واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: توصیه هایی برای خرید و مصرف پاستیل
اگر به یكی از فروشگاه.هاي شهر برويد حتما در گوشه.ای از آن غرفه.ای پر از پاستیل.های فله.ای،نظرمان را جلب می.كند.
به نوشته جام جم آنلاین، پاستیل.هایی كه در طعم.های میوه.ای و نوشابه.ای عرضه و متاسفانه اَشكالی چون مار، كرم، قورباغه، هشت.پا و... در آنها دیده می.شود.
این اشكال اگر چه از دید یك فرد بزرگسال جذاب و متنوع است، ولی از نظر یك كودك. می.تواند بر ذائقه و فرهنگ تغذیه.ای او تاثیرگذار بوده و پیامدهای نامطلوبی را به همراه آورد.
حال پرسش اینجاست ارزش تغذیه.ای پاستیل چه میزان است؟ آیا از این محصول می.توان به عنوان یك میان.وعده خوراكی برای زنگ تفریح دانش.آموز استفاده كرد؟ آیا پاستیل.های خارجی محدودیت مصرف دارند؟
خاصیت پاستیل، قابل توجه نیست
پاستیل نوعی آبنبات لاستیكی است كه از مخلوط شكر، آب، ژلاتین، مواد رنگی، اسانس و برخی افزودنی.های خوراكی دیگر تهیه می.شود.
ژلاتین پاستیل هیدروكلوئیدی از جنس پروتئین است و معمولا از جوشاندن استخوان گاو، گوسفند، شتر و بندرت ماهی به دست می.آید. ژلاتین حیوانی از نظر تركیبات اولیه، اسیدهای آمینه كاملی ندارد و مقدار كلسیم، فسفر و ویتامین A آن بسیار ناچیز است و نمی.تواند نیاز بدن به این املاح را تامین كند. بد نیست بدانید در برخی پاستیل.های وطنی از ژلاتین گیاهی نیز استفاده می.شود.
برای تهیه این ژلاتین اگر فیبر میوه را با آب و اسید بجوشانند شبه ژله.ای بدست می.آید كه خصوصیات تغذیه.ای ژلاتین حیوانی را ندارد و اغلب برای ایجاد قوام محصول استفاده می.شود بنابراین بهتر است هنگام تهیه پاستیل، انواعی كه حاوی ژلاتین حیوانی است را انتخاب كنید.
ژلاتین دارای انواع شل، متوسط و سفت است كه برای تهیه پاستیل از انواع سفت و سخت آن استفاده می.شود.
معمولا اسانسی كه به پاستیل افزوده می.شود مصنوعی و شیمیایی بوده و انواع میوه.ای و نوشابه.ای آن هیچ فرقی با هم ندارند.
مواد رنگی به كار رفته در این محصول نیز سنتزی و برای كودكان زیر دو سال كه سیستم گوارشی حساسی دارند احتمال مسمومیت و واكنش به تركیبات رنگی محصول را افزایش می.دهد. البته برخی تولیدكنندگان ادعا می.كنند كه برای تهیه محصولشان از كنسانتره میوه.های طبیعی چون هویج و انار استفاده می.كنند، اما باید بدانید كه بر اثر افزودن كنسانتره یا همان آب تغلیظ شده میوه، ژلاتین پاستیل، شل و قالب.گیری دشوار می.شود.
دانش.آموزان پاستیل نخورند
والدینی كه تصور می.كنند پاستیل.ها منبع سرشار كلسیم و مواد مغذی هستند و اغلب آن را به صورت كیلویی یا بسته.ای برای مصرف روزانه دانش.آموز خریداری می.كنند باید بدانند، این محصول اگرهم حاوی درصدی از ریزمغذی.ها باشد به دلیل تركیب با شكر، اسانس و مواد رنگی، محدودیت مصرف دارد.
پاستیل با احساس سیری موجب كاهش اشتها به مصرف میوه و غذای اصلی شده و شكر آن زمینه ابتلا به دیابت و افزایش وزن را فراهم كرده و مواد افزودنی آن به مرور، سیستم ایمنی بدن را تضعیف و فرد را دچار بیماری.های عفونی و خونی می.كند.
پاستیل فاقد مجوز نخرید
اكثر پاستیل.های خارجی یا داخلی باز و فله.ای كه در مراكز خرید. عرضه می.شوند مورد تایید وزارت بهداشت نیستند. این محصولات تاریخ مصرف مشخصی ندارند و معلوم نیست چگونه و تحت چه شرایطی تهیه شده.اند. در اكثر كشورهای غیرمسلمان خارجی برای تهیه پاستیل از ژلاتین استخوان خوك استفاده می.شود.
این تركیب نه.تنها از نظر شرعی منع مصرف دارد، بلكه اگر بخوبی عمل.آوری نشود می.تواند بیماری.های مهلكی را ایجاد كند. این موضوع در مورد آبنبات یا شكلات.های خارجی كه مغز ژله.ای دارند نیز صدق می.كند. حال اگر شما به نوعی مطمئن به وجود ژلاتین گاوی در محصول خارجی فاقد مجوز شدید باز هم از مصرف آن اجتناب كنید.
اگر گاو، بیمار و ژلاتین حاصله از استخوان آن به روش صحیح حرارت نبیند و فرآوری نشود باعث انتقال نوعی میكروب بیماریزا به مصرف.كننده می.شود. این بیماری آنسفالوپاتی.اسفنجی نام دارد و سبب تخریب بافت مغز و نخاع شده و مرگ را در پی دارد.
توصیه.ها
ـ از خرید پاستیل.های فله.ای (چه داخلی و چه خارجی) خودداری كنید. اگر هم اصرار به مصرف پاستیل.های خارجی دارید انواعی را كه دارای بسته.بندی بهداشتی بوده انتخاب و به تاریخ مصرف، مجوز و پروانه بهداشت تایید شده از سوی ایران توجه كنید.
ـ پاستیل به دلیل حالت چسبندگی خیلی زود گرد و غبار یا آلودگی محیط را به خود جذب می.كند. بنابراین از مصرف پاستیل.های باز. كه برای تست ارائه می.شوند اجتناب كنید.
ـ اگر پاستیل در جای گرم نگهداری و در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار گیرد كیفیت خود را از دست داده و غیر قابل مصرف می.شود.
ـ در تركیب پاستیل، شكر زیادی به كار رفته بنابراين از خرید پاستیل.هایی كه سطحشان با شكر پوشیده شده اجتناب كرده و همواره سعی كنید از پاستیل.های حاوی قند ضعیف شده زایلیتول یا سوربیتول استفاده كنید.
ـ برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، پاستیل را نجوید. آن را مانند نبات یا شكلات داخل دهان آب كنید.
ـ از خوراندن پاستیل به كودكان زیر دو سال یا شیرخواران در زمان دندان درآوردن خودداری كنید. این محصول علاوه بر مضرات ذكر شده،. می.تواند موجب خفگی شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3106]