تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828705094




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قانون جامعي درباره مشاركت هاي پيشگيري از جرم نداريم


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: قانون جامعي درباره مشاركت هاي پيشگيري از جرم نداريم
چاوشان-ما هنوز قانون جامعي در خصوص مشاركت هاي پيشگيري از جرم نداريم و لازم است مجلس شوراي اسلامي هر چه زودتر با تصويب قانون شوراهاي پيشگيري از جرم زمينه را براي تدوين راهبردهاي ملي، استاني و محلي پيشگيري از جرم آماده كنند.

عضو هيئت علمي و استاديار گروه حقوق جزا و جرم شناسي دانشگاه نيروي انتظامي به خبرنگار ما گفت: در آغاز كار هم بايد از پايين ترين رده هاي جامعه كه شامل خانواده، محله، و نهايتا شهر است شروع شود.

غلام رضا نسل در حاشيه همايش بين المللي امنيت انساني در غرب آسيا در خصوص نقش پليس در زمينه پيشگيري از جرم در جامعه افزود: اساس پيشگيري از جرم را به پيشگيري وضعي و اجتماعي تقسيم مي كنند و تلاش بر اين است كه به طور ريشه اي از به وجود آمدن بزه ديده و بزه كار جلوگيري شود.

وي افزود: البته تا مدت ها كانون توجه به بزه كار بود اما مدتي است با شكل گيري و رشد علمي به نام بزه ديده شناسي، به طرف بزه ديدگان نيز توجه شده است زيرا ديده شدن بسياري از بزه ديدگان نقش زيادي در جلوگيري از ارتكاب جرم دارد. بسياري از آن ها مهارت دفع جرم و شم شناسايي خطر را ندارند و خود به خود زمينه را مساعد مي كنند.وي در تعريف پيشگيري وضعي ادامه داد: براي جرم مثلثي در نظر گرفته شده كه يك راس آن بزه كار و راس هاي ديگر بزه ديده و موقعيت است كه در اين رابطه گفته مي شود هرچقدر ما كار كنيم باز هم بزه كار و بزه ديده وجود خواهد داشت پس بايد كاري كنيم موقعيتي كه بزه كار و بزه ديده در يك جا جمع مي شوند و جرم تحقق پيدا مي كند به وجود نيايد.اين استاديار دانشگاه اضافه كرد: پليس هم در پيشگيري اجتماعي مي تواند نقش داشته و مهم در بحث پيش گيري وضعي، كه نوعا در تمام دنيا پليس را با پيش گيري وضعي شناخته اند و اقداماتي مانند بالا بردن تلاش لازم براي عدم ارتكاب جرم، كاهش منافع ناشي از جرم، بالا بردن خطر جرم، از بين بردن معاصي به عنوان تكنيك هاي اصلي پيش گيري مي تواند از ارتكاب جرم جلوگيري كند اما در زمينه پيش گيري اجتماعي هم در بحث بزه كاري اطفال و هم در بحث پيش گيري از طريق توسعه اجتماعي كه ثمره آن امنيت انساني است و هم از طريق حمايت از اقشار خاص مانند كودكان، سالخوردگان، زنان، اقليت هاي نژادي و اجتماعي، از اين طريق پليس تدابير خود را بايد انجام دهد.

وي با تصريح به اين كه امروزه نقش پليس روز به روز در امر پيشگيري در حال توسعه است و كنفرانس هاي مختلفي در دنيا تشكيل مي شود و سازمان هاي پليس به تبادل نظر مي پردازند براي اين كه در چه حوزه و به چه روش هايي اين مداخلات پيشگيرانه خود را توسعه دهند افزود: علت اين امر هم به خوبي روشن است زيرا پيشگيري راحت تر، اقتصادي تر و هم انساني تر و اثربخش تر خواهد بود.

وي در پاسخ به اين سوال كه سازمان هاي مختلف دخيل در امر پيشگيري چگونه مي توانند اقدامات خود را هماهنگ تر انجام دهند و به نتايج بهتري برسند پاسخ داد: در اين راه پيش شرط ها و زمينه هاي لازم است.

اولين پيش شرط اين است كه همه نهادها در زمينه ماهيت پيشگيري از جرم به هم فكري برسند و رسالت و نقش هر كدام از آن ها مشخص و روشن شود، همچنين آورده اي كه مي تواند براي ديگران داشته باشد.

وي افزود: دومين راه حل به نظر من تهيه ملزوماتي مانند راهبرد هاي مشترك، شبكه مشترك ديتا براي بهره برداري، شناسايي مقدورات هر يك از اعضاست و مرحله سوم كه مرحله اجراست، هر كس بايد صادقانه تعهدات خود را اجرا كند و همه بايد از خود بپرسند كه من چه كرده ام.

وي با بيان اين كه مشاركت اتفاقي به وجود نمي آيد و نيازمند برنامه ريزي، همكاري هماهنگي و همدلي و هم فكري است افزود: بي شك اين گونه موفق خواهيم بود كه به اثربخشي در امر پيش گيري دست پيدا كنيم.

»نسل« پيشگيري را حاصل كار همه نهادهاي اجتماعي، اشخاص و سازمان هاي دولتي دانست و افزود: تنها نهادهاي دولتي در اين زمينه دخيل نيستند.عضو هيئت علمي دانشگاه علوم انتظامي در خصوص عوامل موثر بر افزايش پديده قاچاق و انگيزه هاي سودجويان عنوان كرد: قاچاق سوخت و كالا در واقع جرايمي اند كه انگيزه هاي مادي دارند.

وي افزود: ارزاني كالا در يك منطقه و چند برابر بودن آن در منطقه اي ديگر مي تواند قاچاقچي را براي اين كار تشويق كند و با جابه جا كردن اين كالاها از مناطق ارزان به گران قيمت سود سرشماري را نصيب خود كنند.

عضو هيئت علمي دانشگاه نيروي انتظامي يك راه پيش گيري و مقابله را راه حل پليسي با ويژگي هاي خاص آن عنوان كرد و افزود: علاوه بر اين راه حل راه هاي اقتصادي و اجتماعي هم وجود دارد.الان در دنيا به اين نتيجه رسيدند كه كار كنند تا ارتكاب جرايم مالي براي شخص مرتكب سود به دنبال نداشته باشد كه در آن صورت شاهد كاهش روز افزون اين مسائل خواهيم بود وقتي سود مالي از بين برود خود به خود پديده قاچاق نيز از بين مي رود.

وي در خصوص نصب دوربين هاي مدار بسته در محله هاي جرم خيز نيز گفت: اين تكليف كه در همه دنيا جواب داده و اثربخشي خود را نيز نشان داده است.وي افزود: در واقع اين دوربين ها از 2 طريق به كاهش جرم كمك مي كنند اول شناسايي مجرمان پس از ارتكاب جرم و راه دوم اين است كه مجرم و بزه كار احساس مي كند اگر مرتكب عمل مجرمانه اي در فضاهاي عمومي شود بلافاصله شناسايي مي شود و اين خود در امر پيشگيري بسيار موثر است.

»نسل« با اشاره به اين كه در كشورهاي مختلفي مانند آمريكا، انگليس، كانادا و استراليا مطالعات متعددي در اين زمينه انجام و اثربخشي آن ثابت شده است افزود: نگراني بعضي از مردم در مورد محل هايي است كه اين دوربين ها نصب مي شود اما خوب است بدانيد كه بنا نيست داخل خانه هاي مردم و حريم خصوصي افراد ديده شود زيرا اين تكنولوژي به حضور مشهود و ملموس پليس كمك بيشتري خواهد كرد و احساس نظارت و انضباط اجتماعي و امنيت را در آحاد مردم افزايش مي دهد و بر عكس هراس از ريسك اقدامات مجرمانه را در مجرمان تقويت مي كند.وي در پاسخ به سوال ديگر خراسان مبني بر چشم انداز پليس در 1404 گفت: در افق 1404 پليس وظيفه تامين حوزه هاي مختلف امنيت را در داخل جامعه بر عهده دارد، پليس كاملا جامع محور و برگرفته از متن جامعه، پليس دانش محور و مجهز به تمام علوم و فنون لازم به عنوان الگويي از پليس قدرت مند مكتبي و هم گام با مردم.

وي برخوردهاي قضايي را جزو پيش گيري ندانسته و افزود: برخورد قضايي بعد از ارتكاب جرم است در ادبيات جرم شناسي برخورد قضايي و تشديد مجازات در مقوله سياست جنايي اند و به عنوان سياست هاي برخوردار مي توانند تاثير بگذارند و بيشتر جنبه ارعاب و بازدارندگي دارد اما در مفهوم خاص جرم شناسي اقدامات قضايي پيش گيري نيست.

وي افزود: در زمينه بزه ديدگان آموزش بزه ديدگان در خصوص نحوه برخورد با موقعيت ها، شناخت عوامل خطر جرم، مهارت هاي برخورد در صورت مواجه شدن با خطر جرم، مهارت هاي حل مسئله، مهارت زندگي ارائه مي شود و به طور كلي ريشه اي از بزه ديده پروري و كاهش ظرفيت بزه ديدگي افراد مي توان استفاده كرد.وي افزود: به عنوان مثال دختري كه با خانواده اش مشكل دارد و مسير صحيح حل مسئله را بلد نيست اقدام به فرار از خانه مي كند دچار مشكلات بعدي ناشي از آن مي شود و تا آخر عمر پشيمان و موجب سرافكندگي خود و خانواده اش مي شود اما بسياري ديگر از افراد در شرايط مشابه همين دختر هستند كه با اقدامات منطقي، انجام مشاوره، مراجعه به افراد و سازمان هاي متولي امر و كمك جستن از افراد، مشكل خود با خانواده را به نحو صحيحي حل مي كنند و عواقب بدي هم براي آن ها ندارد.وي تصريح كرد: بايد به دنبال تقويت عوامل حمايتي در برابر عوامل خطر جرم باشيم. تقويت بنيان هاي خانواده باورهاي ديني فرهنگ هاي سنتي، شيوه هاي زندگي محلي و انتقال آن به نسل جديد تسهيل گفتمان بين اعضاي خانواده اين ها همه مي تواند عوامل حمايتي در برابر خطر جرم محسوب شود.

وي در پايان با بيان اين موضوع كه در جمهوري اسلامي ايران امنيت انساني از امنيت ملي جدا نيست و هيچ دو گانگي بين مردم و حكومت احساس نمي شود افزود: تمام زحمات پليس در جامعه حتي طرح هايي مانند مبارزه با اراذل و اوباش تحقق امنيت اجتماعي است، امنيت اجتماعي يعني امنيت مردم در برابر حفظ ارزش هاي آن ها.وي اظهار داشت: در تقسيم بندي امنيت اجتماعي امنيت ارزش ها يعني فرهنگ و سنت را جزو امنيت افراد دانسته و شكستن اين ها را جزو ناامني مي دانند و پليس هم دقيقا در اين مسير حركت مي كند.
 دوشنبه 11 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن