واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ديدگاه كارشناسان درباره مخاطرات تغيير آرايش نيروهاي آمريكايي براي كشورهاي منطقه
بيهقي -دكتر محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور در ديدار با امير قطر تاكيد كرد: وجود نيروهاي بيگانه در منطقه خليج فارس نه تنها كمكي به بهبود اوضاع نمي كند بلكه هر روز بر وخامت اوضاع خواهد افزود. هشدار رئيس جمهور نسبت به حضور نيروهاي بيگانه در منطقه با انتشار اخباري درباره تغيير آرايش نيروهاي آمريكايي در منطقه هم زمان شده است. بر اين اساس در پي تصويب توافق نامه امنيتي در پارلمان عراق كه هم چنان براي منطقه مخاطره آميز به شمار مي رود، باراك اوباما رئيس جمهور منتخب آمريكا قصد دارد مركز ثقل حضور نيروهاي آمريكايي را در منطقه از عراق به افغانستان منتقل كند. همچنين گزارش شده كه آمريكا درصدد حضور بيشتري در كشورهاي عربي منطقه خليج فارس است. مقام ها و تحليل گران كشورمان عموما تغيير آرايش و افزايش نيروهاي آمريكايي را در منطقه تهديدي براي كل منطقه و از جمله ايران ارزيابي كرده اند. در همين راستا، سيدمحي الدين ساجدي، مشاور مركز مطالعات استراتژيك خاورميانه وابسته به وزارت خارجه در گفت و گو با خراسان نسبت به تجزيه عراق در دوره رياست جمهوري باراك اوباما هشدار داد. محمد ملازهي كارشناس ارشد مسائل جنوب شرق آسيا نيز در گفت و گو با خراسان نسبت به دخالت نظامي مكرر آمريكا در پاكستان و تجزيه اين كشور در دوره رياست جمهوري باراك اوباما هشدار داد.
احمدي نژاد: وجود نيروهاي بيگانه در منطقه خليج فارس بر وخامت اوضاع منطقه خواهد افزود
فارس به نقل از دفتر امور رسانه هاي رياست جمهوري گزارش داد: محمود احمدي نژاد رئيس جمهور در حاشيه «اجلاس بين المللي تامين مالي براي توسعه» در ديدار امير قطر تاكيد كرد: بايد مراقبت كرد قدرت هاي بزرگ كه دچار بحران هاي شديدي شده اند، مشكلات اقتصادي خود را به منطقه منتقل نكنند.رئيس جمهور با تاكيد بر اين كه مشكلات منطقه بايد توسط كشورهاي منطقه حل و فصل شود، اظهار داشت: وجود نيروهاي بيگانه در منطقه خليج فارس نه تنها كمكي به بهبود اوضاع نمي كند بلكه هر روز بر وخامت اوضاع خواهد افزود.رئيس جمهور گفت: كشورهاي جهان اسلام با تكيه بر توانمندي هاي خود مي توانند در راستاي رفع مشكلات و معضلات منطقه به ويژه فلسطين، عراق و افغانستان سطح همكاري هاي خود را توسعه دهند.
سردار صفوي: اوباما كمترين تغيير را در سياست خارجي نسبت به فلسطين و ايران خواهد داشت
به گزارش فارس همچنين سردار سرلشكر سيد يحيي صفوي دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا در جمع بسيجيان دانشگاه تربيت مدرس با بيان اين كه ٣٠ پايگاه نظامي آمريكا در منطقه خاورميانه وجود دارد، اظهار داشت: هر چند ممكن است در دوره رياست جمهوري جديد آمريكا تعداد نيروهاي اين كشور در عراق كم شود و به افغانستان بروند اما بي گمان پايگاه هاي نظامي اين كشور در منطقه براي سال هاي طولاني حفظ خواهد شد و معتقدم اوباما كمترين تغيير را در سياست خارجي خود در مورد موضوع خاورميانه كه به طور مشخص بحث فلسطين و جمهوري اسلامي ايران است، خواهد داشت.وي خاطر نشان كرد: در دوره جديد بيشترين فشارهاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي مانند موضوع حقوق بشر عليه جمهوري اسلامي ايران اعمال خواهد شد كه اين امر هوشياري بيشتر مسئولان نظام را در زمينه هاي اقتصادي، سياسي و امنيتي مي طلبد.صفوي با بيان اين كه آمريكايي ها پس از رهايي از فشار عراق و افغانستان، توان خود را متوجه ايران خواهند كرد، افزود: بايد خود را براي يك دوره سخت در راستاي حفظ اقتصاد، امنيت و سياست خارجي آماده كنيم.
گزارش تابناك از پيشنهاد آمريكا به امارات براي ايجاد پايگاه نظامي در فجيره
هشدار رئيس جمهور درباره حضور نيروهاي بيگانه در منطقه درحالي اظهار شد كه گزارش ها از تغيير آرايش نيروهاي آمريكايي در منطقه حكايت مي كند. براساس اظهارات باراك اوباما رئيس جمهور منتخب آمريكا قرار است مركز ثقل حضور نيروهاي آمريكايي در منطقه از عراق به افغانستان انتقال يابد. همچنين به گزارش تابناك، نيروهاي آمريكايي مستقر در خليج فارس، قصد دارند از خاك برخي كشورهاي همسايه ايران براي پياده كردن اهداف نظامي خود بهره برداري كنند. پس از آن كه شنيده شد نيروهاي آمريكايي در عمان و كويت تحركات و فعاليت هاي خاصي را دنبال مي كنند، اين بار نيز از لابه لاي اخبار منتشرشده شنيده مي شود كه فرماندهان آمريكايي مستقر در خليج فارس پيشنهادي را به مسئولان امارات تقديم كرده اند كه در صورت موافقت با آن، بخش گسترده اي از زمين هاي اميرنشين فجيره دراختيار نيروهاي آمريكايي قرار مي گيرد. بنابراين گزارش، هدف آمريكايي ها از اين اقدام، احداث پايگاه نظامي مستقل كه مشرف به خليج فارس باشد، عنوان شده است. اين درحالي است كه در بررسي هاي اوليه، اين پيشنهاد مخالفت روساي امارات را به دنبال داشته است، اما آمريكايي ها اصرار زيادي بر تحقق اين موضوع دارند.
رويوران: نگراني ها درباره حقوق كشورهاي همسايه در توافق نامه عراق و آمريكا همچنان باقي است
در مقام ارزيابي مخاطرات اين تغيير آرايش براي ايران و ديگر كشورهاي منطقه كه به صورت رسمي از توافق نامه امنيتي عراق آغاز شد، اسحاق رويوران، كارشناس مسائل بين المللي در گفت وگو با فارس درباره حفظ حقوق همسايگان در اين توافق نامه گفت: دولت عراق اعلام كرده كه هيچ گونه اختياراتي درمورد عمليات فرامرزي به نيروهاي آمريكايي نداده و اين مسئله از ديدگاه دولت عراق تمام شده است اما آمريكا همواره نشان داده از قانون ها، كنوانسيون ها و توافقات عبور مي كند كه همه اين مسائل منجربه نوعي بدبيني كشورهاي همسايه نسبت به رفتار آمريكا در عراق شده و تضمين هايي كه دولت عراق مطرح مي كند، هيچ گاه اطمينان به كشورهاي همسايه نداده و نگراني همچنان مطرح است. اين كارشناس مسائل خاورميانه مسئله حضور منافقين درعراق را نيز از موارد چالشي توافق نامه خواند.
ساجدي: بعيد نيست كه اوباما با تغيير آرايش نيروهاي نظامي در پي تجزيه عراق باشد
درهمين حال سيد محي الدين ساجدي، مشاور مركز مطالعات استراتژيك خاورميانه وابسته به وزارت خارجه در گفت و گو با خراسان مخاطرات تغيير آرايش نيروهاي آمريكايي را براي كل منطقه چنين برشمرد: در مورد خاورميانه در سياست خارجي آمريكا ٢ اصل ثابت وجود دارد كه روساي جمهور تنها مي توانند تا حداكثر ٣٠ درصد در اين سياست ها تغيير ايجاد كنند. اصل اول تضمين بدون خدشه توليد نفت و صدور آن و اصل دوم حفظ موجوديت اسرائيل است.با توجه به اين ٢ اصل ثابت هر تغيير آرايشي در منطقه به ضرر ايران و ديگر كشورهاي همسايه است. به عنوان نمونه در پي انعقاد اوليه توافق نامه امنيتي و احتمالا پس از روي كار آمدن باراك اوباما، بحث تجزيه عراق به صورت جدي تري مطرح مي شود زيرا بايدن، معاون اوباما از قائلان به تجزيه عراق و تقسيم اين كشور به ٣ بخش تحت يك مركزيت ضعيف است. امكان تجزيه عراق مخاطرات بسياري براي ايران و ديگر كشورهاي منطقه دارد و به تنشي منطقه اي مي انجامد. دولت بوش با همه سيئاتي كه داشت قائل به تماميت ارضي عراق بود و با اعطاي استقلال به منطقه كردستان اين كشور با وجود شكست پروژه هايي همچون خاورميانه بزرگ مخالفت مي كرد اما هيچ بعيد نيست كه دولت اوباما با تغيير آرايش نيروها در پي تجزيه عراق باشد.
ملازهي: براساس طرح اوباما براي افزايش نيرو در افغانستان، احتمال تجزيه پاكستان وجود دارد
همچنين محمد ملازهي، كارشناس مسائل جنوب شرق آسيا در گفت و گو با خراسان حضور و تقويت نيروهاي آمريكايي را در افغانستان و در واقع در مرزهاي شرقي ايران به ضرر كشور خواند و در عين حال تاكيد كرد كه خطر افزايش حضور نيروهاي آمريكايي در افغانستان در وهله اول معطوف به پاكستان است به گفته ملازهي در پي قدرت گرفتن طالبان در عمق خاك افغانستان و همچنين حوادث بمبئي از يك سو و براساس اظهارات باراك اوباما از سوي ديگر آمريكا قصد دارد نيروهاي خود را در مناطق مرزي افغانستان با پاكستان تقويت كند. اين افزايش حضور با اقدام نظامي مستقيم آمريكا در خاك پاكستان همراه خواهد شد و معلوم نيست كه اگر نيروهاي آمريكايي وارد پاكستان شوند به راحتي از اين كشور خارج شوند. اين حضور مستمر ضمن مخدوش كردن استقلال و تماميت ارضي پاكستان آرام آرام اين كشور را به سوي تجزيه شدن پيش مي برد و ٢ حاكميت را در كشوري واحد اعمال مي كند. تجزيه پاكستان به اين شكل آثار منفي بسياري براي كشورهاي منطقه و از جمله ايران دارد.
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]