واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مقام پاكستاني:اسلام آباد براي ارتقاي روابط همه جانبه باايران جدي است
اسلام آباد - معاون آسيا و اقيانوسيه وزارت خارجه پاكستان عصرشنبه در ديدار با محمد مهدي آخوند زاده معاون وزارت امور خارجه كشورمان تاكيد كرد كه اسلام آباد براي ارتقاي روابط همه جانبه با ايران جدي است.
به گزارش ايرنا، هارون شوكت درابتداي اين ديدار ضمن تاكيد بر اراده جدي مقام هاي ارشد پاكستان براي توسعه همه جانبه روابط دو كشور افزود كه اسلام آباد علاقمند است روابط و همكاري هاي خود در بخش زيرساخت هاي ارتباطي اعم از (ريلي، جاده اي و ...) گسترش دهد.
وي در ادامه با اشاره به مشكلات فراوان پيش روي دولت جديد پاكستان و تشريح وضعيت امنيتي حاكم براين كشوراز
ربايش ديپلمات ايراني اظهار تاسف كرد .
معاون وزارت خارجه پاكستان با بيان آثار شوم تروريسم درمنطقه تصريح كرد كه براي تقويت وضعيت امنيتي اين كشوراظهار داشت كه ما بطور جدي پيگرروشن شدن وضعيت ديپلمات ايراني در پيشاورهستيم و اميدواريم اين تلاش ها در آينده نزديك به كسب نتايج مثبت منجر شود.
شوكت همچنين ضمن اعلام سفر قريب الوقوع معاون وزارت كشورپاكستان به ايران جهت دلجويي درخصوص ديپلمات ربوده شده ايراني و پيگيري مسايل همكاري امنيتي دو جانبه افزود: سفر آقاي زرداري به ايران نيز درحال برنامه ريزي است و اميداوريم اين سفر نتايج خوبي به همراه داشته ياشد.
معاون وزارت خارجه ايران نيز در اين ديدار ضمن مرور روابط دو جانبه و اشاره به سوابق تاريخي و روابط دو كشور در سالهاي گذشته ،بر درك و اعتماد متقابل كه زمينه ساز توسعه همكاريها است تاكيد كرد.
آخوند زاده گفت : دولت جمهوري اسلامي ايران اهميت ويژه اي براي روابط دو جانبه قايل است و قدر مسلم روابط ما با پاكستان قابل مقايسه با روابط با ساير كشورها نيست چرا كه مناسبات دو كشور از گذشته بصورت نزديك و صميمي وجود داشته و همواره دو ملت در كنار يكديگر قرارداشته اند.
وي در ادامه سخنان خود به چالشها و مشكلات بين روابط دو كشور اشاره كرد و اظهار داشت: اين مشكلات با پيچيدگي و درهم تنيدگي خاصي همراه شده كه رفع آن به اراده قوي مسوولان دو كشور بستگي دارد.
معاون وزير خارجه ايران گفت : تهران و اسلام آباد هيچگاه با يكديگر دشمني با هم نداشته و روابط آنها همواره بر عدالت و مهرورزي استوار بوده چرا كه صلح و ثبات بين دو كشور تضمين كننده منافع كشور مقابل مي باشد.
آخوند زاده همچنين با اشاره به روابط تجاري دو كشور گفت :بخش مهمي از كمبود روابط بازرگاني ناشي از نامطلوب بودن زيرساخت هاي ارتباطي بين دو كشور است كه مشكلات بانكي و امنيتي گسترش اين روابط را با چالش هاي جدي مواجه كرده است .
وي افزود: متاسفانه ناامني در ايالت بلوچستان كه بطور عمده ناشي از فعاليت هاي گروه ريگي است ، روابط دو كشور در بخش هاي امنيتي و اقتصادي را متاثر كرده است .
آخوند زاده با ابراز نارضايتي از كاهش حجم مبادلات تجاري دو كشور طي سال گذشت از 600 ميليون دلار به 450 ميليون دلار تاكيد كرد كه ما مطمئنيم ظرفيت روابط تجاري مي تواند به بيش از دو ميليارد دلار افزايش يابد.
وي با نقل از قول از رييس جمهوري كشورمان مبني بر اينكه ايران در صادرات گاز به پاكستان جدي است حتي اگر هند هم ملحق نشود ، افزود كه تهران و اسلام آباد به ميانجي و رابط نيازي ندارند و مي توانند حرفها و مسايل خود را بصورت شفاف و صريح بيان نمايند.
آخوندزاده با اشاره به دستيابي ايران به فنالوري صلح آميز هسته اي گفت : كشورها غربي و آمريكا براي محروم كردن ايران از فناوري پيشرفته هسته اي تلاش زيادي كردند اما پافشاري دولت و ملت و حمايت معنوي دوستان از جمله پاكستان توانستيم حق خود را به اثبات برسانيم.
معاون آسيا و اقيانوسيه وزارت خارجه كشورمان تقويت و ثبات پاكستان را در راستاي منافع ملي ايران توصيف و تاكيد كرد در اين خصوص از هيچگونه همكاري دريغ نداريم.
آساق ××235
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]