واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «مرگ تدريجي يك رويا»ي فريدون جيراني از نگاه رييس صداوسيما
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
رييس سازمان صداوسيما با اشاره به محتواي سريال «مرگتدريجي يك رويا» گفت: فريدون جيراني با ساخت اين مجموعه خدمت بزرگي به جامعه روشنفكري كشور كرد. او «خوب جايي» را هدف گرفته بود.
سيدعزتالله ضرغامي ادامه داد: جامعهي روشنفكري قشر نخبه و بالندهايست و جيراني بهاين گروه پرداخت. يكي از اقدامات خوب به تصويركشيدن بخشي از آسيبهاي هر قشر هست و بايد با نگاهي متعهدانه نسبت به همان قشر اين كار صورت بگيرد.
به گزارش سرويس تلويزيون ايسنا،رييس صداوسيما دربارهي اين مجموعه گفت: «مرگتدريجي يك رويا» يكي از سريالهاي خوب و بهياد ماندني سيماست. از كار خوب بايد تقدير كرد. جلساتي مانند اين نشست حالتي نمادين دارند تا حقشناسي خود را نسبت به كار خوب ابراز كنيم. چون رسانهي ملي براي مردم برنامه ميسازد، سلايق و علايق آنها نقش تعيينكنندهاي دارد. بنابراين قدرداني از سازندگان اين مجموعه بهنوعي از طرف مردم است.
عزتالله ضرغامي با اشاره به معيارهاي يك اثر خوب اظهار كرد: چنين اثري پيامي براي انتقال به مخاطب دارد و پيام خود را به نوعي بيان ميكند كه مردم با آن ارتباط برقرار كنند. «مرگتدريجي يك رويا» اين دو ويژگي را داشته است و فرم و محتوا در اين مجموعه بهطور متعادل به جلو رفت و هيچ يك فداي ديگري نشد. اين درحالي است كه نوعا در كارهاي نمايشي و حتي كارهاي گستردهتري كه در بخشهاي ديگري صورت ميگيرد، نبود تعادل لازم بين فرم و محتوا ديده ميشود.
رييس سازمان صداوسيما ادامه داد: جيراني كارگردان حرفهيي است و توانايي او باعث خلق مجموعهي جذاب و ديدني شد. ريتم اين مجموعه تند بود، اما اين ريتم باعث نشد كه نقشها خوب پرداخت نشوند. از سوي ديگر ريتم تند باعث شد كه مخاطبان از تماشاي «مرگتدريجي يك رويا» خسته نشوند.
او با اشاره به تدوين اين مجموعه اظهار كرد: تدوين خوب بود و دراين زمينه نوآوري خوبي انجام گرفت، بهنوعي كه كارگردانان در برخي از كارهاي خود ميتوانند از اينگونه تدوين استفاده كنند.
ضرغامي با بيان اينكه قصه و پرداخت خوب «مرگتدريجي يك رويا» باعث جذب مخاطبان خوبي به اين مجموعه شد گفت: درماههاي اخير «مرگتدريجي يك رويا» جزو سه مجموعهي برتر سيما بود. «روزگار قريب» ساختهي ارزشمند كيانوش عياري و سريال «يوسف پيامبر(ع)» كه بهخاطر قصهي قرآني و جذابيتهاي آن جزو آثار پرمخاطب سيما بوده است، رقباي «مرگتدريجي يك رويا» بودند.
او سپس خطاب به معاون سيما اظهار كرد: چون برخي از بينندگان در قسمتهاي مياني مخاطب اين مجموعه شدند بايد اين سريال يكبار ديگر بهصورت شبانه پخش شود.
او در ادامه گفت: بايد بين مدرنيته و مدرنيسم تفاوت قائل شويم. مدرنيته مسيري طبيعي و مثبت تلقي ميشود، ولي مدرنيته مقولهاي وارداتي، سطحي و حاوي تقليد كوركورانه است. غرب سالهاست كه اين كار را انجام ميدهد كالبد شكافي اين دو مقوله شناخت و معرفي آن به جامعه بسيار مهم است.
رييس سازمان صداوسيما افزود: كسي ميتواند اين كار را بهخوبي انجام دهد كه نسبتي با جامعه روشنفكري داشته باشد. كسي كه با اين قشر آشنايي ندارد يا تلاش ميكند ارتباطي مصنوعي با آن برقرار كند مرعوب آنان ميشود. اين درحالي است كه جيراني بهخوبي توانست به قشر روشنفكران بپردازد.
او درادامه گفت: جامعهي منتقدان و روشنفكران بايد ارزش كار جيراني را خوب بدانند. آثار اين ساخته خوب بعدها مشخص ميشود چون «مرگ تدريجي يك رويا» سريال تاريخ مصرفداري نيست و اثر ماندگار محسوب ميشود و هميشه و در همه جوامع كار قابل دفاعي است.
ضرغامي با بيان اينكه «مرگ تدريجي يك رويا» به جريان اپوزيسيون به خوبي پرداخته بود اظهار كرد: برخي كه به اين جريان اعتقاد دارند تلاش ميكنند با سرمايهگذاري روي نقطه ضعف آنها به خيال خام خود از آنان بهرهبرداري كنند. البته اپوزيسيون شبكههاي ماهوارهاي بسيار سطحي است كه برخي اوقات گوشههايي از آن را به شكل طنز از سيما پخش ميكنيم.
او با اشاره به اصطلاحات تهاجم فرهنگي و ناتوي فرهنگي گفت: اخيرا ناتوي فرهنگي مطرح شده است و جريانهاي وابسته به اپوزيسيون تلاش ميكنند. روي نخبگان حوزههاي داستان، ادبيات و هنر و بهويژه داستان و ادبيات سرمايهگذاري كنند.
رييس سازمان صداوسيما تاكيد كرد: روشنفكران بايد از اين سريال استقبال كنند، اگر كسي ريگي به كفش نداشته باشد.
او با اشاره به نقدهاي نوشته شده دربارهي اين مجموعه گفت: بسياري از آنها را خواندهام بيشتر آنها حرف حسابي ندارند و معلوم نميشود به كجاي سريال اشكال وارد ميكند.
رييس سازمان صداوسيما با بيان اينكه «مرگ تدريجي يك رويا» كار ارزشمندي است خاطرنشان كرد: اين سريال سنت و مدرنيته را خوب نشان داده است و ويژگيهاي سنت را به خوبي به تصوير كشيده است علاوه بر آن توجهي كه به جوانان و روشنفكران ميكند و هشدارهايي كه به آنها ميدهد، برجسته است.
ضرغامي در پايان تاكيد كرد: اين سريال جزو آثار برتري است كه به يادگار خواهد ماند.
انتهاي پيام
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]