واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: برای تقویت اراده طی مراحل ذیل لازم است:
1- ارزیابی:دراین مرحله باید به مدت چهار روز و هر روز پنج دقیقه اعمال و رفتارخود را به بوته امتحان و سنجش درآورید و بررسی کنید که اعمال شماچقدر به دنبال اراده است و آیا پس از اراده پیگیری و ثبات دارید یا احساسات ومحرکهای بیرونی شما را متوقف میکند؟درضمن تعیین کنید که چند درصد از اعمال شما به صورت عادت و خالیازاراده است. در این مرحله پی خواهید برد که اراده شما لااقل در بعضی موارد نارساست و ملاحظه خواهید کرد که اگربعضی از اعمال شما با اراده قوی انجام شود بازده خیلی بیشتری خواهید داشت و لذا به اهمیت تقویت اراده پیخواهید برد.
2- در مرحله دوم باید از تلقین استفاده کنید:اولا، تلقینهای منفی را به تدریج از خود دور کنید. مثلا این جملهها«من همیشه کارها را ناتمام رها میکنم» یا «هرچیز کوچکی اراده مرا متزلزل میکند» را از خاطره خود حذف کنید و درعوض باید به خود تلقین کنید که «کسب اراده قوی برای من آسان است و سعی خود رادر این جهت مصروف خواهمکرد.»
3- هر روز تعدای کارارادی برای خود ترتیب دهید این کارها باید مستلزم جد و جهد واقعی باشد.هم چنین اینکارها نباید خارج از توانایی فعلی شما باشد. مثلا هرروزصبح برنامهای را برای تمام روز تنظیم کنید این برنامه بدوناغراق و زیاده روی باشد و سپس به هر قیمتی آن را دنبال کنید هیچ چیز نباید مانع کار شما شود.
4- تعداد کارهای ارادی و میزان مشکل بودن آنها را به تدریج افزایش دهید.
5- محاسبه:هر شب اعمال ارادی موفق و موارد ضعف را یادداشت کنید. درموفقیتها شکرگزار باشید و درصددرفع ضعفها باشید.
6- آخرین نکته که در واقع هم به منزله شرطی برای همه مراحل بالا و هم عاملی برای تقویت اراده است توجه بهاین نکته است که:
اولا همه حول و نیروهای ما از خداست و لذا در برابر موانع از خداوند استعانت کنیمو ثانیا اراده ما باید درجهتاراده خداوند باشد. یعنیآنچه خداوند اراده میکند ما هم اراده کنیمافرادی اراده آنها در جهت معصیت است ثباتقدم ندارند و به راحتی در برابر مشکلات متوقف میشوند ولی اگر انسان به دنبال رضای خداوند باشد و همه خواستاو درجهت انجام وظیفه باشد مسلما اراده او آهنین و خللناپذیرخواهد شد. ازاینرو همه دیدیم که امام خمینی باارادهای محکم در برابر مشکلات ایستاد و انقلاب را به پیروزی رساند واین اراده محکم دلیلی نداشت مگر اینکه ایشانرضای خدا و وظیفه الهی را اراده کرده بود. حاصل آنکه تقویت اراده امری تدریجی است نه دفعی و تلاش مستمر وپیگیری را میطلبد. از جمله اموری که برای تقویت اراده مناسب است موارد زیر میباشد:
الف) روزهداری.
ب) ورزش به ویژه کوهنوردی.
ج) مداومت بر عمل خلاف تمایلات پوچ نفسانی.
د) دوریاز اموری که موجب سستی و ضعف اراده میشود مانند خواب زیاد بیکاری تنبلی و...
ه) اشتغال به فعالیتهای سخت و دشوار.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1014]