محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826655774
لاريجاني :/كامل/ *تكصدايي مضر است *مجلس هشتم قابل تضعيف شدن نيست بايد از همه ظرفيتها به تناسب استفاده شود
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لاريجاني :/كامل/ *تكصدايي مضر است *مجلس هشتم قابل تضعيف شدن نيست بايد از همه ظرفيتها به تناسب استفاده شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه تكثر در جامعه بايد وجود داشته باشد يادآور شد كه افراد مختلف بايد بتوانند نظرات خودشان را در مورد موضوعات مطرح كنند.
مجلس هشتم با تعامل موثر با ساير قوا در جهت ايفاي حقوق ملت كار ميكند
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر علي لاريجاني در ابتداي كنفرانس مطبوعاتي خود كه امروز عصر در مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، با اشاره به سالگرد شهادت مرحوم مدرس و سالروز مجلس، گفت: ما شخصيتهاي ممتازي مانند مدرس داريم كه نماد طلايي براي قانونگذاري در كشور هستند.
وي ابراز داشت: اگر ما صحنهي تاريخي ايران را به درستي بررسي كنيم، افراد نادري هستند كه در طول تاريخ با رفتار خودشان و مواضعي كه ميگرفتند، سرنوشت كشور را تغيير دادهاند كه يكي از اين افراد حتما شهيد مدرس است كه در چندين دوره نمايندگي مجلس خصوصا در حوادث بسيار پرتحول تاريخ ايران ميكوشيد با نوع مواضعي كه ميگرفت از حقوق ايران و ملت ايران به خوبي صيانت كند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به شرايط و وضعيت كشور در زمان نمايندگي مدرس در مجلس گفت: در آن زمان نوعي ياس سراسر كشور را فرا گرفته بود، اما مدرس توانست مقابل اينگونه رفتارها و شرايط سخت ايستادگي كند و سخن دقيق بگويد، لذا پاسداشت اين مرد بزرگ براي ما پر اهميت است.
لاريجاني همچنين،با اشاره به جايگاهي كه قانون اساسي براي مجلس تعيين كرده و آن را به عنوان يك قوهي مستقل معرفي كرده ، افزود: مجلس هشتم كار دقيقي را دنبال خواهد كرد و با تعامل موثر با ساير قوا در جهت ايفاي حقوق ملت كار ميكند كه خوشبختانه اين توفيق را داشته كه استراتژي براي سالهاي بعد خود در نظر بگيرد و در حال حاضر همهي كميسيونها استراتژي و اولويتهاي كاري خود را با مدنظر گرفتن مركز پژوهشها مشخص كردهاند و برنامهي كاري آنها در هر كميسيون مشخص شده و هر كميسيون برنامههاي خود را براي تحقق اهداف دنبال ميكند.
تكثر در جامعه بايد وجود داشته باشد
به گزارش خبرنگار پارلماني ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اولين سوال ،در جواب خبرنگارايرنا مبني بر اينكه مقام معظم رهبري بارها ازبيبند و باريهاي اخلاقي در برخي اظهار نظرها در نقد وتخريب دولت سخن گفتند و چه بسيار رسانهها كه متاسفانه با تحريف و سوء استفاده از مواضع مسوولان از جمله جناب عالي زمينه اين نقد و تخريب را بيشتر مي كند، به نظر شما چه اتفاقي افتاده كه رهبري آنقدر صريح موضعگيري ميكنند؟ گفت: سخن رهبري حكايت از تدبير صحيح براي ايجاد فضاي مطلوب سياسي در كشور داشت، ضمن آنكه تكثر در جامعه بايد وجود داشته باشد و افراد مختلف بتوانند نظرات خودشان را در مورد موضوعات مطرح كنند.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه كنفرانس مطبوعاتي خود با بيان اينكه فضاي باز سياسي و بيان سلايق مختلف در جامعه بايد وجود داشته باشد، افزود: اما آداب اين فضا و بيان سلايق بايد رعايت شود، يعني نقد و بررسي بايد عالمانه باشد و نظرات مختلف نيز مطرح شود.
لاريجاني با بيان اينكه بيان نظرات و سلايق با رويكرد تخريبي متفاوت است، گفت: نميدانم چرا شما مساله را اينگونه ضيق كردهايد كه اگر نمايندگان نظرات خود را مطرح كنند، به اين موضوع تخريب گفته شود، در حالي كه موضوع اينگونه نيست و آنچه كه در صحنهي قوا ميبينيم گفتوگوهاي سالم از نظر كارشناسي است و بنا نيست كه از اين ظرفيتي كه ايجاد شده، اينگونه برداشت كنيد كه يك تكصدايي در كشور به وجود آيد، زيرا تكصدايي براي كشور مضر است.
رييس مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد: بايد فضايي در كشور ايجاد شود كه افراد مختلف بتوانند نظرات خود را بيان كنند، ضمن آنكه نبايد از اين سخن رفتار تفريطي برداشت شود.
لاريجاني گفت: هميشه مقام معظم رهبري به نقد و بررسي دقيق سفارش كردهاند و اين فضاي آزاد فكري براي فربه كردن فكر در جامعه مفيد است.
طرح تحول اقتصادي ابعاد مثبتي هم دارد
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه طرح هدفمند كردن يارانهها از نظر برخي كارشناسان تورمزاست و شما نيز عنوان كردهايد كه طرحي كه تورمزا باشد، در مجلس تصويب نميكنيد، نظرتان در مورد لايحه تحول اقتصادي چيست و آيا آن را تاييد خواهيد كرد يا نه؟ گفت: من رجالالغيب نيستم. در حال حاضر نيز كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي اين طرح را مورد بحث قرار داده است و در آن نظرات كارشناسان مورد بررسي قرار ميگيرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي، گفت: اكنون زود است كه چنين برداشتي در مورد طرح تحول اقتصادي داشته باشيم و فكر ميكنم اين طرح ابعاد مثبتي هم دارد كه بايد مورد توجه قرار گيرد. ممكن است نارساييهايي هم وجود داشته باشد، اما بايد آن را در مجلس مورد بررسي قرار دهيم تا با آراي نخبگان و نظر قوي بررسي شود.
لاريجاني در مورد حضور رييس جمهور در جلسه روز چهارشنبه مجلس نيز، گفت: رييس جمهور در اين روز گزارشي از وضعيت اقتصادي كشور خواهند داد و همچنين لايحه تحول اقتصادي را ارايه ميكنند كه در معرض افكار عمومي قرار خواهد گرفت.
همه نمايندگان ادوار مختلف مجلس نگاه جامعي به حقوق ملت داشتهاند
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه كنفرانس مطبوعاتي خود با اشاره به همايش سي سال قانونگذاري كه قرار است فردا (سه شنبه) برگزار شود، گفت: از همه نمايندگان مختلف ادوار گوناگون مجلس پس از انقلاب دعوت شده تا در مجلس حضور يابند و اين جلسه به دليل سالگرد مجلس پس از 30 سال قانونگذاري و با حضور دوستاني كه در اين هشت دوره به قانونگذاري اهتمام كردهاند، خواهد بود.
وي در پاسخ به سوالي درباره نقاط ضعف و قوت 30 سال قانونگذاري در كشور با بيان اينكه حدود 100 سال از قانونگذاري در ايران ميگذرد، گفت: در ادوار مختلف قبل از انقلاب حدود پنج هزار قانون تصويب شده و در اين هشت دوره هم حدود دو هزار قانون مورد تصويب قرار گرفته است و حضور اين نمايندگان ادوار ميتواند به قانونگذاري كشور كمك كند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، گفت: اما نقاط قوتي هم در اين ادوار مختلف داشتهايم كه همهي آنها از حقوق ملت و مردم دفاع كردهاند و همه نمايندگان نگاه جامعي به حقوق ملت داشتهاند. ضمن آنكه بعضي از قوانين جامع در اين دوره تصويب شده كه بسيار ماندگار است و در جهت حركت و توسعهي كشور تاثيرگذار خواهد بود.
يكي از نقاط ضعف در قانونگذاري تجميع زياد قوانين است
لاريجاني با بيان اينكه يكي از نقاط ضعف در قانونگذاري تجميع زياد قوانين است، گفت: اين تجميع زياد قوانين باعث شده كه يكي از اهداف مجلس كه پيگيري و تنقيح قوانين است كمتر مورد توجه قرار گيرد كه البته ما در اصلاح آييننامه به اين مورد توجه كرده و ساز و كار موثري براي آن در نظر گرفتهايم تا نظارت مجلس بيشتر شود.
اميدواريم با بررسيهاي لازم توافقنامه بغداد- واشنگتن به درستي و خوبي اجرايي شود
وي همچنين در پاسخ به سوال ديگري درباره توافقنامه امنيتي بين بغداد -واشگتن تصريح كرد: همانطور كه مطلع هستيد اين قرارداد هفت الي هشت مرتبه مورد تجديدنظر و بررسي قرار گرفته و خوشبختانه آقاي مالكي با دلمشغولي زياد اين موضوع را پيگيري كردند كه جاي تشكر از ايشان دارد. همچنين مجلس عراق اجراي آن را منوط به رفراندوم دانسته است. اين در حالي است كه هنوز چند نكته در اين توافقنامه بايد مورد توجه قرار گيرد. يكي از اين موارد آن است كه آمريكا به عراق قول داده كه آن كشور را از ذيل فصل هفت در ميآورد، اما هيچ راهكاري براي آن عنوان نكرده است. همچنين بحث كاپيتلاسيون مطرح شد كه به شكل مزيني مورد توجه قرار گرفت. همچنين مساله رفت و آمد و بستههاي مختلف كه آمريكا ميتواند وارد اين كشور كند، هنوز مورد بحث است، زيرا عراق تنها نسبت به بستههايي كه مشكوك باشد ميتواند آنها را بازديد كند.
به گزارش ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامهي كنفرانس مطبوعاتي خود با بيان اينكه مجلس عراق با مطرح كردن بحث رفراندوم در مورد اجرايي شدن توافقنامه امنيتي بغداد - واشنگتن كار درستي را انجام داده است؟ گفت: اميدواريم با بررسيهاي لازم اين توافقنامه به درستي و خوبي اجرايي شود.
وي در مورد سوال ديگري مبني بر اينكه اگر اوباما بخواهد در ابتداي سال جاري ميلادي جديد با ايران گفتوگو كند شما چه پيششرطي را براي اين گفتوگو خواهيد داشت؟ اظهارداشت: احتياجي به اين پيشگويي نميبينم. اگر تغييراتي كه اوباما در زمينهي مسائل منطقهاي و روابط گفته شكل واقعي بگيرد، يك وجه است و اگر بخواهد از تاكتيكي ديگر استفاده كرده و ديپلماسي شكلاتي را ترويج كند، بايد به نوع ديگري برخورد كرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد: بايد صبور بود و شرايط را ارزيابي كرد كه چه حركتي آنها ميخواهند انجام دهند و سپس بر اساس آن تصميمگيري كنيم. بنابراين لزومي براي قضاوت نميبينم و بيشتر بايد سلوك آنها را در منطقه مورد توجه قرار دهيم، زيرا در حال حاضر منطقه نفرت خاصي نسبت به آمريكا دارد.
مجلس هشتم مسير سالمي از نظر فكري را دنبال ميكند
لاريجاني همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه از نظر شما چگونه بايد از تريبون مجلس استفاده كرد تا موجب اختلافافكني نشود، گفت: به موضوع اختلافافكني دو جور ميتوان نگاه كرد، يكي ماهيت سخن است، يعني آنكه مسائل فرعي را بر مسائل اصلي غلبه دهند و ذهن جامعه را به جاي آنكه به مسائل اصلي تمركز كنند به مسائل ديگر بكشانند و به جاي مسائل اصلي كشور چه داخلي و چه خارجي به مسائل ديگر بپردازند؛ اما طرح آراي متفاوت كه ماهو تفاوت دارد دال بر اختلافافكني نيست.
وي تاكيد كرد كه نبايد افراط و تفريط صورت گيرد، اما طرح مسائلي كه بتواند به بارور كردن ذهن جامعه بيانجامد مفيد است و باعث ميشود كه به افكار عمومي و رشد اذهان جامعه كمك كند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه احساس ميكنم مجلس هشتم مسير سالمي از نظر فكري را دنبال ميكند، گفت: مباحث دوستانه و صميمانه و همچنين مطالب دردمندانه در مجلس مطرح ميشود و نمايندگان در مورد چنين مباحثي مسائل خود را مطرح ميكنند و من در مجلس هشتم حركتي خلاف اين نميبينم. همچنين چنين تفاوت رايها چه در درون مجلس و چه در بيرون مجلس ميتواند مفيد باشد، زيرا بيان اين آراي مختلف، اگر به صورت سالم مطرح شود به حال كشور مفيد خواهد بود. بنابراين من حركت مجلس را ستايش ميكنم و حركت مجلس هشتم در اين چند ماه حكايت از استقلال و داشتن راي است كه چنين چيزي براي كشور مفيد خواهد بود.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايسنا، در اين جلسه كه براي اولين بار به صورت ويدئوكنفرانس برگزار شده بود لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه براي آنكه قوانين زودتر تصويب شود چه راهكاري داريد تا شوراي نگهبان بتواند سريعتر اين قوانين را كه مجلس تصويب ميكند مورد بررسي قرار دهد؟ گفت: من به دليل آنكه نمايندهي استان قم هستم اين ويدئوكنفرانس براي اين استان انجام شد و افتخار ميكنم نمايندهي اين شهر هستم.
وي روند بررسي قوانين مورد تصويب از سوي شوراي نگهبان را كند ندانست و گفت: البته ما در اين چند ماه قوانين زيادي نداشتيم كه بخواهد در شوراي نگهبان مورد بررسي بيشتر قرار گيرد. البته ما براي بررسي برخي طرحها و لوايح مهم از حضور كارشناسان و نمايندگاني از شوراي نگهبان استفاده ميكنيم تا همزمان اين طرحها و لوايح مورد بررسي قرار گرفته و رفع ابهام شود و اگر اشكال شرعي داشت برطرف شود.
براي پيشبيني فضاي انتخاباتي آينده زود است
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه كنفرانس مطبوعاتي در پاسخ به سوالي دربارهي احتمال رسيدن اصولگرايان به اجماع در انتخابات رياست جمهوري دهم و اينكه بزرگترين رقيب انتخاباتي احمدينژاد از نظر وي چه كسي خواهد بود، اظهارداشت: هماكنون در صحنهي سياسي كشور همهي گروهها كانديداهاي خود را معرفي نكردهاند، هر چند كه سخنهاي پراكندهاي در اين زمينه گفته ميشود.
لاريجاني با بيان اينكه تا آنجا كه اطلاع دارم تنها يك نفر تاكنون اعلام كانديداتوري كرده است، گفت: ساير شخصيتها هر چند كه بحثهايي ميكنند كه ممكن است حكايت از كانديداتوريشان در آينده باشد، اما رسما تاكنون چيزي اعلام نكردهاند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه هماكنون براي پيشبيني فضاي انتخاباتي آينده زود است، چرا كه صحنه انتخابات آرايش كاملي پيدا نكرده است، گفت: در بين اصولگرايان احزاب مختلف و شخصيتهاي گوناگوني وجود دارند كه هنوز به تصميم جامع براي حضور در انتخابات نرسيدهاند، هر چند كه در رسانهها گمانهزنيهايي در اين زمينه ميشود، اما هنوز به طور قطعي هيچيك از گروههاي سياسي كانديداهايشان را معرفي نكردهاند، شايد طرفين هم منتظرند ببينند كه در سمت ديگر چه روشي در پيش گرفته ميشود كه اين روشها معمول است.
بسيار پسنديده است كه ما يك قانون جامع انتخابات داشته باشيم
لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري درباره اصلاح قانون انتخابات و اينكه آيا ورود مجمع تشخيص به بحث اصلاح قانون انتخابات به معناي ناديده گرفتن حق قانونگذاري مجلس شوراي اسلامي نيست؟ گفت: تا آنجا كه مطلعم مجمع تشخيص مصلحت نظام ورودي به اين بحث پيدا نكرده است؛ اما بسيار پسنديده است كه ما يك قانون جامع انتخابات داشته باشيم كه اين مساله براي تقويت بيشتر مردمسالاري ديني در كشور بسيار مفيد است.
رييس مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد: مجمع تشخيص مصلحت نظام ورودي به اين بخش نداشته و تنها مجمع طرح موضوع كرده كه اين كار به عهدهي مجمع است، اما تدوين قانون به عهدهي مجلس ميباشد. نظير كاري كه در سياستهاي كلي اصل 44 صورت گرفت كه در آنجا مجمع طرح بحث كرد، اما تدوين قانون كار مجلس است و در كل اينجا تقسيمبندي كاري صورت گرفته است.
ملت ايران خواستار حاكم شدن ثبات و صلح در منطقه هستند
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه اين كنفرانس مطبوعاتي در پاسخ به سوالي در رابطه با احتمال مذاكرات آتي با رييس جمهور منتخب آمريكا و اولويتهاي ملي احتمالي اين مذاكرات، گفت: از آنجا كه اين بحث تاكنون مطرح نبوده، محتواي آن هم بررسي نشده است. اما ميتوان تشخيص داد كه در اين گونه مذاكرات چه مباحثي مطرح ميشود.
وي ادامه داد: مسايل مختلفي در صحنه بينالمللي و در منطقه مطرح است كه حكايتگر يك نوع بينظمي و رفتار نادرست از جانب ايالات متحده آمريكا است كه باعث نوعي فوران تنفر بين مردم شده است كه برخي نظرسنجيها در خود آمريكا هم اين بحث را تاييد ميكند.
وي با بيان اينكه تغيير چنين استراتژي غلطي ميتواند مسالهي مهمي باشد، گفت: ملت ايران خواستار حاكم شدن ثبات و صلح در منطقه هستند و ميخواهند جلوي موضعگيريهاي دوگانه گرفته شود و به ملتهاي عراق و افغانستان ظلم نشود.
رييس مجلس شوراي اسلامي، در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه چطور مجلس هشتم ميتواند به جايگاه مدنظر آيتالله مدرس در مجلس برسد و چطور قصد داريد راه وي را ادامه دهيد؟ گفت: در قانون اساسي وظايف قوهي مقننه به خوبي روشن شده است و در تجديدنظري كه اخيرا در آييننامهي مجلس صورت گرفته تلاش ميشود، مكانيزمهايي در نظر گرفته شود كه نحوهي نظارت مجلس بر قواي ديگر براي حفظ حقوق ملت به درستي در آن ديده شود.
لاريجاني افزود: اگر ضوابط نظارتي مجلس مطالعه شود متوجه خواهيم شد كه راهكارهاي جديدي دارد، يكي از فكرهايي كه تا حدي به سلوك آيتالله مدرس ما را ميرساند، اينگونه ساز و كارها است.
بحث رفراندوم لايحهي تحول اقتصادي تنها در رسانه ها مطرح شده است
به گزارش ايسنا وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در رابطه با طرح بحث رفراندوم لايحهي تحول اقتصادي، گفت: اين بحث تنها در رسانهها مطرح شده و در متن مجلس به اين شكل چيزي مورد بررسي قرار نگرفته است. اين طرح ابعاد تخصصي زيادي دارد و تا زماني كه مسير تخصصي خود را در دولت و مجلس سپري نكرده، طرح اين مباحث كمك كننده نيست.
لاريجاني ادامه داد: شايد فعلا نيازي به اين اقدامات نباشد، چرا كه هنوز دولت لايحهي خود را ارايه نكرده و مجلس هم كار تخصصي خود را بر روي آن انجام نداده، چه بسا كه در اين مسير به يك فرمول مشخصي برسيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي، همچنين در پاسخ به سوالي كه به اقدام يكي از مسوولان پارالمپيك و انداختن مدال بر گردن يك ورزشكار اسرائيلي اشاره داشت، گفت: حتما اين موضوع براي مجلس مهم است و زماني كه كميسيون فرهنگي وارد اين موضوع شده و كميتهي ورزشي بر روي آن كار ميكند به اين معناست كه مجلس بر روي اين موضوع حساس است و از ديد مجلس اين مساله مغفول نميماند.
لاريجاني در ادامه اين كنفرانس مطبوعاتي كه با استان قم نيز ارتباط زنده داشت و از اين استان خبرنگاران برخي سوالات را از لاريجاني مطرح ميكردند، در پاسخ به يكي از اين خبرنگاران كه به مصوبه مجتمع فناوري اطلاعات در استان قم اشاره داشت، گفت: در گذشته و در سفر رييس جمهور به قم به اين موضوع توجه شده و با توجه به قابليتهاي اين استان و ظرفيتهايش در زمينهي فناوري و اطلاعات مجتمعي در قم ايجاد شده و مشكلاتي كه بانكها براي دادن تسهيلات به اين طرحها دارند، بايد پيگيري شود، هر چند كه بسياري از طرحها با اين مشكلات مواجهند، اما در كل پيگيري ميشود كه رفع مشكل گردد.
اوضاع غزه نشانگر وضعيت متزلزل رژيم صهيونيستي است
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري كه به محاصره غزه توسط اسرائيل اشاره داشت و موضع ايران را درباره بسته شدن مرزهاي مصر پرسيد، وضعيت غزه را حكايت از يك نوع وحشيگري برخي كشورهاي غربي با كمكهايي كه به رژيم صهيونيستي ميشود، عنوان كرد و گفت: بيش از 1/5 ميليون مردم فلسطين در اين محاصره هستند و اين يك حادثهي كمنظير است. كساني كه شعار حقوق بشر ميدهند در فشار آوردن به يك ملت به راحتي آن را مباح ميكنند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، اين اقدامات را در عين حال نشانگر وضعيت متزلزل رژيم صهيونيستي دانست و گفت: اگر كشوري اقتدار داشته باشد، دست به اين كارها نميزند. نابساماني و آشفتگي درون اين رژيم باعث فرافكني آنها ميشود، كما اينكه در جنگهاي 33 روزه هم شاهد اين قضيه بوديم.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه بايد يك هوشياري در صحنهي بينالمللي به وجود بيايد، به برخي اقدامات كشورهاي اسلامي و موضعگيري آنها نسبت به رژيم غاصب اسرائيل اشاره كرد و گفت: برخي اقدامات كشورهاي اسلامي كه گاهي سكوت ميكنند و گاهي هم اخبار پنهاني كه ميرسد، داد و ستدهايي با اسرائيل دارند، براي آنها در تاريخ نقطه سياهي بيش نميگذارد. در جنگهاي 33 روزه بعضا اخباري ميرسيد كه بعد از پيروزي ملت لبنان و شكست مفتضحانه اسرائيل يك نوع سرافكندگي براي كشورهاي اسلامي به وجود آمده كه از اسرائيل حمايت ميكردند.
به گزارش ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاري كه نسبت به ارتباط مستقيم با قم اظهار گله كرد، گفت: من نمايندهي شهر قم هستم و لذا در شهر قم هم ارتباطمان برقرار است و اينكه مراجع و بزرگان حوزهي علميه به بنده لطف دارند، باعث افتخار است و به قول شما احتياجي هم به اينگونه مانورها نداريم.
مجلس هشتم قابل تضعيف شدن نيست
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه كنفرانس مطبوعاتي، جايگاه مجلس در قانون اساسي را در حدي دانست كه به گفتهي وي مجلس قابل تضعيف شدن نيست.
لاريجاني ادامه داد: حالي كه من در مجلس هشتم ميبينم از جنسي نيست كه دچار پديدهي مظلوميت شود و اين مجلس بلد است كه از حق خود دفاع كند و سخنان خود را به خوبي بيان كند.
وي گفت: رفتار مجلس نشان داد آنجا كه ناراستي و كجي ببيندِ، قدرت راست كردن آن را دارد و اگر سخني را هم به حق ببيند، به حمايت از آن برخاسته كه معناي استقلال هم همين است؛ لذا ما مسير مجلس را روشن ميبينيم.
به اين محاسبه نرسيدهايم كه 30 هزار ميليارد تومان كسري داريم
رييس مجلس شوراي اسلامي، در پاسخ به سوالي كه پرسيد براي رفع تورم با توجه به كسري بودجهي 30 هزار ميليارد توماني چه خواهيد كرد؟ گفت: ما به اين محاسبه نرسيدهايم كه 30 هزار ميليارد تومان كسري داريم و با توجه به گفتوگوهايي كه با دولت داشتيم، اين رقم را تاييد نميكنيم.
درحال كاوش هستيم كه متناسب با شرايط بودجه را تنظيم كنيم
لاريجاني همچنين درباره پايين آمدن قيمت نفت كه سوال خبرنگار ديگري بود، گفت: در مورد تنظيم بودجه در سال گذشته سعي ما بر اين بود كه متناسب با پيشرفت قيمت نفت اين بودجه را تنظيم كنيم و به نحوي بودجه تنظيم شود كه كسري بودجه نداشته باشيم. در اين راستا سياست مجلس اين است كه از طرحها و لوايح تورمزا عبور كند و اين كار را ما براي اقتصاد مفيد ميدانيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي، گفت: تلاش ما براي رونق اقتصادي اين است كه زمينههاي منع محدوديت براي سرمايهگذاري را كاهش داده و از سويي هم جلوي گشادهدستي براي خرج و هزينههاي دولت و يا قواي ديگر را بگيريم؛ لذا در آينده نيز زمان براي تنظيم بودجهاي كه اين وضع را داشته باشد، وجود دارد و در حال كاوش هستيم كه متناسب با شرايط بودجه را تنظيم كنيم.
وي در پاسخ به سوال ديگري از قم كه دربارهي راهكارهاي كاهش طلاق در مجلس پرسيد، به نظام تربيتي اسلامي اشاره كرد و گفت: اين نوع مسايل بايد به يك عادت اجتماعي درآيد و لزومي ندارد كه همهي معارف در كشور به شكل قانون درآيد. در نظام تربيتي اسلام فرهنگسازي اهميت بالايي دارد، هر چند كه در دولت و مجلس روي اين مساله مشغول كار هستيم، اما توصيهمان اين است كه دستگاههايي كه جنبهي فرهنگسازي دارند به اين موضوع بيشتر بپردازند، تا زيست اجتماعي ما منطبق با آداب و سنن اسلامي شود.
بزرگترين دستاورد انقلاب اسلامي در طول 30 سال گذشته مردمسالاري ديني است
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامهي سخنانش در كنفرانس مطبوعاتي كه با حضور نمايندگان رسانههاي مختلف داخلي و خارجي در محل مجلس برگزار شده بود، بزرگترين دستاورد انقلاب اسلامي را در طول 30 سال گذشته مردمسالاري ديني عنوان كرد و ادامه داد: دستاورد انقلاب اين بود كه در كشور استقلال سياسي واقعي به وجود آمد و البته جلوي تكصدايي و يكجانبهنگري كه آمريكا ميخواست حاكم كند، توسط ايران گرفته شد و اين دستاورد بزرگي است.
وي سياست آمريكا را انكار انقلاب اسلامي عنوان كرد و گفت: اين سياستي است كه همچنان آمريكا دنبال ميكند البته به نفسهاي آخر خود ميرسد. امروز توانمنديهاي جمهوري اسلامي ايران در حدي است كه دشمنان از اين سياستها مايوس شدهاند و به اين نتيجه رسيدهاند كه بايد به ايران مسلط به دانش هستهيي كه توانمندي يك بازيگر قوي را در منطقه دارد به نحو ديگري سخن بگويند كه اين نشانگر قوت ايرانيان است.
بايد از همهي ظرفيتها به تناسب استفاده شود
رييس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از اين كنفرانس مطبوعاتي با اشاره به جلسهاي كه فردا(سهشنبه) قرار است به مناسبت روز مجلس با حضور نمايندگان ادوار مختلف مجلس برگزار شود، گفت: تلاش اين است كه در كشور از ظرفيتهاي مختلفي استفاده شود، طبعا سلايق مختلفي در دولتها وجود دارد،اما اين كاستي كه هميشه از همهي ظرفيتها در دولتها استفاده نميشود، در همهي دولتها با فراز و نشيب وجود داشته و اين مسئله اختصاص به امروز ندارد و ما هميشه با اين پديده مواجه بوديم.
لاريجاني اصل استفاده از ظرفيتهاي مختلف در كشور را صحيح دانست و گفت: توانمنديهاي مديريتي كشور در حد خوبي است و بايد از همهي ظرفيتها به تناسب استفاده شود.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبنيبر اينكه آيا نگاه انتخاباتي به طرح تحول اقتصادي در مجلس وجود دارد؟ گفت: در مجلس نظرات متفاوتي دربارهي اين طرح وجود دارد، اما اينكه در صحنهي فكري و سياسي جامعه به اين طرح نگاه انتخاباتي شود را نفي نميكنم و برخي آراء حكايت از اين مسئله دارد، اما در مجلس چنين نگاهي به اين موضوع نداريم. اگر اين طرح مسئلهاي منافع كشور را مدنظر دارد هر زماني كه اجرا شود مفيد است.
كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم نيستم
به گزارش ايسنا، لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه برخي براي انتخابات آينده بحث تشكيل دولت ائتلافي را مطرح ميكنند، نظر شما در اين باره چيست؟ گفت: اينكه در صحنهي رسانهها نظرات متفاوتي مطرح است مربوط به كساني است كه خود را براي انتخابات مطرح ميكنند ضمن آنكه اگر دولتها بتوانند تا آنجا كه ممكن است از اين ظرفيتهاي كشور براي دولت خود استفاده كنند به نفع كشور خواهد بود.
وي گفت: اينكه نظر من در مورد پيدايش دولت ائتلافي چيست، مهم نيست زيرا بنده كانديداي اين انتخابات نيستم و كساني كه ميخواهند در اين امر وارد شوند بايد در مورد اين موضوع نظر داشته باشند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه مصاحبه مطبوعاتي شما به صورت تشريفات رسمي صورت گرفته و تقريبا مانند مصاحبههاي مطبوعاتي احمدينژاد و يا كساني كه ميخواهند كانديداي رياست جمهوري بشوند، است و ما احساس راحتي مصاحبههاي مطبوعاتي قبلي رييس مجلس هفتم را نداريم، گفت: من نميدانم كه چرا شما در جايي كه نشستهايد چنين احساسي نداريد، اما آنگونه كه به نظر مي رسد متهيج هستيد.
امروز همه بايد براي اعتلاي كشور با تمام وجود كار كنند
وي در پاسخ به اين سوال كه اگر به احتمال يك درصد دولت دهم به دست اصلاحطلبها باشد شما چه چهرهاي خواهيد داشت؟ آيا همان علي لاريجاني صداوسيما كه منتقد جناح اصلاحطلب محسوب ميشد خواهيد بود يا علي لاريجاني كه رياست مجلس هشتم را بر عهده دارد و سعي كرده معتدل رفتار كند،گفت: بايد ببينيم وضعيت و شرايط سياسي چگونه است و رفتار كساني كه در راس كشور قرار مي گيرند چگونه خواهد بود اگر رفتار آنها تمركز بر روي منافع كشور و همچنين دلسوزي نسبت به مسائل كشور باشد و به سلامت فكري كشور توجه كنند و مسائل منطقه را مورد توجه قرار دهند مورد حمايت مجلس نيز قرار خواهند گرفت و بنابراين اكنون نميتوان قضاوت كرد. همچنين بايد ببينيم آنها نسبت به صيانت از قانون اساسي و منافع كشور چگونه رفتار ميكنند كه در صورتي كه از قانون اساسي صيانت كنند ما پشتيبان آنها خواهيم بود اما اگر به دنبال درگيري سياسي باشند ما چنين چيزي را براي كشور مفيد نميدانيم ضمن آنكه امروز همه بايد براي اعتلاي كشور با تمام وجود كار كنند و ما پشتيبان چنين دولتي خواهيم بود.
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه بهترين و بدترين قانوني كه در اين 30 سال قانونگذاري به تصويب رسيده است، نظر شما چيست، گفت:بايد يك استفتاء كامل صورت گيرد تا به نتيجه برسيم كه چه قوانيني بهترين و بدترين بوده ضمن آنكه قوانين مختلف از وجوه مختلف تنظيم شده و بايد در عرصههاي متفاوت آن را مورد توجه قرار داد.
وي گفت: البته به نظر من قانون اجرايي شدن اصل 44 قانوني اساسي خوب است، البته نميتوان گفت بهترين است، اما قانون بسيار خوبي است، زيرا اگر به درستي اجرا شود فضاي كسب و كار و اقتصاد كشور بسيار متحول خواهد شد.
وي در مورد بدترين قانون وضع شده در كشور نيز گفت: بايد اجازه دهيد ديگران در مورد آن قضاوت كنند.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه 9 ماه از سال گذشته و قرار بود سال 87 براي مترو استفاده از صندوق ذخيره ارزي تحقق پيدا كند، ضمن آنكه قرار بود شما نامهاي به رييس جمهور در اين باره بنويسيد، آيا نامه شما پاسخ داده شده است و آيا لازم است كه مانند آقاي حدادعادل كه در دورهي قبل نامهاي به مقام معظم رهبري نوشتند و تظلمخواهي كردند، چنين نامهاي شما به مقام معظم رهبري بنويسيد؟ گفت: احتياج به تظلمخواهي نيست مجلس سازوكار مناسب را دارد و كميسيون مربوطه مشغول به بررسي موضوع است تا از ظرفيتها استفاده كند.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه در ابتداي مجلس هشتم قاليباف نامهاي به رييس مجلس نوشته تا بازنگري در قانون شهرداري صورت گيرد، گفت: نامهاي كه نوشته شده در كميسيون عمران مورد بررسي قرار گرفته و قرار شده است با شهرداري و شوراي شهر جلسات مدوني صورت گيرد تا اين قانون به خوبي مورد بررسي قرار گيرد.
سفرهاي استاني ابتكار خوبي است
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني براينكه از سوي فراكسيون اقليت بحث تحقيق و تفحص از سفرهاي استاني رييس جمهور مطرح شده، اين در حالي است كه عدهاي اين سفرها را نقطهي قوت دولت نهم دانسته و برخي آن را سياسي ميدانند آيا اين تحقيق و تحفص از سوي مجلس رابطه مجلس و دولت را خدشهدار نميكند؟، گفت: به نظر بنده نيز سفرهاي استاني ابتكار خوبي است و اينكه دولت با قبول زحمت به استانهاي مختلف سفر ميكند كار بسيارخوبي است.
وي گفت: البته اينكه بخواهند مجلس و نمايندگان براين سفرها نظارت بيشتري داشته باشند، حق مجلس است و آن را نفي نميكنيم، اما به هر حال اين سفرها را مطلوب ميدانم.
لاريجانيهمچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه شنيده شده در فراكسيون اصولگرايان مدلي براي رسيدن به اجماع اصولگرايان در انتخابات رياست جمهوري طراحي شده، گفت: طرحي در فراكسيون اصولگرايان در اين زمينه وجود ندارد و بحثي هم مطرح نشده است.
تورم زائيدهي رفتار اجرايي است
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه شما در مصاحبهتان با يكي از خبرگزاريها عنوان كرديد كه تورم ربطي به مجلس ندارد، اگر از نظر شما چنين است پس دليل اصلي تورم چيست؟ گفت: بحثي كه من مطرح كردم آن بود كه بين قوا تقسيم كار وجود دارد. قوه مقننه وظيفه قانونگذاري و نظارت را دارد و قوه مجريه نيز كار اجرايي را دنبال ميكند و هر كدام از قوا نيز بايد كار خود را به خوبي انجام دهند.
وي گفت: تبعا تورم از سوي مجلس نيست، بلكه زائيدهي رفتار اجرايي است، اما ما تلاش داريم كه در مجلس طرحها و لوايحي كه تورمزا است تصويب نكنيم و به آن طرحها پاسخ مثبت ندهيم.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه عنوان شده شما با آقاي ميرحسين موسوي ديدار داشتهايد،موضوع ديدار شما در چه مورد بوده است؟گفت: من هم اين خبر را شنيدهام كه در رسانهها گفته شده بنده با اقاي باهنر اين ديدار را انجام داديم كه ما چنين ملاقاتي را نداشتيم، البته نميدانم چرا فضاي سياسي كشور نسبت به اين مساله حساس است.
وي گفت: اينكه رجل سياسي با يكديگر ديدار داشته باشند چيز مطلوبي است. بنده با آقاي مسيرحسين موسوي در طول اين سالها بارها ديدار داشتم و زماني كه در دبيرخانه بودم در مورد موضوعات هستهيي گاهي اوقات با ايشان مشورت داشتيم كما اينكه با ساير صاحبنظران نيز ما اين گفتگوها را انجام ميداديم.
وي گفت: من اين گفتگوها را مفيد ميدانم كه مسئولان كشور از اين ظرفيتها استفاده كنند و با نظرات و ظرفيتها مسائل را مورد بررسي قرار دهند.ما از اين ديدارها و گفتگوها با افرادي همچون آقاي ناطق نوري و آقاي كروبي هم داشتهايم و من هيچ منعي در اين زمينه حس نميكنم و آن را مفيد ميدانم.
وي درپاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه زمان قانون ماليات بر ارزش افزوده تا يك ماه ديگر به پايان مي رسد و قرار بوده دولت اين لايحه را به مجلس بياورد نظر شما در اين مورد اين لايحه چيست و آيا تورمزا خواهد بود يا خير،گفت: همان طور كه ميدانيد لايحهي ماليات بر ارزش افزوده بار تورمي ندارد، ضمن آنكه ميزان ماليات در برخي از موارد كمتر شده است.
وي گفت:البته هنوز اين لايحه به دست ما نرسيده است.
توصيه من اين بوده كه با توجه به زمان كوتاه تا پايان دولت، مجلس كمتر از ابزار استيضاح استفاده كند
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه كنفرانس مطبوعاتي با حضور نمايندگان رسانههاي مختلف داخلي و خارجي، ورود زودهنگام به مباحث انتخاباتي را باعث ايجاد برخي چالشها دانست و گفت: بايد منتظر ماند تا اقبال عمومي را نسبت به كانديداهاي انتخابات متوجه شويم تا آن زمان بتوان به قضاوتي در اين زمينه رسيد.
لاريجاني در پاسخ به سوالي در رابطه با استيضاح وزراء و اين اظهارنظر از سوي لاريجاني كه در زمان كوتاه باقيمانده تا پايان دولت تا حد امكان استيضاحي ديگر صورت نگيرد، گفت: توصيه من همواره اين بوده كه با توجه به زمان كوتاه تا پايان دولت، مجلس كمتر از ابزار استيضاح استفاده كند. برداشت شخصي من از قانون اساسي اين است كه اگر در يك وزارتخانه چند تغيير رخ دهد، به معناي چند تغيير نيست. به عنوان مثال اگر در يك دولت نيز هيچ وزيري تغيير نكند، اما مثلا وزير ارتباطات 10 بار تغيير كند، اين به اين معنا نيست كه كل كابينه بايد از مجلس مجددا راي اعتماد بگيرد.
وي ادامه داد: البته اين برداشت شخصي من از قانون اساسي است و در اين دوره معتقدم هر چند در وزارت كشور سه بار تغيير صورت گرفته، اما اين به معناي سه بار تغيير محسوب نميشود و سه بار را بايد يك تغيير در نظر گرفت.
لاريجاني گفت: توصيه من اين است كه در شرايط فعلي تا آنجا كه ممكن است نمايندگان از ساير ابزارهاي نظارتي خود استفاده كنند، هر چند كه استيضاح حق نمايندگان است و اگر اصرار به استيضاح داشته باشند، اين كار صورت ميگيرد، اما با توجه به مجموعه شرايط كشور توصيه من به دوستانم اين است كه اين اتفاق در اين شرايط نيفتد.
بايد در بستر انتخابات سمت و سوي وحدت روي منافع ملي را داشته باشيم
رييس مجلس شوراي اسلامي، در پاسخ به سوال ديگري كه به نامه سناتورهاي خارجي به لاريجاني اشاره داشت، گفت: چندين نامه از سوي برخي سناتورها رسيده است كه حكايت از اين دارد كه ما احساس ميكنيم وقت آن است كه مذاكرات را در مسايل فيمابين با آن كشورها داشته باشيم. البته بايد بدانيم كه حول و حوش چه مواردي ميخواهد مذاكره انجام شود.
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري كه به طرح تشكيل دولت وحدت ملي و استقبال لاريجاني از اين موضوع اشاره داشت، گفت: تا آنجا كه ممكن است بايد در بستر انتخابات سمت و سوي وحدت روي منافع ملي را داشته باشيم و اين فكر پسنديدهاي است. تمركز ذهني سياستمداران روي مولفههاي ملي هميشه كمك كننده است كه به جاي مناقشات بر روي سلايق و ديدگاههاي مشترك تمركز شود.
وي گفت: در اداره مجلس هشتم من عنوان كردم كه به جاي اينكه جريانات مختلف در مجلس به پراكندن نظرات و اختلافات سلايق سياسي بپردازد، ذهن كارشناسي آنها روي موضوعات منافع ملي متمركز شود كه احساس ميكنم دوستان ما در مجلس پاسخ خوبي به اين مساله دادند و به جاي چالشهاي نفسگير سياسي روي مسايل اصلي كشور متمركز شدند. به فرض در موضوع طرح تحول اقتصادي در كميسيون ويژه همهي گروهها حضور دارند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري كه احتمال كانديداتوري وي را در دقايق آخر براي انتخابات رياست جمهوري دهم محتمل دانست، گفت: چارهاي ندارم كه در اين زمينه قوه خيال شما را آزاد بگذارم، اما پاسخ من همان است كه قبلا گفتم.
انتهاي پيام
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
-
گوناگون
پربازدیدترینها