محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826805543
/سمينار نيروگاههاي هستهيي، محيط زيست و توسعهي پايدار/ اظهارات آقازاده، سعيدي، فياضبخش و نماينده آژانس
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /سمينار نيروگاههاي هستهيي، محيط زيست و توسعهي پايدار/ اظهارات آقازاده، سعيدي، فياضبخش و نماينده آژانس
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
اولين سمينار بينالمللي "نيروگاههاي هستهيي، محيط زيست و توسعه پايدار" كه از يكشنبه به مدت دو روز در محل سالن همايشهاي بينالمللي صداوسيما برگزار ميشود، آغاز كار كرد.
آقازاده پيشنهاد كرد:
ايجاد كنسرسيوم مشترك، ساخت نيروگاههاي آب سبك منطقهيي
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رضا آقازاده در اين سمينار با بيان اين پيشنهاد كه به منظور توسعهي نيروگاههاي اتمي كشورهاي منطقه با ايجاد يك كنسرسيوم مشترك ساخت و توسعهي نيروگاههاي اتمي آب سبك را در دستور كار مشترك خود قرار دهند، اعلام كرد: جمهوري اسلامي ايران آماده است پيشنهاد جامع آن را در صورت توافق اصولي كشورهاي منطقهي خليج فارس در اولين فرصت ارايه كند.
متن سخنراني رييس سازمان انرژي اتمي ايران در سمينار بينالمللي نيروگاههاي هستهيي، محيط زيست و توسعهي پايدار با عنوان «جمهوري اسلامي ايران و ضرورت توسعه برق هستهيي» به شرح زير است:
«علوم و فنون هستهيي جزو فنآوريهاي پيشرفته و برتر در عصر كنوني است. امروز تاثير اين علوم در گسترش دانش بشري، تسلط بر طبيعت، تامين رفاه و پيشرفت زندگي بشر غير قابل ترديد بوده و به درستي ميتوان آن را از عناصر و محورهاي اصلي توسعهي پايدار و از عوامل مهم اقتدار يك كشور به شمار آورد. در واقع در طول نيم قرن گذشته، در نتيجهي تلاش پيگير پژوهشگران، اين فنآوري نقش مهمي در رشد صنعت، كشاورزي و پزشكي ايفا كرده است. استفاده از راديوايزوتوپها در تشخيص و درمان بيماريها، بهكارگيري فنآوري هستهيي در توليد برق و توليد مواد با خواص ويژه و همچنين توليد گونههاي مقاوم محصولات كشاورزي نسبت به آفات و كمآبي تنها شماري از استفادههاي گوناگون اين علوم در پزشكي، صنعت و كشاورزي است. جمهوري اسلامي ايران مصمم است كه با توجه به تاثير شگرف علوم و فنون هستهيي در مولفههاي علمي، اقتصادي و اجتماعي و به طور كلي توسعهي پايدار، راه خود را در مسير پرپيچ و خم استفادهي صلحآميز از اين فنآوري باز كند.
هماكنون در سراسر جهان، راكتورهاي متعددي در حال كار وجود دارند كه بسياري از آنها براي توليد قدرت و به منظور تبديل آن به انرژي الكتريكي، پارهاي جهت نيروي محركه كشتيها و زيردرياييها، برخي براي توليد راديوايزوتوپها و تحقيقات علمي و گونههايي نيز براي مقاصد آزمايشي و آموزشي مورد استفاده قرار ميگيرند.
در حال حاضر جمهوري اسلامي ايران با توجه به ضرورتها و نيازهاي خود به منابع انرژي متنوع، يكي از اهداف اصلي خود را دستيابي به برق هستهيي به عنوان يكي از منابع مهم توليد انرژي قرار داده است. جمهوري اسلامي ايران با جمعيتي معادل 70 ميليون نفر داراي بيش از هزار ميليون بشكه معادل نفت خام عرضه انرژي اوليه است. كل مصرف انرژي از 9/180 ميليون بشكه معادل نفت خام در سال 1977با متوسط رشد سالانه 11/6 درصد به 1/725 ميليون بشكه معادل نفت خام تا سال 2003 افزايش يافته است. در همين دوره نيز متوسط رشد سالانه توليد برق در طي سالهاي مذكور بيش از 5/8 درصد است. از آن جايي كه بيشترين منبع توليد سوخت اين نيروگاهها گازوييل، نفت و گاز طبيعي بوده، بنابراين انتظار ميرود تكيه نيروگاههاي كشور به فرآوردههاي نفتي همچنان ادامه يابد. در دو دههي اخير مصرف انرژي نيروگاههاي كشور جهت توليد برق حدود 9 درصد افزايش يافته كه رقم بسيار بالايي است. همچنين ميزان يارانههاي پرداختي دولت از بخش انرژي بيشترين ميزان يارانههاي پرداختي در بين كالاها و خدمات دولتي است.
حال بايد چارهاي انديشيد. جمهوري اسلامي ايران با توجه به ملاحظات ذيل نميتواند صرفا به خاطر داشتن منابع عظيم نفت و گاز تنها متكي به تامين انرژي خود از ميان سوختهاي فسيلي باشد:
اول آنكه اين منابع محدود بوده و متعلق به نسلهاي آتي كشور نيز ميباشد، لذا استفادهي بيرويه از آنها مجاز نيست.
دوم آنكه استفاده از اين منابع در صنايع تبديلي نظير پتروشيمي به مراتب ارزش افزوده بيشتري براي كشور در پي دارند.
سوم آنكه مصرف اين منابع در داخل كشور به عنوان سوخت، به شدت ارز حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبيعي را تحتالشعاع قرار داده است. گفتني است در صورت ادامهي روند مصرف حاملهاي انرژي به صورت فعلي، تا چند دهه آتي ايران به عنوان يكي از واردكنندگان نفت خام و برخي فرآوردههاي مرتبط با آن نيز درخواهد آمد.
چهارم آنكه دولت يارانههاي پنهان زيادي بابت مصرف سوخت در داخل كشور ميپردازد كه هزينههاي فراواني به دولت تحميل كرده، به گونهاي كه در سيستم قيمتگذاري فعلي، هزينههاي توليد و توزيع اين فرآوردههاي سوختي نيز تامين نميشود.
پنجم آنكه موضوع بسيار مهم ديگر در اين زمينه، مسايل زيست محيطي هستند كه به صورت مسايل منطقهيي و جهاني درآمده و كشورها تا حدودي ملزم به اجرا و اعمال قوانين زيست محيطي در جهت بقاي كره زمين و محيط زيست آن هستند. خصوصا آنكه فعاليتهاي بينالمللي در اين زمينه مدتهاست آغاز شده است.
مجموع دلايل مذكور اتكاي سيستم عرضهي انرژي كشور به سوختهاي فسيلي را غيرمنطقي ساخته و استفاده كشور از تكنولوژيهاي جديد از جمله تكنولوژي هستهيي را در مقام مقايسه با سوختهاي فسيلي، رقابتي ميكند. در حال حاضر در افق سال 1404 برآورد تقاضا و مصرف انرژي كشور با توجه به گزينههاي مختلف رشد و مصرف انرژي در كشور بين 3000 ميليون بشكه معادل نفت خام تا 4500 ميليون بشكه معادل نفت خام برآورد شده است. با توجه به ضرورتهاي پيشگفته، توسعهي نيروگاههاي اتمي و توليد برق هستهيي در كشور يكي از اصليترين و مهمترين راهكارهاي جمهوري اسلامي ايران براي دستيابي به انرژي مورد نياز خود در طول دهههاي آينده مدنظر قرار ميگيرد. در اين راستا سازمان انرژي اتمي ايران بر اساس مصوبات مجلس شوراي اسلامي و الزامات قانوني و مطالات انجام شده توسط گروههاي مختلف مطالعاتي موظف به توليد 20 هزار مگاوات برق هستهيي در كشور شده است. بنابراين سازمان انرژي اتمي ايران برنامه جامعي براي توسعهي برق هستهيي، توسعهي منابع انساني، توليد سوخت هستهيي و ساخت و تجهيز مراكز تحقيقاتي و توليد تجهيزات مورد لزوم براي اجرا كردن ضرورتهاي مذكور تدوين كرده است.
در صورتي كه برنامه ساخت نيروگاههاي هستهيي و توليد 20 هزار مگاوات ظرفيت برق هستهيي در كشور تا سال 2025 محقق شود، با احتساب ضريب توليد 60 درصد، به ميزان سالانه صدها ميليون بشكه نفت خام در مصارف نيروگاهي كشور صرفهجويي به عمل خواهد آمد كه ارزش اقتصادي آن بسيار قابل توجه خواهد بود؛ ضمنا از لحاظ اجتماعي و زيست محيطي نيز از توليد صدها هزار تن دياكسيد كربن، هزاران تن ذرات معلق در هوا، صدها تن گوگرد و اكسيد نيتروژن ممانعت به عمل خواهد آمد. قدر مسلم آن است كه در صورتي كه ضريب توليد بيش از مقدار منظور شده باشد، صرفههاي اقتصادي و زيست محيطي ساخت نيروگاه هستهيي به مراتب بيش از مقادير مذكور خواهد بود.
نكتهي مهم در اين زمينه، تصميم و عزم ايران مبني بر ايجاد تنوع در نيروگاههاي اتمي و توجه به توانمندي داخلي از نظر طراحي و احداث نيروگاههايي است كه دانش آنها در ايران به وجود آمده است. جمهوري اسلامي ايران مصمم است كه علاوه بر نيروگاههايي از نوع PWR كه يك واحد آن در حال حاضر در بوشهر در حال ساخت است يك نيروگاه اتمي 360 مگاواتي را با استفاده از تكنولوژي داخلي ساخته و به بهرهبرداري برساند.
بدون ترديد عزم راسخ جمهوري اسلامي ايران بر توسعه تكنولوژي نيروگاههاي با مقياس متوسط (Mwe 360) و راكتورهاي تحقيقاتي سازمان انرژي اتمي ايران را بر آن خواهد داشت كه با اتكا به نيروي انساني متخصص و منابع داخلي به چنين دانشي دست يابد. در اين زمينه اينجانب پيشنهاد ميكنم به منظور توسعهي نيروگاههاي اتمي كشورهاي منطقه با ايجاد يك كنسرسيوم مشترك ساخت و توسعهي نيروگاههاي اتمي آب سبك را دستور كار مشترك خود قرار دهند. جمهوري اسلامي ايران آماده است پيشنهاد جامع آن را در صورت توافق اصولي كشورهاي منطقهي خليج فارس در اولين فرصت ارايه كند.»
آژانس اعلام كرد مسالهي نمك سبز حل شده است
آقازاده همچنين در حاشيه "سمينار بينالمللي نيروگاههاي اتمي، محيط زيست و توسعهي پايدار" در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين كه آيا آژانس متقاعد شده است پروژهي نمك سبز ارتباطي با مسائل نظامي ندارد، گفت: بله در نامهاي اين مساله از سوي آژانس اعلام شده است.
او درباره افزايش 25 درصدي نيروهاي روسي در نيروگاه بوشهر، گفت: در يك ماه اخير 750 نفر نيروي نصاب به نيروهاي روسي نيروگاه بوشهر اضافه شده است و تعداد آنان به دو هزار نفر رسيده است.
رييس سازمان انرژي اتمي همچنين تاكيد كرد: فعاليت روسيه در نيروگاه بوشهر قابل قبول شده است.
گنبد راكتور اراك بسته شده است
تكتك سانتريفيوژها تحت نظارت آژانس قرار دارد
دكتر محمد سعيدي نيز در اين سمينار در مورد اعلام نگراني برخي كشورها دربارهي پيشرفت سانتريفيوژها و جوسازي عليه ايران، گفت: نگراني وجود ندارد. تك تك ماشينها تحت نظارت آژانس قرار دارد و اين نظارتها از طريق بازرسي و مانيتورينگ انجام ميشود.
به گزارش خبرنگار ايسنا، معاون امور بينالملل و برنامهريزي سازمان انرژي اتمي صبح يكشنبه در حاشيه "سمينار بينالمللي نيروگاههاي اتمي، محيط زيست و توسعهي پايدار" در جمع خبرنگاران درباره افزايش تعداد زنجيرههاي سانتريفيوژهاي نطنز با بيان اين كه قبل از گزارش البرادعي 3800 سانتريفيوژ فعاليت داشت كه پنج زنجيره نصب شده و به آن تزريق شده است، گفت: همچنين دو زنجيرهي ديگر در حال نصب است كه در مجموع به حدود پنج هزار سانتريفيوژ ميرسد و اين رقم به تدريج در حال اضافه شدن است.
او ادامه داد: همچنين آژانس در گزارش خود آورده است كه سالنهاي جديدي را مشاهده كرده است كه ماشينهاي سانتريفيوژ در آن نصب ميشود.
معاون امور بينالملل و برنامهريزي سازمان انرژي اتمي، در پاسخ به اين كه پيشبيني ميكنيم تا آخر سال جاري چه تعداد سانتريفيوژ داشته باشيم؟ گفت: خيلي اهل پيشبيني نيستم. آقاي لاريجاني خوب پيشبيني ميكنند.
سعيدي درباره برخي نگرانيها از سوي كشورهاي مختلف دربارهي پيشرفت سانتريفيوژها كه به جوسازي عليه ايران ميپردازند، اظهار كرد: نگراني وجود ندارد. تك تك ماشينها تحت نظارت آژانس قرار دارد و اين نظارتها از طريق بازرسي و مانيتورينگ انجام ميشود. همانطور كه روي سه هزار سانتريفيوژ نظارت وجود داشت و دارد، روي ادامهي فعاليتها و نصب سانتريفيوژها نيز نظارت وجود دارد.
وي درباره پيشرفتها در راكتور تحقيقاتي اراك، تصريح كرد: در ساخت راكتور به مرحلهاي رسيدهايم كه گنبد راكتور بسته شده است.
معاون امور بينالملل و برنامهريزي سازمان انرژي اتمي، در پاسخ به اين كه آقازاده گفته است تعليق در قاموس ما معني ندارد، آيا در كوتاهمدت اين موضوع وجود دارد؟ گفت: هر چه كه ايشان گفتهاند همان است. نظر سازمان انرژي اتمي نظر جمهوري اسلامي ايران است.
سعيدي در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر اين كه همكاريهاي فني جديد ايران و آژانس مشمول رفع تحريم ايران در همكاريهاي فني دو سال پيش ميشود؟ اظهار كرد: دو سال پيش همكاريهاي فني بين ايران و آژانس از سوي اين نهاد رد شد. همچنين همكاري ايران درباره ايمني راكتور اراك كه همكاري فني ميان ايران و آژانس بود رد شد. به جز اين ساير همكاريها با آژانس منطقهيي بود كه آنها هم به حالت تعليق درآمد. در اين پروژهها ايران به همراه چندين كشور همكاري داشت.
معاون امور بينالملل و برنامهريزي سازمان انرژي اتمي، گفت: ايران پروژهي همكاريش با آژانس در زمينهي راكتور اراك را خود پيش برد.
او ادامه داد: لغو همكاريهاي ايران و آژانس بر سر راكتور اراك بر سر مصوبهي شوراي حكام بود.
معاون آقازاده با اشاره به برگزاري كنفرانس نيروگاههاي هستهيي، محيط زيست و امنيت پايدار، اظهار كرد: توسعهي نيروگاههاي هستهيي گسترش يافته به اين دليل كه انرژي مطمئني است و با استانداردهاي زيستمحيطي مطابقت دارد. همچنين به دليل محدود بودن انرژي فسيلي نياز است تا در كاربردهاي انرژي تنوعي ايجاد شود.
سعيدي در پاسخ به سوال ديگر ايسنا مبني بر اين كه برگزاري اين همايش در آستانهي راهاندازي نيروگاه بوشهر چه تاثيري در اثبات ايمن بودن اين نيروگاه براي دنيا و كشورهاي منطقه خواهد داشت؟ گفت: اين نيروگاه توسط كشوري ساخته شده است كه خودش سالها دومين كشور دارندهي تكنولوژي نيروگاه هستهيي بوده است.
وي افزود: اين نيروگاه كاملا ايمن است و استانداردهاي آژانس و موجود در دنيا در آن رعايت شده است. همچنين پيمانكار و نيز نظام ايمني ايران ملزم به رعايت مقررات مربوط به ايمني نيروگاهها هستند.
معاون امور بينالملل و برنامهريزي سازمان انرژي اتمي، گفت: مراحل ايمني نيروگاهها در پروژههايي با آژانس بينالمللي انرژي اتمي طي شده است تا ما به اينجا برسيم. بنابراين هيچگونه نگراني نه در سطح داخلي و نه در سطح بينالمللي وجود ندارد.
سعيدي درباره ارسال كامل تجهيزات نيروگاه بوشهر به ويژه سوخت مجازي، گفت: بخش عمدهي تجهيزات الان وارد شده است و ما وارد مراحل پاياني نصب اين تجهيزات هستيم. انشاءالله در سال آينده مراحل راهاندازي و بهرهبرداري از نيروگاه آغاز خواهد شد.
وي گفت: شركت پيمانكار روسي متعهد است در سال 2009 قرارداد پروژه را به پايان برساند و اميدواريم بر اساس تعهداتش در سال 2009 شاهد اين اقدام باشيم.
معاون امور بينالملل و برنامهريزي سازمان انرژي اتمي، در پاسخي دربارهي مراحل ساخت نيروگاه 360 مگاواتي دارخوين، گفت: مراحل طراحي در حال انجام است و در دو سه ماه آينده طراحي تفصيلي آن آغاز خواهد شد.
او يكبار ديگر تاكيد كرد: معتقدم مبنايي بر اين كه موضوع ايران در شوراي امنيت باشد وجود ندارد.
سعيدي همچنين تاكيد كرد: همكاريهاي ايران و آژانس در چارچوب موافقتنامهي پادمان و ان.پي.تي به طور كامل اجرا ميشود.
برنامه ريزي توسعه و اجراي 20 هزار مگاوات نيروگاه هستهيي
مدير عامل شركت توليد و توسعه انرژي اتمي ايران ابراز اميدواري كرد كه مجموعه ادارهكنندگان نيروگاههاي هستهيي بتوانند تجربيات خود را در زمينه بهرهبرداري بهينه از نيروگاههاي هستهيي و جلوگيري از خطرات احتمالي با يكديگر مبادله كنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران، متن سخنراني فياضبخش، مدير عامل شركت توليد و توسعه انرژي اتمي ايران در سمينار بينالمللي نيروگاههاي اتمي، محيط زيست و توسعه پايدار با عنوان «تعامل بينالمللي در جهت توسعه نيروگاههاي هستهيي در كشور» به شرح زير است:
«امروزه منابع انرژي نقش موثر و مستقيمي در بهبود شرايط اقتصادي و اجتماعي جامعه بشري ايفاء ميكند. طبق آخرين پيشبيني رشد جهاني مصرف انرژي تا سال 2030 معادل 50 درصد افزايش و به رقم 118 ميليارد معادل بشكه نفت خام و در همين راستا رشد مصرف انرژي الكتريكي دو برابر و معادل 33 هزار ميليارد كيلووات ساعت بالغ ميشود.
توليد نفت خام از منابع موجود در سالهاي 1979 ميلادي به بعد از رشد فزايندهاي برخوردار گرديده و پيوسته در حال افزايش بوده است. هر چند توليد گاز طبيعي نيز در حال افزايش است لكن تا چند دهه آينده به حداكثر توليد خود نخواهد رسيد. استخراج زغال سنگ از معادن مربوطه پرهزينه بوده و مشكلات زيست محيطي متعددي را به وجود ميآورد. مضرات زيستمحيطي حضور مقداري اشعه رادون در معادن اورانيوم و مقداري مواد راديو اكتيو شونده در گرد و غبار ناشي از فعاليتهاي معدني استخراج اورانيوم در مقايسه با مشكلات تنفسي معدن كاران زغال سنگ بسيار كمتر ميباشد.
حذف SO2 از دود خروجي از دودكشهاي نيروگاههاي حرارتي به خصوص زغال سنگي هزينههاي بسيار زيادي را به توليدكنندگان تحميل ميكند، در حالي كه توليد انرژي برق از طريق هستهيي چنين هزينهاي را به توليدكننده تحميل نميكند.
در حال حاضر حدود 25 ميليارد تن SO2 در سال از سوخت حاملهاي فسلي بيشتر ميشود كه 38 درصد آن از طريق زغال سنگ و 43 درصد از طريق نفت است. هر Mwe 1000 قدرت توليدي توسط نيروگاههاي حرارتي با سوخت زغال سياه، سالانه 7 ميليون تن و با سوخت زغال سنگ قهوهاي، سالانه تا 9 ميليون تن C02 در هوا منتشر ميكند؛ اين در حالي است كه نيروگاههاي هستهيي فاقد انتشار اين ماده آلاينده هستند.
استفاده از انرژيهاي تجديدپذير نيز محدوديتهاي خاص خود را به دنبال دارد. توليد برق آبي هر چند كه فاقد انتشار مواد آلاينده است لكن تنها در مكانهايي قابل بهرهبردراي است كه چنين پتانسيل و ظرفيتي وجود داشته باشد؛ از طرف ديگر احداث نيروگاههاي آبي خود معضلات زيست محيطي و اكولوژيكي فراواني را به جامعه بشري تحميل ميكنند كه در جاي خود قابل تامل است. استفاده از ساير منابع تجديدپذير از يك سو به شرايط اقليمي بستگي داشته و از سوي ديگر از ديدگاه اقتصادي بايد مورد بررسي قرار گيرند. در حال حاضر هزينه توليد برق خورشيدي 2 تا 3 برابر توليد برق از روشهاي مرسوم است و انرژي باد نيز صرفا در مكانهايي با شدت باد مطلوب از نظر اقتصادي قابل توجيه هستند. البته به كارگيري روشهاي مختلفي كه كمترين آسيب را به محيط زيست انسان برساند امري اجتناب ناپذير است لكن توسعه جامعه بشري نياز روزافزون وي به استفاده هرچه بيشتر از منابع انرژي استفاده از نيروگاه هستهيي را اجتناب ناپذير ميكند.
ما اميدواريم با برگزاري اين گونه گردهمآييها از يك سو، زمينه تعامل محققان و كارشناسان در سطح بينالمللي را فراهم كند تا موضوعات مختلف نظير ايمني، بهداشت، جنبههاي زيست محيطي نيروگاههاي توليد برق هستهيي و ساير فنآوريهاي صلحآميز هستهيي مورد توجه و بحث و گفتوگوي كارشناسانه قرار گرفته و نتايج آن در تحقق توسعه پايدار به كار گرفته شود.
و از سوي ديگر مجموعه ادارهكنندگان نيروگاههاي هستهيي نيز بتوانند تجربيات خود را در زمينه بهرهبرداري بهينه از نيروگاههاي هستهيي و جلوگيري از خطرات احتمالي با يكديگر مبادله كنند.
شركت مادر تخصصي توليد و توسعه به عنوان يك خط مشي اصلي شعار توسعه در چارچوب فرهنگ توسعه پايدار را در دستور كار خود قرار داده و همواره تلاش كرده است از طريق ذيل به اين مهم دست يابد:
ـ بررسي و تدوين راهبردها، سياستها و برنامههاي بلندمدت و ميانمدت صنعت برق هستهيي؛
ـ مطالعه، احداث و بهرهبرداري ايمن از نيروگاههاي هستهيي و تامين سوخت هستهيي؛
ـ ايجاد ارتباط و يا انعقاد قرارداد با مراجع بينالمللي، شركتها و موسسات خارجي و داخلي در زمينه نيروگاههاي هستهيي به منظور استفاده صلح جويانه از انرژي هستهيي مطابق ضوابط بينالمللي و نظام ايمني هستهيي كشور و با رعايت قوانين و مقررات مربوطه؛
ـ حمايت، سرمايهگذاري و تشويق فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي در زمينههاي تخصصي مرتبط با صنعت هستهيي؛
ـ تربيت نيروي انساني متخصص و مورد نياز در داخل و يا خارج كشور و برگزاري دورههاي آموزشي لازم با انعقاد قراردادهاي آموزشي و كارآموزي با اشخاص حقيقي و حقوقي داخل و خارج كشور در چارچوب قوانين مربوطه.
با توجه به موارد فوق شركت توليد و توسعه انرژي اتمي ايران توسعه و اجراي 20 هزار مگاوات نيروگاه هستهيي را برنامهريزي كرده و در اين مسير ضمن همكاري با كارشناسان، شركتها و سازمانهاي ذيربط بينالمللي و مشاركت و تعامل هر چه بيشتر با آنها در راستاي اهداف كلان كشور و توسعه پايدار قدم بر ميدارد.»
نماينده آژانس:
ايران در زمينه ايمني نيروگاه بوشهر با آژانس همكاري كرده است
همچنين در اين سمينار نماينده آژانس بينالمللي انرژي اتمي تاكيد كرد: ايران در زمينه ايمني هستهيي و نيز ايمني نيروگاه اتمي بوشهربا آژانس همكاري دارد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، كريستر ويكتورسون، صبح يكشنبه در "سمينار بينالمللي نيروگاههاي اتمي، محيط زيست و توسعهي پايدار" كه در محل مركز همايشهاي صدا و سيما و با همكاري دانشكده علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي و سازمان انرژي اتمي برگزار شده است، تاكيد كرد: همكاري ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي در زمينه ايمني هستهيي در چارچوب قراردادهاي موجود انجام شده است.
وي گفت: موارد فني و ايمني در تاسيس نيروگاههاي هستهيي در قاره آسيا كه كشورهاي زيادي در اين قاره به دنبال استفاده بيشتر از انرژي هستهيي هستند رعايت شده است.
نماينده آژانس بينالمللي انرژي اتمي با اشاره به تمايل كشورهاي منطقه خاورميانه و جنوب شرق آسيا براي استفاده از نيروگاههاي هستهيي تصريح كرد: آنها به دنبال جايگزين سوختهاي فسيلي هستند و در اين رابطه تمايل دارند از حمايتهاي آژانس استفاده كنند.
ويكتورسون ادامه داد: آژانس همكاري لازم را براي رعايت ايمني در نيروگاههاي اتمي و ساخت و بهرهبرداري از آنها دارد.
رييس برنامهريزي و سياستگذاري بخش نظارت و ايمني آژانس بينالمللي انرژي اتمي تصريح كرد: براساس يكي از اسناد جديد آژانس درباره ايمني هستهيي، موارد ايمني قبل از تصميمگيري براي شروع برنامه اتمي و راهاندازي نيروگاه مدنظر است.
او مزايا و ريسكهاي استفاده از انرژي هستهيي را مورد تاكيد قرار داد و گفت: يكي از اين ريسكها به نيروگاههاي هستهيي باز ميگردد و كشورها بايد برنامههاي بلندمدتي را براي مديريت ضايعات هستهيي و نيز تعميرات نيروگاهها در نظر داشته باشد.
نماينده آژانس بينالمللي انرژي اتمي بحث بر فرهنگسازي براي استفاده از انرژي هستهيي از سوي كشورهاي مختلف تاكيد كرد و افزود: فرهنگسازي براي رعايت موارد ايمني است. كشورها بايد ضمن قانونگذاري در آغاز يك پروژه اتمي، نيروي انساني ماهر و پيمانكاران پروژه اتمي را آموزش دهند.
ويكتورسون با بيان اين كه ايران در نيروگاه بوشهر سيستم مديريت يكپارچه و نيز آموزشهاي ايمني را براي نيروي انساني فراهم و رعايت كرده است، گفت: مقررات ايمني متعددي براي كشورهاي مختلف در عرصههاي گوناگون فعاليتهاي هستهيي در نظر گرفته شده است. حفاظت محيط زيست در برابر زبالههاي هستهيي و تشعشعات مواد هستهيي در چارچوب اين مقررات امكانپذير است.
انتهاي پيام
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]
-
گوناگون
پربازدیدترینها