واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: آگاهي دانشجويان دختر ورزشكار از روش هاي پيشگيري آسيب كم است نتايج يك تحقيق نشان داد:
همه معتقديم كه ورزش باعث افزايش شور و نشاط و سلامت افراد مي شود اما آنچه همواره شاهد آن بوده ايم بروز آسيب هاي ورزشي است، آسيب ديدن يك ورزشكار علاوه بر اينكه وقت و هزينه زيادي را از او مي گيرد مي تواند ماه ها و حتي تا پايان عمر او را از صحنه رقابت ورزشي دور كند. بهترين شيوه برخورد با يك آسيب پيشگيري است.
آگاهي و عملكرد دانشجويان دختر ورزشكار نسبت به راهكارهاي پيشگيري از آسيب توسط "مريم عباس دره بيدي" مورد تحقيق قرار گرفت.
به گزارش ايسنا، معالجه آسيب هاي ورزشي گران و هزينه بر است. بنابراين ارايه راهكارهايي در جهت پيشگيري و كاهش آسيب هاي ورزشي لازم و ضروري به نظر مي رسد.
مطالعات نشان داده اند كه استراتژي پيشگيري از آسيب، در كاهش آسيب هاي احتمالي به وجود آمده در ورزش هاي مختلف مفيد و موثر است.
با توجه به يافته هاي اين تحقيق، مي توان نتيجه گيري كرد كه دانشجويان دختر ورزشكار كشور درمورد راهكارهاي پيشگيري از آسيب بالاترين آگاهي و عملكرد را نسبت به گرم كردن قبل از فعاليت و ضعيف ترين آگاهي و عملكرد را درمورد تغذيه و تمرينات انعطاف پذيري و قدرتي دارند. به لحاظ آگاهي تفاوت معناداري در بين بازيكنان رشته هاي مورد مطالعه مشاهده نشد. اما از لحاظ عملكرد، بازيكنان رشته هاي بسكتبال و فوتسال به طور معناداري از عملكردي بالاتر برخوردارند.
براساس رشته تحصيلي دانشجويان، رشته تربيت بدني به طور معناداري از عملكرد بازيكنان ملي و غير ملي و دانشجويان ليسانس و فوق ليسانس به لحاظ آگاهي و عملكرد درمورد راهكارهاي پيشگيري از آسيب تفاوت معناداري وجود ندارد.
نتايج تحقيق حاضر حاكي از آن است كه در آگاهي و عملكرد بازيكنان نسبت به راهكارهاي پيشگيري از آسيب كمبودهايي وجود دارد، به ويژه از لحاظ عملكرد، ورزشكاران وضعيت ضعيف تري را از خود نشان داده اند. اين مساله بيانگر آن است كه بازيكنان به اندازه اي كه آگاهي داشته اند، عملكرد مناسبي را از خود نشان نداده اند.
وجود اين كمبودها در آگاهي و عملكرد بازيكنان دانشگاهي ايران نشان دهنده نياز مربيان و ورزشكاران دانشگاهي به يك آموزش گسترده درمورد استراتژي هاي پيشگيري از آسيب است. همچنين وضع قانوني همانند قانون مديريت اميني و سلامتي كار در كشور انگليس نيز مي تواند به حل اين مشكلات در جامعه ورزشي دانشگاهي كشورمان كمك كند. برطبق قوانين 8 و 11 مديريت ايمني و سلامتي كار در كشور انگليس كه در سال 1992 وضع شد، كارفرماها بايد آموزش و اطلاعات لازم را به كارگران و كاركنان خود درمورد خطرات احتمالي ناشي از كارشان كه براي آنها وجود دارد و همچنين راهكارهاي پيشگيري از آسيب فراهم كنند و از اين بابت مطمئن شوند. از جنبه هاي ديگر اين قانون، باشگاه هاي ورزشي موظفند كه درمورد راهكارهاي پيشگيري از آسيب به مربيان و بازيكنان خود آموزش هاي لازم را بدهند. حال با توجه به اين موارد، وضع چنين قوانين بي شمار در جامعه ورزشي كشورمان مي تواند از هدر رفتن هزينه ها و استعدادهاي ورزشي، به علت مواجه شدن بازيكنان با آسيب جلوگيري كند. علاوه بر اين برگزاري كارگاه ها و همايش هايي در زمينه بررسي خطرزا و نقش عوامل پيشگيري كننده از آسيب مي تواند موجبات افزايش آگاهي بازيكنان و مربيان را فراهم آورده و به تبع آن باعث كاهش آسيب در بازيكنان كشورمان شود.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]