عمومي فراكسيون به صادق محصولي، هيات رئيسه موظف مي شود اين راي را به اطلاع رئيس جمهور برساند تا رئيس جمهور ضمن بازپس گيري پيشنهاد محصولي، فرد جديدي را به مجلس معرفي كند اما اتفاقات ديگري افتاد كه فلاحت پيشه در گفت وگوي خود با اعتماد ابعاد و زواياي ديگري از آن را بازگو مي كند. فلاحت پيشه راي به محصولي را نه تباني اصولگرايان با هم بلكه نشات گرفته از تعارف سياسي آنان با هم مي داند.

---

-تبعات راي اعتماد مجلس به آقاي محصولي خودش را در فراكسيون اكثريت به نمايش گذاشته است. اعتراض آقاي نادران به هيات رئيسه فراكسيون و درخواست براي استيضاح آنان، حاكي از آن است كه هيات رئيسه فراكسيون در اعمال راي استمزاجي كوتاهي كرده است. آيا شما با اين نظر موافقيد؟

زمان پرداخت به اين موضوع گذشته است.

-اما آقاي نادران تازه اين خواسته را مطرح كرده است.

اما در رابطه با آقاي نادران. ايشان اعلام كرده است چون ما در فراكسيون راي استمزاجي گرفتيم و ايشان راي نياورد پس فراكسيون بايد اعلام عدم حمايت مي كرد و اين كار را نكرد. هيات رئيسه فراكسيون بايد استيضاح شود.

-ريشه اين خواسته چيست؟

من معتقدم آقاي نادران بيشتر دغدغه فراكسيوني دارد كه اين موضوع را مطرح كرده است. از اين نظر بايد به آقاي نادران حق داد.

-چرا؟

چون زماني كه شوراي مركزي فراكسيون جلسه گذاشت، در جلسه توافق شد راي استمزاجي از مجمع عمومي فراكسيون گرفته شود و اين راي استمزاجي به عنوان راي فراكسيون به حساب بيايد و حتي پيش از آن چند نفر از نمايندگان مامور شدند نسبت به پرسش هايي كه درباره آقاي محصولي مطرح است، ارزيابي هايي داشته باشند.

-اين جمع توسط چه كسي هدايت مي شد؟

اين جمع توسط هيات شوراي مركزي به رياست آقاي ابوترابي انتخاب شدند. زماني كه جلسه مجمع عمومي فراكسيون برگزار شد چند اتفاق افتاد.اين هيات منتخب شوراي مركزي گزارشي كه تهيه كرده بود را قرائت نكرد.

-چرا گزارش قرائت نشد؟

دلايلش نامعلوم است. من توصيه مي كنم اين پرسش را از آنان مطرح كنيد.

- شما به عنوان عضو شوراي مركزي فراكسيون به پاسخي رسيديد؟

جوابي نگرفتم.

-پرسش كرديد؟

بله، به هر حال اين هيات بايد گزارش خودش را قرائت مي كرد و اين كار را نكرد. آقاي لاريجاني صحبت هايي مطرح كرد كه جمع بندي تمام مواضعي بود كه در فراكسيون مطرح شده بود.

-موضوع آقاي لاريجاني در مقام رئيس فراكسيون چه بود؟

ايشان دعوت به استمزاج كرد.

-آقاي لاريجاني پذيرفته بود راي استمزاجي به عنوان راي فراكسيون معيار قضاوت درباره آقاي محصولي باشد؟

اين مساله را قبلاً پذيرفته بودند و موظف هم بودند به آن عمل كنند.

-سخناني كه در فراكسيون مطرح شد چه بود؟

يازده نفر در مجموع مواضع خود را درباره آقاي محصولي بيان كردند.

-اين يازده نفر مخالف بودند؟

نه الزاماً، اتفاقاً عدد بزرگ تري از كساني كه سخن گفتند، موافق آقاي محصولي بودند.

-چند نفر مخالف صحبت كردند؟

اصلاً بحث مخالف و موافق نبود. بحث اين بود كه هر كس ابهامي دارد مطرح كند. همان مباحثي كه در صحن مطرح شد، درون جلسه فراكسيون هم مطرح شد اما پاسخ قانع كننده يي نگرفتم و قرار بر اين بود اگر پاسخ آقاي محصولي قانع كننده باشد، ديگر در صحن صحبت نكنم كه پاسخ هاي آقاي محصولي قانع كننده نبود. اما بخش زيادي از افرادي كه آنجا اعلام موضع كردند، موافق آقاي محصولي بودند.

-همان كساني بودند كه در صحن هم صحبت كردند؟

برخي از آنها بودند و خواستار اين بودند كه با وزارت آقاي محصولي موافقت بشود.در راي گيري كه شد از 147 نفر عضو فراكسيون، 68 نفر به عنوان موافق به ايشان راي موافق دادند و عملاً آقاي محصولي راي نياورد. همان جا برخي از نمايندگان عضو فراكسيون از آقاي لاريجاني خواستند نتيجه را به آقاي رئيس جمهور اطلاع دهد و از ايشان خواسته شود شخص ديگري معرفي شود كه اين كار هم نه تنها صورت نگرفت بلكه روز سه شنبه يعني روز بعد عكس اين تصميم عمل كرد.

-چه اتفاقاتي افتاد كه راي به آقاي رئيس جمهور اعلام نشد و فراكسيون عكس آنچه اراده كرده بود، عمل كرد؟

قرار بود بعد از راي استمزاجي فراكسيون رسماً اعلام كند كه به آقاي محصولي راي اعتماد نخواهد داد. ما منتظر اعلام رسمي فراكسيون بوديم تا اينكه بعد از ظهر شنيدم آقاي محصولي قرار است با فراكسيون اقليت جلسه داشته باشد، تا آن زمان تصور همه ما بر اين بود كه با راي عدم اعتماد فراكسيون اكثريت، ايشان انصراف خواهد داد. اما برگزاري جلسه با اقليت دو فرض داشت؛ فرض اول اينكه آقاي محصولي با اكثريت رايزني كرده و آنها را قانع كرده است كه سكوت كنند و فرض دوم اين بود كه حتي اگر ايشان كساني از فراكسيون را هم قانع نكرده باشد، بخواهند در زمان راي اعتماد سينه به سينه مجلس بايستند. با اين دو فرض ما پيگيري كرديم و از دوستان مان در هيات رئيسه فراكسيون پرسيديم. پاسخ دادند آقاي محصولي هيات رئيسه را قانع كرده است كه راي استمزاجي را اعلام نكنند.

-اين قرار با كي و كجا و چرا گذاشته مي شود؟

قرار مي گذارند كه ديگر كسي سخني نگويد، در صورتي كه پيش از اين توافق شده بود پس از راي استمزاجي آقاي محصولي معرفي شود، بعد از اين ديگر پيگير نشدم. باز همان روز راي اعتماد پيگيري هايم را ادامه دادم دوستان مان اعلام كردند كه راي فراكسيون را رسماً اعلام نمي كنند.

-يعني پاسخ استدلالي به شما ندادند؟

استدلالي نكردند. و همانجا من تصميم گرفتم در مخالفت سخن بگويم.

-تنها شما نبوديد كه در مخالفت موضع داشتيد، ساير همفكرانتان، پيگيري نكردند؟

من امروز آقاي نادران را ديدم و وقتي از ايشان پرسيدم، گفت؛ من به عدم اعلام راي فراكسيون اعتراض كردم. آقايان پاسخ داده اند بعد از راي استمزاجي، شوراي مركزي فراكسيون مجدداً جلسه گذاشته كه بنده به رغم اينكه عضو شوراي مركزي فراكسيون بودم از اين جلسه باخبر نشدم. بنابراين جلسه يي در كار نبوده است. گويا هيات رئيسه فراكسيون خودشان جلسه مي گذارند و توافق مي كنند اين گونه عمل شود.

-مگر شما با هم قرار نگذاشته بوديد كه كار فراكسيوني بكنيد؟

من اين گونه مي گويم كه اين ايثاري بود كه هيات رئيسه فراكسيون كرد و از فراكسيون به نفع دولت مايه گذاشت و حالا توجيه اين اقدام را بايد از خود ايشان بپرسيد.

-شما به عنوان عضو شوراي مركزي فراكسيون هنوز توجيه نيستيد؟

بهتر بود فراكسيون را فداي رايزني سياسي نمي كردند. دوستان ما فراموش كردند كه اين فراكسيون سه سال و نيم ديگر بايد كار كند. همين گونه رفتارها است كه فراكسيون را تضعيف مي كند. در مجلس هفتم هم همين برخوردها بود كه فراكسيون را تضعيف كرد.

-فراكسيون اكثريت ضعيف شده است؟

به نظر مي رسد يك نوع بي اعتمادي يا كم اعتمادي در فراكسيون شكل گرفت. پرسش ها و اعتراض هاي زيادي شكل گرفت. به نظر مي رسد در آينده سخت است كه راي استمزاجي از فراكسيون بگيرند و به آن هم پايبند باشند، مگر اينكه اين موضوع ترميم شود.

-اين تصميم (فعاليت به نفع آقاي محصولي) رفتار هيات رئيسه در روز راي اعتماد هم تعميم پيدا كرد؟

دوستاني كه روز راي اعتماد به عنوان مخالف نام نويسي كرده بودند در ميان همكاران ما به عنوان موافق شناخته مي شدند. بعد از آنها، گروهي از اقليت نوشته بود بنده هم نفر دوازدهم نام نويسي كردم. نمايندگان اقليت به اين نتيجه رسيدند كه صحبتي نكنند، از آن دو نفر هم خانم آجرلو وقتش را به كسي نداد و تنها آقاي وفايي حاضر شد كه اگر از وقتش باقي ماند به من بدهد. خوشبختانه 10 دقيقه وقت اضافه آورد و من هم مواضع خودم را اعلام كردم. بعد از اين يكسري انتقاد به ما مي شد اما وقتي اعتراض ها به شمارش آرا بيان شد، ما منتقد شديم كه چرا به رغم فراهم بودن شرايط براي مخالفت كسي نام نويسي نكرد. هيچ كدام از دوستان نيامدند اسم بنويسند. انگيزه يي هم براي مخالفت نبود.

-چرا انگيزه يي براي مخالفت نبود؟

اين را از خود آنها كه انگيزه نداشتند بپرسيد.

-شما چه نظري داريد؟

سكوت فراكسيون باعث شد دوستان هم صحبت نكنند.

-دعوت به سكوت دستوري بود؟

معلوم نيست. بعد از آن هم يكسري از دوستان كه مشخصاً دست اندركار استيضاح كردان بودند به ما گفتند مخالفان در بيان مواضع انسجام نداشتند كه من پاسخ دادم تنها يك مخالف وجود داشت و مخالفاني در كار نبود.

-احمد توكلي، علي مطهري و الياس نادران، اينها بايد مخالف سخن مي گفتند اما سكوت كردند و تنها يك تذكر آيين نامه يي دادند. چرا به صراحت اعلام نظر نكردند؟

فكر مي كنم دچار تعارف سياسي شدند. حضور همزمان يك جريان در دولت و مجلس اگرچه خوبي هايي را دارد اما مضراتي هم دارد از جمله اين مضرات مي شود به تباني و تعارف اشاره كرد. آنچه ما ديديم بر سر ماجراي آقاي محصولي تباني نبود بلكه تعارف بود. برخي دوستان به خاطر تعارفات سياسي كه با گروهي ديگر داشتند موضع نگرفتند. يك عده ديگر از دوستان مصلحت انديشي كردند و نمي خواستند در آستانه انتخابات وزارت كشور بي وزير بماند. يك عده هم نگران بودند گزينه بعدي هم از اين دو گزينه مطلوب تر نباشد.

-الان مجمع عمومي فراكسيون مي خواهد هيات رئيسه را استيضاح كند.

راهكارهاي استيضاح وجود دارد.

-خانم آجرلو تعارف كرد يا تباني؟

زماني كه اسم نوشت من گفتم شما مخالفيد، گفت بله، من مخالفم منتها نقدم فقط به برنامه هاي ايشان است ولي رئيس تشخيص داد ايشان به عنوان مخالف صحبت كند و اگر اين تشخيص آقاي لاريجاني درست باشد اين موضوع را بايد يك واقعه نادر در تاريخ مجالس ايران ثبت كنيم. فكر مي كنم همين كارهاست كه ضربه مي زند به حيثيت مجلس.
 سه شنبه 12 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن