تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816526600




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آیا استفاده از وی.پی.ان غیر قانونی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:





آیا واقعا استفاده از وی.پی.ان غیر قانونی است؟ و آیا وزیر اطلاعات می.تواند شخصا چنین قانونی وضع کند و از مخابرات بخواهد به صورت گسترده استفاده از وی.پی.ان را محدود کند؟
بیش از یک هفته از اختلالاتی که در سرویس.های وی.پی.ان کشور به وجود آمده می.گذرد. عده.ای مخابرات را پشت این ماجرا می.دانند و معتقدند مخابرات با بستن یا محدود کردن پورت.های pptp و l2tp اتصال به وی.پی.ان را در سراسر کشور محدود کرده است.
مخابرات نه تنها چنین چیزی را تکذیب نکرده، بلکه وزیر مخابرات استفاده از وی.پی.ان را غیر قانونی اعلام کرده است. به گزارش ایسنا وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که گفته می.شود قطعی VPN به خاطر شبکه ملی اینترنت است، گفت: این دو موضوع با هم ارتباطی ندارند و اساسا VPN و استفاده از آن یک اقدام خلاف قانون است که این موضوع نیز ابلاغ شده است.
اما آیا واقعا استفاده از وی.پی.ان غیر قانونی است؟ و آیا وزیر اطلاعات می.تواند شخصا چنین قانونی وضع کند و از مخابرات بخواهد به صورت گسترده استفاده از وی.پی.ان را محدود کند؟
ابتدا بیایید ببینیم وی.پی.ان چیست و اساسا به چه دردی می.خورد. VPN کوتاه شده عبارت Virtual Private Network یا شبکه مجازی خصوصی است. همانطور که از نامش پیداست، این روش اتصال به اینترنت برای حفظ امنیت و حریم شخصی کاربر است.
در این روش اطلاعات شخصی کاربر کدگذاری می.شود و از شبکه.ای عبور داده می.شود که ردیابی آن برای یک هکر یا خراب.کار اینترنتی غیر قابل ردیابی باشد. مثلا اطلاعات بانکی کاربر از مهم.ترین اطلاعات اوست که اگر این اطلاعات به دست یک دزد اینترنتی بیفتد، ممکن است کاربر قربانی یک دزدی اینترنتی شود.
همین.طور بانک.ها که ممکن است هر روزه بخواهند اطلاعات مالی خودشان و هزاران مشتری.شان را جابجا کنند، باید از یک چنین شبکه امنی استفاده کنند تا احتمال ردیابی این اطلاعات را به حداقل برسانند.
بنابراین یکی از مهمترین کاربردهای وی.پی.ان رمزنگاری اطلاعات و بالاتر بردن خطوط ارتباطی تحت وب است. تا اینجا واضح است که کسانی که برای امن..تر کردن خطوط ارتباطی.شان از وی.پی.ان استفاده می.کنند، مرتکب جرمی نشده.اند.
اما نباید منکر این نکته شویم که در کشور ما عده.ای از وی.پی.ان برای عبور از فیلترینگ استفاده می.کنند. اما آیا استفاده از وی.پی.ان برای عبور از فیلترینگ جرم محسوب می.شود؟ با مرور قوانین جرایم رایانه.ای ایران به راحتی می.توان دید که هیچ بندی در مورد استفاده از وی.پی..ان در آن وجود ندارد و نمی.توان بنا به قانون، استفاده از وی.پی.ان را جرم دانست.
در همین راستا و در واکنش به گفته وزیر ارتباطات که استفاده از وی.پی.ان یک اقدام خلاف قانون است، علیرضا شیرازی، مدیر سایت بلاگفا، یادداشتی در وبلاگش منتشر کرد و در این یادداشت چنین عنوان کرد: «در قانون جرایم رایانه.ای اشاره مشخصی به فیلترشکن نشده است اما در مصادیق اعلام شده در سایت دادستانی کل کشور با توجه به بند ج ماده 25 قانون جرایم رایانه.، انتشار فیلتر شکن.ها و آموزش روش.های عبور از سامانه.های فیلترینگ به عنوان محتوای مجرمانه ذکر شده است.»
بند ج ماده 25 قانون جرایم رایانه.ای از این قرار است: «آموزش نحوه ارتکاب جرایم دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه..ای و تخریب و اخلال در داده..ها یا سیستم..های رایانه.ای و مخابراتی.»
همان.طور که مشخص است در این بند، استفاده از وی.پی.ان و یا حتی فیلترشکن ذکر نشده است. ضمن آنکه طبق توضیحات قبل، هدف اصلی استفاده از وی.پی.ان، نه تنها دسترسی غیر مجاز نیست، بلکه روشی است برای جلوگیری از دسترسی.های غیر مجاز و هرچه امن.تر کردن تبادل اطلاعات.
هرچند با وجود اینکه وی.‎پی.ان در اصل یک فیلترشکن محسوب نمی.شود اما در کشور ما وی.پی.ان به عنوان یکی از ابزارهای عبور از فیلتر محسوب می.شود و بنا به بند قانونی فوق، آموزش استفاده از آن به عنوان یک فیلترشکن می.تواند جزء جرایم رایانه.ای به شمار رود.
سایت پایگاه خبررسانی قانون هم طی گزارشی با عنوان «استفاده از VPN جرم نیست» به این موضوع و اظهار نظر وزیر ارتباطات پرداخته است. در این گزارش هم به قانون جرایم رایانه.ای استناد شده و ادعا شده است که مطابق این قانون استفاده از VPN و حتی فیلترشکن جرم محسوب نمی.شود.
در این گزارش چنین آمده است: «در سال 1388 قانون جرایم رایانه.ای در ایران به تصویب رسید که طبق آن استفاده از فیلترشکن جرم نیست. کسانی هستند که ماده یک آن قانون را دلیل ممنوعیت استفاده از فیلترشکن می.دانند اما این افراد باید دوباره آن ماده را بخوانند.
در این ماده آمده است: «هرکس به طور غیرمجاز به داده.‎ها یا سیستم.های رایانه.‎ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد».
آن.طور که می.بینید در این ماده آمده است که داده.ها باید به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده باشد و این یعنی قانون.گذار این ماده را برای ممنوعیت و جرم.انگاری هک کردن سیستم.های رایانه.ای وضع کرده است. فیلترینگ، حفاظت به وسیله تدابیر امنیتی نیست که استفاده از فیلترشکن ذیل ماده یک قرار بگیرد.»
علیرضا شیرازی در پایان یادداشتش چنین نوشته است: VPN در واقع یک مفهوم است و پروتکل.های متفاوتی برای پیاده..سازی این مفهوم وجود دارد و حتی برخی از نرم.افزارهای تامین کننده سرویس VPN به صورت Open Source نیز وجود دارند و این بدین معناست که مسدودسازی یک پورت خاص یا یک پروتکل خاص، شاید در کوتاه مدت تاثیر داشته باشد اما به زودی ارائه کنندگان VPN در پورت.ها و پروتکل.های غیر معروف وحتی اختصاصی خود اقدام به ارائه VPN خواهند کرد که در این حالت دیگر حتی برای شرایط اضطراری هم امکان مسدود سازی موقت VPN نیز وجود نخواهد داشت.
در این میان می.توان به نظر نماینده مجلسی که قانون جرایم رایانه.ای توسط آنها به تصویب رسیده هم استناد کرد. علی مطهری رئیس کمیسیون مخابرات مجلس شورای اسلامی نیز در زمینه قانونی یا غیرقانونی بودن استفاده از VPN می.گوید:. بر اساس ماده 22 قانون جرایم رایانه.ای ، استفاده از VPN به دلیل دسترسی مستقیم به اینترنت و عبور نکردن از فیلترینگ، قانونی محسوب می.شود.
وی در ادامه در خصوص این که چرا دسترسی به VPN اخیرا از طرف کارگروه فیلترینگ غیرقانونی اعلام شده است، تشریح می.کند: کارگروه فیلترینگ بر حسب موقعیت جامعه می.تواند تصمیم.گیری کند و به همین دلیل اگر این کارگروه استفاده از VPN را غیرقانونی دانسته پس قانون نیز این کارگروه حمایت خواهد کرد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن