واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تلاش امارات براي توسعه حمل و نقل هوايي
اقتصاد. خارجي. امارات. هزينه
دبي - امارات متحده عربي كه در صدر كشورهاي سرمايه گذار منطقه در بخشهاي زيربنايي قرار دارد، ۷۳/۵ميليارد درهم معادل ۲۰ميليارد دلار در زمينه توسعه حمل و نقل هوايي و فرودگاهي هزينه خواهد كرد.
به گزارش روز دوشنبه منابع خبري، اين مبلغ هزينه تاسيس فرودگاه جديد در جبل علي دبي و گسترش فرودگاههاي دبي، ابوظبي، شارجه، العين، فجيره، راس الخيمه و عجمان خواهد شد.
اميرنشين ابوظبي قصد دارد حدود ۲۵/۷ميليارد درهم معادل هشت ميليارد دلار براي توسعه فرودگاه ابوظبي و العين هزينه كند.
بر اساس برنامه گسترش فرودگاههاي امارات، قرار است تا سال ۲۰۱۱ ميلادي باند جديدي به طول چهار هزار و يك صد متر به منظور پذيرش هواپيماهاي غول پيكر از جمله ايرباس ۳۸۰در فرودگاه ابوظبي و نيز افزايش ظرفيت پذيرش مسافر در فرودگاههاي ابوظبي و العين تا مرز ۴۰ميليون مسافر در سال صورت گيرد.
بر اساس اين برنامه، فرودگاه جديدي در ابوظبي با ظرفيت پذيرش ۲۰ ميليون مسافر در سال با قابليت افزايش تا مرز ۴۰ميليون مسافر با كيفيت بهترين و برترين فرودگاههاي جهان تا سال ۲۰۱۰ميلادي احداث خواهد شد.
در سال گذشته نيز فرودگاه ابوظبي در سه مرحله گسترش و بازسازيشد و ظرفيت آن تا مرز ۱۰ميليون مسافر در سال افزايش يافت.
دبي نيز قصد دارد فرودگاه جديدي در منطقه جبل علي احداث كند كه بزرگترين فرودگاه در منطقه خواهد بود. بطوري كه با حجم پذيرش مسافر در فرودگاههاي هيثرو لندن و اوهار شيكاگو برابري كند. هزينه ساخت اين فرودگاه ۲۹/۸ميليارد درهم معادل ۸/۱ميليارد دلار برآورد شده است.
اين فرودگاه داراي شش باند موازي در كنار سالنهاي بزرگ با ظرفيت ۱۲۰ميليون مسافر و ۱۲ميليون تن بار در سال و در فاصله ۴۰كيلومتري فرودگاه دبي و ۷۰كيلومتري فرودگاه ابوظبي ساخته خواهد شد.
به گفته كارشناسان، اين فرودگاه احتياجهاي توسعهاي امارت دبي را تا سال ۲۰۵۰و بعد از آن تامين خواهد كرد.
براي توسعه فرودگاه دبي نيز حدود ۱۵ميليارد درهم معادل ۴ /۱ميليارد دلار هزينه شده و اكنون قابليت پذيرش انواع هواپيماهاي بزرگ و پيشرفته از جمله ايرباس ۳۸۰را دارد و ظرفيت پذيرش مسافر آن در حال حاضر ۲۵ميليون نفر در سال است كه تا سال ۲۰۱۰به ۷۰ميليون مسافر افزايش خواهد يافت.
بحران اقتصادي كه اكنون گريبان كشور امارات به خصوص امارت دبي را گرفته است، احتمال تغيير اين طرحها را در پي خواهد داشت.
ركود در بيشتر بخشهاي اقتصادي به ويژه ساختمانسازي در دبي، انتظار جذب سرمايه توسط اين امارت در سالهاي آينده را در ابهام فرو برده است.
اميرنشين عجمان نيز تصميم دارد با تاسيس فرودگاه جديد با هزينه ۸۰۰ ميليون دلار به مساحت هشت كيلومتر و باند فرودگاهي حدود چهار هزار متر ظرفيت پذيرش مسافر را تا مرز دو ميليون افزايش دهد.
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]