واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: مانور زلزله و ايمني در مدارس برگزار شد
همت ا... شكري- بنا به گفته مسئولان برگزاري دهمين مانور سراسري زلزله و ايمني، تعداد ١٤ ميليون نفر دانش آموز در بيش از ١٤٠ هزار مدرسه در كشور در برپايي مانور شركت داشتند.
مدرسه راهنمايي نمونه دخترانه حضرت زينب كبري (س) واقع در منطقه ياغچي آباد تهران محل اصلي آغاز دهمين مانور سراسري زلزله و ايمني مدارس بود كه در مراسم انجام مانور وزراي كشور، آموزش و پرورش و علوم، نيروهاي امدادي و حمايتي حضور داشتند. زنگ زلزله از طريق راديوي سراسري ساعت ١٠و ٢٠ دقيقه به صدا درآمد و يك دقيقه بعد دانش آموزان از كلاس هايشان بيرون آمدند و در حياط مدرسه در صفي منظم ايستادند سپس گروه هاي امدادي به كلاس هايشان رفتند و افراد مصدوم مانور را بيرون آوردند. ديگر گروه ها نيز به خاموش كردن آتش با كمك امدادگران آتش نشاني پرداختند. در همان حال هم امدادگران هلال احمر چادرهايي را برپا كردند و به اسكان آوارگان احتمالي پرداختند. درحالي كه مانور در لحظات پاياني خود بود، هر يك از وزرا به طور جداگانه با خبرنگاران درخصوص برپايي مانور گفت و گو مي كردند. علي احمدي وزير آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار خراسان درباره تعداد مدارس ايمن كشور در برابرزلزله و بلاياي طبيعي گفت: در گذشته مدارس كشور آسيب پذيري بالايي داشتند اما با آغاز نوسازي، بازسازي و مقاوم سازي مدارس كشور در حال حاضر درصد قابل توجهي از مدارس كشور تخريب شده و در حال بازسازي است درصد بالايي هم مطالعات مقاوم سازي در حال انجام است. اميدواريم در مجموع طي امسال و سال آينده برنامه مقاوم سازي مدارس تمام شود.
خبرنگار خراسان پرسيد: آمار دقيق مدارس ايمن چه تعداد است كه وزير پاسخ داد: الان آمار دقيق ندارم.
خبرنگار خراسان از وزير درخصوص وعده اش براي پرداخت سرانه مدارس كشور تا پايان آبان ماه سال جاري پرسيد كه وزير گفت: امروز فقط از مانور بپرسيد.
وزير آموزش و پرورش درباره اهداف برپايي اين مانور گفت: هدف اجرايي اين مانور، افزايش سطح آگاهي دانش آموزان درباره حوادث طبيعي و ايجاد آمادگي براي انجام واكنش هاي صحيح و سريع در برابر آن و چگونگي مقابله با حوادث طبيعي براي ايجاد آرامش رواني و برانگيختن احساس كنجكاوي دانش آموزان نسبت به پديده هاي طبيعي است. وزير كشور هم در حاشيه برگزاري مانور زلزله در جمع خبرنگاران گفت: ايجاد فرهنگ ايمني و مقاوم سازي و نيز كاهش تلفات و خسارات ناشي از زلزله از اهداف دهمين مانور سراسري زلزله و ايمني است.
به گزارش ايسنا نيز وزير كشور افزود: سازمان مديريت بحران، ساماندهي ستادهاي بحران هاي استان هاي مختلف و پيش بيني و رسيدگي را به مشكلات آن ها برعهده دارد و در عين حال نگاه ويژه به امور مربوط به اين سازمان جزو برنامه هاي من نيز قرار دارد و بايد تشكيلات مشابه ستاد بحران در استان ها نيز تقويت شود.
وي با بيان اين كه كشور ما در منطقه زلزله خيز قرار دارد و ضريب زلزله در آن بالاست، يادآورشد: تقريبا براي ٥ درصد از مساحت كشور هيچ احتمال زلزله اي پيش بيني نشده و بايد در استان هاي مختلف براي پيش گيري از حوادث احتمالي زلزله اقدامات لازم صورت گيرد.
محصولي در بخش ديگري از صحبت هاي خود، وجود دكل هاي بلند برق را در بزرگ راه هاي اصلي يكي از مواردي عنوان كرد كه در صورت وقوع زلزله احتمالي، مانع امدادرساني و حركت در شريان هاي حياتي شهر مي شود.
به گزارش خبرنگار ما وي اجراي مانورهاي سراسري زلزله را نمونه اي از بروز عملي اقتدار ملي توسط مردم، عنوان كرد و گفت: براي جلوگيري از خسارات زلزله و بحران هاي طبيعي بايد آموزش هاي لازم به مردم داده شود و مقاوم سازي و پيش گيري نيز انجام شود.محصولي تاكيد كرد: براي پيش گيري از اثرات ناشي از وقوع زلزله، آموزش لازم است. آموزش و تمرين از طريق مانور امكان پذير است و باعث مي شود دانش آموزان در مواقع بروز حوادثي چون زلزله دچار استرس و اضطراب نشوند.
وي به خانواده ها توصيه كرد: خانواده ها بايد فرزندانشان را به حضور فعال تر در مانور تشويق كنند همچنين فرزندان را به تمرين و اقداماتي كه هنگام وقوع زلزله در منزل بايد انجام دهند، ترغيب كنند.
درخوريادآوري است كه اين مانور از سال ٧٥ در مهدهاي كودك و مدارس ابتدايي شهر تهران به اجرا درآمد و از سال ٧٨ به سراسر كشور تسري يافت. مانور سراسري زلزله و ايمني در مدارس سراسر كشور هر سال در روز هشتم آذر برگزار مي شد كه به دليل تقارن هشتم آذر ماه با روز جمعه، اين مانور روز شنبه و با عنوان (١+٨) برگزار شد. اين مانور در مدارس كشور در حد جاگيري دانش آموزان در كلاس ها انجام مي شود اما در مدارسي كه مسئولان براي بازديد مي روند، دانش آموزان از كلاس ها بيرون مي آيند و امداد و نجات را هم انجام مي دهند.
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]