واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قائممقام وزير علوم : *در دانشگاهها بايد تضارب آرا موجود باشد *نميتوان دانشجو را از برخورد با تفكرات مختلف به دور داشت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
قائممقام وزير علوم گفت: برخي در سطح دانشگاهها به گونهاي در مورد مساله 16 آذر رفتار كردند كه بعضي از دانشجويان تازه وارد، تصورشان اين بوده كه اين واقعه بعد از انقلاب رخ داده است.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، دكتر حسيني، قائممقام وزير علوم در جلسه هفتگي انصار حزبالله با موضوع «واكاوي جريانهاي فعال در دانشگاهها» گفت: بايد با تاسي از مولا علي(ع) وظايف خطيري كه بر عهده ماست را به انجام رسانده و از اين فرصت تاريخي كه به دست نيروهاي متعهد و ارزشي و متدين قرار گرفته، استفاده كنيم و فرصتسوزي نباشد و نه تنها براي جامعه ايران بلكه براي خيلي از افرادي كه در سراسر دنيا مشتاق هستند يك حكومت و يك نظام الگويي را داشته باشيم، اين ميسر نخواهد شد؛ مگر اين كه هر كسي به سهم خودش در اين زمينه فعاليت كند.
وي ادامه داد: اين بار تنها بر دوش مديران نيست؛ بلكه بر دوش همه اقشار جامعه است به ويژه نيروهاي متعهد، متدين، دلسوز، نقش بسيار موثري را ميتوانند در اين مورد ايفا كنند.
وي گفت: متاسفانه گاهي اوقات فضاي سياسي كشور يا دانشگاه به گونهاي فضاسازي مي شود كه نقاط قوتي كه ميتوان از آنها بهرهبرداري درستي كرد را برخي ميآيند و به نفع خود، آن اهداف را به كار ميبرند مثلا در واقعه 16 آذر مساله را به گونهاي ترسيم كردهاند كه برخي دانشجويان تازه وارد تصورشان اين است كه بعد از انقلاب اين واقعه رخ داده است و نظام اسلامي ما تعدادي از دانشجويان را مورد حمله قرار داده؛ در حالي كه 16 آذر بيش از 50 سال گذشته در سال 32 رخ داده است و اين گونه بوده است كه بعد از كودتاي 28 مرداد در آن فضاي اختناق موجود در جامعه كه برخي فكر ميكردند دانشگاه را نيز در اختيار خود دارند معاون اول رييسجمهور آمريكا، نيكسون را براي ديدن ثمره پيروزي كودتايي كه برايش دلارهاي بسياري خرج كردهاند را ببيند و اينجا ميخواستند كه يك دكتراي افتخاري به وي بدهند، در چنين فضايي دانشجويان احساس مسووليت كرده و در مقابل آنان ايستاده و اعتراض ميكنند.
حسيني با بيان اين كه اين يك مساله واضح و روشن است، گفت: اما اگر در محيطي آگاهي و بصيرت نباشد يك مساله ميتواند عليه يك جريان صحيح و اصيل مورد استفاده قرار بگيرد و در اين ميان نياز است كه مخصوصا دانشجويان متعهد، به گفتن اين مطالب در دانشگاهها بپردازند.
حسيني گفت: بسياري مواقع مشكلاتي كه ما با آنها برخورد مي كنيم به دليل آن است كه مخالفان ما ميآيند و از جهل و ناآگاهي افراد بهره ميگيرند پس در دانشگاهها بايد فضاي تضارب آرا و افكار موجود باشد و نميتوان با ايجاد فضايي گلخانهاي دانشجو را از برخورد با تفكرات مختلف به دور داشت، زيرا وي ميخواهد كه در آينده مديري در سطح جامعه باشد كه در آن محيط، همه جرياناتي كه موجود هستند نميتوانند موافق آن باشند، پس بايد اين دانشجو بتواند با انواع نظرات مواجه شود و گليم خود را از آب بيرون بكشد، اما بايد در نهايت دانشجو بتواند مسير درست را تشخيص دهد و اين ممكن نيست مگر اين كه ما فعال باشيم و در غير اين صورت دانشجو به فردي خموده تبديل خواهد شد و در سطح دانشگاهها با فضايي بسته، ركود رخ خواهد داد كه اين به زيان ماست و باعث بيتفاوتي ميان دانشجويان و عدم موثر بودن آنها در فضاي جامعه ميشود.
وي اظهار كرد: دانشجويان مسلمان و متعهد بايد تلاش بسياري داشته باشند تا حقايق را بيان كنند. ما تاكنون دو حادثه تاثيرگذار در سطح دانشگاهها با حضور دانشجويان داشتهايم كه چه در ايران و چه در خارج از ايران تاثيرگذار بوده كه آن دو حادثه 16 آذر پيش از انقلاب و 13 آبان بعد از انقلاب ميباشد كه هر دو ضد استكباري وضد آمريكايي بوده و اگر اينها را نتوانيم خوب تبيين كنيم اين يك ضعف است.
وي با بيان اين كه در اين مورد ميتوان به واقعه 13 آبان اشاره كرد، گفت: كساني بودند كه مي خواستند اين واقعه را به نفع خود تبليغ كنند و اينها كساني بودند كه اين حركت را اشتباه ميپنداشتند ولي ميخواستند خود را طلايهدار گراميداشت اين روز معرفي كنند كه اين از ضعف افراد متعهد بود كه آنها ميخواستند اينجا ميداندار باشند، اما حال ميبينيد با فعالتر شدن دانشجويان خيلي از مسايل روشن ميشود.
حسيني با بيان اين مطلب كه قبل از 15 خرداد و حتي سالهاي نزديك به انقلاب حركتهاي اسلامي در دانشگاهها قوي نبوده و در دورهاي چپها و ماركسيستها در اين فضا فعالتر بودهاند، گفت: با نهضت امام (ره) نيروهاي متعهد، حضورشان فعالتر شده است كه پس از آن هم در دوران دفاع مقدس و در مقاطع مختلف حضور خود را در سطح جامعه نشان دادهاند.
وي گفت: يكي ديگر از تشكلها كه در سطح دانشگاهها فعال است جنبش عدالتخواه دانشجويي است كه در بعضي از دانشگاهها به وجود آمده است و كساني هستند كه عدالتخواهي محور فعاليتشان است كه ميتوان گفت اينها انشعابي از بسيج هستند كه قبلا در بسيج فعال بودهاند ولي حال تحت يك تشكل ديگري فعاليت ميكنند كه به زعم بعضيها حركتهاي تندي هم داشتهاند.
وي ادامه داد: بايد در اين زمينه گفت در بحثي كه مقام معظم رهبري خطاب به تمامي دانشجويان ميگويند شما خيلي روي مصاديق بحث نكنيد و بحث عدالتخواهي را فراتر از اين مسايل ببينيد و يا ميفرمايند غالبا دانشجويان داراي صفاتي چون صداقت، حسن نيت به اين معني كه نفع شخصي خود را در نظرنمي گيرند و صراحت لهجه هستند كه اين نقطه قوتي براي آنان است و البته همانطور كه مقام معظم رهبري نيز فرمودهاند دانشجويان به گونهاي رفتار مي كنند كه اگر در موردي تشخيص بدهند كه در جايي اشتباه كردهاند از اشتباه خود برميگردند كه اگر اين روحيه در همه افراد باشد خيلي از مشكلات كاسته خواهد شد؛ به اين ترتيب ميتوان گفت كه در ميان نيروهاي ارزشي هم ميتواند برخي تندرويها باشد كه اگر بعدا فهميدند بايد به اصلاح آن بپردازند.
حسيني اظهار كرد: جامعه اسلامي دانشجويان نيز از جمله تشكلهاي دانشجويي در سطح دانشگاههاست كه به عنوان يك تشكل در قالب يك اتحاديه در چارچوب ولايت و رهبري به فعاليت ميپردازد.
وي گفت: اتحاديه انجمنهاي اسلامي مستقل در دانشگاهها يكي ديگر از تشكلهاي دانشجويي است كه در چارچوب نظام حركت ميكند و جداي از انجمن اسلامي تحت عنوان تحكيم وحدت است كه در حال حاضر حدود 40 درصد در دانشگاهها حضور دارد.
وي اظهار كرد: انجمنهاي اسلامي دانشجويان تحت عنوان تحكيم وحدت كه انشعابات گوناگوني نيز دارند از ديگر تشكلهاي موجود در فضاي دانشجويي كشور است كه داراي طيفهاي متفاوتي است از جمله طيف شيراز كه اين طيف در چارچوب نظام حركت ميكند ولي اشكالاتي هم به طور طبيعي دارند و اين گونه نيست كه هميشه با ديگر تشكلها مواضع يكساني داشته باشند و اين طيف بعضا به مواضعي كه نيروهاي افراطي وابسته به اين تشكل دارند اعتراض دارند. طيف تحكيم وحدت علامه از انشعابات ديگر اين تشكل مي باشند كه خود نيز انشعاباتي دارد از جمله طرفداران مشاركت ، اعتماد ملي، مجاهدين انقلاب، نهضت آزادي و گروههاي افراطي كه بعضا با خارج از كشور نيز ارتباط دارند. اين گروه آخر افرادي چون علي افشاري و... را شامل ميشود كه رفتند آمريكا و ارتباطاتي هم با آنها دارند و اتفاقاتي چون كوي دانشگاه ، به سردمداري اين گروههاي افراطي با اين افراد است. برخي از اينها گروههايي هستند كه اصل نظام را هم قبول ندارند كه خيلي از اينها حتي حاضر نيستند در چارچوب مقررات عمل كنند و خود را برتر از اين مسايل ميدانند و به دنبال مساله آفريني هستند تا بتوانند جو دانشگاه را به هم بريزند و براي خود مرزي قائل نيستند. به طور مثال ميتوان به واقعه اي در مدتي قبل در دانشگاه سيستان و بلوچستان اشاره كرد كه دانشجويي خودزني كرده و ميگويند كه اين به خاطروجود ناامني در دانشگاهها است.اين در حالي است كه دوربينهايي كه در آن مكان و در برخي از مكانهاي ديگر نصب شده است اين واقعه را ضبط كرده بودند و بايد به آنهايي كه از نصب اين دوربينها ناراحت بودند گفت كه آن را كه حساب پاك است از محاسبه چه باك است و با استفاده از اين دوربينها توانستيم به واقعيت قضيه پي ببريم.
وي افزود: از اين دوربينها ميتوان در مسايل امنيتي و رفع برخي از مشكلات استفاده كرد و در نهايت به وسيله اين دوربين توانستيم پي به اين مطلب ببريم كه درخودسوزي كه در اين مساله انجام شده بود عمدي وجود داشته است. ولي برخي از سران اين تشكلهاي ياد شده اصرار در به آشوب كشاندن فضاي دانشگاه داشتند تا بتوانند از آن بهرهبرداري كنند. برخي از اين افراد به اين دليل كه ديگر نميتوانند با طرح مسايل سياسي در سطح دانشگاهها برخي از دانشجويان را به سمت خود جذب نمايند هم اكنون روي به طرح مسايل صنفي آوردهاند تا بتوانند از طرح آنها بهرهبرداري كنند.
وي افزود: اين در حالي است كه در اين سه ساله دولت نهم فعاليتهاي بسياري در زمينه امكانات رفاهي دانشگاهها صورت گرفته است، ولي ميتوان گفت عليرغم فعاليتهايي كه شده به هرحال برخي بهانه سازي ميكنند.
حسيني افزود: در برخي اوقات اين افراد مباحث قوميتي را مطرح ميكنند و در مقابل هر نكته مثبتي كه در دانشگاهها باشد اينها موضع مي گيرند. البته ديگر مانند گذشته با ايشان همراهي نميشود. در طول اين سه سال آنقدر در زمينههاي علمي پيشرفتهاي خوبي داشتهايم كه ديگر حناي اين افراد رنگي نداشته باشد.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين جلسه حضار از حسيني، قائم مقام وزير علوم سوالاتي را پرسيدند.
وي در پاسخ به اين سوال كه در جهت اصلاح وضعيت حضور برخي از اساتيد با گرايشات سكولار در دانشگاه علامه طباطبايي كه در زمان اصلاحات در اين دانشگاه فعاليت داشتند در حال حاضر چه اقداماتي صورت گرفته است؟ گفت: در بحث مديران دانشگاهها ما با حضور افرادي متعهد مانند دكتر شريعتي در اداره دانشگاه تلاش كردهايم.
وي ابراز داشت: در گذشته مديران، گرايشهاي خاصي داشتهاند و گزينش استاد تقريبا معني نداشته است و ميتوان گفت معاونت فرهنگي در وزارت علوم تعطيل بوده است و هر چه بود بي فرهنگي بود. حال هم كه برخي از مديران ما ميخواهند كار كنند با مشكلات عديدهاي روبرو هستند.
حسيني در پاسخ به اين سوال كه چرا در دانشگاه آزاد دفاتر بسيج داير نميباشد و يا اين كه فعال نيستند؟ گفت: اين را بايد از مسوولين دانشگاه آزاد بپرسيد، ولي وزارت علوم تمام سعي خود را در جهت تبعيت دانشگاه آزاد از قوانين كرده است و در موارد مختلف و بسياري تاكيد شده كه فضاي دانشگاه براي فعاليت نيروهاي متعهد فضايي مناسب باشد. از مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز هست كه مي بايستي نمايندگان بسيج در شوراهاي فرهنگي حضور داشته باشند. به هر حال ورود ضابطه در فضايي كه ضابطه در گذشته در آن حاكم نبوده مقداري با مقاومت مواجه خواهد شد.
وي در پاسخ به اين سوال كه رسالت دانشجو در سند چشمانداز توسعه را تشريح كنيد، گفت: بناي نقشه جامع علمي كه در حال ترسيم است، دستيابي به اهداف آن سند است، ولي ما نيازمند پشت سر گذاشتن چندين برنامه هستيم كه در قانون برنامه پنجم نيز چندين حكم فرهنگي را براي دستيابي به آن اهداف ميخواهيم جاي بدهيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه زبان فارسي آيا در مقابل زبان عربي قرار گرفته و در حال گسترش است؟ گفت: ما زبان فارسي را زبان دوم اسلام ميدانيم و اتفاقا براي ترويج فرهنگ اسلام اقدام به ترويج زبان فارسي كردهايم و همانطور كه مقام معظم رهبري ميگويند ما بايد در 50 سال آينده جزو مراجع عمده جهان باشيم و تبليغ برخي گويشها و زبان ها اگر در جهت تعميق اختلافات است فعاليتهاي ما اين گونه نيست و ما ايران را به عنوان يك كشور يكپارچه قلمداد مي كنيم.
حسيني در پاسخ به اين سوال كه چه فعاليتهايي در زمينه گسترش فرهنگ ديني در كتب درسي شده است و در جهت اصلاح برخي از گرايش ها در سطح اساتيد دانشگاه چه كارهايي شده است؟ گفت: ما در حال حاضر با آيات عظام يزدي و مقتدايي مشورت كرده و در اين جهت از آنان درخواست كمك كردهايم تا براي تدوين كتب درسي به ما ياري دهند و سعي كردهايم براي جذب اساتيد در رشتههاي گوناگون از نيروهاي متعهد استفاده كنيم و در حال حاضر نيز در حال راه اندازي 220 رشته ميان رشتهاي هستيم كه غالبا در مباحث اسلامي هستند.
وي در پاسخ به سوالي در رابطه با چگونگي برخورد با گروههاي معاند و تجزيهطلب گفت: بايد با گروههاي معاند همان طور كه در سرتا سر جهان برخورد صورت ميگيرد، مقابله كرد ولي بايد با آناني كه ناآگاه هستند صحبت كرد و آنها را متوجه و مجاب نمود.
وي در تبيين اين مطلب كه چرا دانشجو بودن با جدايي از دين و جدايي از ارتباطات اجتماعي، خانواده و روحانيت همراه است؟ گفت: خشت اول دانشگاههاي ما براي مقابله با دينداري گذاشته شده است و خشت اول را گر نهد معمار كج تا ثريا ميرود ديوار كج. ولي به هر حال در سالهاي اخير تلاشهاي بسياري شده است تا اين وضع اصلاح شود. ولي با وجود اين تلاشها ما براي رسيدن به مقصد مطلوب راه طولاني در پيش داريم و در مقابل خود و در جهت اسلامي كردن دانشگاهها با برخي موانع روبرو هستيم.
انتهاي پيام
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]