واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: تقدير آژانس از ايمن سازي هسته اي در ايران از سوي نماينده آژانس مطرح شد;
گروه سياسي: نخستين همايش بين المللي "نيروگاه هاي هسته اي، محيط زيست و توسعه پايدار" ديروز با سخنراني علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما آغاز به كار كرد. در نخستين روز از اين همايش دو روزه، كريستر ويكتورسون " رييس بخش برنامه ريزي و سياستگذاري معاونت ايمني آژانس بين المللي انرژي اتمي، رضا آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي ايران، لئونيد يان كوف يكي از مديران شركت اتم استروي اكسپورت (پيمانكار نيروگاه اتمي بوشهر) ،احمد فياض بخش مدير عامل شركت توليد و توسعه انرژي اتمي ايران و مجيدعباسپور رئيس مركز مطالعات و تحقيقات انرژي و محيط زيست دانشگاه آزاد اسلامي ودبير علمي اين همايش سخنراني كردند.نياز به نيروگاه هاي هسته اي به عنوان يك منبع انرژي جايگزين، احداث نيروگاه هاي هسته اي - يك استراتژي ملي، نيروگاه هاي هسته اي و بازار جهاني انرژي ، هزينه هاي خارجي در نيروگاه هاي هسته اي، پيشرفت در توسعه تكنولوژي انرژي هسته اي و توسعه پايداراز محورهاي اين همايش بين المللي اعلام شد. اين همايش از سوي شركت توليد و توسعه انرژي اتمي ايران وابسته به سازمان انرژي اتمي و مركز تحقيقات و مطالعات محيط زيست و انرژي وابسته به واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي برگزار مي شود . به گفته مجيد عباسپور دبيرهمايش بين المللي "نيروگاه هاي هسته اي، محيط زيست و توسعه پايدار" از60 مقاله رسيده به اين همايش 40 مقاله ارائه خواهد شد .
تقدير آژانس از ايمن سازي هسته اي در ايران
ديروز در اولين روز برگزاري همايش بين المللي "نيروگاه هاي هسته اي، محيط زيست و توسعه پايدار"، رييس بخش برنامه ريزي و سياستگذاري معاونت ايمني آژانس بين المللي انرژي اتمي ، از همكاري ايران در زمينه ايمني سازي نيروگاه هاي اتمي تقدير كرد.كريستر ويكتورسون گفت:همكاري ايران و آژانس در عرصه ايمني هسته اي به طور كامل در چارچوب قراردادهاي موجود انجام شده است و نبايد از ياد برد كه موارد فني و ايمني مورد استفاده در تاسيس نيروگاه هاي هسته اي آسيا در اغلب موارد رعايت شده است.وي تصريح كرد: همانطور كه مي دانيد امروز تمايل ويژه اي بين كشورهاي خاورميانه و جنوب شرق آسيا براي استفاده از نيروگاه هاي هسته اي ايجاد شده و حقيقت آن است كه اين كشورها در پي جايگزيني نوعي انرژي دايمي به جاي سوختهاي فسيلي هستند.ويكتورسون يادآور شد: در عرصه بهره برداري از انرژي هسته اي مزايا و ريسكهاي فرواني وجود دارد كه يكي از اين ريسكها به نيروگاه هاي هسته اي باز مي گردد و لذا كشورها بايد برنامه هاي بلندمدتي را براي مديريت ضايعات هسته اي و تعميرات نيروگاههايشان در نظر داشته باشند.
وي با تاكيد بر لزوم فرهنگ سازي براي استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي از سوي كشورهاي مختلف افزود: فرهنگ سازي براي رعايت موارد ايمني موضوعي است كه كشورها بايد ضمن قانونگذاري در زمينه آن، نيروي انساني ماهر و پيمانكاران لازم را نيز جهت تحققش فراهم كنند.اين مقام آژانس بين المللي انرژي اتمي در پايان تصريح كرد: همانطور كه مي دانيد ايران در خصوص نيروگاه اتمي بوشهر، نوعي سيستم مديريت يك پارچه و آموزشهاي ايمني جهت نيروي انساني خود را ايجاد كرده كه اقدامي قابل تقدير است و از سوي كشورهاي ديگر نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.
پيمانكار روسي: نيروگاه بوشهر در مراحل پاياني است
يكي از مديران شركت اتم استروي اكسپورت (پيمانكار نيروگاه اتمي بوشهر) هم در سخناني در اين همايش، گفت: نيروگاه اتمي بوشهر در مراحل پاياني تكميل خود مي باشد و طرفين در حال تلاشند تا اين نيروگاه هر چه زودتر تكميل شود. لئونيد يان كوف نيروگاه هاي هسته اي را نيروگاه هاي مقرون به صرفه توصيف كرد و افزود: هزينه هاي نيروگاه هاي هسته اي به شدت پايين است. وي اضافه كرد: اجماع سياسي در دنيا بر آن است كه به منظور پاسخگويي تقاضاي جهاني به انرژي و نيز حفاظت از محيط زيست رو به انرژي هاي پاك همچون انرژي هسته اي بياوريم.
لاريجاني: آژانس در آستانه بحران مشروعيت قرار دارد
رييس مجلس شوراي اسلامي نيز در مراسم گشايش همايش بين المللي "نيروگاه هاي هسته اي محيط زيست و توسعه پايدار"، اظهار كرد: آژانس بين المللي انرژي اتمي به دليل دخالت سياسي قدرت هاي بزرگ و نفوذ سرويس هاي اطلاعاتي در اين سازمان، در آستانه بحران مشروعيت قرار گرفته است. علي لاريجاني ، تاكيد كرد: قرن بيستم با نگاه سياسي و انحصار طلبانه نسبت به انرژي هسته اي سپري شد و كشورهاي بزرگ غربي به بهانه صلح و امنيت جهاني انرژي هسته اي را در سلطه خود محدود و امكان دسترسي ساير كشورها را به اين فناوري از بين بردند. وي افزود: البته تنها چند كشوري به دليل دستيابي به سلاح هسته اي به اين فناوري رسيدند كه البته اين كار به قيمت قرار گرفتن آنان تحت سلطه همان كشورهاي بزرگ تمام شد. وي تاكيد كرد: اين رفتار بيمار گونه و موذيانه بر اراده ايران اثري نخواهد داشت اما آنها علامت غلطي به ساير كشورها دادند. رييس مجلس با بيان اين كه طبق مقررات ان پي تي دارندگان فناوري هسته اي بايد ساير كشورها را نيز در مسير دستيابي به اين فناوري قرار دهند، گفت: اما اين اقدام هيچ گاه رخ نداد و اگر هم مواردي مشاهده شد با هدف وابسته نمودن كشورها به يكي از قطب ها بوده است.
مجبوريم ازانرژي هسته اي استفاده كنيم
لاريجاني همچنين در حاشيه نخستين همايش بين المللي نيروگاه هاي هسته اي، محيط زيست و توسعه پايدار، در پاسخ به اين سوال كه آيا آژانس مي تواند كشورهايي را كه مطالعات ادعايي را مطرح مي كنند به ارائه سند ملزم كند گفت: حتما آژانس مي تواند فشار بياورد و اعلام كند كه اگر در زمان تعيين شده اسناد ادعايي ارائه نشود موضوع از دستور كار خارج خواهد شد. وي در پاسخ به سوالي خبرنگاري درباره نشت اطلاعات از آژانس گفت: اين يك بيماري طولاني مدت است كه آژانس به آن مبتلاست. لاريجاني افزود: قبلا نيز به آقاي البرادعي گفته بودم كه نشت اطلاعات بازرسي هاي آژانس از تاسيسات هسته اي ايران در شان آژانس بين المللي انرژي اتمي نيست و وي نيز آن را پذيرفت. رئيس مجلس درباره نياز كشور به انرژي هسته اي گفت: بر اساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي و برنامه سند چشم انداز، سازمان انرژي اتمي موظف است بيست نيروگاه هسته اي در كشور احداث كند و آن گونه كه در همايش امروز گفتم، انرژي اتمي اگر با ملاحظات زيست محيطي همراه باشد، يك انرژي پاك و بهترين نوع انرژي براي آينده كشور است. لاريجاني استفاده از انرژي هسته اي را با توجه به رشد مصرف انرژي در كشور اجتناب ناپذير دانست و گفت: مقاومت امروز ملت ايران براي دستيابي به فناوري صلح آميز هسته اي به سبب آن است كه آينده فرزندان ايراني و آسايش زندگي آنان از اين طريق تامين مي شود
عزم ايران بر توسعه فناوري نيروگاه هاي هسته اي
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران نيز در اين همايش با ارائه پيشنهاد ايجاد يك كنسرسيوم مشترك ساخت و توسعه نيروگا هاي اتمي آب سبك در منطقه خليج فارس از آمادگي ايران براي ارائه جامع اين پيشنهاد در صورت توافق اصولي كشورهاي منطقه خبر داد. رضا آقازاده گفت: جمهوري اسلامي ايران مصمم است علاوه بر نيروگاه هايي از نوع PWR كه يك واحد آن اكنون در بوشهر در حال ساخت است نيروگاه اتمي 360 مگاواتي را با استفاده از فناوري داخلي بسازد و به بهره برداري برساند.وي اظهار كرد: بي شك عزم راسخ جمهوري اسلامي ايران بر توسعه فناوري نيروگاه هاي با مقياس متوسط و راكتورهاي تحقيقاتي، اين سازمان را بر آن خواهد داشت كه با اتكا به نيروي انساني متخصص و منابع داخلي به چنين دانشي دست يابد. رئيس سازمان انرژي اتمي با بيان اينكه اكنون تعداد قابل ملاحظه اي نيروگاه اتمي در جهان در حال ساخت است، گفت: از اين تعداد 8 نيروگاه در روسيه ، 6 نيروگاه در چپن ،6 نيروگاه در هند ،4 نيروگاه در كره جنوبي ، 2 نيروگاه در ژاپن و 1 نيروگاه در جمهوري اسلامي ايران و يك نيروگاه در فرانسه و آمريكا در حال ساخت است .رئيس سازمان انرژي اتمي اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران با توجه به ضرورت ها و نيازهاي خود به منابع متنوع انرژي ، يكي از اهداف اصلي خود را دستيابي به برق هسته اي به عنوان يكي از منابع مهم توليد انرژي قرار داده است .آقازاده با بيان اينكه سازمان انرژي اتمي براساس مصوبات مجلس شوراي اسلامي و الزامات قانوني و مطالعات گروه هاي مختلف مطالعاتي موظف به توليد 20 هزار مگاوات برق هسته اي در كشور است گفت: برنامه جامعي براي توسعه برق هسته اي، توسعه منابع انساني، توليد سوخت هسته اي و ساخت و تجهيز مراكز تحقيقاتي و توليد تجهيزات لازم براي اجراي اين ضرورت ها تدوين شده است.
آقازاده: مساله نمك سبز برطرف شد
رئيس سازمان انرژي اتمي همچنين ديروز در حاشيه همايش بين المللي نيروگاه هاي هسته اي، محيط زيست و توسعه پايدار در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوالي در خصوص خارج كردن موضوع كارخانه نمك سبز از بحث مطالعات ادعايي آژانس، گفت: مسئله نمك سبز ، ميان ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي برطرف شده است.وي افزود: آژانس در نامه اي رسمي اعلام كرده است كه اين مطلب به مطالعات ادعايي ربطي ندارد.آقازاده در پاسخ به اين سوال كه آيا اظهارات مقامات روسي را مبني بر اين كه نيروهاي روسي در نيروگاه اتمي بوشهر افزايش يافته اند، را تاييد مي كنيد، گفت: در يك ماه اخير، تعداد نصاب ها به 850 نفر رسيده كه اين به غير از بخش پشتيباني است.او اضافه كرد: هم اكنون به لحاظ نيروي انساني (كه در حال آماده سازي كار نيروگاه هستند) در وضع قابل قبولي قرار داريم.
برنامه ريزي براي توليد 20 هزار مگاوات برق هسته اي
رئيس شركت توليد و توسعه انرژي اتمي ايران نيز در اين همايش از برنامه ريزي اين شركت براي توسعه و اجراي 20 هزار مگاوات نيروگاه هسته اي خبر داد و اعلام كرد كه اين شركت در اين مسير ضمن همكاري با كارشناسان، شركتها و سازمانهاي ذي ربط بين المللي و مشاركت و تعامل هر چه بيشتر با آنها در راستاي اهداف كلان كشور و توسعه پايدار قدم بر مي دارد. احمد فياض بخش با اشاره به رشد روز افزون استفاده از سوختهاي فسيلي، كمبود و پايان پذيري اين نوع سوختها، نسبت به پيامدهاي زيست محيطي اين روند هشدار داد.
مجيدعباسپور:مصرف سوختهاي فسيلي بايد كاهش يابد
دبير علمي همايش نيروگاه هاي هسته اي محيط زيست و توسعه پايدار نيز در اين همايش ، گفت:استفاده از سوختهاي فسيلي به علت آسيب هاي آن براي محيط زيست در جهان بايد كاهش يابد .مجيدعباسپور با اشاره به اينكه بيش از 85 درصد توليد برق جهان از طريق سوختهاي فسيلي تامين مي شود، افزود:سوخت هاي فسيلي بويژه به علت توليد گازهاي گلخانه اي بر محيط زيست آثار سو» خواهد گذاشت .رئيس مركز مطالعات و تحقيقات انرژي و محيط زيست دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به نياز روز افزون جهان و منطقه به انرژي برق، تصريح كرد: بايد به سمت استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي براي توليد برق حركت كنيم .عباسپور همچنين با اشاره به كمبود آب در جهان براي توليد برق نيز افزود: در سال 2010 حدود دو سوم جهان با كمبود آب مواجه خواهند بود .
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]