تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855758232




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

11 آذر 1300؛ سالروز شهادت سردار جنگل


واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: 11 آذر 1300؛ سالروز شهادت سردار جنگل
يونس ملقب به ميرزا كوچك، پس از آن كه خواندن و نوشتن را در يكى از مكتب خانه‏هاى زادگاهش آموخت، درنوجوانى ‏به فراگيرى علوم دينى و معارف قرآنى و روايى روى آورد و چندين سال در مدرسه حاجى حسن واقع در صالح آباد و مدرسه جامع رشت به يادگيرى زبان و ادبيات عرب، منطق، مقدمات فقه و اصول پرداخت.
وي در سال 1322 ه.ق در عالى‏ترين درس دوره سطح حوزه علميه يعنى آموختن كفاية‏الاصول شركت جست و در محضر آيت الله سيد عبدالوهاب صالح ضياء برى تلمذ كرد.

او در سن 28 سالگى به درجه اجتهاد نايل آمد.

ميرزا كوچك خان جوانى خوش اندام، مودب و فروتن بود. چشمانى زاغ، سيمائى متبسم، بازوانى ورزيده و پيشانى باز داشت. در روابط اجتماعى با دوستان، خويشاوندان و آشنايان بسيار خوش برخورد، باعاطفه و توام با صميميت ‏بود و از جنبه روحى، عفيف و انسانى معتقد به فرائض دينى و مؤمن به اصول اخلاقى به شمار مى‏آمد. با قرآن بسيار مانوس بود و درتصميم ‏گيرى‏ها به اين كلام آسمانى تفال مى‏زد و به استخاره عقيده خاصى داشت و اغلب كارهايش را با استخاره انجام مى‏داد. هيچ گاه واجباتش ترك نمى‏گرديد و عبادات مستحبى را نيز انجام مى‏ داد.

او تحت تاثير انديشه‏هاى آخوند خراساني به حوزه عمل سياسي روي آورد و رهبرى روحانيت رشت را در انقلاب مشروطه به عهده گرفت.

ميرزا بعدها در فتح تهران شركت كرد و در جنگ سه روزه مجاهدين با قواي استبداد مامور جبهه قزاقخانه بود.

مجلس شوراي ملي در سال هاي پاياني عمر خود استخدام مورگان شوستر آمريكايي را به تصويب رساند. مورگان سه سال به رياست خزانه داري كل منصوب شد و در سيستم مالي كشور اصلاحات مالي چشم گيري را رقم زد. اما روس ها و انگليس ها كه تاب حضور كشور ثالثي را در ايران نداشتند و ايران را در تيول خود مي پنداشتند نسبت به اين كار اعتراض كردند.

در اين زمان روسيه طي اولتيماتومي به ايران خواستار اخراج شوستر از كشور شد. در اين زمان نيز ميرزا در ماجراي اولتيماتوم روسيه به ايران كه منجر به تعطيلي مجلس شد در رديف مخالفان قبول اولتيماتوم در آمد.

بر اساس قرار داد 1907م ايران ميان روس ها و انگليسي ها تقسيم شد. شمال ايران به اشغال روس ها در آمد و پس از جنگ اول جهاني نيز انگليسي ها با اشغال بوشهر به سوي شيراز پيشروي كرده و مناطق جنوبي ايران را به تصرف خود در آوردند.

كوچك خان در همين زمان بود كه با گرويدن به انديشه اتحاد دنياي اسلام تشكيلات نظامي را بوجود آورد تا به نجات كشور بپردازد.

وي به همين منظور نهضت جنگل را پايه ريزي كرد.

هيئت اتحاد اسلام مرامنامه اي در نه ماده تصويب كرد كه بر اساس آن حكومت در دست نمايندگان مردم قرار مي گرفت. اين مرامنامه حاوي 34ماده بود و شمول آن تمامي حوزه هاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي را در بر مي گرفت.

وي بعد ها تصميم گرفت كه با ايجاد يك پايگاه نظامي و تهيه سلاح گرم شمال كشور را از لوث وجود اشغالگران روس پاك كند. اما در اين ميان دشمن جنگلي ها تنها روسيه نبود بلكه دولت ايران كه به شدت تحت فشار روس ها بود با مبارزه عملي و علني با قواي جنگل پرداختند.

نخستين نبرد سنگين جنگلي ها با قواي دولتي و در همين راستا در منطقه كسما شكل گرفت. در اين نبرد جنگلي ها دشمن تا بن دندان مسلح را از پاي در آوردند. البته در نبردهاي بعدي روس ها و دولت مركزي ايران در اقدامي هماهنگ ضربه سختي به جنگلي ها وارد ساختند.

جنگلي ها تازماني كه تزارها، قدرت را در دست داشتند به مبارزه و مخالفت با آنان پرداختند. اما در آغاز پيروزي انقلاب اكتبر روسيه، روابط جنگلي ها با روسيه تبديل به روابط حسنه شد. در اين ميان دولت انگلستان هم به نهضت جنگل پيام داده بود كه در صورت اجازه عبور ارتش انگلستان از گيلان به روسيه، بريتانيا حكومت جنگلي ها را در گيلان به رسميت مي شناسد اما پاسخ ميرزا به اين پيشنهاد منفي بود. پس از آن بود كه روسها رفتار خود را تغيير دادند.

در اين ميان ژنرال بيچراخوف فرمانده قشون روس در گيلان با انگليسي ها هم دست شد و خواست كه از اين طريق نيروهاي خود را براي سركوب انقلاب بلشويكي اعزام نمايد.

در اين زمان بزرگترين نبرد ميان روس ها و جنگلي ها در منجيل رخ داد. پس از آن انگليس و روس در اقدامي هماهنگ گيلان را به تصرف خود در آوردند و در اين زمان مبارزات ميرزا وارد دور تازه اي شد.

بعدها در سال 1299روس ها رفتار خود را به طريق مزورانه اي تغيير دادند و به ميرزا كوچك پيغام دادند كه حاضرند با آنها همكاري كنند. ميرزا در مواردي با روس ها به توافق رسيد كه از ميان مفاد توافقنامه مي توان به تاسيس حكومت جمهوري انقلابي در گيلان، عدم مداخله شوروي در ايران و عدم اجراي اصول كمونيسم و ممنوع بودن تبليغات كمونيستي در كشور اشاره كرد.

حكومت جمهوري در گيلان شكل گرفت. اما بر خي از عناصر كمونيست مرام چون احسان الله خان دوستدار و خالو قربان پست هاي كليدي را از آن خود كردند. در اين مرحله بود كه سياست تهي كردن از داخل نهضت جنگل از سوي روس ها نمود بيشتري يافت. با اين رهيافت، حوزه عمل كمونيست ها در گيلان افزايش يافت تا آن جا كه كودتايي سرخ در رشت از سوي روس ها رخ داد.

كودتاگران حملات سنگين خود را عليه نهضت جنگل آغاز كردند و نقشه ترور ميرزا را كشيدند و البته در اين ميان به تبليغات اصول كمونيستي خود در گيلان مشغول شدند.

پس از آشكار شدن سياست روس ها و همچنين پس از به ثمر رسيدن كودتاي سال 1299، قواي دولتي رضاخان از تفرق حاصله در ميان نيروهاي جنگل سود برده و به حمله عليه جنگلي ها پرداخت. در اين ميان بسياري از قواي متفرق جنگل كه تحت فشار شديد قرار داشتند پس از يك دوره مبارزه گسترده عليه حكومت رضاخان، به اردوي دولت تسليم شدند.

خالو قربان خود را سريعا به رضاخان تسليم كرد و به درجه سرهنگي رسيد. بعد از آن بخش باقيمانده و وفادار به ميرزا به اعماق جنگل رفتند.

ميرزا نيز پس از مدتي به دليل سرماي بسيار و در زير برف و بوران در يازدهم آذرماه سال 1300هجري شمسي در كوه هاي گيلوا به شهادت رسيد.

رهبر نهضت جنگل عليه سلطه بيگانگان دشمنانش سر او را از بدن جدا كردند و براي رضاخان به ارمغان آوردند.

مزار ميرزا كوچك هم اكنون در بقعه سليمان داراب واقع در دهكده سليمان داراب رشت زيارتگاه عاشقان آزادى و آزادگى است.

اين بقعه بر آرامگاه سليمان بن حمزه دارابى بنا شده است.

ياد نهضت جنگل هماره در قلب ايرانيان و همه آزادمردان جهان ماندگار است./انتهاي پيام/
 يکشنبه 10 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن