تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ياد خدا عقل را آرامش مى دهد، دل را روشن مى كند و رحمت او را فرود مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826883353




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ستار هدايت‌خواه در دانشگاه شاهد: *اصلاح‌طلبان ارزشي به اصولگرايان ملحق شوند *تقدم مصالح ملي بر منافع گروهي از اصول اصولگرايان است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ستار هدايت‌خواه در دانشگاه شاهد: *اصلاح‌طلبان ارزشي به اصولگرايان ملحق شوند *تقدم مصالح ملي بر منافع گروهي از اصول اصولگرايان است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در نشستي با عنوان «فرهنگ اصولگرايي، مجلس هشتم و دولت نهم» كه از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه شاهد و در سالن آمفي‌تئاتر دانشكده انساني اين دانشگاه برگزار شد، گفت: در رابطه با اين موضوع دو گونه مي‌توان سخن گفت؛ در يك گونه كه وسيع و گسترده است؛ مفهوم اصولگرايي يعني فرهنگ حاكم بر تفكر و روش اصولگرايي و دوم اين‌كه اصولگرايان در خصوص مسايل فرهنگي جامعه چگونه فكر مي‌كنند.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ستار هدايت‌خواه گفت: چنين مباحث و جلساتي براي تبيين فرهنگ جريان‌هاي مختلف سياسي ضرورت دارد و در استفاده از عناوين اين موضوعات بايد از سوي جريان‌هاي مختلف صداقت و راستگويي وجود داشته باشد؛ چرا كه بايد در مواجهه با مردم باصداقت بود و درست نيست جريان‌هاي مختلف وقتي از اين عناوين استفاده مي‌كنند به درستي آن را تبيين نكنند.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: نارسايي اصلاحات اين بود كه تعريف درستي از اصلاحات ارايه ندادند و تعريف واحدي نداشتند. بنابراين از افراطي‌ترين آنها كه معتقد به فروپاشي نظام بود تا كساني كه قائل به جامعه‌ي مدينه نبي بودند طيف اصلاح‌طلب را تشكيل مي‌دادند. بنابراين اصولگرايي نبايد به اين سرنوشت دچار شود تا هركس از او تعبيري كند.

هدايت‌خواه ادامه داد: اصول و منش و رفتار اصولگرايي بايد در جامعه بروز داشته باشد. البته ادعا نمي‌كنم كه به طور صد در صدي پايندي به اصول اصولگرايي وجود دارد ولي مي‌گويم كه تلاش اين است تا در اين جهت حركت شود.

وي گفت: اولين اصل از اصولي كه در گفتمان اصولگرايي مورد توجه است توحيدمحوري است و توحيدمحوري در نگاه اصولگرايي بحثي صرفا ذهني نيست و ابعاد و زواياي فكري سياسي اجتماعي يك مسلمان بايد همراه با اصل توحيد باشد و همه‌ي مفاهيم با روح توحيدي تفسير و توجيه شود؛ چرا كه بسياري از كساني كه در فهم مسايل دچار عيب مي‌شوند علت آن عدم فهم درست از توحيد است.

نماينده‌ي دوره هفتم و هشتم مجلس شوراي اسلامي اصل ديگر اصولگرايي را پيوند ميان دنيا و آخرت دانست و تصريح كرد: در نگاه اصولگرايي تفكيكي ميان دنيا و آخرت وجود ندارد.هر دو حقيقتي هستند كه يكي ظاهر و ديگري باطن است و در واقع تجلي ظاهر، آخرت است. بنابراين در نگاه اصولگرايي هيچ كاري صرفا دنيوي تلقي نمي‌شود و هر كاري حتما بازتاب اخروي خواهد داشت. بنابراين هر برنامه‌اي ضمن اين‌كه دستاورد دنيوي دارد، نتايج اخروي نيز دارد و هيچ فعلي دنيوي و يا اخروي صرف نيست.

هدايت‌خواه، عينيت ديانت و سياست را اصول ديگر اصولگرايان دانست و گفت: اين بحث عبارت مشهور آيت‌الله مدرس بود كه دهم آذر نيز به مناسبت شهادت او روز مجلس نامگذاري شد.

وي اضافه كرد: اين سخن فقط از زبان مدرس ابداع نشده؛ بلكه مدرس حقيقت تفكر اسلامي را در اين عرصه بيان كردند. در روزگاري كه عده‌اي تلاش مي‌كردند اين نوع سياست را دو حوزه‌ي جدا از هم تلقي كنند.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در تعريف دين گفت: دين برنامه‌ي زندگي بشر در تمام حوزه‌هاست و سياست نيز توجيه امور جامعه بر اساس حق و عدل است و در جهت رسيدن به رشد و كمال كه اين تعريف همراه با نگاه توحيدگرايانه است. پس اگر سياست را براي قدرت تعريف كرده‌اند، در اين تعريف نگاه توحيدي وجود ندارد.

هدايت‌خواه اصل ديگر را ولايت‌مداري معرفي كرد و اظهار كرد: در عرصه‌ي سياسي، تفكر اصولگرايانه معتقد است واقعيت، تجلي عيني و عملي تفكر ديني است و هم تفكر سياسي، و ولايت جلوه‌ي ربوبيت الهي است و هم‌چنين شاخص حركت جامعه‌ي اسلامي در عرصه‌هاي مختلف ولايت‌مداري است تا شياطين نتوانند با خط خطي كردن مسير، انسان‌ها را دچار سردرگمي كنند، به‌ويژه براي قشر جواني كه به تازگي قصد ورود به اين عرصه‌ها را دارد.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در تفكر شيعي، شاخص حركت افراد و گروه‌ها را ولايت مي‌دانند كه فردي كه جلوتر يا عقب‌تر از ولي حركت كند به نتيجه نمي‌رسد و تنها ملازم ولي است كه به مقصد نهايي مي‌رسد. در نتيجه به حكم عقل، آگاه‌ترين و پايبندترين فرد به اصول به عنوان مجري و رهبر جامعه بايد مطرح شود.

وي اضافه كرد: در تفكر شيعي، آگاه‌ترين فرد به اصول الهي، پيامبر و بعد از او امام معصوم و در عصر غيبت، آگاه‌ترين فرد را كه اصطلاحا فقيه مي‌نامند است و هم‌چنين پايبندترين فرد، عادل ناميده مي‌شود. پس فقيه عادل بايد در جامعه‌ي مبتني بر ارزش توحيدي ولي و رهبر جامعه باشد.

نماينده‌ي دوره هفتم و هشتم مجلس شوراي اسلامي گفت: اصل ديگر، عدالت‌گستري است كه بر اساس مباني دين و قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران تحقق عدالت و قسط در جامعه جزو اهداف بلند حكومت ديني و الهي است و تاكيد بر عدالت‌گستري به معناي درست و در تمام حوزه‌ها از جمله سياسي با توزيع قدرت، اقتصادي با توزيع ثروت و فرهنگي با توزيع امكانات اتفاق مي‌افتد.

هدايت‌خواه تصريح كرد: در معناي درست عدالت، آزادي ذيل عدالت است و يكي از حقوق مسلم انسان‌ها آزادي است. بنابراين اگر عدالت به معناي درست تحقق يابد خواه ناخواه آزادي نيز به وجود مي‌آيد، اما آزادي بدون عدالت يعني فراهم شدن فرصت براي صاحبان قدرت و ثروت.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي اصل ديگر را كارآمدي دين و الگوهاي ديني و بومي در اداره‌ي جامعه دانست و گفت: بر اساس نگاه اصولگرايانه به هر حال خداي حكيم براي اداره جوامع بشري برنامه‌هايي دارد كه اگر بتوانيم آن برنامه‌ها را درست عمل كنيم هم دنيا و هم آخرت ما آباد خواهد شد. بنابراين اصول‌هاي ديني چون مبتني بر نيازهاي واقعي است بهتر جواب مي‌دهد و ديگر در جامعه تنش ايجاد نمي‌شود. در دوره‌ي اصولگرايي حركت‌هايي براي الگوسازي شكل گرفته است كه اما در گذشته نوعي خودباختگي در مورد الگوهاي وارداتي وجود داشت كه الان باعث بروز مشكلات ريشه‌اي شده است.

وي تصريح كرد: تقدم مصالح ملي بر منافع گروهي از اصول ديگر اصولگرايان است كه به جد بر آن تاكيد دارند. به طور مثال در حركتي كه در جريان كوي دانشگاه شكل گرفت شاهد بوديم برخي گروه‌ها در راستاي رسيدن به اهداف خود از اين ماجرا حمايت كردند اما جريان اصولگرا در مجلس هفتم و دولت نهم در رابطه با مصرف سوخت در كشور كه سال‌ها بود بايد بررسي مي‌شد علي‌رغم اين‌كه يك سال به انتخابات مجلس هشتم باقي مانده بود و تصميم‌گيري در رابطه با اين موضوع مي‌توانست بر انتخابات تاثير گذارد با توجه به مصالح عمومي، اين تصميم گرفته شد تا علي‌رغم اين‌كه ممكن باشد جرياني موقتا در عرصه‌ي كشور نباشد؛ بر ملت هزينه وارد نشود اما شاهد بوديم كه باز مردم به اين جريان اقبال نشان دادند. از ديگر موارد نيز مي‌توان به طرح تحول اقتصادي، هدفمند كردن يارانه‌ها و خصوصي‌سازي و آزادسازي اقتصاد اشاره كرد.

نماينده‌ي دوره هفتم و هشتم مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اصل تقدم اهداف فرهنگي بر ساير اهداف نيز از ديگر اصول است كه برخلاف برخي ديدگاه‌ها اصولگرايان معتقدند توسعه‌ي اقتصادي يا سياسي مقدم بر فرهنگي نيست و اهداف فرهنگي اصل است و تحقق آنها بر ساير اهداف برتري دارد؛ چرا كه انقلاب اسلامي نيز اهداف فرهنگي داشته است. هم‌چنين استكبارستيزي از ديگر اصول است كه مورد تاكيد اصولگرايان قرار گرفته كه از جمله مصاديق آن ايستادگي در برابر آمريكا و همراهان او و هم‌چنين از جمله ايستادگي در رابطه با حق انرژي هسته‌يي به عنوان منافع ملي كشورمان است.

هدايت‌خواه تصريح كرد: حمايت از مستضعفان عالم از ديگر اصول است كه بر اساس نگاه انساني و ديني، اين اصل مورد تاكيد اصولگرايان قرار گرفته است. هم‌چنين مردم‌گرايي و خدمت بي‌منت به مردم از جمله اصول اصولگرايي هستند كه با شعار مردم‌سالاري دادن و مردم‌سواري كردن تفاوت مي‌كند. يعني قائل به اين باشيم حكومت ديني بدون راي مردم تحقق و تداوم پيدا نمي‌كند و توانمند نخواهد بود كه در اين زمينه خدمات بسيار و حضور دولت نهم در ميان مردم حاكي از جدي بودن اين شعار است.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: اصل حرمت و كرامت انسان‌ها نيز بر اساس نگاه درست اصولگرايي از اصول مطرح است و انسان‌ها داراي حرمت و كرامت هستند و به‌ويژه انسان‌هاي مومن از كرامت افزون‌تري برخوردار هستند. البته ادعا نمي‌كنيم كه اين اصول به طور كامل عملي شده‌اند، اما اميدواريم با انگيزه‌هاي خالص الهي كه وجود دارد به تحقق آنها دست يابيم.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) هدايت‌خواه در ادامه‌ي اين جلسه در پاسخ به پرسشي در رابطه با انطباق احزاب اصولگرا با فرهنگ اصولگرايي گفت: به هر حال در ميان جريان اصولگرايي طيف‌هاي متعددي وجود دارد كه هركدام در درجه‌ي اصولگرايي‌شان شدت و ضعف وجود دارد اما در اصول اصلي اشتراك دارند و تنها ممكن است در پايبندي به اصول، ضعف‌هايي وجود داشته باشند. بنابراين علت به وجود آمدن طيف‌ها نيز به همين دليل است.

هدايت‌خواه در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به اين‌كه يكي از اصول اصولگرايي را ترجيح منافع ملي بر منافع گروهي دانستيد، در مورد اصولگرايان مجلس هفتم و جريان راي اعتماد به پورمحمدي با توجه به پيشنهاد حق انتخاب استانداران توسط نمايندگان چه توجيهي داريد؟ گفت: وقتي از اين صحبت كردم به اين معنا نيست كه تك تك افراد به آن عمل مي‌كنند بلكه در مجلس هفتم و هشتم ممكن است افرادي باشند كه خود را جزو اصولگرايان بدانند اما در رفتار به اصول آن پايبند نباشند. بنابراين اين‌كه مجلس از پورمحمدي چنين انتظاري را داشته اين‌طور نبوده و اين روحيه‌ي حاكم بر مجلس نبوده است.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: با توجه به اين‌كه آن روز اين پيشنهاد در مجلس آن‌قدرها هم پررنگ مطرح نشده بود، چه بسا اگر كساني كه به اين پيشنهاد پي مي‌بردند و مي‌فهميدند پورمحمدي با اين شرط وزير كشور شده است راي نمي‌دادند. اما اين‌كه وزير كشور در انتخاب استانداران با نمايندگان مشورت كنند امري طبيعي است و مي‌تواند در اين زمينه‌ها از نظرات مشورتي نمايندگان استفاده كند اما با در نظر گرفتن منافع ملي بايد تصميم نهايي را خودش بگيرد. گرچه به نظر برخي ديگر اين‌چنين نيست. مثلا آقاي محصولي گفت حتي در انتخاب بخشداران نظر نمايندگان را اعمال نمي‌كنم.

وي هم‌چنين در پاسخ به اين پرسش كه نظر شما در مورد كردان چيست؟ آيا او اصولگراست و يا اصولگرانما؟ گفت: كردان تمام شد و رفت. در موردش بحث نكنيد و به مرده لگد نزنيد. اما بايد بگويم اصولگرايي رويه‌ي حاكم بر جريان است و ممكن است در اين جريان افرادي باشند كه چندان تقيدي نداشته باشند. ما از همان ابتدا كه كردان معاون امور مجلس در بخش صدا و سيما بود به معناي واقعي او را اصولگرا و هم‌چنين برخي روش‌هاي آن را اصولگرايانه نمي‌دانستيم.

نماينده‌ي دوره هفتم و هشتم مجلس شوراي اسلامي در مورد آن‌چه سكوت لاريجاني و نتيجه‌ي آن كه راي آوردن كردان بود، سوال شد توضيح داد: سكوت لاريجاني به معناي تلاش او براي راي آوردن كردان نبوده است و لاريجاني شب قبل از جلسه‌ي راي اعتماد، جلسه‌اي هفت نفره تشكيل داد و با كردان و رحيمي و احمدي‌نژاد تماس گرفت و گفت فردا كردان به مجلس نيايد و انصراف دهد. بنابراين تصور مي‌كنم بر اساس توصيه‌اي كه داشته است به كردان راي نداده باشد.

هدايت‌خواه در جواب اين پرسش كه با توجه به وضع موجود در انتخابات رياست جمهوري، اصولگرايان و يا اصلاح‌طلبان كدام موفق خواهند شد؟ گفت: تجربه نشان داده مردم ايران قابل پيش‌بيني نيستند. بايد ببينيم شرايط چگونه مي‌شود اما اعتقاد دارم اگر اصولگرايان اين روش را حفظ كنند و دچار تشتت نشوند قاعدتا مردم با توجه به عملكردهاي احمدي‌نژاد به ايشان راي مي‌دهند مگر اين‌كه اتفاقات ديگري بيافتد. در اين رابطه مي‌توان به خدمات دولت و ارتباط نزديك احمدي‌نژاد با مردم و مجموعه اقدامات دولت در خدمت‌رساني به مردم اشاره كرد و حتي مي‌توان گفت تا اين اندازه خدمات در هيچ دولت قبلي نبوده و در دولت‌هاي آينده نيز نخواهد بود. هم‌چنين سفرهاي استاني نيز مصداق عدالت‌محوري دولت است كه با حضور در هر استان متناسب با شرايط آن كارهاي بزرگي انجام شده است. پس با توجه به مجموعه اقدامات ذكر شده فكر مي‌كنم با اقبال خوبي مواجه شود.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در جواب اين سوال كه آيا اصولگرايان و اصلاح‌طلبان دو گروه روبه‌روي هم هستند، توضيح داد: ما در طيف اصلاح‌طلبان هم جريان‌هاي مختلفي مي‌بينيم كه برخي صد در صد مقابل اصولگرايي هستند و آنها قائل به سكولاريسم و نفي اصول ولايت فقيه هستند و قانون اساسي را مورد خدشه قرار داده‌اند اما در ميان آنها طيف‌هاي اصلاح‌طلب نزديك به اصولگرايي نيز وجود دارد كه آنها را مقابل خود نمي‌دانيم بلكه رقيب خود به حساب مي‌آوريم و اگر راه خود را از جريان افراطي جدا كنند چه بسا مورد اقبال جامعه نيز قرار بگيرد.

وي پس از طرح اين پرسش كه با توجه به اصول منطقي اصولگرايان كه ذكر كرديد، علت مخالفت اصلاح‌طلبان با اصولگرايان چيست؟ تصريح كرد: نبايد همه‌ي اصلاح‌طلبان را در يك حد ديد و اصلاح‌طلبان ارزشي هم وجود دارند كه به اصولگرايي نزديك هستند و اختلاف نظرها تنها در روش‌هاست و در برخي موارد نيز در تقدم و تأخر مباني با اختلاف نظر مواجه هستند. مثلا اين‌كه توسعه‌ي سياسي مقدم است و يا فرهنگي و اقتصادي و گاهي هم ذهنيت‌هاي گذشته و مسايل شخصي در اين زمينه تاثيرگذار است اما اميدواريم اصلاح‌طلبان ارزشي، دسته‌ي افراطي خود را به كلي ترك كنند و به اصولگرايان ملحق شوند.

نماينده‌ي دوره هفتم و هشتم مجلس شوراي اسلامي در جواب اين پرسش كه اگر دولت دهم اصلاح‌طلب شود آيا مجلس هشتم اصولگرا با آن همراهي مي‌كند؟ توضيح داد: مجلس به هر حال به وظايف قانوني خود عمل مي‌كند و اصل كار مجلس اين است كه با دولت تعامل سازنده داشته باشد و به خاطر منافع گروهي، منافع ملي را به خطر نيندازد. البته طبيعي است كه به خاطر وجود اختلاف‌ها تنش‌هايي به وجود آيد اما هر دولتي كه روي كار آيد مجلس بايد با آن تعامل داشته باشد.

هدايت‌خواه در جواب اين سوال كه چند درصد مصوبات مجلس فرهنگي و چند درصد اقتصادي بوده است؟ گفت: اعتقاد داريم فرهنگ نياز به مصوبه ندارد؛ چراكه فرهنگ را امري دستوري نمي‌دانيم و بيشتر نيازمند بسترسازي است چون ما در عرصه‌ي فرهنگ خلاء قانوني نداريم و خلاء نظارتي وجود دارد كه در اين زمينه اقدام كرده‌ايم. به طور مثال يكي از مصاديق آن نوع توجه به بودجه‌ي فرهنگ است كه با شروع كار مجلس اين بودجه ‌٥/١ درصد بودجه‌ي عمومي كشور بود اما در حال حاضر با اجرايي شدن آخرين مصوبه‌ي مجلس هفتم اين بودجه ‌٤ درصد بودجه‌ي كشور را تشكيل مي‌دهد.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: در بعد نظارتي هم سه تحقيق و تفحص به انجام رسانده‌ايم كه عبارتند از سازمان ملي جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد، مركز مشاركت امور زنان كه امروز امور زنان در خانواده ناميده مي‌شود و با توجه به اين‌كه در قانون‌گذاري اصل بر لايحه است كه دولت مي‌دهد، طرح دادن به وسيله‌ي نمايندگان بر اساس اصلي از قانون اساسي محدود مي‌شود. البته طرح‌هايي مثل قانون تسهيل ازدواج، ساماندهي مد و لباس، اجراي منشور حقوق زن مسلمان و ... را داشته‌ايم كه گرچه در حد انتظار نبوده چرا كه بسترهاي ذهني‌اش فراهم نيست و مطالبات مردم كمتر فرهنگي است و به تعبير مقام معظم رهبري، فرهنگ هنوز از مظلوميت رها نشده است.

وي در جواب اين پرسش كه با توجه به اين‌كه دولت موفق، دولتي است كه مشكلات مردم از جمله تورم و بيكاري را برطرف كند، دولت نهم را تا چه اندازه موفق مي‌دانيد؟ اظهار كرد: با توجه به اين‌كه نظام اقتصادي حاكم بر كشور، غيرديني و غيربومي است يعني از سيستم‌هاي اقتصادي وارداتي استفاده مي‌شده، دولت تلاش كرده سيستم را بازسازي كند كه اين موضوع با تب‌هايي مواجه خواهد شد؛ چرا كه دولت مي‌خواهد اقتصاد دولتي را به غيردولتي تبديل كند. بنابراين ما در مرحله‌ي گذار از اقتصادي هستيم كه ميراث الگوهاي ناكارآمد گذشته بوده است و شكل‌گيري آن زمان‌بر است.

نماينده‌ي دوره هفتم و هشتم مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: در مورد بيكاري در بهار ‌٨٤ نرخ بيكاري بيش از ‌١٢ درصد بوده است كه در حال حاضر بين ‌٩ تا ‌١٠ درصد است. در مورد نرخ تورم نيز عوامل بسياري دخيلند كه از جمله تلاش‌هاي جريان‌هايي بوده است كه مي‌خواستند جريان اصولگرايي را شكست دهند كه به مصاديق آن اشاره نمي‌كنم. پس دليل ناكارآمدي نبوده است و نيازمند زمان هستيم.

هدايت‌خواه در جواب اين سوال كه موفق‌ترين رييس‌جمهور اصولگرا كيست؟ گفت: احمدي‌نژاد. البته من با زماني مقايسه مي‌كنم كه سيستم اجرايي ما به معناي واقعي در دست رييس‌جمهور است؛‌ چرا كه در زمان رياست جمهوري مقام معظم رهبري سيستم نيمه تشريفاتي بود و نخست وزير تصميم‌گيري اجرايي را بر عهده داشت اما با تغيير قانون اساسي، احمدي‌نژاد موفق‌ترين رييس جمهور اصولگراست.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در جواب اين سوال كه با توجه به مطلب روز گذشته‌ي روزنامه‌ي كيهان در مورد كانديداي اصولگرايي، آيا اصولگرايان در پي كانديدايي غير از احمدي‌نژاد هستند؟ گفت: معنا اين نيست كه دنبال فرد ديگري هستند و تا الان احمدي‌نژاد مطرح است كه نبايد تضعيف شود، اما بايد با يك ساز و كار درست تصميم‌گيري شود و اميدواريم احمدي‌نژاد به عنوان كانديداي مطرح معرفي گردد. بنابراين اصولگرايان بايد اتفاق نظر را حفظ كنند و تصميم بگيرند.

وي در مورد علت راي ضعيف محصولي گفت: اين موضوع علل مختلفي داشت كه از جمله مي‌توان به جريان اقليت مجلس كه كلا مخالف بودند، برخي مسايل حاشيه‌اي كه پيش آمد و در تصميم نمايندگان اثر داشت، احساسي كه نمايندگان شمال كشور در سفرهاي استاني اخير داشتند و تصور شد به آنها اهانت شده است، برخي كساني كه طرفدار پر و پا قرص كردان بودند و راي ندادند، اظهارنظر مشاور رييس‌جمهور و هم‌چنين مسايل حاشيه‌اي كه در مورد شخص محصولي مطرح شد اشاره كرد كه باعث شد برخي به حجت شرعي نرسند كه راي دهند اما به هر حال محصولي وزير شده است.

نماينده‌ي دوره هفتم و هشتم مجلس شوراي اسلامي در جواب اين سوال كه با توجه به صحبت‌هاي احمدي‌نژاد در مورد آوردن نفت بر سر سفره‌هاي مردم، علت تورم ‌١٠٠ درصدي فعلي چيست؟ گفت: اولا احمدي‌نژاد گفته است هيچ جا نگفته‌ام نفت بيايد سر سفره‌هاي مردم. دوما تورم ‌١٠٠ درصدي نيست و حدود ‌٢٣ درصد است و هم‌چنين تورم علت‌هاي مختلفي دارد كه به آن اشاره كردم از جمله وضع جهاني، تحولات اقتصادي كشور، بعضي اقداماتي كه دولت ناگزير به انجام آنها بوده مثل افزايش بودجه‌ي عمراني كشور، كارشكني‌هايي در داخل و اقداماتي كه با انگيزه‌ي خاص انجام مي‌شد از جمله يك بانك خصوصي كه هزار ميليارد تومان در حوزه‌ي مسكن تزريق كرد و هم‌چنين عدم نظارت قوي دولت كه بر اين موضوع تاثير داشت و در مورد اين‌كه نفت در زندگي مردم اثر داشته بايد بگويم اقداماتي كه انجام شده از جمله رفتن گاز به روستاها، ايجاد جاده و مدرسه در آنها از جمله شواهد اين موضوع است و مجموعه اقدامات عمراني دولت كه چشمگير نيز بوده همگي نتايج درآمد نفت بوده است.

هدايت‌خواه در جواب اين پرسش كه اگر اصولگرايان به تقدم منافع ملي بر منافع گروهي اعتقاد دارند پس كردان؟ مشايي؟ گفت: كردان را كه اصولگرايان بر همان اصل در كمتر از ‌٢ تا ‌٣ ماه عوض كردند كه اگر مي‌خواستند مثل برخي جريانات ديگر عمل كنند تا پايان دولت وبال گردن بود. به طور مثال در دولت گذشته هيچ‌گاه از طرف رييس دولت و مجلس اصلاح‌طلب در اين زمينه‌ها اقدام نشد.

مخبر كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: نوع عكس‌العمل در مقابل مشايي نيز تا به حال نشان داده است كه مجلس تعارف ندارد. گرچه برخي در اين زمينه طرح انحلال سازمان ميراث فرهنگي را دادند اما من با اين طرح موافق نبودم و به نظرم بايد از راه درست وارد شد.البته منظور اين نيست كه همه كساني كه موسوم به اصولگرايي هستند را معصوم مي دانيم و خود ما هم از جمله انتقاداتي كه به آقاي رئيس‌جمهور داريم ،ضمن اينكه او را اصول گراي پرتلاش مي دانيم اما معصوم نيست و ضعفها و خطاهايي دارد كه يكي از آنها نوع حمايت ايشان از كردان و مشايي بوده است.

انتهاي پيام
 دوشنبه 11 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن