واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: آشنايي با دانشگاه علم و صنعت ايران (1308-)
عالي- همشهري آنلاين:
دانشگاه علم و صنعت ايران در زميني به مساحت 420 هزار متر مربع در شمال شرقي شهر تهران واقع شده است.
هسته اوليه دانشگاه در سال 1308 با هدف ايجاد زمينههاي لازم براي تحصيلات دوره عالي مهندسي در كشور، با نام هنرسراي عالي در خيابان 30تير (قوام السلطنه سابق) تأسيس شد.
در ســال 1336 هنرسراي عــالي بــا تغييراتي بــه محل فعلي دانشگاه صنعتي اميركبير (پلي تكنيك سابق) انتقال يافت و به عنوان انستيتو تكنولوژيك تهران هنرسراي عالي فني، فعاليت خود را ادامه داد.
از سال 1341 بار ديگر اين مؤسسه دستخوش تحولاتي گرديد و به مكان جديد در نارمك (محل كنوني دانشگاه علم و صنعت ايران) انتقال يافت. از اين زمان به بعد هدف اصلي در نظر گرفته شده براي آن تربيت دبير فني براي تأمين كادر هنرستانهاي صنعتي بود.
در سال 1351 هنرسراي عالي به دانشكده علم و صنعت ايران تغييرنام يافت و در نهايت پيش از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357 و با توجه به گسترش و تغييرات كيفي كارگاههاي علمي و آموزشي، از سوي وزارت آموزش عالي به دانشگاه علم و صنعت ايران تبديل شد.
دانشگاه علم و صنعت ايران در بيش از 32 گرايش در مقطع كارشناسي، 66 گرايش در مقطع كارشناسي ارشد و 32گرايش در مقطع دكترا دانشجو ميپذيرد. تعداد اعضاي هيات علمي 374 نفرند كه به تفكيك عبارتند از: 25 استاد، 84 دانشيار، 202 استاديار، 62مربي و يك مربي آموزشيار.
اين دانشگاه داراي امكانات گستردهاي از قبيل: كتابخانه مركزي و 17 كتابخانه اقماري مستقر در دانشكدهها و مراكز تحقيقاتي، مركز انتشارات، مركز كامپيوتر، مركز فناوري اطلاعات، كارگاههاي صنعتي، آزمايشگاههاي متعدد و مجهز آموزشي و پژوهشي و تخصصي و 10 مركز تحقيقاتي ميباشد.
عناوين اين مراكز عبارتند از: مركز تحقيقات سيمان، پژوهشكده سبز، پژوهشكده الكترونيك، مركز تحقيقات مكانيك خودرو، موسسه كامپوزيت، مركز تحقيقات مواد نسوز، آلومينيوم و ريختهگري، مركز تحقيقات معماري و شهرسازي، مركز تحقيقات فناوري اطلاعات(IT )، مركز تحقيقات فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT)، مركز تحقيقات ژئوتكنيك و مركز آموزش الكترونيكي (مجازي ). مركز اخير از بهمن 1383 در سه رشته مهندسي كامپيوتر - نرم افزار، مهندسي فناوري اطلاعات و علوم كامپيوتر دانشجو پذيرفته است.
پژوهشكده سبز
در دانشگاه علم و صنعت ايران علاوه بر وجود سه گروه مستقل آموزشي، فرهنگ و معارف اسلامي، زبانهاي خارجي و تربيت بدني، سه واحد اقماري در اراك، بهشهر و نور، همچنين طرح توسعه دانشگاه در دماوند باپذيرش دانشجو در سه رشته مهندسي مكانيك، مهندسي برق و مهندسي شيمي به صورت فراگير در دست ساخت و گسترش ميباشد.
13 دانشكده دانشگاه علم و صنعت ايــران:
*
دانشكده مهندسي برق
*
دانشكده مهندسي راهآهن
*
دانشكده مهندسي خودرو
*
دانشكده رياضي
*
دانشكده مهندسي شيمي
*
دانشكده شيمي
*
دانشكده مهندسي صنايع
*
دانشكده مهندسي عمران
*
دانشكده مهندسي مواد و متالورژي
*
دانشكده مهندسي مكانيك
*
دانشكده مهندسي كامپيوتر
*
دانشكده مهندسي معماري و شهرسازي
*
دانشكده فيزيك
تمامي اين 13دانشكده در سه مقطع كارشناسي،كارشناسي ارشد و دكتري دانشجو ميپذيرد. تعداد دانشجويان مقطع كارشناسي هفت هزار و ده دانشجو (به انضمام واحدهاي اقماري) به صورت حضوري و 448 دانشجو به شكل مجازي، در مقطع كارشناسي ارشد 3272 دانشجو و در مقطع دكتري 469 دانشجو مشغول به تحصيل ميباشند.
منبع مورد استفاده براي اين مدخل
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]